Čína – Česko 1:4 (kon.) | Wales – Uruguaj 0:1 (kon.)
koniec
Čína
1:4 (1:0)
Česko
cz Pondelok 26.03.2018, 09:35 • Guangxi Sports Center Stadium (Nanning) • China Cup
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 08:35.
     
    Hezké pondělní ráno, pokud nemusíte do zaměstnání či do školy, můžete ho strávit při sledování textového přenosu z Čínského poháru, kde se v souboji o bronz utká domácí reprezentace s českým národním mužstvem.
     
    Nominace obou soupeřů:

    ČÍNA:
    Brankáři: Cen Čcheng, Jan Jün-ling, Wang Ta-lej.
    Obránci: Liu Ji-ming, Čeng Čeng, Li Süe-pcheng, Feng Siao-tching, Ťiang Či-pcheng, Teng Chan-wen, Che Kuan, Wang Šen-čchao.
    Záožníci: Cchaj Chuej-kchang, Chao Ťün-min, Che Čchao, Wu Si, Chuang Po-wen, Fan Siao-tung, Ju Chan-čchao, Čao Sü-ž, Pcheng Sin-li.
    Útočníci: Wu Lej, Siao Či, Kao Lin, Wej Ši-chao, Jü Ta-pao, Tchan Lung.

    ČESKO:
    Brankáři: Tomáš Koubek, Jiří Pavlenka, Tomáš Vaclík.
    Obránci: Jan Bořil, Pavel Kadeřábek, Theodor Gebre Selassie, Tomáš Kalas, Filip Novák, Marek Suchý, Jakub Jugas, Michael Lüftner.
    Záložníci: Antonín Barák, Vladimír Darida, Jan Kopic, Tomáš Souček, Michal Trávník, Martin Frýdek, Lukáš Masopust.
    Útočníci: Michael Krmenčík, Patrik Schick, Stanislav Tecl.
     
    V úvodních utkáních ani jeden ze soupeřů zrovna nezazářil. Svěřenci Karla Jarolíma podlehli Uruguayi 0:2 a domácí schytali ostudný debakl 0:6 od Walesu. Pro oba dva je tedy souboj o bronz především příležitost vylepšit si reputaci.
     
    Na žebříčku FIFA figuruje Čína na 53. příčce, navzdory mohutným investicím do profesionální ligy zatím reprezentace od roku 2002 nezopakovala zatím jediný postup na Mistrovství světa. Tehdy prohráli Číňané všechna tři utkání v základní skupině s celkovým skóre 0:9.
    Ani momentálně nemá výběr nejlidnatější země světa dobrou formu, už šest utkání čeká na výhru. Před šestigólovou porážkou s Walesem podlehla Čína doma Srbsku 0:2, Kolumbii 0:4 a na turnaji čtyř zemí v Japonsku domácím 1:2 a se Severní i Jižní Koreou hrála shodně 1:1.

    Všichni fotbalisté čínské reprezentace působí v domácí lize, mezinárodně nejostřílenější je dvaatřicetiletý útočník kantonského klubu Evergrande Kao Lin (98 startů / 20 gólů).
     
    Úvodní sestavy:

    Čína: Yan – Deng, Liu, Guan He, Zheng – Chao He, Zhao (C) – Yu, Fan, Long – Xiao
    Náhradníci: D. Wang – S. Wang, Wei, Wu, Yu, Peng, Jiang, Huang, Hao, Gao, Feng, Cai

    Česko: Vaclík – Gebre Selassie, Kalas, Suchý (C), Novák – Masopust, Darida, Trávník, Barák, Kopic – Tecl
    Náhradníci: Pavlenka, Koubek – Souček, Schick, Lüftner, Krmenčík, Kadeřábek, Jugas, Frýdek, Bořil.
     
    Hráči obou celků jsou již na hrací ploše. Stadionem právě zní státní hymny, do začátku zápasu zbývá opravdu jen pár minutek.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    O úvodní výkop se postarali domácí hráči, kteří oblékli klasické červené dresy, Češi hrají v bílé kombinaci.
     
    1
    Tomáš Kalas nezpracoval balón na vlastní polovině, čehož se domácí Čína snažila rychle využít, ovšem Filip Novák, sice s problémy, ale dokázal akci zastavit.
     
    2
    Čína hraje v začátku utkání aktivně, nyní jejich útok zastavil až zdvižený praporek asistenta rozhodčího, který správně viděl ofsajdové postavení jednoho z čínských útočníků.
     
    3
    Žlutou kartu dostává Vladimír Darida (Česko), který zastavil rozvíjející akci domácích.
     
    4
    Tomáš Kalas zápas nezačal vůbec dobře. Obránce Fulhamu předvedl další špatný první dotek a musel vše řešit zakopnutím míče do autu.
     
    5
    Čína právě vstřelila branku!
    Češi předvádí velmi špatný vstup do utkání, po dlouhém autu se dostal míč do vápna, kde si ho našel Zhi Xiao, posunul míč na FANA XIAODONGA, který byl možná v hraničním ofsajdu, ovšem rozhodčí nechal hru plynout dál a Fan Xiadong dokázal prostřelit Tomáše Vaclíka.
    5. Fan XIAODONG - 1:0
     
    6
    Osmělili se také Češi, dostali se poprvé do vápna soupeře, ale nic vážného z toho nebylo.
     
    7
    Budeme mít k dispozici první rohový kop v zápase, zdá se, že se začínáme dostávat do tempa.
     
    8
    Po rohovém kopu hlavičkoval Gebre Selassie, jenže pouze do míst, kde byl připravený čínský brankář, který neměl s takovou hlavičkou sebemenší problém.
     
    9
    Naši měli k dispozici tři rohové kopy za sebou, největší vzrušení přišlo po rohu Antonín Baráka, jenž poslal do vápna prudký centr a jeden z čínských hráčů míč tečoval těsně nad domácí branku.
     
    11
    Inkasovaná branka očividně české hráče probrala, budeme zahrávat standardní situaci v blízkosti pokutového vápna.
     
    12
    Rozehrávku si vzal na starost Vladimír Darida, ale jeho centr do pokutového vápna se stal lehkou kořistí pro domácího brankáře, který si míč stáhl do své náruče.
     
    14
    Češi kombinují na útočné polovině a hledají skulinky v obraně Číny, která ovšem brání velmi precizně a bude těžké dostat k ohrožení pokutového vápna.
     
    15
    A povedlo se to celkem záhy, Lukáš Masopust se krásně uvolnil na pravé straně, odcentroval do vápna, kde našel hlavu Stanislava Tecla, který zcela osamocen hlavičkoval pouze doprostřed branky.
     
    17
    Zahrávali jsme další standardní situaci, kterou rozehrál Antonín Barák, míč šel přímo na branku, jenže nikdo nedokázal míč tečovat, takže opět s tím Jan Jün-ling neměl větší problémy.
     
    18
    Kopic dostal pas na pravou stranu, chtěl si to namířit přímo do vápna, ale nedokázal obejít čínského stopera a akce tím končí. Škoda, mohla to být slibná akce.
     
    20
    Do rychlého brejku se dostali Číňané, ale centr z levé strany pouze prolétl našim pokutovým vápnem, nic více z toho nebylo.
     
    22
    Jan Kopic byl těsně bránění u rohového praporku, tak vybojoval alespoň rohový kop.
     
    23
    Darida s Kopicem rozehráli rohový kop nakrátko, dostali jsme se do pokutového vápna, kde Číňané vypíchli míč mimo pokutového vápno, kde si ho našel jeden z našich borců, jenž vypálil tvrdě, ale nepřesně.
     
    24
    Další velká chyba Marka Suchého v obraně znamenala další šanci domácích hráčů, ovšem Siao Či vypálil z velké dálky nepřesně, takže Tomáš Vaclík si s touto střelou poradil bez větších problémů.
     
    25
    Stanislav Tecl dostal přihrávku za obranu, ale bohužel byl v ofsajdu a celá akce je tak u konce.
     
    27
    Tempo hry opadlo, Češi by jednoznačně potřebovali hru zrychlit, strašně dlouho nám všechno trvá, celou akci tím zbrzdíme, nebo ukončíme úplně.
     
    29
    Vladimír Darida rozehrál standardní situaci velmi dobře! Jan Kopic prodloužil míč ve vápně na Stanislava Tecla, který nedokázal včas zareagovat na teč a nedokázal tak usměrnit míč do branky!
    29. Šance Stanislava Tecla
     
    30
    Po delší době se do kombinace dostala také Čína, ale dlouho si s míčem na kopačkách neužila, jsme opět u míče.
     
    31
    Češi tentokrát vybojovali alespoň standardní situaci.
     
    33
    Vladimír Darida našel ve vápně Antoníne Baráka, který byl těsně bránění, ale stejně se dostal k hlavičce, která již tak povedená nebyl a končí vysoko nad.
     
    34
    Nyní zafungovala jablonecká spolupráce! Michal Trávník našel nabíhajícího Lukáše Masopusta, jenž hlavičkoval podobě nepřesně, jako před chvílí Antonín Barák.
     
    36
    Po souboji zůstal ležet na trávníků Filip Novák, který bude potřebovat lékařské ošetření, ale dle všeho bude moci po krátkém ošetření pokračovat ve hře.
     
    38
    Jan Kopic výborným presinkem vybojoval míč, ve vápně posunul na Antonína Baráka, který patičkou předložil míč Vladimíru Dariovi, jenž neváhal a pohotově vystřelil, ovšem trefil pouze bránícího hráče a je z toho pouze rohový kop.
     
    39
    Po rohovém kopu nepřišlo žádné ohrožení čínské branky.
     
    40
    Tchan Lung postupoval sám na Tomáše Vaclíka, český gólman ale výborně vyběhl, zmenšil střelecký úhel a dokázal míč vytěsnit mimo tři tyče! Nutno podotknout, že celé akci opět předcházel nesignalizovaný ofsajd.
    40. Vaclíkův zákrok proti šanci Tchan Lunga
     
    42
    Lehce dezorientovaný Stanislav Tecl ve vlastním vápně prodloužil míč za sebe na rohový kop.
     
    43
    Z následného rohového kopu mohli jít Češi do rychlého brejku, ale celá akce skončila na polovině hřiště.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastaví jednu minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
    Po prvním poločase vede domácí Čína o jednu branku

     
    Máme za sebou první poločas, po kterém odchází do kabiny spokojenější domácí hráči, kteří díky trefě Fana Siao-tunga vedou 1:0. Češi nechytli začátek utkání, následně se po inkasované brance zvedli, ale žádné velké šance jsme si připravit nedokázali. Naopak v závěru poločasu mohla jít Čína do vedení 2:0, ale Tomáš Vaclík nás podržel a stav je tak stále 1:0 pro Čínu.
     
    Druhý poločas začne zhruba v 10:37.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Vaclík, přichází Koubek.
     
    46
    Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Masopust, přichází Schick.
    Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Gebre Selassie, přichází Kadeřábek.
     
    46
    Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Tecl, přichází Krmenčík.
     
    46
    Naši rozehráli druhý poločas velmi aktivně, Trávník zatáhl míč po levé straně, snažil se ve vápně najít čerstvého Krmenčíka, ale centr se mu nepovedl a nic z toho není.
     
    48
    Češi se usadili na útočné polovině a kombinací se snaží přelstít obranu Číny.
     
    49
    Plzeňský Jan Kopic našel v pokutovém území Pavla Kadeřábka, který hlavičkoval na vzdálenější tyč, ale hlavička postrádala razanci, takže čínský brankář dokázal míč lapit.
     
    51
    Michael Krmenčík se rval za centrovaným míčem, ale domácí gólman tam byl dříve a sebral si balón pro sebe.
     
    53
    Vladimír Darida se dostal do pokutového vápna, přihrál Patriku Schickovi, který míč ještě prodloužil na Jana Kopice, který měl před sebou odkrytou branku, ale stejně nedokázal míč dostat do sítě přes bránícího obránce.
    53. Jan Kopic byl blízko vyrovnání
     
    55
    Výborně se do vápna dostal tentokrát Jan Kopic, který dával míč pod sebe, ovšem Pavel Kadeřábek nedokázal srovnat krok a zakončení jde vysoko nad.
     
    56
    V ofsajdu se ocitl Krmenčík, který se hodně diví a ukazuje, že v ofsajdu rozhodně nebyl, ale samozřejmě rozhodnutí asistenta rozhodčího již nezmění.
     
    57
    Česko právě vstřelilo branku!
    Sice se štěstím, ale je tam! Filip Novák odcentroval do vápna, kde míč patičkou uklidil do sítě TOMÁŠ KALAS! Asistence: Filip Novák.
    57. Tomáš KALAS - 1:1
     
    59
    Česko právě vstřelilo branku!
    Čeští hráči otáčí stav duelu! Další rychlý brejk českého týmu zakončil PATRIK SCHICK, který si našel míč po závaru na malém vápně a dostal ho za záda bezmocného brankáře.
    59. Patrick SCHICK - 1:2
     
    61
    Česko právě vstřelilo branku!
    Patrik Schick zakončoval z levé strany, míč se od brankáře odrazil přímo na nohu MICHAELA KRMENČÍKA, jenž si v takových situací ví rady a zvyšuje již na 3:1 pro Česko! Asistence: Patrik Schick.
    61. Michael KRMENČÍK - 1:3
     
    63
    Michal Trávník fauloval na středu hřiště, míč tak budou mít v moci domácí hráči.
     
    65
    Míč už mají opět naši hráči a zakládají další útok až od Tomáše Koubka, vstup do druhého poločasu je mnohem lepší. než ten vstup do toho prvního. Vše se odehrává v rychlosti a vznikají tak velké příležitosti v pokutovém vápně Číny.
     
    66
    Přestože je Tomáš Koubek zatím bez práce zůstal ve střehu a dobře četl hru, když vyběhl a dokázal zastavit rychlý brejk Číny.
    Česká reprezentace během čtyř minut zcela otočila vývoj utkání

     
    68
    Míč mají v moci naši hráči, kombinujeme na útočné polovině. Na domácích hráčích je již vidět znatelná únava, jejich presink je výrazně slabší.
     
    69
    Ke střele se dostal Michael Krmenčík, gólman střelu viděl a dokázal ji vytěsnit mimo tři tyče na rohový kop!
     
    70
    Obrovské selhání Pavla Kadeřábek! Obránce německého Hoffenheimu se ocitl zcela osamocen na malém vápně, zpracoval si míč, otočil se a mohl si vybrat jakýkoliv kout brány, vybral si dolní roh branky, ovšem čínský brankář dokázal míč vytěsnit! Tohle byla obrovská šance.
    70. Pavel Kadeřábek byl ve stoprocentní šanci
     
    72
    Tempo hry lehce opadlo, Češi stále kombinují na útočné polovině a poctivou kombinací hledají mezery v obraně Číny.
     
    75
    Po faulu na Michaela Krmenčíka bude Česko zahrávat pokutový kop!
     
    77
    Vladimír Darida (Česko) neproměňuje pokutový kop! Jan Jün-ling vystihl stranu a vyráží míč mimo tři tyče!
    77. Penalta
     
    78
    Česko právě vstřelilo branku!
    Ale přeci jen tam je čtvrtá branka! Antonín Barák z rohového kopu našel zcela volného PAVLA KADEŘÁBKA, který napravil své předchozí zaváhání a přesnou hlavičkou zvyšuje na 4:1. Asistence: Antonín Barák.
    78. Pavel KADEŘÁBEK - 1:4
     
    79
    Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Trávník, přichází Souček.
     
    80
    Tomáš Kalas fauloval v blízkosti vlastního rohového praporku, Češi se musí vrátit a čelit standardní situaci Číňanů.
     
    82
    Centr z volného přímého kopu našel hlavu jednoho z čínských hráčů, jenž zakončil vysoko nad, následovat bude výkop Tomáše Koubka.
     
    83
    Patrik Schick si narazil s Vladimírem Daridou, první jmenovaný se následně pokusil o zakončení, ovšem střela to nebyla povedená a končí nad čínskou brankou.
     
    85
    Čínští hráči jsou již nejspíše smířený s prohrou a závěr utkání se dohrává již v poklidu. Češi stále kombinují na útočné polovině.
     
    87
    A přece jen v závěru mohli domácí ještě snížit! Che Čchao si obhodil obránce a z pravé strany mířil tváří tvář na Tomáše Koubka, který míč vyrazil na rohový kop a nedovolil domácím snížit na 2:4!
     
    89
    Patrik Schick hlavičkoval z malého vápna nad, vzhledem k tomu, že byl Schick osamocen se to dalo řešit mnohem lépe, bohužel forma českého útočníka není bůhví jaká.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastaví ještě dvě minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    90+2
    K odraženému míči na hranici vápna se dostal Tomáš Souček, který tvrdou bombou trefil pouze tyč čínské branky!
    90+2. Tomáš Souček mohl přidat pátý český gól
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Češi zvládli zvrátit nepříznivý výsledek z prvního poločasu a zvítězit 4:1! V 57. minutě vyrovnal Tomáš Kalas, o dvě minuty později zvrátil stav na naší stranu Patrik Schick. Výbornou pětiminutovku završil v 62. minutě gólem Michael Krmenčík, v 78. mnutě přidal ještě jednu branku Pavel Kadeřábek a rozhodl tak o vítězství 4:1.
    Češi porazili v zápase o třetí místo domácí Čínu

     
    Statistiky utkání:
    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 3:12.
    Střely mimo: 2:10.
    Rohy: 3:11.
    Ofsajdy: 1:3.
    Fauly: 18:10.
     
    To je z tohoto utkání vše, děkuji za pozornost a těším se na Vás u dalších online přenosů. Karel Milec (11:31:33)

    Karel Milec

    Góly: 5. Xiaodong – 57. Kalas (Novák), 59. Schick, 61. Krmenčík (Schick), 78. Kadeřábek (Barák)

    Karty:   3. Darida (CZE)

    Nepremenená penalta: 77. Darida (CZE), brankár Jün-ling zneškodnil


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 3:12. Střely mimo: 2:10. Rohy: 3:11. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 18:10.
    Čína: Jan Jün-ling – Teng Chan-wen, Liu Ji-ming, Che Kuan, Čeng Čeng – Che Čchao, Čao Sü-ž´ – Ju Chan-čchao, Fan Siao-tung, Tchan Lung – Siao Či
    Náhradníci: D. Wang – S. Wang, Wei, Wu, Yu, Peng, Jiang, Huang, Hao, Gao, Feng, Cai

    Česko: Vaclík (46. Koubek) – Gebre Selassie (46. Kadeřábek), Kalas, Suchý (C), Novák – Masopust (46. Schick), Darida, Trávník (79. Souček), Barák, Kopic – Tecl (46. Krmenčík)
    Náhradníci: Pavlenka, Koubek – Souček, Schick, Lüftner, Krmenčík, Kadeřábek, Jugas, Frýdek, Bořil