Prehľad ZOH Pchjongčchang 2018 - 15. deň (kon.)
koniec udalosti
Prehľad udalostí na ZOH Pchjongčchang 2018 - 15. deň

cz Štvrtok 22.02.2018, 01:05Zimné olympijské hry
    Medailové pořadí zemí po 13. dni soutěží
     
    Soutěže 13. dne olympijských her v Pchjogčchangu skončily a dnes udělaly radost především slovenským fanouškům, ačkoliv se medailí nedočkali. Češi mohli být potěšeni snad pouze sedmým místem družstva sdruženářů, kteří si tak splnili vytyčený cíl. Ostatní čeští sportovci v průběhu 13. dne neuspěli. Slalomáři kompletně vypadli v 1. kole, Kateřina Pauláthová sice skončila v alpské kombinaci na 17. místě, ale zároveň to znamenalo, že byla předposlední z těch, co dokončily. A biatlonová štafeta žen po střeleckém kolapsu doběhla až na 12. místě.

    Slovenští fanoušci se dočkali pátého místa Petry Vlhové v alpské kombinaci a pátého místa ženské biatlonové štafety. Navíc Adam Žampa se probil mezi elitní třicítku závodníků pro druhé kolo slalomu, ve kterém by se posunul ještě výrazně dopředu, kdyby neudělal jednu velkou chybu.
     
    13:36
    Ohlasy české výpravy
    Veronika Vítková věděla, že přebírá štafetu v situaci, kdy už toho moc neudělá. Zkoušela střílet na riziko, zkoušela něco stáhnout, ale nešlo to. Vzhledem k medaili ze sprintu ale na olympijské hry v Koreji bude vzpomínat ráda.
     
    13:31
    Biatlon
    Darja Domračevová se členstvím ve vítězné štafetě stala první biatlonistkou historie, která získala 4 zlaté olympijské medaile.

    Konečné pořadí štafety žen

    1. Bělorusko 1:12:03.4 (0+9)
    2. Švédsko +10.7 (0+12)
    3. Francie +17.6 (0+14)
    4. Norsko +29.7 (3+12)
    5. Slovensko +38.4 (1+9)
    6. Švýcarsko +43.5 (0+16)
    7. Polsko +43.6 (1+14)
    8. Německo +53.9 (3+11)
    9. Itálie +1:04.1 (4+13)
    10. Kanada +1:33.4 (1+11)
    ...
    12. Česko +1:56.3 (4+11)
     
    13:29
    Biatlon
    Skvělý výkon podala slovenská štafeta, hlavně Terézia Poliaková a Ivona Fialková na posledních dvou úsecích překvapily všechny i sebe. Výsledkem je 5. místo za Norskem, na bronz Slovenky ztratily 21 sekund. Česká štafeta patří k těm, které střelecky zkolabovaly a v cíli je na 12. místě se ztrátou téměř 2 minut.
     
    13:24
    Biatlon
    Veronika Vítková také chytla poryv větru, ale dvě rány dobila a běží na 13. místě.
     
    13:21
    Biatlon
    Poslední střelba ženské štafety.
    Darja Domračevová dobíjela 3 terče na 3 rány, strávila na střelnici moře času, ale odbíhá první a Bělorusko sahá o zlatu! 6 sekund za ním Francie a 10 sekund Švédsko, Hanna Öbergová. Dále skupina Švýcarsko, Slovensko, Norko a Polsko se ztrátou 22 sekund. Ivona Fialková 2x dobíjela.
     
    13:19
    Ohlasy české výpravy
    Markéta Davidová tvrdí, že podmínky na jejím úseku byly stejné jako na nástřelu. Moc ji mrzí, že štafetu nepodržela. Vůvec neví, kde byla chyba. Vůbec nefoukalo. Domnívá se, že se možná špatně postavila. Fyzicky už to nebylo úplně ono, ale přijde jí, že na trati už melou z posledního všichni.
     
    13:17
    Biatlon
    Veronika Vítková zastřílela ležku čistě a je na 14. místě, ztráta 1:54.
    Sedmá střelba ženské štafety.

     
    13:16
    Biatlon
    Bělorusko jde do vedení, Darja Domračevová ani jednou neminula a má náskok! Druhá Francie, 11 sekund, třetí Polsko, čtvrté Slovensko a pátá Itálie běží spolu jen o dalších pár sekund zpět.
     
    13:10
    Biatlon
    Poslední předávka, první Polsko, poběží Weronika Nowakowská. 8 sekund Francie, poběží Anaïs Bescondová, 12 sekund Itálie, poběží Federica Sanfilipová. Slovensko páté, 19 sekund, poběží Ivona Fialková. Česko na 15. místě, ztráta 1:56, poběží Veronika Vítková.
     
    13:04
    Biatlon
    Na stojce třetího úseku se opět hodně chybuje a dobíjí. Norsko trestné kolo. Itálie trestné kolo a Bělorusko jde po jednom dobíjení na první místo! Běží Dzinara Alimbekavová. Na druhém místě Polsko a třetí stále Slovensko zásluhou Terézie Poliakové! Ztrácí 14 sekund. Markéta Davidová stojku nezvládla a napodobuje Jislovou se 2 trestnými koly. Česko může pravděpodobně zapomenout i na desítku, natož na šestku. Davidová odbíhá na 17., neboli předposledním, místě. Za sebou má pouze ještě zoufaleji střílící Koreu.
     
    13:00
    Ohlasy české výpravy
    Jessica Jislová přiznala, že na druhé střelbě, když se čekalo, až se uklidní vítr, absolutně vytuhla, začala se klepat a z toho pramenily její střelecké chyby.
     
    12:57
    Biatlon
    Terézia Poliaková na ležce dobíjela pouze jednou a odbíhá na druhém místě za Italkou Gontierovou! V kontaktu je také Bělorusko, dále Švýcarsko, Finsko a Norsko do 15 sekund, je to pořád našlapané. Markéta Davidová neminula ani jednou a běží na 10. místě se ztrátou 1:09. Totální střeleckou krizi prožívá Německo, dohromady musí už na třetí trestné kolo, tentokrát je to Hildebrandová. 13. místo, ztráta 1:50 a bez šance na medaili.
     
    12:50
    Biatlon
    Druhá předávka. Kaisa Mäkäräinenová utekla Dorothee Wiererové a Finsko překvapivě předává první s náskokem 15 sekund na Itálii, Slovensko a USA. Bělorusko, Francie, Polsko a Švýcarsko, tyto všechny štafety jsou do půl minuty ztráty. Česko předává na 14. místě, Jessica Jislová posílá dál Markétu Davidovou se ztrátou 1:55. Za Slovensko běží třetí úsekTerézia Poliaková.
    Čtvrtá střelba ženské štafety.

     
    12:45
    Biatlon
    Anastasia Kuzminová absolutně nechytla začátek střelby, musela ji úplně přerušit, stejně ale první tři rány minula. Na základě její zkušenosti odkládaly střelbu všechny závodnice a čekaly, až skončí poryv větru. Z rozestupů nakonec nebylo vůbec nic a Dorothea Wiererová přes dvě trestná kola na střelbě vleže odbíhá ze stojky jako první, neuvěřitelný výkon. Anastasia Kuzminová nakonec musí na trestné kolo a je osmá se ztrátou 20 sekund, Jessica Jislová střelbu také nezvládla a po 2 trestných kolech je až na 13. místě se ztrátou 1:22.
     
    12:43
    Ohlasy české výpravy
    Eva Puskarčíková lituje tří dobíjení, při druhé střelbě se dost bála, že po dvou minutých ranách štafetu ještě více zkomplikuje, ale dobíjení už zvládla. Zároveň pochválila lyže, ve sjezdech byla schopná dojiždět závodnice před sebou.
     
    12:38
    Biatlon
    Anastasia Kuzminová dobíjela jen jednou a Slovensko je na čele závodu o 15 sekund před Norskem a USA! Dorothea Wiererová přes několikerou korekci mířidel musí na 2 trestná kola a Itálie má téměř po závodě! Skvěle naopak zastřílela Jessica Jislová, neminula ani jednou a je pátá s necelou půlminutou ztráty! Německo posunula Denise Herrmannová na 8. místo a ztrácí již pouze 46 sekund.
     
    12:33
    Biatlon
    První předávka. Vede Itálie, 7 sekund za ní USA, 18 sekund Slovensko, za které poběží Anastasia Kuzminová a dá se očekávat útok na průběžné vedení. Eva Puskarčíková předala Jessice Jislové na 6. místě, ztráta 32 sekund. Německo až na 12. místě se ztrátou minuty a čtvrt.
    Druhá střelba ženské štafety.

     
    12:26
    Biatlon
    Druhá střelba. První odbíhá rychlá a čistá Italka Vittozziová, Paulina Fialková neminula s Slovensko je čtvrté se ztrátou 16 sekund. Eva Puskarčíková musela dvakrát dobíjet a běží na 7. místě, ztráta 35 sekund. Velmi špatně začínají hlavní favoritky Němky, Preussová musela na trestné kolo a Německo je po druhé střelbě na 15. pozici se ztrátou téměř jedné minuty.
     
    12:20
    Biatlon
    První střelba. Nejrychleji zastřílela a odbíhá jako první Američanka Dunkleeová, za ní Ukrajina Vavriněcová. Paulina Fialková i Eva Puskarčíková jednou dobíjely a jsou na začátku druhé desítky se ztrátou lehce přes 10 sekund.
    Družstvo sdruženářů odvedlo velmi dobrý výkon.

     
    12:17
    Severská kombinace

    Konečné pořadí závodu družstev

    1. Německo 46:09,8
    2. Norsko +52,7
    3. Rakousko +1:07,8
    4. Japonsko +2:08,8
    5. Francie +2:27,2
    6. Finsko +3:57,3
    7. Česko +3:57,3
    8. Itálie +5:04,3
    9. Polsko +5:15
    10. USA +5:16,7
     
    12:12
    Biatlon
    Ve 12:15 startují štafety žen na 4 x 6 km. Češky v pořadí Eva Puskarčíková, Jessica Jislová, Markéta Davidová, Veronika Vítková ponesou číslo 6, Slovenky v pořadí Paulina Fialková, Anastasia Kuzminová, Terezia Poliaková, Ivona Fialková budou mít na hrudi číslo 17.
     
    12:10
    Severská kombinace
    Miroslav Dvořák dovezl české družstvo v poklidu na 7. pozici, které tak splnilo cíl a obhájilo pozici ze Soči.
     
    11:59
    Severská kombinace
    Lukáš Daněk zvládl svůj úsek dobře, neodpadl a předává Miroslavu Dvořákovi na 7. místě s velkým náskokem na Poláky a Italy.
     
    11:55
    Severská kombinace
    Německý náskok narostl na minutu a finišman Johannes Rydzek si bude moct svůj úsek vyloženě užít. Na třetím úseku podle očekávání odpadl slabý japonský běžec Go Jamamoto a o stříbro si to rozdají Rakušané a Norové. Norové mají na posledním úseku mnohem lepšího běžce Grabaaka.
     
    11:43
    Severská kombinace
    Fabian Riessle utrhnul Němce ještě víc a předává Ericu Frenzelovi s náskokem 42 sekund na Rakušany a Nory, dalších 6 sekund zpět Japonci. Ondřej Pažout si na své poměry dobře rozvrhnul tempo a předává na 7. místě. S Finem Herolou se běžecky nemohl měřit. Lukáš Daněk je však vyloženě slabý běžec a přichází kritický úsek českého týmu.
    Vinzenz Geiger odbíhá ostatním vstříc zlaté medaili pro družstvo Německa již na prvním úseku.

     
    11:34
    Severská kombinace
    Hned na prvním úseku o svém vítězství nejspíše rozhodli Němci. Vinzenz Gieger velmi rychle předběhl Rakušana Wilhelma Denifla a vytvořil náskok 12 sekund na dvojici Rakousko, Norsko. Dalších 10 sekund zpět Japonsko. Tomáš Portyk předával Ondřeji Pažoutovi v kontaktu s Finy na 6. místě se ztrátou necelých dvou minut.
    Dnes je to na den přesně 20 let od vítězství českých hokejistů v tzv. turnaji století. K tomuto výročí bude v Českém domě promítána premiéra dokumentu The Nagano Tapes, ve kterém budou i dosud nezveřejněné záběry a svědectví.

    Start běžecké části závodu družstev v severské kombinaci.

     
    11:17
    Severská kombinace
    V 11:20 vyběhnou sdruženáři do druhé části soutěže družstev, štafetového běhu na 4 x 5 km. Na prvním úseku české štafety poběží Tomáš Portyk. Startovní odstupy jsou následující:

    1. Rakousko
    2. Německo +0:06
    3. Japonsko +0:19
    4. Norsko +0:27
    5. Francie +1:09
    6. Česko +1:56
    7. Finsko +1:58
    8. Polsko +2:56
    9. USA +3:13
    10. Itálie +3:57
     
    9:20
    Severská kombinace
    Po skokanské části jsou stále největšími favority na zlato Němci. Budou do běžecké části vybíhat jen těsně za Rakušany a vzhledem k síle a vyrovnanosti jejich týmu by je nikdo neměl ohrozit. O další medaile by si to podle očekávání meli rozdat Rakušané s Japonci a Nory. Češi zaskákali na své poměry výborně, jsou šestí těsně před Finy a cíl v podobě 7. místa je blízko.

    Pořadí družstev po skoku

    1. Rakousko 469,5
    2. Německo 464,7 +0:06
    3. Japonsko 455,3 +0:19
    4. Norsko 449,2 +0:27
    5. Francie 417,9 +1:09
    6. Česko 382,2 +1:56
    7. Finsko 381,3 +1:58
    8. Polsko 337,2 +2:56
    9. USA 324,8 +3:13
    10. Itálie 291,8 +3:57
     
    9:10
    Severská kombinace
    V poslední sérii se skáče hodně daleko a z řady nevybočil ani Tomáš Portyk, který se poprvé v Koreji trefil do skoku tak, jak by si představoval. 131 metr a Češi mají na slabé štafety výrazný náskok před běžeckou částí. Na Poláky minutu, na USA o dalších 17 sekund více a na běžecky silné Italy 2 minuty. To je skvělý výsledek.
     
    9:06
    Severská kombinace
    Po třech sériích skoků vede Rakousko před Norskem, Rakouskem a Japonskem, ale časové rozestupy do běžecké části jsou na čele minimální. Češi stále drží výborné 6. místo před Finskem. Z této série nejlépe skočil Rakušan Lukas Klapfer, 131 metr. Na můstku čekají poslední skokané.
     
    8:58
    Severská kombinace
    Nejslabší článek českého družstva, junior Lukáš Daněk, si do soutěže družstev schoval svůj asi nejlepší skok v Koreji. 119,5 metru a bodový náskok Čechů na trojici slabých družstev narostl na víc než 40 bodů.
     
    8:52
    Severská kombinace
    Norové v podobě Jarla Magnuse Riibera a Rakušané zastoupení Berhardem Gruberem po druhé sérii těsně přeskočili Němce, za které skákal Vincenz Geiger a na své poměry předvedl hodně slušný skok. Češi jsou po 2 skokanských sériích dokonce šestí, o 11 bodů před Finskem.
    Další podrobnosti k situaci s ruskými kameramany na českém tréninku.

     
    8:44
    Severská kombinace
    Miroslav Dvořák skočil ve druhé sérii na své poměry solidních 120,5 metru a Češi nadále upevňují sedmou pozici.
    Jak jsme informovali již ve středu před polednem v rámci tohoto přehledu, novináři deníku Boston Globe vyhlásili Český dům nejlepším národním domem na hrách. Nyní si můžete přečíst více i v češtině.

    Ruská televize chtěla natáčet na tréninku českého týmu.

     
    8:33
    Severská kombinace
    V první sérii skoků zahájil z český tým Ondřej Pažout a vedl si velmi dobře. 123 metrů, 100,1 bodu a Češi na úvod výrazně odskakují svým konkurentům v podobě družstev Polska, USA a Itálie.
    Před malou chvílí odstartovala tréninková jednotka českého hokejového týmu. Podle informací z místa nejspíše i s přítomností ruských špionů v hledišti.
     
    8:23
    Severská kombinace
    V 8:30 začíná na velkém můstku skokanská část soutěže družstev v severské kombinaci. Účastní se 10 zemí, jasně největšími favority jsou Němci. O zbytek medailí by si to měli rozdat Rakušan, Norové a Japonci. Český tým ve složení Lukáš Daněk, Miroslav Dvořák, Ondřej Pažout a Tomáš Portyk má startovní číslo 3 a jeho cílem je nechat aspoň 2 družstva za sebou.
     
    7:37
    Alpské lyžování
    Petra Vlhová končí kombinaci na výborném 5. místě. Kateřina Pauláthová a Barbara Kantorová uzavírají výsledkovou listinu na 17. a 18. pozici.
     
    7:25
    Alpské lyžování
    Američanka Mikaela Shiffrinová sice zajela slalom o 29 setin sekundy pomaleji než Wendy Holdenerová, ale v součtu se sjezdem ji o 47 setin sekundy poráží a může doufat ve zlatou medaili. Nahoře zbývá 5 lyžařek a žádná z nich není zrovna dobrou slalomářkou. Petra Vlhová stále může získat bronz.
     
    7:17
    Alpské lyžování
    Švýcarka Wendy Holdenerová zajela slalom ještě o 18 setin sekundy rychleji než Petra Vlhová a dostává se před ni v celkovém součtu o 0,65 sekundy. Švýcarka by mohla pomýšlet na medaili.
     
    7:14
    Alpské lyžování
    Petra Vlhová podle očekávání po dokončení slalomu vede s téměř sekundovým náskokem a bude čekat, kam až se ze 13. místa posune.
     
    7:04
    Alpské lyžování
    Barbara Kantorová i Kateřina Pauláthová slalom projely celý a jsou v cíli. Otázkou je, jestli se posunou někam vzhůru, ale zatím to vypadá, že obsadí poslední a předposlední pozici v konečném pořadí těch, které kombinaci dokončí.
     
    7:03
    Alpské lyžování

    Konečné pořadí slalomu mužů

    1. André Myhrer (SWE) 1:38,99
    2. Ramon Zenhäusern (SUI) +0,34
    3. Michael Matt (AUT) +0,67
    4. Clement Noël (FRA) +0,71
    5. Alexis Pinturault (FRA) +0,73
    6. Victor Muffat-Jeandet (FRA) +0,76
    7. Kristoffer Jakobsen (SWE) +0,95
    8. Daniel Yule (SUI) +1,13
    9. Dave Ryding (GBR) +1,17
    10. Sebastian Foss-Solevåg (NOR) +1,19
    ...
    24. Adam Žampa (SVK) +3,28
    35. Andreas Žampa (SVK) +14,59
    Matej Falat (SVK) DNF
    Ondřej Berndt (CZE) DNF
    Filip Forejtek (CZE) DNF
    Jan Zabystřan (CZE) DNF
    Adam Kotzmann (CZE) DNF
     
    6:39
    Alpské lyžování
    Síto slabších slalomářů pokračuje i ve druhém kole a zachytil se do něj například Matej Falát. Andreas Žampa zvládl dokončit obě jízdy , ale ve druhém kole dělal hrubé chyby, zajel o několik sekund pomalejší čas než srovnatelní závodníci a propadá se. Po dojezdu byl na 31. místě, kam až spadne, to je otázka.
     
    6:31
    Alpské lyžování
    Slalom mužů bude ještě pokračovat, takže zatím nelze uvést definitivní konečné pořadí. V první polovině výsledkové listiny se ale nic měnit nebude.

    Pořadí slalomu mužů

    1. André Myhrer (SWE) 1:38,99
    2. Ramon Zenhäusern (SUI) +0,34
    3. Michael Matt (AUT) +0,67
    4. Clement Noël (FRA) +0,71
    5. Alexis Pinturault (FRA) +0,73
    6. Victor Muffat-Jeandet (FRA) +0,76
    7. Kristoffer Jakobsen (SWE) +0,95
    8. Daniel Yule (SUI) +1,13
    9. Dave Ryding (GBR) +1,17
    10. Sebastian Foss-Solevåg (NOR) +1,19
    ...
    24. Adam Žampa (SVK) +3,28
     
    5:40
    Alpské lyžování
    Adam Žampa je v cíli druhého kola a spokojen nebude. Hned na začátku totiž udělal velkou chybu, málem nedokončil a nabral velkou ztrátu. Tu sice parádní jízdou ve zbytku trati téměř umazal, ale v cíli se řadí na 3. místo. Bude tak nejhůře na 26. místě, ale nebýt oné chyby, s velkým náskokem by vedl a mohl se posunout hluboko do elitní dvacítky.
     
    5:22
    Alpské lyžování
    V 5:30 startuje druhé kolo slalomu, do kterého vyrazí pouze 52 mužů ze 106 na startu. Více jich do cíle 1. kola nedorazilo. Bude se týkat všech tří slovenských lyžařů, ale ani jednoho českého. Nejprve pojede elitní třicítka prvního kola v obráceném pořadí, takže Slovák Adam Žampa vyrazí mezi branky jako sedmý, neboť první kolo dokončil na 24. místě.
     
    4:40
    Alpské lyžování
    Do cíle první části ženské kombinace,sjezdu, se podívalo pouze 22 lyžařek, což je na olympijský závod dost ostudný počet. Základem toho bylo pouze 32 žen ve startovní listině, ze kterých navíc 4 nenastoupily a dalších 6 sjezd nedokončilo. Největší favoritkou na zlato je po sjezdu Američanka Mikaela Shiffrinová a musela by slalom absolutně nezvládnout, případně vůbec nedojet, aby nedokázala smazat ztrátu na soupeřky před sebou. Petra Vlhová v případě opravdu skvělého slalomu může zaútočit na medaili. Barbara Kantorová a Kateřina Pauláthová se zařadily na 20. a 21. místo, což ale znamená chvost výsledkové listiny.

    Průběžné pořadí po sjezdu

    1. Lindsey Vonnová (USA) 1:39.37
    2. Ragnhild Mowinckelová (NOR) +0.74
    3. Michelle Gisinová (SUI) +0.77
    4. Ramona Siebenhoferová (AUT) +0.97
    5. Maruša Ferková (SLO) +1.61
    6. Mikaela Shiffrinová (USA) +1.98
    7. Ricarda Haaserová (AUT) +2.38
    8. Valérie Grenierová (CAN) +2.42
    9. Romane Miradoliová (FRA) +2.46
    10. Wendy Holdenerová (SUI) +2.74
    ...
    13. Petra Vlhová (SVK) +3.21
    20. Kateřina Pauláthová (CZE) +5.46
    21. Barbara Kantorová (SVK) +6.21
     
    4:36
    Alpské lyžování
    Po dlouhé pauze způsobené nakládáním zraněné Belgičanky Kim Vanreuselové na saně a úpravou sítí se vydala na trať kombinačního sjezdu Kateřina Pauláthová a zvládla ho jen o něco málo lépe než Slovenka Kantorová. Řadí se před ní a po sjezdu je na 20. místě. Na jednu stranu to zní dobře, na druhou stranu to znamená třetí od konce v cíli.
     
    4:25
    Alpské lyžování
    Pouze 52 slalomářů ze 106 na startu dokončilo první kolo, včetně všech Slováků, ale ani jednoho Čecha. Překvapením je vypadnutí Rakušana Marcela Hirschera, nejblíže ke zlatu má po prvním kole další z favoritů Nor Henrik Kristoffersen. Slováci mohou být spokojeni, Adam Žampa je na 24. místě.

    Průběžné pořadí slalomu mužů po 1. kole

    1. Henrik Kristoffersen (NOR) 47.72
    2. André Myhrer (SWE) +0.21
    3. Victor Muffat-Jeandet (FRA) +0.62
    4. Manfred Mölgg (ITA) +0.68
    5. Sebastian Foss-Solevåg (NOR) +0.81
    6. Alexis Pinturault (FRA) +0.82
    7. Clement Noël (FRA) +0.86
    8. Marco Schwarz (AUT) +0.90
    9. Ramon Zenhäusern (SUI) +0.94
    10. Kristoffer Jakobsen (SWE) +1.02
    ...
    24. Adam Žampa (SVK) +2.19
    32. Matej Falat (SVK) +4.14
    39. Andreas Žampa (SVK) +6.43
    Ondřej Berndt (CZE) DNF
    Filip Forejtek (CZE) DNF
    Jan Zabystřan (CZE) DNF
    Adam Kotzmann (CZE) DNF
     
    4:19
    Alpské lyžování
    Barbara Kantorová kombinační sjezd vůbec nezvládla. Při opatrné a pomalé jízdě stejně nasekala chyby a v cíli má obrovskou ztrátu. Více než 6 sekund. Je předposlední z těch, které dokončily, za sebou má pouze lyžařku z Bosny a Hercegoviny.
     
    3:35
    Alpské lyžování
    Petra Vlhová chybovala ve druhé polovině sjezdu, ale celkově to na slalomářku nevypadalo špatně. Na Gisinovou s číslem 1 ztratila téměř 2,5 sekundy, ale to by měla ve slalomu sjet. Jakou ale bude mít výchozí pozici a reálné šance před slalomem, bude známo až po odjetí většiny závodnic.
     
    3:30
    Alpské lyžování
    Kombinační závod žen začíná sjezdem. Startovní čísla českých a slovenských závodnic:
    2. Petra Vlhová (SVK)
    27. Barbara Kantorová (SVK)
    30. Kateřina Pauláthová (CZE)
     
    3:21
    Alpské lyžování
    Většina Čechů a Slováků má již první kolo slalomu za sebou. Velmi dobrý základ pro druhé kolo položil Adam Žampa, který je na 24. místě a má jistotu, že druhé kolo slalomu pojede na nerozbité trati. Jen těsně se mezi třicítku nejlepších nevešel Matej Falat, je na 32. pozici. Poslední Slovák Andreas Žampa se také dostal do cíle, ale po odjetí 77 závodníků je v cíli klasifikován jako třetí od konce, což znamené 38. místo. Úmrtnost slalomářů v 1. kole je obrovská a to včetně všech Čechů. Ondřej Berndt, Filip Forejtek, Jan Zabystřan ani Adam Kotzmann tak ve slalomu český prapor nepodrželi.
     
    3:12
    Akrobatické lyžování
    V rozřazovacích jízdách ženského skikrosu byla nejrychlejší Kanaďanka Marielle Thompsonová a má jistotu, že až do případného finále si bude jako první vybírat startovní pozici. Češka Nikol Kučerová nezajela vůbec špatně, mezi 23 ženami, které se postavily na start (jedna nenastoupila), stačil její čas na 13. místo. Vyřazovací fáze je na programu v pátek.
     
    2:52
    Alpské lyžování
    Adam Žampa s číslem 29 byl prvním Slovákem na trati a nevedl si špatně. Ztratil 2,19 sekundy, v cíli je na 22. místě a bude doufat, že mu to bude stačit na elitní třicítku v 1. kole.
     
    2:38
    Akrobatické lyžování
    Nikol Kučerová v jízdě na čas porazila minimálně 5 soupeřek. Zatím její čas stačí na 13. místo pořadí, podle kterého budou závodnice nasazovány do osmifinálových jízd skikrosu.
     
    2:00
    Akrobatické lyžování
    Na skikrosařky čekají rozřazovací jízdy, aby je bylo podle čeho nasadit do jednotlivých osmifinále. Nikol Kučerová má číslo 18, celkem je na startu 24 závodnic.
     
    1:58
    Alpské lyžování
    Za malý okamžik začne první kolo slalomu mužů. Startovní čísla Čechů a Slováků:
    29. Adam Žampa (SVK)
    45. Matej Falat (SVK)
    50. Ondřej Berndt (CZE)
    57. Andreas Žampa (SVK)
    60. Filip Forejtek (CZE)
    63. Jan Zabystřan (CZE)
    83. Adam Kotzmann (CZE)
    Česko opět žije hokejem. O tom i o dalších tématech si něco dozvíte v pravidelném videu z dílny Českého olympijského týmu.

    Veronika Vítková měla po incidentu v cílovém protoru prvního úseku smíšené štafety zlomenou pažbu, ale puška už je naštěstí před štafetou žen v pořádku.

    A je zase celá????????????takže na zítřek žádný stres????

    Příspěvek sdílený Veronika Vitkova (@verca.vitkova),


    Medailové pořadí zemí před začátkem 13. dne soutěží
     
    Češi a Slováci v akci

    Ve čtvrtek se představí hodně českých sportovců. Jako první půjde na start skikrosařka Nikol Kučerová, zatím půjde pouze o rozřazovací jízdy.
    Na svah mezi slalomové branky se pustí Ondřej Berndt, Filip Forejtek, Adam Kotzmann a Jan Zabystřan a pokusí se zajet co nejlépe, v ideálním případě proklouznout do třicítky.
    V kombinaci bude chtít uspět Kateřina Pauláthová. V konkurenci pouhých 31 dalších žen by se mohlo podařit dosáhnout slušného umístění.
    Sdruženáři Lukáš Daněk, Miroslav Dvořák, Ondřej Pažout a Tomáš Portyk nastoupí do štafetového závodu s cílem být do 8. místa.
    V českými fanoušky nejsledovanějším závodě dne se v ženské biatlonové štafetě představí kvarteto Markéta Davidová, Jessica Jislová, Eva Puskarčíková a Veronika Vítková a jako meta, které chtějí dosáhnout, je stanoveno 6. místo.

    Slovenští fanoušci také budou mít svoje želízka. Nejprve jimi budou na slalomovém svahu Matej Falat, Adam Žampa a Andreas Žampa. Po nadějném představení v obřím slalomu by opět rádi atakovali co možná nejvyšší příčky a jeli druhé kolo v elitní třicítce.
    Do kombinace nastoupí Barbara Kantorová a Petra Vlhová, přičemž hlavně druhá jmenovaná by ráda aspoň trochu napravila zatím absolutně nepovedené vystoupení na hrách.
    Do biatlonové štafety žen půjde kvarteto Ivona Fialková, Paulina Fialková, Anastasia Kuzminová a Terézia Poliaková, ale vzhledem ke slabší výkonnosti dvou členek nemá příliš vysoké ambice.

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.

    Libor Štěpán

    Program soutěží 13. dne
    1:05
    Curling – tie-break muži
    Švýcarsko - Velká Británie

    1:30
    Snowboarding – Big Air ženy, finále

    2:00
    Akrobatické lyžování - skikros ženy, rozřazovací jízdy
    Alpské lyžování – slalom muži, 1. kolo

    3:30
    Akrobatické lyžování – half-pipe muži, finále
    Alpské lyžování – kombinace ženy, sjezd

    5:10
    Lední hokej – ženy, finále
    Kanada – USA

    5:30
    Alpské lyžování – slalom muži, 2. kolo

    7:00
    Alpské lyžování – kombinace ženy, slalom

    8:30
    Severské kombinace – družstva, velký můstek

    11:00
    Short track – 500 m muži a 1 000 m ženy

    11:20
    Severské kombinace – družstva, 4 x 5 km

    12:05
    Curling – muži, semifinále
    Švédsko – Velká Británie/Švýcarsko
    Kanada – USA

    12:15
    Biatlon – štafeta 4 x 6 km ženy

    12:52
    Short track – štafeta 5 000 m muži, finále