Espanyol – Sociedad 2:1 (kon.) | Atlético Madrid – Vigo 3:0 (kon.) | Las Palmas – Villarreal 0:2 (kon.)
Bilbao – Leganés 2:0 (kon.)
koniec
Athletic Club Bilbao
2:0 (2:0)
CD Leganés
Nedeľa 11.03.2018, 20:45 • Estadio San Mamés, Bilbao • Španielska LaLiga • 28. kolo
Predzápasové kurzy
     
    V druhom polčase sme už napokon žiadny presný zásah nevideli, domáci si bez problémov postrážili svoje víťazstvo a tak zo súboja tabuľkových susedov získavajú všetky tri body.

    S týmto konštatovaním sa už teda lúčim a prajem ešte pekný zvyšok neskorého víkendového večera. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (22:36:17)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    O osude zápasu sa však zdá byť už rozhodnuté, tesne pred koncom nadstaveného času domáci aj naďalej vyhrávajú o dva góly.
     
    90+1
    V druhom polčase sa ešte nadstavujú 3 minúty!
     
    90
    Žltú kartu dostáva Unai Bustinza (CD Leganés).
     
    89
    Čoskoro sa už naplní základná hracia doba, skóre zápasu sa stále nemení. Už to teda vyzerá, že to domáci futbalisti zvládnu a pripíšu si do tabuľky všetky tri body.
     
    88
    Striedanie v tíme Athletic Club Bilbao: z ihriska odchádza Iñigo Córdoba, prichádza Sabin Merino.
     
    87
    Hostia sa dostali do rýchleho protiútoku, na vysoký center do pokutového územia domácich skákal Beauvue, ale jeho zakončenie napokon bolo nepresné a bude to len odkop od domácej brány.
     
    85
    Loptu majú teraz vo svojej moci domáci futbalisti a postupne sa snažia prenikať na útočnú polovičku. Hostia sa tak teraz budú musieť brániť, čo im sa takéhoto stavu vôbec nevyhovuje.
     
    83
    Leganés čoraz viac začína útočiť, ale domáci celok sa aj naďalej bráni úspešne. Uvidíme teda, čo nám prinesie samotný záver tohto zápasu, či sa ešte dočkáme prípadnej dramatizácie.
     
    82
    Striedanie v tíme Athletic Club Bilbao: z ihriska odchádza Raúl García, prichádza Iñigo Lekue.
     
    80
    Do konca riadneho hracieho času ostáva už len necelých 10 minút. Domáci aj naďalej držia nádejné vedenie o dva góly, hostia sa síce snažia, ale recept na domácu obranu dnes nemôžu nájsť.
     
    78
    Striedanie v tíme CD Leganés: z ihriska odchádza Nordin Amrabat, prichádza José Naranjo.
     
    77
    Následne Leganés podniklo rýchly protiútok, centrovaná lopta pred bránu domácich však našla iba pripraveného brankára Arrizabalagu. Čas zápasu sa už pomaličky začína napĺňať, domáci aj naďalej vyhrávajú 2:0!
     
    76
    Opäť sa o individuálnu akciu snažil domáci futbalista Williams, ale ani tento pokus mu nevyšiel a obrana hostí dostal pred ním loptu do bezpečia.
     
    75
    Domáci futbalisti po rýchlom prechode na útočnú polovičku získali rohový kop, ale po jeho realizácii nenasledovala žiadna zaujímavá situácia, ale Bilbao ostáva a naďalej pri lopte.
     
    73
    Žltú kartu dostáva Dimitris Siovas (CD Leganés).
     
    72
    Po dlhšej kombinácii sa domáci vydali na útočnú polovičku, o individuálnu akciu sa snažil Williams, ale ocitol sa iba v postavení mimo hru.
     
    70
    Hostia následne zahrávali priamy kop, centrovaná lopta však smerovala iba do pripravených rukavíc brankára domácich Arrizabalagu. Domáci rozbiehajú kombináciu na svojej polovičke.
     
    69
    Žltú kartu dostáva Raúl García (Athletic Club Bilbao).
     
    68
    Leganés sa teraz dostáva na útočnú polovičku a postupne sa už začína prejavovať ich väčšia aktivita. Domáci však aj naďalej úspešne bránia svoje územie a naďalej držia 0 v počte inkasovaných gólov v tomto zápase.
     
    67
    Žltú kartu dostáva Darko Brašanac (CD Leganés).
     
    65
    Mohlo byť znížené! Mikel San José sa dostal v pokutovom území k úspešnej prihrávke a následne aj nebezpečne zakončil, ale brankár Arrizabalaga vynikajúcim zákrokom podržal domáci celok.
     
    64
    Teraz sa podarilo domácim futbalistom usadiť sa na útočnej polovičke, Bilbao sa postupne dostáva aj na dostrel hosťujúcej brány. Leganés sa tak musí mať na pozore.
     
    63
    Na oboch stranách však pribúdajú aj nedovolené zákroky, čo má za následok častejšie prerušenia. Domácim to však zrejme vyhovuje, keďže skóre zápasu sa už veľmi dlho nemení.
     
    61
    Dlhšiu dobu teraz držia loptu na svojich kopačkách domáci futbalisti, ktorí aj naďalej kombinujú prevažne na svojej polovičke. Legánes sa snaží o vysoké napádanie, ale domáci dnes veľa chýb nerobia.
     
    60
    Hodina hry z tohto zápasu je už minulosťou, domáci aj naďalej vyhrávajú o dva góly. V druhom polčase sme zatiaľ nevideli žiadnu zaujímavú situáciu, ktorá by stála za pozornosť.
     
    59
    Striedanie v tíme CD Leganés: z ihriska odchádza Nabil El Zhar, prichádza Omar.
     
    58
    Striedanie v tíme Athletic Club Bilbao: z ihriska odchádza Markel Susaeta, prichádza Ander Iturraspe.
     
    57
    Hra sa však teraz prelieva zo strany na stranu, čo určite viacej vyhovuje domácemu celku, ktorý sa nemusí nikam ponáhľať. Leganés však hru v druhom polčase určite zlepšilo, ale zatiaľ si nedokázalo vytvoriť sústavný tlak.
     
    56
    Domáci celok sa však príliš dlho na útočnej polovičke neohrial, po chybnej prihrávke sa o rýchly útočný výpad už snažia hosťujúci futbalisti, ktorí musia aj naďalej doháňať stratu o dva góly.
     
    55
    Bilbao sa už postupne úspešne presúva na útočnú polovičku, hostia sa tak teraz budú musieť brániť, čo im vzhľadom na predbežné skóre vôbec nevyhovuje.
     
    54
    Pred bránu domácich smeroval nádejný center, ale pri lopte bol skorej brankár Arrizabalaga, ktorý loptu zobral do svojich rukavíc. Po dlhšej dobe tak teraz budú môcť zaútočiť aj domáci futbalisti.
     
    54
    Leganés sa aj naďalej tlačí na útočnú polovičku, ale domáci sú dnes v obrane stále veľmi pozorný a svojho súpera do šancí nepúšťajú. Uvidíme teda, či sa hosťujúcemu celku podarí ešte nejako vývoj zápasu zdramatizovať.
     
    53
    Aktívnejšie hrajú v druhom polčase zatiaľ hostia, nič iné im vlastne ani neostáva. Domáci však svojho dnešného súpera k ničomu vážnemu nepúšťajú a skóre 2:0 je tak aj naďalej v platnosti.
     
    51
    Dlho však netrvalo a Leganés sa znova dostalo až na útočnú polovičku, do zakončenia sa teraz už dostal Brašanac, ale jeho slabší pokus bránu domácich nijak neohrozil.
     
    50
    Hostia sa po zisku lopty snažili o rýchly protiútok, ale postranný rozhodca ich snahu prerušuje, pretože signalizuje ofsajd. Lopta sa tak dostáva na kopačky domáceho celku.
     
    49
    Bilbao už postupne preniká na útočnú polovičku, ale zatiaľ sa nijak nehrnie do zakončenia. Leganés sa však musí mať aj naďalej na pozore, domáci dnes ukazujú veľkú efektivitu.
     
    48
    K lopte sa dostal domáci celok, ktorý sa nemá kam ponáhľať a tak kombinuje prevažne na svojej polovičke. Hostia sa však snažia o vysoké napádanie.
     
    47
    Druhý polčas je už v plnom prúde, výkopom ho odštartovali hostia, ktorí spravili aj jednu zmenu v základnej zostave musia doťahovať stratu dvoch gólov.
     
    46
    Striedanie v tíme CD Leganés: z ihriska odchádza Gerard Gumbau, prichádza Darko Brašanac.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak už čoskoro začne!
     
    Skončil sa prvý polčas dohrávaného zápasu 26. kola španielskej Primera Division medzi mužstvami Athletic Club Bilbao a CD Leganés. Domáci futbalisti vstúpili do tohto zápasu veľmi aktívne a v krátkej dobe sa dočkali už dvoch presných zásahov, o ktoré sa postaral García. Potom sa však hra začala vyrovnávať a zaujímavé momenty sme sledovali na oboch stranách. V lepšej pozícii sú však domáci, ale oba celky čaká ešte druhý polčas, ktorý sa začne približne o 21:45!
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    44
    Riadny hrací čas prvého polčasu sa už čoskoro naplní, môžme čoskoro čakať údaj o prípadnom nadstavenom čase.
     
    42
    Predsa len sa ešte hostia odhodlali k útoku, ale center pred bránu domácich si obrana tohto celku úspešne postrážila. Hostia sa tak musia vrátiť späť na svoju polovičku.
     
    41
    V závere prvého polčasu nechce ani jeden z celkov spraviť chybu a tak sledujeme opatrnejší futbal z oboch strán. Uvidíme teda, či do konca prvého dejstva príde ešte nejaký ten zaujímavý moment.
     
    40
    Do konca prvého polčasu ostáva približne už len päť minút, domáci aj naďalej vyhrávajú o dva presné zásahy. Hra sa však čoraz viac vyrovnáva a tak sa ešte určite bude na čo pozerať.
     
    39
    Po faule zahrávali teda domáci futbalisti priamy kop, po ktorom mohli navýšiť svoje vedenie. Exekúcie sa už tradične v tomto zápase ujal Etxebarria, jeho priama strela na bránu len tesne minula ľavú tyčku!
     
    38
    Žltú kartu dostáva Joseba Zaldúa (CD Leganés).
     
    37
    Nepresné zakončenie na bránu sa následne konalo aj na druhej strane, dvojgólový García sa snažil prehodiť brankára hostí, ale to sa mu vôbec nepodarilo a lopta tak opustila hraciu plochu.
     
    36
    Hostia však za krátku dobu získali priamy kop, ale po ňom prišlo iba nepresné zakončenie v podaní El Zhara. Brankár domácich Arrizabalaga tak bude odkopávať od svojej brány.
     
    34
    O center do pokutového územia domácich sa postaral Rico, ale lopta nenašla nikoho z jeho spoluhráčov. Bilbao sa tak dostáva k lopte a postupne už kombinuje na svojej polovičke.
     
    33
    Bilbao postupne uberá na svojej aktivite, čoho sa snaží využiť ich dnešný súper. Hostia však len veľmi ťažko prenikajú na útočnú polovičku, pretože domáci dnes hrajú pozorne dopredu aj dozadu.
     
    32
    Do pokutového územia domácich smerovala ďalšia prihrávka, ale lopta doputovala iba k brankárovi Arrizabalagovi, ktorý si teraz s rozohrávkou dáva načas.
     
    31
    Rohový kop následne už nič zaujímavého neponúkol, k lopte sa dostáva domáci celok, ktorý sa teraz nemá kam ponáhľať. Hostia však pomaličky vystrkujú rožky a tak sa domáci musia mať na pozore.
    30. Nabil El Zhar (LGS)
     
    30
    Veľa nechýbalo a domáci mohli prísť o svoje dvojgólové vedenie! Hostia zahrávali priamy kop, po ktorom sa do hlavičkového zakončenia dostal Nabil El Zhar a jeho pokus brankár domácich Arrizabalaga s námahou vyrazil na rohový kop!
     
    29
    Žltú kartu dostáva Iñigo Córdoba (Athletic Club Bilbao).
     
    27
    Nedovolené zákroky však na strane hostí opäť pribúdajú. Domáci tak získali ďalší priamy kop, ale tento center od Etxebarriu opäť putoval iba k pripravenému brankárovi Cuéllarovi.
     
    26
    Postupne sa však v útoku začínajú prejavovať aj hostia. Beauvue získal pred pokutovým územím loptu po úspešnom centri, ale jeho zakončenie na bránu domácich už úspešné nebolo.
     
    25
    Teraz však pribúdajú na oboch stranách nepresnosti, ale domácim to určite nemusí nijak vadiť. Aj naďalej vyhrávajú o dva góly a toto stretnutie tak majú výborne rozbehnuté.
     
    24
    Na druhej strane získali domáci ďalší priamy kop, ale ani táto situácia divákom na štadióne nič zaujímavého neponúkla. Aj napriek tomu zatiaľ sledujeme atraktívne stretnutie.
     
    23
    Mali sme teraz možnosť sledovať prvý rohový kop v zápase hosťujúceho celku. Futbalisti Leganés sa však dopustili útočného faulu a tak z ich strany nemohol prísť žiadne zakončenie na domácu bránu.
     
    22
    Aktívne však dnes hrá aj Williams. Ten sa znova prebojoval až do pokutového územia hostí, ale aj v tomto prípade nemieril presne. Veľa však nechýbalo a hostia už mohli prehrávať trojgólovým rozdielom.
     
    21
    Veľkú aktivitu dnes predvádza už dvojgólový García, ktorý si zrejme robí zálusk na hattrick. Času naň ešte bude mať dostatok a pri súčasnej hre domácich to môže byť aj celkom reálne.
     
    20
    Lopta je síce na kopačkách hosťujúceho celku, ale domáci od úvodu zápasu vysoko napádajú rozohrávku súpera a to robí futbalistom Leganés veľké problémy.
     
    19
    Aktivita domáceho celku pokračuje naďalej, ak to takto bude pokračovať, o osude zápasu už môže byť predčasne rozhodnuté. Uvidíme teda, či Leganés ešte s týmto výsledkom dokáže niečo spraviť.
    17. Raúl García (ATB) - 2:0
     
    17
    Bilbao dalo gól!
    Dlho netrvalo a je tu druhý gól domáceho celku, ktorý tak vynikajúco vstupuje do tohto zápasu! Opäť sme boli svedkami úspešného centru pred bránu hostí, znova sa v pokutovom území najlepšie zorientoval RAÚL GARCÍA a dáva svoj druhý gól v tomto zápase – 2:0!
     
    17
    Domáci celok sa aj naďalej drží na útočnej polovičke, znova sa tak ich dnešný súper nachádza pod tlakom. Tieto minúty zápasu tak jasne patria Bilbau, v ktorého prospech hovorí aj predbežné skóre.
     
    16
    Znova však domáci predviedli úspešný útočný výpad, Williams prenikol až do pokutového územia, ale jeho nepresná strela napokon bránu hostí nijak neohrozila.
     
    15
    Bilbao po rýchlom prechode na útočnú polovičku zahrávalo rohový kop, ale hostia túto situáciu úspešne ustáli a získavajú tak loptu na svoje kopačky.
     
    14
    Žltú kartu dostáva Nabil El Zhar (CD Leganés).
     
    13
    Domáci získavajú ďalší priamy kop na útočnej polovičke. Leganés začína hrať celkom tvrdo a tak sa musia prevažne brániť. Skóre 1:0 tak zatiaľ hovorí v prospech domácich.
     
    12
    Hostia prakticky po výkope zo stredového kruhu loptu stratili a tak sa na útočnú polovičku presúva opäť domáci celok. Bilbao tak vstupuje do tohto stretnutia aktívnejšie.
    11. Raúl García (ATB) - 1:0
     
    11
    Bilbao dalo gól!
    Teraz to však už domácim vyšlo na výbornú! Pred bránu hostí smeroval úspešný center z pravej strany, na loptu si výborne nabehol RAÚL GARCÍA a hlavou posiela svoj celok do vedenia 1:0! Sme tak svedkami pomerne rýchleho gólu, po ktorom sa domáci dostávajú do lepšej pozície.
     
    10
    Domáci zahrávali v krátkosti ďalší priamy kop. Aj tejto exekúcie sa ujal Etxebarria, ale v tomto prípade smerovala lopta iba do rukavíc brankára Cuéllara.
     
    9
    O malú chvíľu sa však domáci celok opäť dostáva k lopte, hostia sú tak teraz pod menším tlakom. Stále však čakáme na vážnejšiu situáciu pred jednou či druhou bránou.
     
    8
    Tá síce aj prišla, ale domáci ju nijak nepotrestali. Bilbao síce zahrávalo priamy kop na útočnej polovičke, ale centrovaná lopta pred pokutové územie bola hosťami uprataná do bezpečia.
     
    7
    Bilbao sa už snaží o ďalší prienik na útočnú polovičku, ale hostia sa dobre rozmiestnili v strede poľa a tak domáci musia opäť čakať na chybu svojho dnešného súpera.
     
    6
    Teraz sa už hosťujúci celok dostal až pred bránu domácich, Amrabat sa prezentoval zaujímavým centrom, ale obrana domácich si túto loptu bezpečne postrážila.
     
    5
    Aj teraz sa hostia dopustili chyby, čoho sa domáci snažili ihneď využiť. Ani im sa však následne nepodarilo nič nebezpečného vymyslieť a lopta tak opäť ide na kopačky futbalistov Leganés.
     
    4
    K lopte sa tak opäť dostáva hosťujúci celok, ale znova sa Leganés nikam neponáhľa a kombinuje prevažne na svojej polovičke. Bilbao však opäť vysoko napáda.
     
    3
    Domáci však vysoko napádali rozohrávku svojho súpera a donútili hostí k chybe. Následne Bilbaou zahrávalo priamy kop, ale center od Etxebarriu hostia odvrátili do bezpečia.
     
    2
    Bilbao sa snažilo preniknúť na útočnú polovičku, ale nepresná prihrávka skončila len v aute. K lopte sa tak dostáva Leganés, ktoré však zatiaľ kombinuje v blízkosti svojej brány.
     
    1
    Prvý polčas tohto zápasu sa už naplno rozbehol, výkop mali domáci futbalisti.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche, prvý polčas sa už čoskoro začne!
     
    Príjemný víkendový večer prajem všetkým, ktorí klikli na tento online textový prenos a nasledujúce chvíle strávia jeho sledovaním. Do začiatku zápasu v rámci 28. kolo španielskej Primera Divison medzi mužstvami Athletic Club Bilbao a CD Leganés už veľa času neostáva, zatiaľ si môžte prezrieť zostavy oboch mužstiev. Čaká nás súboj tabuľkových susedov, takže sa môžme tešiť na zaujímavé stretnutie. Estadio San Mamés v Bilbau je tak už na všetko pripravené na toto stretnutie, ktoré z pozície rozhodcov povedú páni Sánchez – Aguillar, Gallego.

    Pri sledovaní nášho prenosu vám praje príjemný športový zážitok komentátor Miroslav Revaj.
     
    Úvodné zostavy:

    Athletic Club Bilbao: Arrizabalaga – de Marcos, Núñez, I. Martínez, Saborit – Etxebarria, San José – Susaeta, Raúl García, I. Córdoba – I. Williams

    Náhradníci: Herrerín – Yeray, Iturraspe, Lekue, Merino, Aduriz, Vesga

    CD Leganés: Cuéllar – Zaldúa, Bustinza, Siovas, Rico – R. Pérez, Gumbau – El Zhar, Eraso, N. Amrabat – Beauvue

    Náhradníci: Champagne – Carnero García, dos Santos, Naranjo, Omar, Muňoz, Brašanac

    Rozhodca: Sánchez – Aguillar, Gallego
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá Athletic Club Bilbao a CD Leganés. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 20:45. Jeho priebehom vás bude sprevádzať Miroslav Revaj.

    Španielska Primera Division pokračuje ďalšími zápasmi, na programe je jej 28. kolo, v ktorom diváci na štadióne Estadio San Mamés v Bilbau uvidia súboj mužstiev z spodnej časti tabuľky a tabuľkových susedov.

    Athletic Club Bilbao:
    Domáci futbalisti majú momentálne na svojom konte 32 bodov a tak sa nachádzajú na 14. mieste. Posledná forma domáceho celku je dosť kolísavá, čo sa teda odzrkadľuje aj na postavení v tabuľke. V minulom kole domáci prehrali na pôde Sevilly výsledkom 2:0 a nezískali tak na horúcej pôde žiadne body.

    CD Leganés:
    Hostia sú na tom dosť podobne ako ich dnešný súper. Na svojom konte majú 33 bodov, teda len o jeden viac ako domáci a tak sa nachádzajú o jednu priečku vyššie. Aj posledná forma Leganés je podobná tej Bilbau, ale v poslednom kole sa hostia radovali z víťazstva 2:0 nad poslednou Malagou.

    Favorit:
    Kedže sa jedná o súboj tabuľkových susedov a oba celky potrebujú bodovať, tak zápas jasného favorita nemá. Môžme sa tak tešiť na zaujímavé stretnutie. Uvidíme, ako to napokon celé dopadne.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.

    Miroslav Revaj

    Góly: 11. Raúl García, 17. Raúl García

    Karty:   29. I. Córdoba (ATB), 69. Raúl García (ATB) – 14. El Zhar (LGS), 38. Zaldúa (LGS), 67. Brašanac (LGS), 73. Siovas (LGS), 90. Bustinza (LGS)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 7:10. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 2:6. Fauly: 13:14.
    Athletic Club Bilbao: Arrizabalaga – de Marcos, Núñez, I. Martínez, Saborit – Etxebarria, San José – Susaeta (58. Iturraspe), Raúl García (82. Lekue), I. Córdoba (88. Merino) – I. Williams.
    Náhradníci: Herrerín – Yeray, Iturraspe, Lekue, Merino, Aduriz, Vesga.

    CD Leganés: Cuéllar – Zaldúa, Bustinza, Siovas, Rico – R. Pérez, Gumbau (46. Brašanac) – El Zhar (59. Omar), Eraso, N. Amrabat (78. Naranjo) – Beauvue.
    Náhradníci: Champagne – Carnero García, dos Santos, Naranjo, Omar, Muňoz, Brašanac.

    Rozhodca: Sánchez – Aguillar, Gallego