Ženy - Štafeta (4x6km) sk Víťaz: Bielorusko (kon.)
koniec udalosti
Ženy - Štafeta (4x6km)

Víťaz: Bielorusko

Štvrtok 22.02.2018, 12:15Zimné olympijské hry - Biatlon
     
    Slovenské kvarteto Paulína Fialková, Anastasia Kuzminová, Terézia Poliaková a Ivona Fialková má za sebou mimoriadne vydarené preteky. Do záverečnej streľby bojovali o medailovú pozíciu a napokon skončili piate. Môžeme rozmýšľať nad tým, čo by bolo, keby Ivona trafila aj štvrtý terč na záverečnej stojke, no piatu priečku by sme pred pretekmi brali všetkými desiatimi. Z olympijského zlata sa teší Bielorusko a na stupňoch víťaziek družstvo okolo Darie Domračevovej doplní Švédsko a Francúzsko. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim a prajem pekný zvyšok dňa. (13:39:22)
     
    Dnešné preteky sa skončili.
     
    CIEĽ
    V cieli máme už všetky reprezentácie. Sklamané budú Nemky, ktoré absolvovali tri trestné okruhy a skončili až ôsme. Takisto sa nedarilo ani reprezentácii Česka, ktorá bez Gabriely Koukalovej obsadila dvanástu pozíciu. Tesne medaila ušla Nórkam, hoci na záverečnom úseku predviedla skvelý výkon Marte Olsbuová.
     
    CIEĽ
    Daria Domračevová doviezla bieloruskú štafetu do cieľa na prvom mieste! V cieľovej rovinke jej síce odfúklo národnú vlajku, no vadiť jej to nemusí. Striebro putuje do Švédska, bronz do Francúzska a fantastické piate miesto si pripisuje na konto slovenské kvarteto.
     
    5,6 km
    Hanna Öbergová je rýchlejšia než Anais Bescondová, a tak sa Švédsko zrejme bude môcť tešiť zo striebornej medaily. Ivona Fialková nezaostáva a zrejme si udrží piate miesto.
     
    4,9 km
    Daria Domračevová si drží svoj náskok a 1100 metrov pred cieľom má k dobru viac než štvrťminútu. O druhé miesto si to rozdajú reprezentantky Francúzska a Švédska. Ivona Fialková však ide výborne.
     
    Str. 8
    Daria Domračevová mala obrovské problémy, hrozil jej trestný okruh, ale Bieloruska to zvládla a ide na prvé miesto. Bohužiaľ, Ivona Fialková musela dvakrát dobíjať a je na piatom mieste s 13-sekundovou stratou na bronz, kde švédsku štafetu vytiahla Hanna Öbergová.
     
    3,6 km
    Ivona Fialková je na priebežnom piatom mieste, no stále stráca na medailový stupienok len tri sekundy. Všetko sa rozhodne na poslednej ôsmej streľbe. Bielorusko má na dosah zlato, no my budeme sledovať pozorne najmä streľbu našej reprezentantky.
     
    2,9 km
    Daria Domračevová letí na lyžiach a zvyšuje svoj náskok na čele pretekov. Bieloruska momentálne vedie už o 23 sekúnd. Slovensko je stále štvrté so stratou 1,6 sekundy za Poľskom. Na druhej strane, Ivona Fialková má za chrbtom Federicu Sanfilippovú.
     
    Str. 7
    Daria Domračevová si ide za víťazstvom. Ani raz neminula a na prvej priečke má k dobru 11 sekúnd. Neminula však ani Ivona Fialková, a tak je na štvrtom mieste s tesným mankom na tretie Poľsko. Druhá zostáva Anais Bescondová. Dráma bude pokračovať až do konca.
     
    1,6 km
    Weronika Nowakowská sa drží na prvom mieste, hoci jej náskok sa pomaly stráca. Ivona Fialková beží približne na rovnakej úrovni ako Poľka, takže stále zostávame v hre o zisk štvrtého kovu z biatlonového centra Aplhensia.
     
    0,9 km
    Škoda, Ivona Fialková sa nezavesila za bieloruskú súperku, no stále je na piatom mieste s 20-sekundovým mankom na lídersku pozíciu. Dokonca na druhú Anais Bescondovú stráca len deväť sekundičiek.
     
    Cieľ 3
    Poľsko odovzdalo na prvom mieste s náskokom ôsmich sekúnd pred druhým Francúzskom. Musíme však pochváliť Teréziu Poliakovú, ktorá len dvakrát dobíjala a drží Slovensko v medailovej hre. Ivona Fialková vyráža na trať z piateho miesta, tesne za Dariou Domračeovovu.
     
    5,6 km
    Krystyna Guziková je prvá s náskokom dvanástich sekúnd pred druhou Bieloruskou, ktorá však zrejme bude naďalej strácať. Terézia Poliaková stráca o päť sekúnd viac, no stále to dobré.
     
    4,9 km
    Dzinara Alimbekavová bežecky stráca a prichádza o prvé miesto. Novým lídrom štafetových pretekov je prekvapujúco Poľsko, ktoré na treťom úseku zastupuje Krystyna Guziková. Terézia Poliaková sa zatiaľ drží za taliansko-francúzskym duom.
     
    Str. 6
    Bielorusko má obrovskú šancu na víťazstvo. Dzinara Alimbekavová ide na prvé miesto a na záverečnom úseku ju vymení Daria Domračevová. Terézia Poliaková je tretia, keď opäť dobíjala len raz. Tak toto je paráda!
     
    3,6 km
    Bohužiaľ, toto sa dalo čakať. Terézia Poliaková stráca skoro 19 sekúnd, a tak je na siedmom mieste. Nicole Gontierová naďalej zvyšuje svoj náskok na čele pretekov. Naopak, na medailu takmer s určitosťou nedosiahne Nemecko.
     
    2,9 km
    Terézia Poliaková bežecky nestačí a prepadáva sa na štvrté miesto. Nicole Gontierová bola od nej rýchlejšia o viac než trinásť sekúnd. Tak dúfajme, že to Slovenka zvládne aspoň na svojej druhej streleckej položke.
     
    Str. 5
    Neuveriteľné! Terézia Poliaková ide do čela pretekov, keď minula len raz. Následne bez problémov dobila prostredný terč a na medzičase má prakticky zhodný čas ako Nicole Gontierová. Na tretie miesto sa dostalo Bielorusko.

    Miroslav Kováčik

    Konečné výsledky:
    1. Bielorusko 1:12:03,4 (0+9)
    2. Švédsko +10,7 (0+12)
    3. Francúzsko +17,6 (0+14)
    4. Nórsko +29,7 (3+12)
    5. Slovensko +38,4 (1+9)
    6. Švajčiarsko +43,5 (0+16)
    7. Poľsko +43,6 (1+14)
    8. Nemecko +53,9 (3+11)
    9. Taliansko +1:04,1 (4+13)
    10. Kanada +1:33,4 (1+11)
    11. Ukrajina +1:41,4 (2+10)
    12. Česká republika +1:56,3 (4+11)
    13. USA +2:01,9 (1+10)
    14. Kazachstan +2:14,6 (1+9)
    15. Fínsko +2:33,8 (2+13)
    16. Bulharsko +2:34,6 (2+9)
    17. Japonsko +3:44,3 (2+9)
    18. Južná Kórea +8:17,2 (6+16)
    Štartová listina:
    1. Nemecko
    Franziska Preussová, Denise Herrmannová, Franziska Hildebrandová, Laura Dahlmeierová
    2. Francúzsko
    Anais Chevalierová, Marie Dorinová Habertová, Justine Braisazová, Anais Bescondová
    3. Švédsko
    Linn Perssonová, Mona Brorssonová, Anna Magnussonová, Hanna Öbergová
    4. Ukrajina
    Irina Varvinecová, Vita Semerenková, Julia Džimová, Anastasia Merkušinová
    5. Taliansko
    Lisa Vittozziová, Dorothea Wiererová, Nicole Gontierová, Federica Sanfilippová
    6. Česko
    Eva Puskarčíková, Jessica Jislová, Markéta Davidová, Veronika Vítková
    7. Nórsko
    Synnøve Solemdalová, Tiril Eckhoffová, Ingrid Landmark Tandrevoldová, Marte Olsbuová
    8. Švajčiarsko
    Elisa Gasparinová, Lena Häckiová, Selina Gasparinová, Irene Cadurischová
    9. Poľsko
    Monika Hojniszová, Magdalena Gwizdońová, Krystyna Guziková, Weronika Nowakowská
    10. Bielorusko
    Nadežda Skardinová, Iryna Krjuková, Dzinara Alimbekavová, Daria Domračevová
    11. Kanada
    Sarah Beaudryová, Julia Ransomová, Emma Lunderová, Rosanna Crawfordová
    12. Japonsko
    Fujuko Tačizakiová, Sari Furujová, Kinga Mitorajová, Jurie Tanakaová
    13. Fínsko
    Laura Toivanenová, Kaisa Mäkäräinenová, Mari Laukkanenová, Venla Lehtonenová
    14. Kazachstan
    Galina Višnevská, Darja Kliminová, Alina Rajkovová, Olga Poltoraninová
    15. Južná Kórea
    Anna Frolinová, Jekaterina Avvakumovová, Či-hi Munová, Jumi Jungová
    16. Bulharsko
    Emilia Jordanovová, Daniela Kadevová, Stefani Popovová, Desislava Stojanovová
    17. Slovensko
    Paulína Fialková, Anastasia Kuzminová, Terézia Poliaková, Ivona Fialková

    18. USA
    Susan Dunkleeová, Clare Eganová, Joanne Firesteelová, Reidová, Emily Dreissigackerová.