Villarreal – Getafe 1:0 (kon.) | Bilbao – Malaga 2:1 (kon.) | Valencia – Sociedad 2:1 (kon.)
Sevilla – Atlético Madrid 2:5 (kon.)
koniec
Athletic Club Bilbao
2:1 (2:1)
Malaga CF
Nedeľa 25.02.2018, 16:15 • Estadio San Mamés (Bilbao) • Španielska LaLiga • 25. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:15.
     
    Aj nedeľa patrí futbalu! Španielska La Liga nám ponúka skvelý súboj, v ktorom Athletic Club Bilbao privíta na svojom trávniku tím Málaga CF! Kto sa bude po záverečnom hvizde radovať viac?
     
    Athletic Club Bilbao zažíva veľmi zlú sezónu. Na svojom konte má len 28 bodov a 14. miesto určite v klube nikoho neteší. Mužstvo sa navyše nachádza len desať bodov od zóny zostupu a dnes potrebujú jednoznačne zvíťaziť. Bilbao vyhralo v novom kalendárnom roku len jeden zápas. Odvtedy ťahá sériu šiestich duelov bez výhry v La Lige. Naposledy prišla prehra o dva góly v Madride proti miestnemu Atleticu. Najlepším strelcom tímu je osemgólový Aduriz, ktorý ťahá svoje mužstvo v ofenzíve. Cez týždeň sa podaril Bilbau postup do osemfinále Európskej Ligy cez ruský Spartak Moskva. Každopádne, dnes sa očakáva jednoznačné víťazstvo domácich.
     
    Málaga CF je beznádejne na poslednom mieste a v tomto ročníku získala len 13 bodov. Už teraz sa dá predpovedať, že zostup do nižšej súťaže ju pravdepodobne neminie. V posledných troch stretnutiach si pripísala tri prehry, ale všetko to boli prehry o jeden gól. Málaga sa trápi najmä v ofenzíve, keď v 24 dueloch strelila len slabých 15 gólov. Najviac ich má na svojom konte Castro, konkrétne tri presné zásahy. Malága sa naposledy radovala z víťazstva ešte desiateho decembra. Zlomí túto nepriaznivú sériu na pôde Bilbaa?
     
    Absencie:
    Athletic Club Bilbao – Muniain, Martinez, Balenziaga
    Málaga CF – Carlos, Miquel, Ricca, Keko, Kuzmanovic, Penaranda
     
    Posledný vzájomný zápas sa skončil po gólovej prestrelke nerozhodným výsledkom 3:3. Čaká nás niečo podobné aj v tomto stretnutí?
     
    Úvodné zostavy:

    Athletic Club Bilbao: Arrizabalaga – de Marcos, Yeray, I. Martínez, Lekue – San José, Etxebarria – Susaeta, Raúl García, I. Córdoba – Aduriz.
    Náhradníci: Herrerín – Saborit, Iturraspe, I. Williams, Etxeita, Merino, Vesga.

    Málaga CF: Roberto – Rosales, L. Hernández, González, Miguel Torres – Lestienne, Iturra, Adrián González, Castro – Id. Brown, En-Nesyri.
    Náhradníci: Prieto – Success, Bueno, Samuel, Rolán, Lacen, Soler.

    Rozhodca: A. Hernandéz – E. Marín, S. Magán.
     
    Fantastická atmosféra privítala obe mužstvá prichádzajúce na trávnik. Pred úvodným výkopom prebehne ešte minúta ticha za zosnulého policajta, ktorý zomrel pred zápasom Európskej Ligy.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    2
    Domáci vstúpili do zápasu veľmi aktívne a po prvom úniku musela zasahovať obrana hostí. Uvidíme prvý rohový kop v dnešnom stretnutí.
     
    3
    Center letí na prednú tyč a hostia sa bez problémov ubránili. Po tvrdom súboji zostáva ležať na zemi skúsený záložník Manuel Iturra. Zdá sa však, že bude schopný pokračovať.
     
    4
    Futbalisti domáceho celku zatvorili svojho súpera vo vlastnej šestnástke a obliehajú bránu Roberta. Hostia však dobrým pohybom nenechávajú ani kúsok voľného priestoru.
     
    5
    Bilbao musí založiť novú akciu až od vlastného brankára. Domáci volia postupný útok a už sú pred pokutovým územím. Center z pravej strany však schoval Roberto vo svojom náručí.
     
    6
    Zatiaľ sa hrá dosť opatrne s množstvom prihrávok. Aj atmosféra na štadióne sa dosť zmenila a vyzerá to tam ako na pohrebe.
     
    7
    Hostia od úvodného výkopu neboli azda pri lopte. Domáci ju majú stále pod kontrolou a nikam sa neženú. Prichádza dlhý nákop, ktorý však končí za postrannou čiarou. Rozohrávať bude brankár Roberto.
     
    8
    Hráči Athletica stále kombinujú na súperovej polovici, ale všetko sa to odohráva ďaleko od Robertovej brány. Prichádza ďalší dlhý nákop a Adurizovi chýbalo pár krokov, aby dokázal spracovať túto nahrávku.
     
    9
    Prvýkrát v zápase boli pri lopte aj hostia, ale ich ofenzívny výpad zastavila zástavka postranného rozhodcu. Píska sa ofsajd, ale nebolo to správne rozhodnutie.
     
    10
    Držanie lopty 73% – 27%!
     
    11
    Malága potrebuje dnes nutne zvíťaziť, pretože jej situácia je už kritická. Stále sa nachádza na poslednom mieste a sezóna sa pomaly blíži ku koncu.
     
    12
    Tak toto bol naozaj tvrdý zákrok na hráča Malágy. Miguel Torres sa len s ťažkosťami zdvíha z trávnika a hostia si zahrajú štandardnú situáciu.
     
    13
    Málaga dala gól! Gól strelil YOUSSEF EN-NESYRI.
    Tak takýto úvod azda nikto nečakal! Fantasticky načasovaný center z pravej strany a Youssef En-Nesyri si počkal na hranici šestnástky. Unikol domácim strážcom a volejom prekonáva bezmocného brankára. Výborný štart Malágy!
    13. Youssef En-Nesyri (MLG) - 0:1
     
    14
    Hostia pokračujú v aktivite a budú zahrávať rohový kop. Center od rohovej zástavky však schoval v náručí Kepa Arrizabalaga.
     
    15
    Domáci sa snažili ihneď vrhnúť do protiútoku, ale nepresnou nahrávkou si túto možnosť sami pokazili.
     
    16
    Žltú kartu dostáva Iñigo Martínez (Athletic Club Bilbao).
     
    17
    Na ihrisku sa nám priostruje a po domácom faule, ktorý bol odmenený žltou kartou prichádza nedovolený zákrok aj na opačnej strane. Tento raz sa to však zaobíde bez kartového trestu.
     
    18
    Bilbao dalo gól! Gól strelil MARKEL SUSAETA.
    Výborná akcia domácich a stav stretnutia je vyrovnaný! Center z pravej strany prešiel až do šestnástky Malágy a Markel Susaeta nemal problém upratať loptu do siete. Obrana hostí teraz zaspala.
    18. Markel Susaeta (ATB) - 1:1
     
    19
    Vedenie Malágy dlho netrvalo a domácim sa podarilo vyrovnať behom pár minút. Začíname tak odznova a preberajú sa aj fanúšikovia na Estadio San Mamés.
     
    20
    Yeray si pomáhal rukami a takmer vyzliekol svojho protihráča z trenírok. Hlavný rozhodca tento prehrešok postrehol a ihneď píska.
     
    21
    Fauly 3 – 2!
     
    22
    Ideye Brown preberal prihrávku v ofsajde a neuniklo to ani pozornému asistentovi. Zbytočne sa hnevá na rozhodcu, tento verdikt bol správny.
     
    23
    Rovnaká situácia aj na opačnej strane. V tomto momente stál podľa asistenta v ofsajde domáci Aduriz.
     
    24
    Markel Susaeta to skúsil lišiacky na obrancu hostí a ten ho nevpustil do pokutového územia. Rozhodca píska a zdá sa, že okrem štandardnej situácie príde aj kartový trest.
     
    25
    Žltú kartu dostáva Diego González (Málaga CF).
     
    26
    Beñat Etxebarria poslal loptu do ohňa, ale jeho center odvrátila pozorná obrana Malágy. Spoza šestnástky sa oprel do lopty stredopoliar Óscar de Marcos, ale jeho pokus skončil len na tribúne.
     
    27
    Domáci Aritz Aduriz zostáva ležať po tvrdom súboji na trávniku. Zle to však vyzerá aj s hosťujúcim hráčom a sám som zvedavý, ako túto situáciu vyrieši hlavný arbiter. Nakoniec bude rozohrávať Malága.
     
    28
    Zaujímavo kopnutá štandardka. Lopta našla klbko hráčov a skončila nad domácou bránou. Opäť sa však ocitol na trávniku hosťujúci stredopoliar a zdá sa, že v dnešnom zápase skončil.
     
    29
    Nakoniec nebudú treba nosidlá a Adrián González odchádza s bolestivou grimasou po svojich. Po tvrdom súboji s Adurizom si zranil pravé koleno a hostia hrajú na chvíľu v desiatich.
     
    30
    Pád v šestnástke a domáci sa dožadujú pokutového kopu! Hlavný arbiter však dáva jasne najavo, že sa nič také pískať nebude a zákrok bol čistý.
     
    31
    Hostia sa musia mať na pozore a Diego González vo vzdušnom súboji odvracia na rohový kop.
     
    32
    Lopta letí na prednú žrď, ale tam je dobre pripravený Luis Hernández. Domáci však zostávajú pri lopte a naďalej obliehajú pokutové územie Malágy.
     
    33
    Adrián González to chcel skúsiť, ale po pár metroch padá na trávnik a teraz už je to definitívne. Sám dobre vie, že to dnes nepôjde a už sa pripravuje striedanie.
     
    34
    Striedanie v tíme Málaga CF: z ihriska odchádza Adrián González, prichádza Mehdi Lacen.
     
    35
    Hra sa nám kúskuje a tempo sa úplne vytratilo. Domáci pokračujú v držaní lopty a márne dobíjajú bránu Malágy.
     
    36
    Strely na bránu 1 – 1!
     
    37
    Hra sa odohráva najmä v strede poľa. Momentálne vidíme pasáž hry, kedy sa nič zaujímavé nedeje. Domáci stále nedokážu nájsť recept na pozornú obranu Malágy.
     
    38
    Po tvrdo súboji zostávajú ležať na trávniku až dvaja hráči Athletica a rozhodca ponecháva domáci výhodu. Uvidíme, či sa k súboj vráti a bude trestať.
     
    39
    Óscar de Marcos to skúšal strielaným centrom, ale lopta len preletela cez šestnástku Malágy a domáci sa dožadujú rohové kopu. Rozhodca však prisúdil loptu hosťom.
    39. Óscar de Marcos (ATB)
     
    40
    Nachádzame sa v závere prvého dejstva a po dvoch góloch v rozpätí pár minút nám tempo hry upadlo a všetko sa odohráva medzi šestnástkami.
     
    41
    Držanie lopty 70% – 30%!
     
    42
    Tvrdý zákrok hosťujúceho stopéra a domáci si v závere prvého polčasu zahrajú štandardnú situáciu. Dočkáme sa rozdielového gólu?
     
    43
    Dobrá strela, ktorá mala razanciu a smerovala do priestoru brány! Roberto s ťažkosťami odvracia na rohový kop.
     
    44
    Bilbao dalo gól! Gól strelil MIKEL SAN JOSÉ.
    Domáci sa predsa len dočkali! Center od rohovej zástavky a Mikel San José si našiel voľný priestor! Prekopáva brániacich hráčov aj bezmocného Roberta. Ukážkový gól do šatne!
    44. Mikel San José (ATB) - 2:1
     
    45
    Hrať sa bude ešte tri minúty!
     
    45+1
    Domácim sa podarilo otočiť vývoj stretnutia ešte v prvom polčase. Naďalej pokračujú v aktivite a snažia sa o tretí presný zásah!
     
    45+2
    Výborný reflex Roberta! Center z pravej strany a brankár Malágy mal čo robiť, aby zareagoval na túto hlavičku z blízka!
    45+2. Raúl García (ATB)
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Athletic Club Bilbao dokázal otočiť nepriaznivý stav v závere prvého polčasu. Hostia sa ujali vedenia, keď sa dokázal exportným gólom presadiť Youssef En-Nesyri. Domáci sa nevzdali a dokázali rýchlo odpovedať zásluhou Susaety. Misky váh naklonil na stranu Athletica v samom závere prvého dejstva Mikel San José. Podarí sa Bilbau doviesť zápas do víťazného konca?
     
    O malú chvíľu odštartuje výkopom domácich druhý polčas.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    V úvodných minútach druhého polčasu vidíme hneď niekoľko nedovolených zákrokov. Pri lopte sú častejšie domáci futbalisti.
     
    48
    Dnešné stretnutie sleduje 37 518 divákov.
     
    49
    A máme tu ďalší nedovolený zákrok. Hlavný rozhodca píska po páde jedného z hráčov Malágy. Tak trochu rozpačitý štart druhej 45-minútovky.
     
    50
    Malága oblieha pokutové územie Athletica a v dobrej šanci sa ocitol Youssef En-Nesyri! Jeho hlavička však letí tesne nad a tak svoj druhý gól v zápase zatiaľ nepridá.
     
    51
    Youssef En-Nesyri sa príliš ponáhľal a zbytočne posielal loptu do pokutové územia. Priestor sa mu otvoril a mohol ešte potiahnuť loptu, ale namiesto toho ju zbrklo posadil na hlavu domáceho obrancu.
     
    52
    Futbalisti Bilbaa akoby zabudli, že sa už začal druhý polčas a pôsobia veľmi ležérnym dojmom. Malága však zatiaľ nedokázal ich zlý prístup potrestať.
     
    53
    Len bočnú sieť teraz rozvlnil Chory Castro! Krásny prienik po ľavej strane a bomba na bránu vystrašila domácich hráčov. Teraz si to však pýtalo prihrávku pod seba, kde mal voľného spoluhráča.
     
    54
    Po zmene strán je hra jasne v réžii Malágy. Čo sa to stalo s domácimi, že pôsobia takto odovzdane?
     
    55
    Autové vhadzovanie v blízkosti pokutového územia Ahletica, ale prichádza hvizd. Hráč hostí to teraz prehnal s dôrazom a píska sa útočný faul.
     
    56
    Po tvrdo strete ostávajú na zemi dvaja hráči. Zrážka hlavami a vidíme tam aj krv! Už sú na trávniku oba lekárske tímy.
     
    57
    Striedanie v tíme Málaga CF: z ihriska odchádza Maxime Lestienne, prichádza Diego Rolán.
     
    58
    Hostia pri prerušení prestriedali. Stále sa však nehrá, pretože Raúl García stále leží na hracej ploche. Mal by byť však v poriadku a pokračovať v stretnutí.
     
    59
    Hostia športovo vrátili loptu svojmu súperovi a hra nám tak môže pokračovať. Už sa vrátili aj obaja aktéri predchádzajúceho stretu hlavami.
     
    60
    Faul na hranici pokutového územia a hostia budú zahrávať pokutový kop! Fantastická šanca na vyrovnanie. Loptu si berie strelec prvého gólu hostí.
    60. Roberto Rosales (MLG)
     
    61
    Žltú kartu dostáva Iñigo Lekue (Athletic Club Bilbao).
    61. Youssef En-Nesyri (MLG)
     
    62
    Strelec Youssef En-Nesyri si vybral stranu, ale domáci brankár ju uhádol! Tak tento moment bude mať pravdepodobne veľký dopad na výsledok zápasu a taktiež aj na postavenie Malágy v tabuľke.
     
    63
    Séria rohových kopov hostí, ale ani jeden z nich nepriniesol ohrozenie domácej brány. Kepa Arrizabalaga je hlavným hrdinom posledných okamihov.
     
    64
    Žltú kartu dostáva Óscar de Marcos (Athletic Club Bilbao).
     
    65
    Spomínal som rozpačitý vstup domácich do druhého polčasu a hostia to mohli potrestať. Nestalo sa tak a hráči Malágy musia bojovať ďalej. Dnes potrebujú nutne bodovať, najlepšie zvíťaziť.
     
    66
    Dnes sa hrá naozaj tvrdo a odniesol si to ďalší domáci hráč. Ide o veľa a to dokazuje aj nasadenie oboch mužstiev v zápase.
     
    66
    Žltú kartu dostáva Youssef En-Nesyri (Málaga CF).
     
    67
    Striedanie v tíme Athletic Club Bilbao: z ihriska odchádza Iñigo Córdoba, prichádza Ander Iturraspe.
     
    68
    Po dlhšej dobe sú pri lopte aj futbalisti Athletica. Všetko je to však ďaleko od brány Roberta. Nakoniec prichádza unáhlený strelecký pokus z diaľky, ktorý končí iba medzi divákmi.
     
    69
    Čas nám pomaly plynie a hostia premrhali fantastickú šancu na vyrovnanie. Po nepremenenom pokutovom kope pôsobia frustrovane a ich nasadenie pomaly odchádza.
     
    70
    Hlavný arbiter má opäť prácu. Ďalší nedovolený zákrok a domáci majú možnosť rozohrať štandardnú situáciu.
     
    71
    Nebolo to nebezpečné zakončenie a brankár Roberto poľahky chytá. Už aj rozohráva na svojich spoluhráčov a ženie ich do útoku.
     
    72
    Obrovská šanca Rolána! Dlhý center z ľavej strany a lopta padá presne na hlavu Rolán. Tomu sa z blízka nepodarilo prekonať Arrizabalagu. Vyrazenú loptu sa snažil upratať do siete Youssef En-Nesyri, ale ani teraz mu nebolo dopriate.
    72. Kepa Arrizabalaga (ATB)
     
    73
    Youssef En-Nesyri sa dostáva do úniku, ale namiesto nahrávky voľnému spoluhráčovi volí zbrklé riešenie a triafa do hlavy domáceho obrancu. Youssef En-Nesyri sa snaží odčiniť nepremenený pokutový kop, ale toto nebolo správne riešenie.
     
    74
    Fauly 6 – 4!
     
    75
    Striedanie v tíme Athletic Club Bilbao: z ihriska odchádza Iñigo Lekue, prichádza Enric Saborit.
     
    76
    Čas sa pomaly kráti a domáci kráčajú k plnému bodovému zisku. Ten by ich posunul na 12. miesto v tabuľke La Ligy.
     
    77
    Tento rohový kop neznamenal žiadne nebezpečenstvo pre brankára Roberta. Rýchla rozohrávka a futbalisti Malágy už mieria do útoku.
     
    78
    Diego Rolán nezachytil prihrávku a lopta končí v náručí brankára. Kepa Arrizabalaga sa nikam neponáhľa a zbiera cenné sekundy. Upokojuje svojím spoluhráčom a dáva im najavo, aby hrali pokojne.
     
    80
    Zápasnícky chmat predviedol kapitán Malágy a môže byť rád, že nedostal žltý kartový trest. Hlavný rozhodca bol teraz veľmi benevolentný.
     
    81
    Hostia zahrali rukou a lopta je prisúdená hráčom Athletica. S rozohrávkou si opäť dávajú načas.
     
    82
    Striedanie v tíme Athletic Club Bilbao: z ihriska odchádza Beñat Etxebarria, prichádza Iñaki Williams.
     
    83
    Striedanie v tíme Málaga CF: z ihriska odchádza Miguel Torres, prichádza Alberto Bueno.
     
    84
    Hostia majú na hracej ploche už štyroch klasických útočníkov. Dosť nezvyčajné riešenie. Prinesie tento ťah hosťom vyrovnanie a prípadný bodový zisk?
     
    84
    Druhú žltú a následne červenú kartu dostáva Youssef En-Nesyri (Málaga CF).
    84. Youssef En-Nesyri (MLG)
     
    85
    Strelec jediného gólu Malágy teraz pochoval aj poslednú štipku nádeje na body. Zbytočný faul na brankára a druhá žltá karta v zápase. Už mieri pod sprchy. Hostia sa budú v závere snažiť o vyrovnanie, aj keď ich je o jedného menej.
     
    86
    Čas sa kráti a Athletico už hrá takticky. Dlhé výmeny lopty na vlastnej polovici a pokojná rozohrávka. Hostia po vylúčení pôsobia úplne odovzdane.
     
    87
    Na trávniku sa ocitol striedajúci Willams a domáci dostanú loptu do svojej moci. Hra sa odvíja na polovici Malágy.
     
    88
    Zápas sa nám už iba dohráva a je viac menej isté, že tri body si do tabuľky pripíše Bilbao.
     
    89
    Roberto Rosales sa snažil dobehnúť dlhé prenesenie hry, ale táto prihrávka bola naozaj nepresná a obranca Malágy nemal šancu udržať loptu v hre.
     
    90
    Hrať sa bude ešte tri minúty.
     
    90+1
    Na bránkovej čiare zastavil Diego González pokus domácich! Lopta už smerovala do opustenej brány, ale Raúl García sa hlavičke gólovej radosti nedočkal.
    90+1. Diego González (MLG)
     
    90+2
    Ďalší faul už v posledných momentoch zápasu nič nerieši. Hostia sa ešte snažia o vyrovnanie, ale Kepa Arrizabalaga túto vysokú loptu stiahol a ukryl vo svojich rukaviciach.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Malága dnes siahala na body. Po dobrom vstupe do zápasu nezvládla záver prvého polčasu, keď inkasovala gól do šatne. V druhom polčase po faule v šestnástke im domáci ponúkli šancu na vyrovnanie, ale Youssef En-Nesyri svoj druhý gól v stretnutí nepridal. V samom závere sa navyše nechal hlúpo vylúčiť a pochoval tak nádeje na vyrovnanie. Bilbao sa posunulo v tabuľke na 12. miesto a Malága zostáva beznádejne posledná. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim a prajem vám úspešný nadchádzajúci týždeň. Dovidenia nabudúce!
     
    Držanie lopty: 46 % : 54 %.
    Strely na bránu: 2:3.
    Strely mimo: 0:2.
    Rohy: 2:3.
    Ofsajdy: 1:2.
    Fauly: 6:12. (18:12:47)

    Filip Sabo

    Góly: 18. Susaeta, 44. San José – 13. En-Nesyri

    Karty:   16. I. Martínez (ATB), 61. Lekue (ATB), 64. de Marcos (ATB) – 25. González (MLG), 66. En-Nesyri (MLG)   84. En-Nesyri (MLG)

    Nepremenená penalta: 62. En-Nesyri (MLG), brankár Arrizabalaga zneškodnil


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 0:2. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 6:12.
    Athletic Club Bilbao: Arrizabalaga – de Marcos, Yeray, I. Martínez, Lekue (75. Saborit) – San José, Etxebarria (82. I. Williams) – Susaeta, Raúl García, I. Córdoba (67. Iturraspe) – Aduriz.
    Náhradníci: Herrerín – Saborit, Iturraspe, I. Williams, Etxeita, Merino, Vesga.

    Malaga CF: Roberto – Rosales, L. Hernández, González, Miguel Torres (83. Bueno) – Lestienne (57. Rolán), Iturra, Adrián González (34. Lacen), Castro – Id. Brown, En-Nesyri.
    Náhradníci: Prieto – Success, Bueno, Samuel, Rolán, Lacen, Soler.

    Rozhodca: A. Hernandéz – E. Marín, S. Magán

    Diváci: 37 518