Espanyol – Sociedad 2:1 (kon.) | Atlético Madrid – Vigo 3:0 (kon.) | Las Palmas – Villarreal 0:2 (kon.)
Bilbao – Leganés 2:0 (kon.)
koniec
Athletic Club Bilbao
2:0 (2:0)
CD Leganés
Nedeľa 11.03.2018, 20:45 • Estadio San Mamés, Bilbao • Španielska LaLiga • 28. kolo
Predzápasové kurzy
     
    V druhom polčase sme už napokon žiadny presný zásah nevideli, domáci si bez problémov postrážili svoje víťazstvo a tak zo súboja tabuľkových susedov získavajú všetky tri body.

    S týmto konštatovaním sa už teda lúčim a prajem ešte pekný zvyšok neskorého víkendového večera. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (22:36:17)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    O osude zápasu sa však zdá byť už rozhodnuté, tesne pred koncom nadstaveného času domáci aj naďalej vyhrávajú o dva góly.
     
    90+1
    V druhom polčase sa ešte nadstavujú 3 minúty!
     
    90
    Žltú kartu dostáva Unai Bustinza (CD Leganés).
     
    89
    Čoskoro sa už naplní základná hracia doba, skóre zápasu sa stále nemení. Už to teda vyzerá, že to domáci futbalisti zvládnu a pripíšu si do tabuľky všetky tri body.
     
    88
    Striedanie v tíme Athletic Club Bilbao: z ihriska odchádza Iñigo Córdoba, prichádza Sabin Merino.
     
    87
    Hostia sa dostali do rýchleho protiútoku, na vysoký center do pokutového územia domácich skákal Beauvue, ale jeho zakončenie napokon bolo nepresné a bude to len odkop od domácej brány.
     
    85
    Loptu majú teraz vo svojej moci domáci futbalisti a postupne sa snažia prenikať na útočnú polovičku. Hostia sa tak teraz budú musieť brániť, čo im sa takéhoto stavu vôbec nevyhovuje.
     
    83
    Leganés čoraz viac začína útočiť, ale domáci celok sa aj naďalej bráni úspešne. Uvidíme teda, čo nám prinesie samotný záver tohto zápasu, či sa ešte dočkáme prípadnej dramatizácie.
     
    82
    Striedanie v tíme Athletic Club Bilbao: z ihriska odchádza Raúl García, prichádza Iñigo Lekue.
     
    80
    Do konca riadneho hracieho času ostáva už len necelých 10 minút. Domáci aj naďalej držia nádejné vedenie o dva góly, hostia sa síce snažia, ale recept na domácu obranu dnes nemôžu nájsť.
     
    78
    Striedanie v tíme CD Leganés: z ihriska odchádza Nordin Amrabat, prichádza José Naranjo.
     
    77
    Následne Leganés podniklo rýchly protiútok, centrovaná lopta pred bránu domácich však našla iba pripraveného brankára Arrizabalagu. Čas zápasu sa už pomaličky začína napĺňať, domáci aj naďalej vyhrávajú 2:0!
     
    76
    Opäť sa o individuálnu akciu snažil domáci futbalista Williams, ale ani tento pokus mu nevyšiel a obrana hostí dostal pred ním loptu do bezpečia.
     
    75
    Domáci futbalisti po rýchlom prechode na útočnú polovičku získali rohový kop, ale po jeho realizácii nenasledovala žiadna zaujímavá situácia, ale Bilbao ostáva a naďalej pri lopte.
     
    73
    Žltú kartu dostáva Dimitris Siovas (CD Leganés).
     
    72
    Po dlhšej kombinácii sa domáci vydali na útočnú polovičku, o individuálnu akciu sa snažil Williams, ale ocitol sa iba v postavení mimo hru.
     
    70
    Hostia následne zahrávali priamy kop, centrovaná lopta však smerovala iba do pripravených rukavíc brankára domácich Arrizabalagu. Domáci rozbiehajú kombináciu na svojej polovičke.

    Miroslav Revaj

    Góly: 11. Raúl García, 17. Raúl García

    Karty:   29. I. Córdoba (ATB), 69. Raúl García (ATB) – 14. El Zhar (LGS), 38. Zaldúa (LGS), 67. Brašanac (LGS), 73. Siovas (LGS), 90. Bustinza (LGS)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 7:10. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 2:6. Fauly: 13:14.
    Athletic Club Bilbao: Arrizabalaga – de Marcos, Núñez, I. Martínez, Saborit – Etxebarria, San José – Susaeta (58. Iturraspe), Raúl García (82. Lekue), I. Córdoba (88. Merino) – I. Williams.
    Náhradníci: Herrerín – Yeray, Iturraspe, Lekue, Merino, Aduriz, Vesga.

    CD Leganés: Cuéllar – Zaldúa, Bustinza, Siovas, Rico – R. Pérez, Gumbau (46. Brašanac) – El Zhar (59. Omar), Eraso, N. Amrabat (78. Naranjo) – Beauvue.
    Náhradníci: Champagne – Carnero García, dos Santos, Naranjo, Omar, Muňoz, Brašanac.

    Rozhodca: Sánchez – Aguillar, Gallego