Crystal Palace – Tottenham 0:1 (kon.) | Manchester United – Chelsea 2:1 (kon.)
koniec
Manchester United
2:1 (1:1)
Chelsea FC
Nedeľa 25.02.2018, 15:05 • Old Trafford, Manchester • Anglická Premier League • 28. kolo
Predzápasové kurzy
     
    88
    Najprv skvelá defenzívna práca Smallinga, potom aj ofenzívne schopnosti tohto beka. Dlhoročný stopér United si svojím driblingom vypýtal faul od Moratu, dokonca to je aj na žltú kartu.
     
    85
    Nemanja Matić rýchlostne nestíhal na Williana, preto ho potiahol na dres, až ho napokon úplne zastavila gravitácia. Žltá karta pre bývalého hráča Chelsea, Benficy Lisabon, ale aj MFK Košice.
     
    81
    Logický odchod Alexisa, na poslednú desaťminútovku prichádza Bailly. Ten okrem svojho dôrazu priniesol aj bližšie inštrukcie pre Matića na papieriku.

    Poslednou zmenou Antonia Conteho je stiahnutie Drinkwatera a nástup Cesca Fàbregasa.
     
    78
    Viac centimetrov do hry. V stretnutí dohral wingback Victor Moses, k Moratovi sa na hrote pridá zimná posila Chelsea Olivier Giroud.
     
    78
    Victor Lindelöf s chybnou rozohrávkou, ktorú mohol využiť Morata. Ten sa nestihol dostatočne zorientovať a už k nemu prišiel Smalling. Roh pre Chelsea.
     
    77
    Willian mohol prísť s bleskovou odpoveďou. Pas za obranu, šprint a rana na bližšiu tyč. David de Gea si toto postrážil.
    75. Jesse Lingard (MAN) - 2:1
     
    75
    Manchester United dal gól!
    Neuveriteľné! Vyzerá to tak, že centrovať musí Romelu Lukaku. Ten si na pravom krídle zrovnal loptu, dal si ju na ľavú nohu a centrom v šestnástke našiel JESSEHO LINGARDA. Ten mal hlavičku výrazne uľahčenú, keďže Andreas Christensen podbehol center. Striedajúci hráč nakláňa misky váh na stranu United.
     
    73
    Trochu prekvapujúce striedanie. V zápase dohral Eden Hazard, na jeho pozíciu prichádza Pedro.
     
    68
    Antonio Valencia si po neúspešnom rohovom kope neustrážil Hazarda a po niekoľkom ďalšom faule už vidí žltú kartu.
    67.
     
    67
    Dokonalá súhra medzi Alexisom a Lukakuom. Domáca sedmička našla pripraveného Lukakua, ten akrobatickým pokusom donútil svojho reprezentačného kolegu k zákroku. Courtois to stihol len špičkami prstov.
     
    64
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Anthony Martial, prichádza Jesse Lingard.
     
    57
    Álvaro Morata si splnil svoje poslanie a podržal loptu, čím si vypýtal faul od Valenciu. Rozohrávka voľného kopu prebehla nakrátko, de Geu takmer prekvapil pokus Drinkwatera spoza veľkého vápna!
     
    49
    Willian si na vlastnej polovici spracoval vysokú loptu, rozbehol sa do priestoru a nádhernou kolmicou vysunul Moratu. Ten preváhal ideálny moment na strelu a už pri ňom boli Smalling s Valenciom. Práve Smalling si Moratu nepostrážil.
     
    44
    Willian centrom našiel voľného Moratu, ten v ťažkej pozícii loptu netriafa ideálne.
     
    41
    Nechýbalo veľa a skóre by sa menilo tretíkrát. Z ničoho nič prišlo prenesenie hry napravo, krásna prihrávka na Hazarda. Ten však nestrieľal cez Smallinga a radšej našiel Alonsa. Pokus krídelného univerzála skončil nad brvnom.
    39. Romelu Lukaku (MAN) - 1:1
     
    39
    Manchester United dal gól!
    Oku lahodiaca kombinácia sa končí pokojným zakončením do protipohybu Courtoisa. Najprv ROMELU LUKAKU vyhral ťažký hlavičkový súboj s Christensenom, pri ktorom sa Dán chytal za hlavu. Lopta sa následne dostala k Alexisovi, ktorý spolu s Martialom vyšachovali obranu Chelsea. Tam sa už dostával spomínaný Lukaku a umnou strelou vyrovnáva na 1:1.
    32. Willian (CHE) - 0:1
     
    32
    Chelsea dala gól!
    Ubránená štandardka, následne aj center Valenciu. Práve kapitán United sa po rýchlej kontre zabudol vzadu, keď neuzatvoril ofsajdovú líniu. WILLIAN mal dostatok času na ranu zvnútra šestnásty a tvrdou strelou rozvlnil sieť domácej brány. O finálny pas sa postaral Hazard.
     
    30
    Sme svedkami prvej karty duelu. N'Golo Kanté neúspešne naháňal Pogbu, ktorý vyviezol loptu z vlastnej polovice až na súperovu časť plochy. Pogba dlho ustával tento súboj, nakoniec však padá.
    28.
     
    28
    Vážna šanca pre domácich prišla na konci úvodnej polhodiny. Všetko sa to začalo zablokovaním prihrávky u Matića. Ďalej to šlo po osi Pogba – Martial – Alexis. Posledne menovaný dostal dokonalú prihrávku na hranicu bieleho bodu, no nedokázal vystreliť ľavačkou. Je to určite škoda, keďže strela pravou nohou nebola vôbec dôrazná.
     
    4
    Morata mal na kopačke otvárací gól! Presný center Alonsa prešiel cez Smallinga, Španiel mieril z voleja do brnva! Následnú dorážku Hazarda ešte nadvihol nad bránu de Gea – roh.

    Viktor Kalinács

    Góly: 39. R. Lukaku, 75. Lingard – 32. Willian

    Karty:   68. A. Valencia (MAN), 85. N. Matić (MAN) – 30. Kanté (CHE), 88. Morata (CHE)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 1:4. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 1:6. Fauly: 13:12.
    Manchester United: de Gea – A. Valencia (C), Lindelöf, Smalling, Young – McTominay, N. Matić, P. Pogba – Alexis Sánchez (81. Bailly), R. Lukaku, Martial (64. Lingard).
    Náhradníci: Pereira – Bailly, Shaw, Carrick, Mata, Lingard, Rashford.

    Chelsea FC: Courtois – Azpilicueta (C), Christensen, Rüdiger – Moses (78. Giroud), Drinkwater (81. Fàbregas), Kanté, Alonso – Willian, Morata, E. Hazard (73. Pedro).
    Náhradníci: Caballero – Cahill, Zappacosta, Emerson, Fàbregas, Pedro, Giroud.

    Rozhodca: Martin Atkinson