Prehľad ZOH Pchjongčchang 2018 - 15. deň (kon.)
koniec udalosti
Prehľad udalostí na ZOH Pchjongčchang 2018 - 15. deň

cz Štvrtok 22.02.2018, 01:05Zimné olympijské hry
     
    Program 14. dne tentokrát nezačíná curlingem, ale až ve 2:00 skikrosem a krasobruslením. Do té doby děkujeme za pozornost. (16:03:24)
     
    Co čeká diváky a fanoušky v pátek, v průběhu 14. dne? Program byl poněkud okleštěn předpovídanou nepřízní počasí, kvůli kterému došlo k několika přesunům na jiné dny. Ze sportů pod širým nebem tak mohou vidět pouze atraktivní závody ve skikrosu žen a biatlonovou štafetu mužů. Jinak půjde pouze o halové sporty. Volné jízdy žen slibují fantastickou podívanou a završí program krasobruslařů těchto her. Rychlobruslaři poznají nejlepšího na trati 1 000 metrů. Ženská družstva v curlingu odehrají semifinálovou fázi turnaje. Jasným vrcholem pro české fanoušky však je semifinále hokejového turnaje, jehož prvním bodem je zápas Česko – Rusko.
    Medailové pořadí zemí po 13. dni soutěží
     
    Co nabídl 13. den soutěží v obecném měřítku? Skvělé finále ženského Big Airu a úchvatné výkony ve finále half-pipu mužů na lyžích. Sportovní tragédie favoritů mužského slalomu a poněkud překvapivou vítězku ženské kombinace. Strhující finále ženského hokejového turnaje, které musely rozsoudit až samostatné nájezdy. Naprostou dominanci německého družstva v severské kombinaci a absolutně netipovatelný průběh štafety biatlonistek s překvapivým rozuzlením. Poznali jsme finalisty curlingového turnaje mužů a tři nové olympijské vítěze v short tracku.
    22. únor 2018 se zároveň navždy zapsal do historie novozélandského a maďarského sportu.
     
    Soutěže 13. dne olympijských her v Pchjogčchangu skončily a dnes udělaly radost především slovenským fanouškům, ačkoliv se medailí nedočkali. Češi mohli být potěšeni snad pouze sedmým místem družstva sdruženářů, kteří si tak splnili vytyčený cíl. Ostatní čeští sportovci v průběhu 13. dne neuspěli. Slalomáři kompletně vypadli v 1. kole, Kateřina Pauláthová sice skončila v alpské kombinaci na 17. místě, ale zároveň to znamenalo, že byla předposlední z těch, co dokončily. A biatlonová štafeta žen po střeleckém kolapsu doběhla až na 12. místě.

    Slovenští fanoušci se dočkali pátého místa Petry Vlhové v alpské kombinaci a pátého místa ženské biatlonové štafety. Navíc Adam Žampa se probil mezi elitní třicítku závodníků pro druhé kolo slalomu, ve kterém by se posunul ještě výrazně dopředu, kdyby neudělal jednu velkou chybu.
     
    14:45
    Konec soutěží 13. dne.
    I takové jsou názory na budoucnost curlingu.

    Poslední kámen Johna Shustera, který rozhodl o postupu USA do finále.

     
    14:41
    Curling
    Kanada neobhájí zlato ani v turnaji mužů! USA postupují do finále, ačkoliv ve skupině měli v jednu dobu bilanci 2-4, ale od té doby už jejich hráči neprohráli ani zápas. Po celé semifinále hráli velmi dobře takticky a při posledním kamenu desátéh endu dokázal John Shuster udržet nervy na uzdě.

    Konečný výsledek druhého semifinále mužů
    Kanada – USA 3:5 (0:0, 1:0, 0:1, 1:0, 0:1, 0:0, 0:0, 0:2, 1:0, 0:1)

    USA se ve finále utkají se Švédskem, Kanada o bronz se Švýcarskem.
     
    14:25
    Curling
    Na konci devátého endu zkusil americký skip přilepit svůj kámen na jediný kanadský na kruzích, aby znemožnil Kanadě zahrát nulu a nechat si výhodu posledního kamene do desátého endu, ale měl to malinko delší, čímž dal šanci Kevinovi Koeovi, aby americký kámen vyrazil a zahrál dva body. Jenže Koe to hodil moc rychle, sice kámen vyrazil, ale svým hozeným kamenem kruhy opustil a Kanada má pouze bod! Američanům vyšel risk, vedou a v desátém endu budou mít výhodu na své straně.
    Kanada – USA 3:4 po 9. endu
     
    14:15
    Curling
    Osmý end možná rozhodl zápas Kanada – USA. Američané skvěle sehráli poslední kámen a kanadský skip Kevin Koe musel dohazovat přesný kámen na střed na střed, jenže vůbec nedohodil na kruhy. Američané kradou 2 body při kanadské výhodě.
    Kanada – USA 2:4 po 8. endu
    Poslední kámen zápasu Švédsko - Švýcarsko.

     
    14:06
    Curling
    Švýcarsko v 8. endu uhrálo bod, víc jim Švédové nedovolili. Tím zápas skončil, Švýcaři šli podat soupeřům ruce. Tento semifinálový zápas rozhodl čtvrtý end, ve kterém Švédsko získalo 4 body a zbytek zápasu odehrálo s přehledem takticky.

    Konečný výsledek prvního semifinále mužů
    Švédsko – Švýcarsko 9:3 (2:0, 0:1, 0:0, 4:0, 0:1, 2:0, 1:0, 0:1, X:X, X:X)

    Švédsko postupuje do finále, Švýcarsko bude hrát o bronz.
     
    13:55
    Curling
    Švédové kradou bod při švýcarské výhodě a v sedmém endu definitivně rozhodují o svém vítězství. Švýcaři však ještě hrají dál. Kanada opět vynulovala end, chce zahrát minimálně 2 body a nemá zatím příležitost.

    Stavy po 7. endu
    Švédsko – Švýcarsko 9:2
    Kanada – USA 2:2
    Přesný hod Niklase Edina pro 4 body ve 4. endu, klíčový okamžik zápasu Švédsko - Švýcarsko.

     
    13:44
    Curling
    Semifinálové zápasy mužského turnaje mají nakonec zcela odlišný průběh. Švédům se skvěle vydařil 4. end, ve kterém uhráli hned 4 body a jsou jednou nohou ve finále. To zápas Kanady a USA se nese ve znamení nepřesností Kanady a tuhých obran, ani jeden tým zatím nedokázal skórovat více než jedním bodem.

    Stavy po 6. endu
    Švédsko – Švýcarsko 8:2
    Kanada – USA 2:2
     
    13:40
    Short track
    Maďarko slaví historicky první zlatou medaili ze zimních olympijských her a bez rozdílu hodnoty první medaili od roku 1980!

    Konečné pořadí štafety mužů

    1. Maďarsko
    2. Čína
    3. Kanada
    4. Jižní Korea
    5. USA
    6. Kazachstán
    7. Japonsko
     
    13:36
    Ohlasy české výpravy
    Veronika Vítková věděla, že přebírá štafetu v situaci, kdy už toho moc neudělá. Zkoušela střílet na riziko, zkoušela něco stáhnout, ale nešlo to. Vzhledem k medaili ze sprintu ale na olympijské hry v Koreji bude vzpomínat ráda.
     
    13:33
    Short track
    Ve štafetě mužů na 5 000 metrů s velkým množství kontaktů mezi závodníky, ale bez následných penalizací, vítězí Maďarsko s 2 Číňany v sestavě, které navíc zajelo nový olympijský rekord! Udrželo za sebou Čínu i Kanadu, které si rozdělily druhé i třetí místo. Korejci po pádu v průběhu finále zůstali bez medaile.
     
    13:31
    Biatlon
    Darja Domračevová se členstvím ve vítězné štafetě stala první biatlonistkou historie, která získala 4 zlaté olympijské medaile.

    Konečné pořadí štafety žen

    1. Bělorusko 1:12:03.4 (0+9)
    2. Švédsko +10.7 (0+12)
    3. Francie +17.6 (0+14)
    4. Norsko +29.7 (3+12)
    5. Slovensko +38.4 (1+9)
    6. Švýcarsko +43.5 (0+16)
    7. Polsko +43.6 (1+14)
    8. Německo +53.9 (3+11)
    9. Itálie +1:04.1 (4+13)
    10. Kanada +1:33.4 (1+11)
    ...
    12. Česko +1:56.3 (4+11)
     
    13:29
    Biatlon
    Skvělý výkon podala slovenská štafeta, hlavně Terézia Poliaková a Ivona Fialková na posledních dvou úsecích překvapily všechny i sebe. Výsledkem je 5. místo za Norskem, na bronz Slovenky ztratily 21 sekund. Česká štafeta patří k těm, které střelecky zkolabovaly a v cíli je na 12. místě se ztrátou téměř 2 minut.
    První tři ženské štafety dobíhají do cíle.

     
    13:27
    Biatlon
    Senzační výsledky ženské biatlonové štafety! Po absolutně nepředvítatelném průběhu, větrem ovlivněných některých střeleckých položkách a totálním kolapsu některých favorizovaných štafet, hlavně Německa, slaví historické zlato štafeta Běloruska! Překvapivé stříbro má Švédsko a bronz, jako jediná z favorizovaných štafet, Francie!
     
    13:24
    Biatlon
    Veronika Vítková také chytla poryv větru, ale dvě rány dobila a běží na 13. místě.
     
    13:21
    Biatlon
    Poslední střelba ženské štafety.
    Darja Domračevová dobíjela 3 terče na 3 rány, strávila na střelnici moře času, ale odbíhá první a Bělorusko sahá o zlatu! 6 sekund za ním Francie a 10 sekund Švédsko, Hanna Öbergová. Dále skupina Švýcarsko, Slovensko, Norko a Polsko se ztrátou 22 sekund. Ivona Fialková 2x dobíjela.
     
    13:19
    Ohlasy české výpravy
    Markéta Davidová tvrdí, že podmínky na jejím úseku byly stejné jako na nástřelu. Moc ji mrzí, že štafetu nepodržela. Vůvec neví, kde byla chyba. Vůbec nefoukalo. Domnívá se, že se možná špatně postavila. Fyzicky už to nebylo úplně ono, ale přijde jí, že na trati už melou z posledního všichni.
     
    13:17
    Biatlon
    Veronika Vítková zastřílela ležku čistě a je na 14. místě, ztráta 1:54.
    Sedmá střelba ženské štafety.

     
    13:16
    Biatlon
    Bělorusko jde do vedení, Darja Domračevová ani jednou neminula a má náskok! Druhá Francie, 11 sekund, třetí Polsko, čtvrté Slovensko a pátá Itálie běží spolu jen o dalších pár sekund zpět.
     
    13:10
    Biatlon
    Poslední předávka, první Polsko, poběží Weronika Nowakowská. 8 sekund Francie, poběží Anaïs Bescondová, 12 sekund Itálie, poběží Federica Sanfilipová. Slovensko páté, 19 sekund, poběží Ivona Fialková. Česko na 15. místě, ztráta 1:56, poběží Veronika Vítková.
     
    13:04
    Biatlon
    Na stojce třetího úseku se opět hodně chybuje a dobíjí. Norsko trestné kolo. Itálie trestné kolo a Bělorusko jde po jednom dobíjení na první místo! Běží Dzinara Alimbekavová. Na druhém místě Polsko a třetí stále Slovensko zásluhou Terézie Poliakové! Ztrácí 14 sekund. Markéta Davidová stojku nezvládla a napodobuje Jislovou se 2 trestnými koly. Česko může pravděpodobně zapomenout i na desítku, natož na šestku. Davidová odbíhá na 17., neboli předposledním, místě. Za sebou má pouze ještě zoufaleji střílící Koreu.
     
    13:00
    Ohlasy české výpravy
    Jessica Jislová přiznala, že na druhé střelbě, když se čekalo, až se uklidní vítr, absolutně vytuhla, začala se klepat a z toho pramenily její střelecké chyby.
     
    12:57
    Biatlon
    Terézia Poliaková na ležce dobíjela pouze jednou a odbíhá na druhém místě za Italkou Gontierovou! V kontaktu je také Bělorusko, dále Švýcarsko, Finsko a Norsko do 15 sekund, je to pořád našlapané. Markéta Davidová neminula ani jednou a běží na 10. místě se ztrátou 1:09. Totální střeleckou krizi prožívá Německo, dohromady musí už na třetí trestné kolo, tentokrát je to Hildebrandová. 13. místo, ztráta 1:50 a bez šance na medaili.
     
    12:54
    Curling
    Obrovské taktické bitvy s minimem bodů se odehrávají v semifinálových zápasech mužského turnaje.

    Stavy po 3. endu
    Švédsko – Švýcarsko 2:1
    Kanada – USA 1:1
     
    12:50
    Biatlon
    Druhá předávka. Kaisa Mäkäräinenová utekla Dorothee Wiererové a Finsko překvapivě předává první s náskokem 15 sekund na Itálii, Slovensko a USA. Bělorusko, Francie, Polsko a Švýcarsko, tyto všechny štafety jsou do půl minuty ztráty. Česko předává na 14. místě, Jessica Jislová posílá dál Markétu Davidovou se ztrátou 1:55. Za Slovensko běží třetí úsekTerézia Poliaková.
    Čtvrtá střelba ženské štafety.

     
    12:45
    Biatlon
    Anastasia Kuzminová absolutně nechytla začátek střelby, musela ji úplně přerušit, stejně ale první tři rány minula. Na základě její zkušenosti odkládaly střelbu všechny závodnice a čekaly, až skončí poryv větru. Z rozestupů nakonec nebylo vůbec nic a Dorothea Wiererová přes dvě trestná kola na střelbě vleže odbíhá ze stojky jako první, neuvěřitelný výkon. Anastasia Kuzminová nakonec musí na trestné kolo a je osmá se ztrátou 20 sekund, Jessica Jislová střelbu také nezvládla a po 2 trestných kolech je až na 13. místě se ztrátou 1:22.
     
    12:43
    Ohlasy české výpravy
    Eva Puskarčíková lituje tří dobíjení, při druhé střelbě se dost bála, že po dvou minutých ranách štafetu ještě více zkomplikuje, ale dobíjení už zvládla. Zároveň pochválila lyže, ve sjezdech byla schopná dojiždět závodnice před sebou.
     
    12:41
    Short track

    Konečné pořadí finále 1 000 m žen

    1. Suzanne Schultingová (NED) 1:29,778
    2. Kim Boutinová (CAN) 1:29,956
    3. Arianna Fontanová (ITA) 1:30,656
    4. Minjeong Čoi (KOR) 1:42,434
    Sukhee Šim (KOR) PEN
    Finále short tracku žen na 1 000 metrů.

     
    12:40
    Short track
    Ze zlaté olympijské medaile v závodě žen na 1 000 metrů se raduje Nizozemka Suzanne Schultingová, která dokázala od šestého okruhu pevně držet první pozici a už před sebe Kanaďanku Kim Boutinovou nepustila. Boutinová je tak stříbrná a pro bronz si po dramatickém dojezdu, při němž v předposlední zatáčce upadly obě Korejky, dojela Italka Arianna Fontanová, která tak navýšila počet olympijských medailí už na osm!
     
    12:38
    Biatlon
    Anastasia Kuzminová dobíjela jen jednou a Slovensko je na čele závodu o 15 sekund před Norskem a USA! Dorothea Wiererová přes několikerou korekci mířidel musí na 2 trestná kola a Itálie má téměř po závodě! Skvěle naopak zastřílela Jessica Jislová, neminula ani jednou a je pátá s necelou půlminutou ztráty! Německo posunula Denise Herrmannová na 8. místo a ztrácí již pouze 46 sekund.
     
    12:33
    Biatlon
    První předávka. Vede Itálie, 7 sekund za ní USA, 18 sekund Slovensko, za které poběží Anastasia Kuzminová a dá se očekávat útok na průběžné vedení. Eva Puskarčíková předala Jessice Jislové na 6. místě, ztráta 32 sekund. Německo až na 12. místě se ztrátou minuty a čtvrt.
     
    12:31
    Short track

    Konečné pořadí finále 500 m mužů

    1. Ta-ťing Wu (CHN) 39,584 WR
    2. Däheon Hwang (KOR) 39,854
    3. Hjojun Lim (KOR) 39,919
    4. Samuel Girard (CAN) 39,987
    Finále short tracku mužů na 500 metrů a světový rekord Číňana Wu.

     
    12:29
    Short track
    Finále závodu mužů na 500 metrů pro sebe rozhodl Číňan Ta-ťing Wu, vyhrál s náskokem a časem 39,584 již podruhé během závodu vylepšil světový rekord! Stříbro a bronz si v těsném souboji rozdělili Korejci Däheon Hwang a Hjojun Lim.
    Druhá střelba ženské štafety.

     
    12:26
    Biatlon
    Druhá střelba. První odbíhá rychlá a čistá Italka Vittozziová, Paulina Fialková neminula s Slovensko je čtvrté se ztrátou 16 sekund. Eva Puskarčíková musela dvakrát dobíjet a běží na 7. místě, ztráta 35 sekund. Velmi špatně začínají hlavní favoritky Němky, Preussová musela na trestné kolo a Německo je po druhé střelbě na 15. pozici se ztrátou téměř jedné minuty.
     
    12:23
    Curling
    Dobře vstupilo do semifinále Švédsko, které urhálo při vlastní výhodě 2 body. Kanaďané první end vynulovali a budou se snažit připravit si lepší příležitost.
     
    12:20
    Biatlon
    První střelba. Nejrychleji zastřílela a odbíhá jako první Američanka Dunkleeová, za ní Ukrajina Vavriněcová. Paulina Fialková i Eva Puskarčíková jednou dobíjely a jsou na začátku druhé desítky se ztrátou lehce přes 10 sekund.
    Družstvo sdruženářů odvedlo velmi dobrý výkon.

     
    12:17
    Severská kombinace

    Konečné pořadí závodu družstev

    1. Německo 46:09,8
    2. Norsko +52,7
    3. Rakousko +1:07,8
    4. Japonsko +2:08,8
    5. Francie +2:27,2
    6. Finsko +3:57,3
    7. Česko +3:57,3
    8. Itálie +5:04,3
    9. Polsko +5:15
    10. USA +5:16,7
     
    12:12
    Biatlon
    Ve 12:15 startují štafety žen na 4 x 6 km. Češky v pořadí Eva Puskarčíková, Jessica Jislová, Markéta Davidová, Veronika Vítková ponesou číslo 6, Slovenky v pořadí Paulina Fialková, Anastasia Kuzminová, Terezia Poliaková, Ivona Fialková budou mít na hrudi číslo 17.
     
    12:10
    Severská kombinace
    Miroslav Dvořák dovezl české družstvo v poklidu na 7. pozici, které tak splnilo cíl a obhájilo pozici ze Soči.
     
    12:07
    Curling
    Právě začaly semifinálové zápasy mužského turnaje.
    Švédsko – Švýcarsko
    Kanada – USA
    Cíl závodu družstev severské kombinace.

     
    12:06
    Severská kombinace
    Johannes Rydzek přiváží štafetu Německa v poklidném tempu a naprosto suverénně pro zlatou medaili, stříbro bere Norsko, které sice neobhájilo zlato ze Soči, ale i tak je spokojeno, a pro bronz doběhli Rakušané. Ani o jednu medaili se nebojovalo, vše bylo jasné dlouho před cílem.
     
    12:04
    Short track

    Výsledky semifinále 1 000 m žen

    1/2
    1. Kim Boutinová (CAN) 1:29.065 QA
    2. Arianna Fontanová (ITA) 1:29.156 QA
    3. Alang Kim (KOR) 1:29.212 QB
    Valerie Maltaisová (CAN) PEN

    2/2
    1. Suzanne Schultingová (NED) 1:30.949 QA
    2. Sukhee Šim (KOR) 1:30.974 QA
    3. Minjeong Čoi (KOR) 1:31.131 qA
    Čchun-jü Čchü (CHN) PEN
     
    11:59
    Severská kombinace
    Lukáš Daněk zvládl svůj úsek dobře, neodpadl a předává Miroslavu Dvořákovi na 7. místě s velkým náskokem na Poláky a Italy.
     
    11:55
    Severská kombinace
    Německý náskok narostl na minutu a finišman Johannes Rydzek si bude moct svůj úsek vyloženě užít. Na třetím úseku podle očekávání odpadl slabý japonský běžec Go Jamamoto a o stříbro si to rozdají Rakušané a Norové. Norové mají na posledním úseku mnohem lepšího běžce Grabaaka.
     
    11:53
    Short track
    K nadšení freneticky pištícího publika se oba korejští závodníci ze semifinále probojovali do finále A a pojedou o medaile.

    Výsledky semifinále 500 m mužů

    1/2
    1. Ta-ťing Wu (CHN) 40.087 QA
    2. Samuel Girard (CAN) 40.185 QA
    3. Šaolin Šandor Liu (HUN) 40.399 QB
    4. Daan Breeuwsma (NED) 40.775 QB
    5. Abzal Ažgalijev (KAZ) 40.835

    2/2
    1. Däheon Hwang (KOR) 40.108 QA
    2. Hjojun Lim (KOR) 40.132 QA
    3. Ziwei Ren (CHN) 40.418 QB
    4. Rjosuke Sakazume (JPN) 40.434 QB
     
    11:45
    Short track

    Výsledky čtvrtfinále 1 000 m žen

    1/4
    1. Kim Boutinová (CAN) 1:30.013 Q
    2. Alang Kim (KOR) 1:30.137 Q
    3. Marianne St. Gelaisová (CAN) 1:30.180
    4. Veronique Pierronová (FRA) 1:30.323
    5. Bianca Walterová (GER) 1:31.085

    2/4
    1. Arianna Fontanová (ITA) 1:30.074 Q
    2. Valerie Maltaisová (CAN) 1:30.131 Q
    3. Ťin-jü Li (CHN) 1:30.175
    4. Hitomi Sajtová (JPN) 1:30.804

    3/4
    1. Minjeong Čoi (KOR) 1:30.940 Q
    2. Čchun-jü Čchü (CHN) 1:31.284 Q
    3. Magdalena Warakomská (POL) 1:31.698
    4. Lara van Ruijvenová (NED) 1:31.754

    4/4
    Sukhee Šim (KOR) 1:29.159 Q
    Suzanne Schultingová (NED) 1:29.377 Q
    Jekatěrina Jefremenkovová (OAR) 1:29.466
    Yara van Kerkhofová (NED) 1:29.670
    Andrea Keszler (HUN) 1:30.642
     
    11:43
    Severská kombinace
    Fabian Riessle utrhnul Němce ještě víc a předává Ericu Frenzelovi s náskokem 42 sekund na Rakušany a Nory, dalších 6 sekund zpět Japonci. Ondřej Pažout si na své poměry dobře rozvrhnul tempo a předává na 7. místě. S Finem Herolou se běžecky nemohl měřit. Lukáš Daněk je však vyloženě slabý běžec a přichází kritický úsek českého týmu.
    Vinzenz Geiger odbíhá ostatním vstříc zlaté medaili pro družstvo Německa již na prvním úseku.

     
    11:34
    Severská kombinace
    Hned na prvním úseku o svém vítězství nejspíše rozhodli Němci. Vinzenz Gieger velmi rychle předběhl Rakušana Wilhelma Denifla a vytvořil náskok 12 sekund na dvojici Rakousko, Norsko. Dalších 10 sekund zpět Japonsko. Tomáš Portyk předával Ondřeji Pažoutovi v kontaktu s Finy na 6. místě se ztrátou necelých dvou minut.
    Dnes je to na den přesně 20 let od vítězství českých hokejistů v tzv. turnaji století. K tomuto výročí bude v Českém domě promítána premiéra dokumentu The Nagano Tapes, ve kterém budou i dosud nezveřejněné záběry a svědectví.

     
    11:23
    Short track

    Výsledky čtvrtfinále 500 m mužů

    1/4
    1. Ziwei Ren (CHN) 40.032 Q
    2. Šaolin Šandor Liu (HUN) 40.471 Q
    3. Denis Nikiša (KAZ) 40.806
    4. Alexander Šulginov (OAR) 54.498
    5. Bartosz Konopko (POL) 1:10.996

    2/4
    1. Ta-ťing Wu (CHN) 39.800 WR Q
    2. Däheon Hwang (KOR) 40.861 Q
    3. Roberts Zvejnieks (LAT) 40.904
    4. Keita Watanabe (JPN) 41.354
    Nurbergen Žumagazijev (KAZ) DNF

    3/4
    1. Samuel Girard (CAN) 40,477 Q
    2. Rjosuke Sakazume (JPN) 40,563 Q
    3. Tchiej-ju Chan (CHN) 1:14,891
    4. Jira Seo (KOR) 1:17,779

    4/4
    1. Hjojun Lim (KOR) 40,400 Q
    2. Daan Breeuwsma (NED) 40,677 Q
    3. Dylan Hoogerwerf (NED) 41,007
    4. Abzal Ažgalijev (KAZ) 41,616 q
    Shaoang Liu (HUN) PEN
    Start běžecké části závodu družstev v severské kombinaci.

     
    11:17
    Severská kombinace
    V 11:20 vyběhnou sdruženáři do druhé části soutěže družstev, štafetového běhu na 4 x 5 km. Na prvním úseku české štafety poběží Tomáš Portyk. Startovní odstupy jsou následující:

    1. Rakousko
    2. Německo +0:06
    3. Japonsko +0:19
    4. Norsko +0:27
    5. Francie +1:09
    6. Česko +1:56
    7. Finsko +1:58
    8. Polsko +2:56
    9. USA +3:13
    10. Itálie +3:57
     
    11:15
    Short track
    Ve čtvrtfinálových jízdách mužů na 500 metrů padají rekordy! Nejprve v prvním čtvrtfinále Číňan Ziwei Ren časem 40,032 překonal olympijský rekord, ale hned v další čtvrtfinálové jízdě Číňan Ta-ťing Wu časem 39,800 stanovil nový rekord světový!
     
    11:00
    Short track
    Právě začíná čtvrteční program short tracku, ve kterém se rozhodne o držitelích medailí na tratích 500 m mužů, 1 000 m žen a ve štafetách mužů na 5 000 m. Začíná se čtvrtinálovými jízdami na tratích jednotlivců.
     
    9:25
    Čtvrteční program her v Koreji má nyní přestávku až do 11:00, kdy začne program short tracku a později se přidají i další sporty.
     
    9:20
    Severská kombinace
    Po skokanské části jsou stále největšími favority na zlato Němci. Budou do běžecké části vybíhat jen těsně za Rakušany a vzhledem k síle a vyrovnanosti jejich týmu by je nikdo neměl ohrozit. O další medaile by si to podle očekávání meli rozdat Rakušané s Japonci a Nory. Češi zaskákali na své poměry výborně, jsou šestí těsně před Finy a cíl v podobě 7. místa je blízko.

    Pořadí družstev po skoku

    1. Rakousko 469,5
    2. Německo 464,7 +0:06
    3. Japonsko 455,3 +0:19
    4. Norsko 449,2 +0:27
    5. Francie 417,9 +1:09
    6. Česko 382,2 +1:56
    7. Finsko 381,3 +1:58
    8. Polsko 337,2 +2:56
    9. USA 324,8 +3:13
    10. Itálie 291,8 +3:57
     
    9:18
    Severská kombinace
    Ze skupiny nejlepších týmů ve čtvrté sérii skočil nejlépe Němec Johannes Rydzek, trochu zaostal Nor Jan Schmid.
     
    9:10
    Severská kombinace
    V poslední sérii se skáče hodně daleko a z řady nevybočil ani Tomáš Portyk, který se poprvé v Koreji trefil do skoku tak, jak by si představoval. 131 metr a Češi mají na slabé štafety výrazný náskok před běžeckou částí. Na Poláky minutu, na USA o dalších 17 sekund více a na běžecky silné Italy 2 minuty. To je skvělý výsledek.
     
    9:06
    Severská kombinace
    Po třech sériích skoků vede Rakousko před Norskem, Rakouskem a Japonskem, ale časové rozestupy do běžecké části jsou na čele minimální. Češi stále drží výborné 6. místo před Finskem. Z této série nejlépe skočil Rakušan Lukas Klapfer, 131 metr. Na můstku čekají poslední skokané.
     
    8:58
    Severská kombinace
    Nejslabší článek českého družstva, junior Lukáš Daněk, si do soutěže družstev schoval svůj asi nejlepší skok v Koreji. 119,5 metru a bodový náskok Čechů na trojici slabých družstev narostl na víc než 40 bodů.
     
    8:52
    Severská kombinace
    Norové v podobě Jarla Magnuse Riibera a Rakušané zastoupení Berhardem Gruberem po druhé sérii těsně přeskočili Němce, za které skákal Vincenz Geiger a na své poměry předvedl hodně slušný skok. Češi jsou po 2 skokanských sériích dokonce šestí, o 11 bodů před Finskem.
    Další podrobnosti k situaci s ruskými kameramany na českém tréninku.

     
    8:44
    Severská kombinace
    Miroslav Dvořák skočil ve druhé sérii na své poměry solidních 120,5 metru a Češi nadále upevňují sedmou pozici.
     
    8:40
    Severská kombinace
    Hned v prvním skoku ulétli všem Němci. Eric Frenzel skočil 137 metrů a na nejbližšího z dalších favoritů hned po první sérii má Německo 10 bodů náskok.
    Jak jsme informovali již ve středu před polednem v rámci tohoto přehledu, novináři deníku Boston Globe vyhlásili Český dům nejlepším národním domem na hrách. Nyní si můžete přečíst více i v češtině.

    Ruská televize chtěla natáčet na tréninku českého týmu.

     
    8:35
    Běh na lyžích
    Nor Johannes Høsflot Klæbo se rozhodl, že sobotní závod na 50 km klasicky s hromadným startem nepoběží a svoji bilanci z her v Pchjongčchnagu v podobě tří zlatých medailí tak nerozšíří.
     
    8:33
    Severská kombinace
    V první sérii skoků zahájil z český tým Ondřej Pažout a vedl si velmi dobře. 123 metrů, 100,1 bodu a Češi na úvod výrazně odskakují svým konkurentům v podobě družstev Polska, USA a Itálie.
    Před malou chvílí odstartovala tréninková jednotka českého hokejového týmu. Podle informací z místa nejspíše i s přítomností ruských špionů v hledišti.
     
    8:23
    Severská kombinace
    V 8:30 začíná na velkém můstku skokanská část soutěže družstev v severské kombinaci. Účastní se 10 zemí, jasně největšími favority jsou Němci. O zbytek medailí by si to měli rozdat Rakušan, Norové a Japonci. Český tým ve složení Lukáš Daněk, Miroslav Dvořák, Ondřej Pažout a Tomáš Portyk má startovní číslo 3 a jeho cílem je nechat aspoň 2 družstva za sebou.
     
    8:20
    Lední hokej

    Konečné pořadí turnaje žen

    1. USA
    2. Kanada
    3. Finsko
    4. OS z Ruska
    5. Švýcarsko
    6. Japonsko
    7. Švédsko
    8. Korea
     
    8:16
    Lední hokej
    Strhující podívanou nabídlo finále ženského turnaje. Ve vyrovnaném zápase mohly vyhrát oba týmy. Kanada dlouho vedla, ale taktickou chybou při střídání ve třetí třetině o vedení přišla a v nájezdech ztratila celý zápas.

    Kanada – USA 2:3sn (0:1, 2:0, 0:1 – 0:0, sn 2:3)
    22. Irwinová (Turnbullová), 27. Poulinová (Agostaová, Daoustová) – 20. Knightová (Morinová, Deckerová), 54. M. Lamoureuxová-Morandová (Panneková), rozh. náj. J. Lamoureuxová-Davidsonová
    6. série nájezdů rozhodla o zlaté medaili po 20 letech pro USA.



     
    8:14
    Lední hokej
    5 sérií nájezdů nerozhodlo, oba týmy daly 2 góly. Hned v 6. sérii ale dokonale vymíchala brankářku Szabadosovou Jocelyne Lamoureuxová-Davidsonová, vzápětí na druhé straně Megan Agostová Rooneyovou neprostřelila a Američanky slaví zlatou medaili z olympijských her po 20 letech.
     
    8:12
    Lední hokej
    USA mají zlatou medaili!
     
    8:03
    Lední hokej
    Prodloužení finále ženského turnaje se hrálo nahoru dolů, hodně šancí na obou stranách, kanadská přesilovka v závěru, ale během 20 minut gól nepadl a rozhodnou samostatné nájezdy.
    Kanada – USA 2:2 po prodloužení
     
    7:38
    Alpské lyžování
    Pouze 18 lyžařek dokončilo kombinaci žen, což je pro olympijský závod nepříliš lichotivá vizitka. Švýcarsko se po sjezdu v Soči také v Pchjongčchangu dočkává závodu, ze kterého si odnese hned 2 medaile.

    Konečné pořadí kombinace žen

    1. Michelle Gisinová (SUI) 2:20.90
    2. Mikaela Shiffrinová (USA) +0.97
    3. Wendy Holdenerová (SUI) +1.44
    4. Ragnhild Mowinckelová (NOR) +1.73
    5. Petra Vlhová (SVK) +2.09
    6. Valérie Grenierová (CAN) +2.54
    7. Ramona Siebenhoferová (AUT) +2.55
    8. Federica Brignoneová (ITA) +2.63
    9. Denise Feierabendová (SUI) +3.04
    10. Marta Bassinová (ITA) +3.34
    ...
    17. Kateřina Pauláthová (CZE) +8.19
    18. Barbara Kantorová (SVK) +9.04
     
    7:37
    Alpské lyžování
    Petra Vlhová končí kombinaci na výborném 5. místě. Kateřina Pauláthová a Barbara Kantorová uzavírají výsledkovou listinu na 17. a 18. pozici.
    Nešťastný konec Lindsey Vonnové a švýcarská zlatá radost Michelle Gisinové.

     
    7:34
    Alpské lyžování
    Lindsey Vonnová chytila špicara a vůbec kombinaci nedokončí! Hned dvě medaile z kombinace tak získává Švýcarsko. Poněkud překvapivou zlatou medaili slaví Michelle Gisinová a bronz Wendy Holdenerová. Mezi ně se vklínila Američanka Mikaela Shiffrinová. Shiffrinová a Holdenerová získávají po druhé medaili na těchto hrách.
    Skvělý slalom Michelle Gisinové, která útočí na zlatou medaili z kombinace.

     
    7:30
    Alpské lyžování
    Mikaela Shiffrinová nebude mít zlato a Petra Vlhová nebude mít medaili. K překvapení všech totiž Švýcarka Michelle Gisinová dokázala udržet většinu z náskoku 1,21 sekundy, který měla před slalomem, a vede o 0,97 sekundy! Toto je útok na zlato!
     
    7:25
    Alpské lyžování
    Američanka Mikaela Shiffrinová sice zajela slalom o 29 setin sekundy pomaleji než Wendy Holdenerová, ale v součtu se sjezdem ji o 47 setin sekundy poráží a může doufat ve zlatou medaili. Nahoře zbývá 5 lyžařek a žádná z nich není zrovna dobrou slalomářkou. Petra Vlhová stále může získat bronz.
     
    7:21
    Lední hokej
    60 minut nerozhodlo, o zlaté medaili v hokejovém turnaji žen musí rozhodnout 20minutové prodloužení, případně nájezdy. Kanaďanky mohou litovat té neuvěřitelné chyby při střídání ve třetí třetině.
    Kanada – USA 2:2 po 3. třetině
     
    7:17
    Alpské lyžování
    Švýcarka Wendy Holdenerová zajela slalom ještě o 18 setin sekundy rychleji než Petra Vlhová a dostává se před ni v celkovém součtu o 0,65 sekundy. Švýcarka by mohla pomýšlet na medaili.
     
    7:14
    Alpské lyžování
    Petra Vlhová podle očekávání po dokončení slalomu vede s téměř sekundovým náskokem a bude čekat, kam až se ze 13. místa posune.
    Monique Lamoureuxová-Morandová využívá chyby Kanady k samostatnému nájezdu, 2:2

     
    7:11
    Lední hokej
    Američanky v 54. minutě vyrovnávají. Neskutečná chyba kanadského týmu, všechny hráčky na ledě odjely střídat, čehož využila
    Monique Lamoureuxová-Morandová k samostatnému nájezdu, který proměnila střelou na lapačku.
    Kanada – USA 2:2
     
    7:04
    Alpské lyžování
    Barbara Kantorová i Kateřina Pauláthová slalom projely celý a jsou v cíli. Otázkou je, jestli se posunou někam vzhůru, ale zatím to vypadá, že obsadí poslední a předposlední pozici v konečném pořadí těch, které kombinaci dokončí.
     
    7:03
    Alpské lyžování

    Konečné pořadí slalomu mužů

    1. André Myhrer (SWE) 1:38,99
    2. Ramon Zenhäusern (SUI) +0,34
    3. Michael Matt (AUT) +0,67
    4. Clement Noël (FRA) +0,71
    5. Alexis Pinturault (FRA) +0,73
    6. Victor Muffat-Jeandet (FRA) +0,76
    7. Kristoffer Jakobsen (SWE) +0,95
    8. Daniel Yule (SUI) +1,13
    9. Dave Ryding (GBR) +1,17
    10. Sebastian Foss-Solevåg (NOR) +1,19
    ...
    24. Adam Žampa (SVK) +3,28
    35. Andreas Žampa (SVK) +14,59
    Matej Falat (SVK) DNF
    Ondřej Berndt (CZE) DNF
    Filip Forejtek (CZE) DNF
    Jan Zabystřan (CZE) DNF
    Adam Kotzmann (CZE) DNF
     
    7:00
    Alpské lyžování
    Začíná druhá část ženské kombinace, slalom. Uvidíme, kolik z 22 žen se dostane do cíle. Hned Bosňanka Muzaferijaová to nezvládla.
     
    6:57
    Doping
    Případ ruského curlera Alexandra Krušelnického se chýlí ke konci. Arbitrážní soud zrušil plánované slyšení a MOV by ještě v průběhu čtvrtku měl vynést verdikt, na jehož základě dostane smíšená dvojice Norska bronzové medaile.
    V tréninkové hale se mezitím Rusové připravují na semifinálový zápas proti českému týmu.

     
    6:49
    Alpské lyžování
    Druhé kolo slalomu mužů už odjeli všichni závodníci. Dokončilo ho nakonec pouhých 43 lyžařů.
     
    6:39
    Alpské lyžování
    Síto slabších slalomářů pokračuje i ve druhém kole a zachytil se do něj například Matej Falát. Andreas Žampa zvládl dokončit obě jízdy , ale ve druhém kole dělal hrubé chyby, zajel o několik sekund pomalejší čas než srovnatelní závodníci a propadá se. Po dojezdu byl na 31. místě, kam až spadne, to je otázka.
     
    6:33
    Lední hokej
    Ve zbytku druhé třetiny se přes šance na obou stranách skóre nezměnilo. Ke zlatu z hokejového turnaje žen má blíže Kanada.
    Kanada – USA 2:1 po 2. třetině
     
    6:31
    Alpské lyžování
    Slalom mužů bude ještě pokračovat, takže zatím nelze uvést definitivní konečné pořadí. V první polovině výsledkové listiny se ale nic měnit nebude.

    Pořadí slalomu mužů

    1. André Myhrer (SWE) 1:38,99
    2. Ramon Zenhäusern (SUI) +0,34
    3. Michael Matt (AUT) +0,67
    4. Clement Noël (FRA) +0,71
    5. Alexis Pinturault (FRA) +0,73
    6. Victor Muffat-Jeandet (FRA) +0,76
    7. Kristoffer Jakobsen (SWE) +0,95
    8. Daniel Yule (SUI) +1,13
    9. Dave Ryding (GBR) +1,17
    10. Sebastian Foss-Solevåg (NOR) +1,19
    ...
    24. Adam Žampa (SVK) +3,28
    Zlatá jízda Andreho Myhrera s následným rychlým koncem Henrika Kristoffersena.

     
    6:25
    Alpské lyžování
    Nor Henrik Kristoffersen udělal hned zkraje druhého kola hrubou chybu, zahranil vnitřní lyží, nevešel se do branky a Švéd Andre Myhrer je olympijským vítězem a ve věku téměř 32 let dokonce nejstarším olympijským vítězem ve slalomu v historii! Senzační stříbro slaví po prvním kole devátý Švýcar Ramon Zenhäusern a aspoň bronz pro Rakousko získává po prvním kole až dvanáctý Michael Matt, bratr Maria Matta, vítěze slalomu ze Soči!
    Andre Myhrer druhé kolo zvládl a má jistou medaili. Jakou?

     
    6:23
    Alpské lyžování
    Švéd Andre Myhrer jde do vedení, bude nejhůře stříbrný a po bronzu ze slalomu z Vancouveru 2010 získává druhou olympijskou medaili. Otázka je, jakou.
     
    6:22
    Alpské lyžování
    Ramon Zenhäusern je stále ve vedení a už má jistou medaili, na kopci zbývají poslední dva nejlepší z prvního kola.
     
    6:20
    Alpské lyžování
    Vrcholí druhé kolo slalomu mužů. Před posledními 5 muži na startu vede Švýcar Ramon Zenhäusern, po prvním kole devátý.
    Marie-Philip Poulinová zakončuje z první do protipohybu brankářky, 2:1

     
    6:08
    Lední hokej
    Kanada otáčí vývoj zápasu. Rychlý vpád do útočné třetiny a zpětnou přihrávku na střed zakončuje z první do protipohybu brankářky Marie-Philip Poulinová ve 27. minutě.
    Kanada – USA 2:1
    Haley Irwinová sklepává do branky nahození z boku, 1:1

     
    6:02
    Lední hokej
    Krátce po začátku 2. třetiny je vyrovnáno. Turnbullová od mantinelu nahodila puk před branku, kde prokázala pohotovost Haley Irwinová a sklepla puk do branky.
    Kanada – USA 1:1
    Kanaďankám fandí v hledišti při finále hokejového turnaje žen také Scott Moir, zlatý krasobruslař ze soutěže tanečních párů. Spekuluje se, že od svého vítězství před 2 dny ještě nebyl střízlivý.

    Perfektní teč Hilary Knightové mezi betony, 0:1

     
    5:43
    Lední hokej
    26 sekund před koncem první třetiny otevírají Američanky v přesilovce skóre. Střelu Morinové tečovala mezi betony Szabadosové před brankou skvěle zaparkovaná Hilary Knightová.
    Kanada – USA 0:1 po 1. třetině
     
    5:40
    Alpské lyžování
    Adam Žampa je v cíli druhého kola a spokojen nebude. Hned na začátku totiž udělal velkou chybu, málem nedokončil a nabral velkou ztrátu. Tu sice parádní jízdou ve zbytku trati téměř umazal, ale v cíli se řadí na 3. místo. Bude tak nejhůře na 26. místě, ale nebýt oné chyby, s velkým náskokem by vedl a mohl se posunout hluboko do elitní dvacítky.
     
    5:22
    Alpské lyžování
    V 5:30 startuje druhé kolo slalomu, do kterého vyrazí pouze 52 mužů ze 106 na startu. Více jich do cíle 1. kola nedorazilo. Bude se týkat všech tří slovenských lyžařů, ale ani jednoho českého. Nejprve pojede elitní třicítka prvního kola v obráceném pořadí, takže Slovák Adam Žampa vyrazí mezi branky jako sedmý, neboť první kolo dokončil na 24. místě.
    Na sociálních sítích to před finále hokejového turnaje žen pořádně vře.



     
    5:05
    Lední hokej
    Co dosud bylo v hokejovém turnaji žen, na to zapomeňte. Ve finále olympijského turnaje bude k vidění hokej úplně jiné úrovně. Dva nesmiřitelní rivalové, Kanada a USA, se utkají o zlatou medaili. Američanky vyhrály první ženský olympijský turnaj v Naganu 1998, od to doby ale vyhrávaly jen Kanaďanky, které tak mají 4 olympijská zlata. Na tomto turnaji se už tyto týmy střetly v rámci skupiny A a Kanada vyhrála 2:1.
    Nejlepší trojice z half-pipu na plyšákovém ceremoniálu.

     
    4:55
    Akrobatické lyžování
    Finále half-pipu na lyžích mužů nabídlo parádní podívanou s gradujícím vyvrcholením ve třetím kole, zlato a stříbro pro favority a k tomu další senzační medaili pro Nový Zéland.

    Konečné pořadí finále half-pipu mužů

    1. David Wise (USA) 97,20
    2. Alex Ferreira (USA) 96,40
    3. Nico Porteous (NZL) 94,80
    4. Beau-James Wells (NZL) 91,60
    5. Noah Bowman (CAN) 89,40
    6. Mike Riddle (CAN) 85,40
    7. Aaron Blunck (USA) 84,80
    8. Andreas Gohl (AUT) 68,80
    9. Torin Yater-Wallace (USA) 65,20
    10. Thomas Krief (FRA) 9,80
    11. Kevin Rolland (FRA) 6,40
    12. Byron Wells (NZL) DNS
    Nový Zéland slaví historický den své sportovní historie. Nico Porteous se navíc stal nejmladším novozélandským olympijským medailistou v dějinách.

     
    4:50
    Nový Zéland do tohoto dne získal na zimních olympijských hrách jedinou medaili, v roce 1992 ve slalomu žen. Čtvrtek 22. února 2018 se stává jedním z největších dnů sportovní historie této země, protože v průběhu jedné a půl hodiny získala další dvě zimní olympijské medaile a o obě se zasloužili teprve 16letí sportovci.
     
    4:48
    Akrobatické lyžování
    Američan Alex Ferreira měl ve finále half-pipu na lyžích mužů možná životní formu, za kažou ze tří finálových jízd získal minimálně 92 bodů, za dvě z nich dokonce přes 96 bodů, přesto není olympijským vítězem a bere pouze stříbrnou medaili! Dlouho se totiž do své jízdy nemohl trefit další Američan David Wise, podařilo se mu to až na poslední pokus, který ale zvládl fantasticky, dostal 97,20 bodu a obhajuje zlato ze Soči! Bronzovou medaili překvapivě získává 16letý Novozélanďan Nico Porteous, který se do U-rampy spouštěl bez hůlek.
     
    4:40
    Alpské lyžování
    Do cíle první části ženské kombinace,sjezdu, se podívalo pouze 22 lyžařek, což je na olympijský závod dost ostudný počet. Základem toho bylo pouze 32 žen ve startovní listině, ze kterých navíc 4 nenastoupily a dalších 6 sjezd nedokončilo. Největší favoritkou na zlato je po sjezdu Američanka Mikaela Shiffrinová a musela by slalom absolutně nezvládnout, případně vůbec nedojet, aby nedokázala smazat ztrátu na soupeřky před sebou. Petra Vlhová v případě opravdu skvělého slalomu může zaútočit na medaili. Barbara Kantorová a Kateřina Pauláthová se zařadily na 20. a 21. místo, což ale znamená chvost výsledkové listiny.

    Průběžné pořadí po sjezdu

    1. Lindsey Vonnová (USA) 1:39.37
    2. Ragnhild Mowinckelová (NOR) +0.74
    3. Michelle Gisinová (SUI) +0.77
    4. Ramona Siebenhoferová (AUT) +0.97
    5. Maruša Ferková (SLO) +1.61
    6. Mikaela Shiffrinová (USA) +1.98
    7. Ricarda Haaserová (AUT) +2.38
    8. Valérie Grenierová (CAN) +2.42
    9. Romane Miradoliová (FRA) +2.46
    10. Wendy Holdenerová (SUI) +2.74
    ...
    13. Petra Vlhová (SVK) +3.21
    20. Kateřina Pauláthová (CZE) +5.46
    21. Barbara Kantorová (SVK) +6.21
     
    4:36
    Alpské lyžování
    Po dlouhé pauze způsobené nakládáním zraněné Belgičanky Kim Vanreuselové na saně a úpravou sítí se vydala na trať kombinačního sjezdu Kateřina Pauláthová a zvládla ho jen o něco málo lépe než Slovenka Kantorová. Řadí se před ní a po sjezdu je na 20. místě. Na jednu stranu to zní dobře, na druhou stranu to znamená třetí od konce v cíli.
    David Wise se do třetí jízdy trefil dokonale a útočí na obhajobu zlata.

     
    4:30
    Akrobatické lyžování
    Američan David Wise na třetí pokus ve finále half-pipu dokončil jízdu, ale jakým způsobem! Dokonale prodal vše, co v něm je a po fantastickém výkonu vede se známkou 97,20 bodu. Dokáže Alex Ferreira odpovědět i na toto?
     
    4:25
    Alpské lyžování
    Pouze 52 slalomářů ze 106 na startu dokončilo první kolo, včetně všech Slováků, ale ani jednoho Čecha. Překvapením je vypadnutí Rakušana Marcela Hirschera, nejblíže ke zlatu má po prvním kole další z favoritů Nor Henrik Kristoffersen. Slováci mohou být spokojeni, Adam Žampa je na 24. místě.

    Průběžné pořadí slalomu mužů po 1. kole

    1. Henrik Kristoffersen (NOR) 47.72
    2. André Myhrer (SWE) +0.21
    3. Victor Muffat-Jeandet (FRA) +0.62
    4. Manfred Mölgg (ITA) +0.68
    5. Sebastian Foss-Solevåg (NOR) +0.81
    6. Alexis Pinturault (FRA) +0.82
    7. Clement Noël (FRA) +0.86
    8. Marco Schwarz (AUT) +0.90
    9. Ramon Zenhäusern (SUI) +0.94
    10. Kristoffer Jakobsen (SWE) +1.02
    ...
    24. Adam Žampa (SVK) +2.19
    32. Matej Falat (SVK) +4.14
    39. Andreas Žampa (SVK) +6.43
    Ondřej Berndt (CZE) DNF
    Filip Forejtek (CZE) DNF
    Jan Zabystřan (CZE) DNF
    Adam Kotzmann (CZE) DNF
     
    4:22
    Akrobatické lyžování
    Alex Ferreira zvedl hozenou rukavici mladičkého Nica Porteouse a vede i po druhém finálovém kole half-pipu na lyžích mužů. Pokud se Porteous udrží na medailových pozicicích, stane se čtvrtek 22. 2. 2018 jedním z největších dnů novozélandké sportovní historie.

    Průběžné pořadí finále half-pipu mužů po 2. kole

    1. Alex Ferreira (USA) 96,00
    2. Nico Porteous (NZL) 94,80
    3. Noah Bowman (CAN) 89,40
    4. Beau-James Wells (NZL) 87,40
    5. Mike Riddle (CAN) 85,40
    6. Aaron Blunck (USA) 81,40
    7. Torin Yater-Wallace (USA) 65,20
    8. Andreas Gohl (AUT) 46,00
    9. David Wise (USA) 17,00
    10. Thomas Krief (FRA) 9,80
    11. Kevin Rolland (FRA) 6,40
    12. Byron Wells (NZL) DNS
     
    4:19
    Alpské lyžování
    Barbara Kantorová kombinační sjezd vůbec nezvládla. Při opatrné a pomalé jízdě stejně nasekala chyby a v cíli má obrovskou ztrátu. Více než 6 sekund. Je předposlední z těch, které dokončily, za sebou má pouze lyžařku z Bosny a Hercegoviny.
    Bude tato jízda Alexe Ferreiry tou zlatou?

     
    4:16
    Akrobatické lyžování
    Američan Alex Ferreira zajel ve druhém kole finále half-pipu mužů ještě lépe než v kole prvním a po fantasticky provedených a vysoko skočených tricích si bere vedoucí pozici zpět. 96 bodů se bude ostatním jen velmi těžko překonávat.
    Mikaela Shiffrinová položila ve sjezdu základ k útoku na zlato z kombinace.

     
    4:07
    Alpské lyžování
    Kombinační sjezd má za sebou jedna z největších favoritek, Američanka Mikaela Shiffrinová. Nasekala v něm několik chyb, ale ztráta 1,98 sekundy na Vonnovou by pro ni neměla ve slalomu nic znamenat. Navíc ze slalomářek je zatím v průběžném pořadí jasně nejvýše.
    Nico Porteous v momentě, kdy sedozvěděl hodnocení své druhé finálové jízdy.

     
    4:02
    Akrobatické lyžování
    Útok na medaili hlásí teprve 16letý Novozélanďan Nico Porteous, který se vydal do U-rampy bez hůlek a vystřihl parádní jízdu! Po dojezdu chvíli nevěří, že zajel něco tak skvělého a po rozhodnutí sudích slaví obdržených 94,80 bodu, je na čele závodu.
     
    4:00
    Akrobatické lyžování
    Finále half-pipu mužů na lyžích má za sebou první kolo, které naznačilo, že se v dalším průběhu máme na co těšit.

    Průběžné pořadí finále half-pipu mužů po 1. kole

    1. Alex Ferreira (USA) 92,60
    2. Noah Bowman (CAN) 89,40
    3. Beau-James Wells (NZL) 87,40
    4. Mike Riddle (CAN) 85,40
    5. Nico Porteous (NZL) 82,40
    6. Aaron Blunck (USA) 81,40
    7. Torin Yater-Wallace (USA) 65,20
    8. David Wise (USA) 17,00
    9. Andreas Gohl (AUT) 14,60
    10. Thomas Krief (FRA) 9,80
    11. Kevin Rolland (FRA) 6,40
    12. Byron Wells (NZL) DNS
    Výborný kombinační sjezd Lindsey Vonnové.

     
    3:56
    Alpské lyžování
    Do boje o medaili se výrazně přihlásila Lindsey Vonnová. S číslem 13 zajela kombinační sjezd zatím jasně nejrychleji. Ačkoliv v současnosti už jezdí pouze rychlostní disciplíny, tak v minulosti dokázala vyhrát slalom v rámci světového poháru a pokud dokáže na tyto výkony jen trochu navázat, bude to z jejího pohledu hodně zajímavé.
     
    3:43
    Alpské lyžování
    Výborný sjezd zajela stříbrná práve ze sjezdu Norska Ragnhild Mowinckelová. Dostala se do čela a například na Wendy Holdenerovou ze Švýcarska, stříbrnou ze slalomu na těchto hrách, má náskok 2 sekund. Mowinckelová umí zajet slalom docela obstojě a takový náskok jí dává naděje na boj o medaili.
     
    3:35
    Alpské lyžování
    Petra Vlhová chybovala ve druhé polovině sjezdu, ale celkově to na slalomářku nevypadalo špatně. Na Gisinovou s číslem 1 ztratila téměř 2,5 sekundy, ale to by měla ve slalomu sjet. Jakou ale bude mít výchozí pozici a reálné šance před slalomem, bude známo až po odjetí většiny závodnic.
     
    3:33
    Akrobatické lyžování
    Začíná také tříkolové finále mužů v half-pipu na lyžích.
     
    3:32
    Curling
    V desátém endu se velmi rychle rozhodlo, že Britové 4 body nezískají, zůstal tak nedohrán a Švýcarsko slaví postup do semifinále proti Švédsku.

    Konečný výsledek tie-breaku mužů
    Švýcarsko – Velká Británie 9:5 (1:0, 0:2, 0:0, 0:2, 2:0,1:0, 0:0, 0:1, 5:0, X:X)
     
    3:30
    Alpské lyžování
    Kombinační závod žen začíná sjezdem. Startovní čísla českých a slovenských závodnic:
    2. Petra Vlhová (SVK)
    27. Barbara Kantorová (SVK)
    30. Kateřina Pauláthová (CZE)
    Pravděpodobně rozhodující kámen celého zápasu z ruky Benoita Schwarze pro 5 bodů v 9. endu.

     
    3:26
    Curling
    Fantastický devátý end odehrál švýcarský tým! Vytvořil obrovský tlak na střed kruhů, na který Britové nedokázali reagovat, navíc Benoit Schwarz perfektně hozeným posledním kamenem odstranil i jeden překážející britský kámen tak, že Švýcarsko slaví zisk 5 bodů a udělalo obrovský krok do semifinále.
    Švýcarsko – Velká Británie 9:5 po 9. endu
     
    3:21
    Alpské lyžování
    Většina Čechů a Slováků má již první kolo slalomu za sebou. Velmi dobrý základ pro druhé kolo položil Adam Žampa, který je na 24. místě a má jistotu, že druhé kolo slalomu pojede na nerozbité trati. Jen těsně se mezi třicítku nejlepších nevešel Matej Falat, je na 32. pozici. Poslední Slovák Andreas Žampa se také dostal do cíle, ale po odjetí 77 závodníků je v cíli klasifikován jako třetí od konce, což znamené 38. místo. Úmrtnost slalomářů v 1. kole je obrovská a to včetně všech Čechů. Ondřej Berndt, Filip Forejtek, Jan Zabystřan ani Adam Kotzmann tak ve slalomu český prapor nepodrželi.
     
    3:12
    Akrobatické lyžování
    V rozřazovacích jízdách ženského skikrosu byla nejrychlejší Kanaďanka Marielle Thompsonová a má jistotu, že až do případného finále si bude jako první vybírat startovní pozici. Češka Nikol Kučerová nezajela vůbec špatně, mezi 23 ženami, které se postavily na start (jedna nenastoupila), stačil její čas na 13. místo. Vyřazovací fáze je na programu v pátek.
     
    3:06
    Curling
    Ani v osmém endu si Britové nevypracovali pozici pro zisk více bodů. Naopak, posledním kamenem museli odvracet hrozbu tří švýcarských bodů proti a Kyle Smith to zvládl. Přesným hodem zapisuje bod.
    Švýcarsko – Velká Británie 4:5 po 8. endu
    Nový Zéland slaví druhou zimní olympijskou medaili své historie. Čekal na na 26 let.




     
    2:58
    Snowboarding
    Finále Big Airu žen nabídlo hodně povedených triků a dramatickou zápletku až do konce. Ukázalo, že tato disciplína má na olympijských hrách své místo. Historického zápisu se ve finále dočkal Nový Zéland, který zásluhou 16leté Zoi Sadowské Synnottové vybojoval teprve druhou zimní olympijskou medaili ve své historii! Po sérii čtvrtých a pátých míst z těchto her se tento stát konečně dočkal.

    Konečné pořadí finále Big Airu žen

    1. Anna Gasserová (AUT) 185.00
    2. Jamie Andersonová (USA) 177.25
    3. Zoi Sadowská Synnottová (NZL) 157.50
    4. Reira Iwabučiová (JPN) 147.50
    5. Sina Candrianová (SUI) 140.25
    6. Silje Norendalová (NOR) 131.50
    7. Juka Fudžimoriová (JPN) 122.75
    8. Mijabi Onicuková (JPN) 119.00
    9. Spencer O'Brienová (CAN) 113.25
    10. Julia Marinová (USA) 93.25
    11. Jessika Jensonová (USA) 40.50
    12. Laurie Blouinová (CAN) 39.25
    Závěrečný trik Anny Gasserové, který rozhodl o její zlaté medaili.

     
    2:54
    Snowboarding
    O zlaté medaili v Big Airu žen rozhodl až poslední, tj. 36., skok celého finále! Vítězka kvalifikace Rakušanka Anna Gasserová v něm předvedla suverénně nejlepší skok celého dne a v součtu se svým druhým nejlepším skokem finle přeskočila do té doby vedoucí Američanku Jamie Andersonovou! Anna Gasserová se tak stává vůbec prvním olympijským vítězem v disciplíně Big Air. Jamie Andersonová ke zlatu ze slopestylu přidává stříbro z Big Airu a prokletí Nového Zélandu na těchto hrách prolamuje ziskem bronzové medaile teprve 16letá Zoi Sadowská Synnottová!
     
    2:52
    Alpské lyžování
    Adam Žampa s číslem 29 byl prvním Slovákem na trati a nevedl si špatně. Ztratil 2,19 sekundy, v cíli je na 22. místě a bude doufat, že mu to bude stačit na elitní třicítku v 1. kole.
     
    2:45
    Curling
    Britové v průběhu sedmého endu přišli o šanci na zisk dvou bodů, tak postupně vše povyráželi pryč z kruhů a budou se snažit zaútočit na body příště.
    Švýcarsko – Velká Británie 4:4 po 7.endu
     
    2:38
    Akrobatické lyžování
    Nikol Kučerová v jízdě na čas porazila minimálně 5 soupeřek. Zatím její čas stačí na 13. místo pořadí, podle kterého budou závodnice nasazovány do osmifinálových jízd skikrosu.
     
    2:34
    Alpské lyžování
    Velmi dobrou formu z kombinačního slalomu, ve kterém zajel nejlepší čas, potvrdil Francouz Victor Muffat-Jeandet i ve slalomu speciál a s číslem 16 se zařadil na třetí místo 1. kola. Musel by se stát nějaký zázrak, aby se pořadí na čele ještě měnilo, takže můžeme říct, že 1. kolo vyhrál Nor Henrik Kristoffersen o 21 setin před Švédem Andre Myhrerem, třetí Muffat-Jeandet ztrácí 62 setin. V rozmezí jedné sekundy je prvních 8 mužů.
     
    2:33
    Curling
    Švýcaři dostali britský tým pod tlak a Kyle Smith nedokázal poslat poslední kámen šestého endu do správných míst. Švýcarsko krade bod při britské výhodě a vyrovnává.
    Švýcarsko – Velká Británie 4:4 po 6. endu
     
    2:24
    Snowboarding
    Po druhém kole finále Big Airu žen stále vede Jamie Andersonová před vítězkou kvalifikace Rakušankou Annou Gasserovou. Tyto dvě zatím jako jediné předvědly dva výborně provedené triky. Ostatní závodnice musí v posledním kole buď skočit ještě něco nového, nebo zkusit vylepšit to, co se v prvních dvou kolech nepovedlo.

    Průběžné pořadí finále Big Airu žen

    1. Jamie Andersonová (USA) 177,25
    2. Anna Gasserová (AUT) 174,50
    3. Zoi Sadowská Synnottová (NZL) 157,50
    4. Reira Iwabučiová (JPN) 147,50
    5. Silje Norendalová (NOR) 131,50
    6. Juka Fudžimoriová (JPN) 122,75
    7. Mijabi Onicuková (JPN) 118,50
    8. Sina Candrianová (SUI) 76,25
    9. Julia Marinová (USA) 74,50
    10. Spencer O'Brienová (CAN) 65,50
    11. Laurie Blouinová (CAN) 39,25
    12. Jessika Jensonová (USA) 21,50
     
    2:16
    Curling
    Švýcarům se v pátém endu také podařilo dohodit pro dva body a nižují na rozdíl jediného bodu. Toho bodu, o který se připravili chybou na konci druhého endu.
    Švýcarsko – Velká Británie 3:4 po 5. endu
    Jízda Henrika Kristoffersena v 1. kole a následný konec Marcela Hirschera.



     
    2:07
    Alpské lyžování
    Rakušan Marcel Hirscher, největší favorit, ani na druhý pokus nezíská olympijské zlato ve slalomu! Na rozdíl od Soči, kde byl stříbrný, bude v Koreji úplně bez medaile, protože nezvládl svoji riskantní jízdu v 1. kole a nedokončil! Otevírá se velká šance pro ostatní, hlavně pak pro Nora Henrika Kristoffersena, který pravděpodobně vyhraje 1. kolo v čase 47,72.
     
    2:02
    Curling
    Ve čtvrtém endu dostali Britové možnost zahrát dva body a využili toho. Závěrečný take out švýcarského kamene se povedl, hozený kámen zůstal téměř na místě a tým Kyla Smitha může být zatím spokojen.
    Švýcarsko – Velká Británie 1:4 po 4. endu
     
    2:00
    Akrobatické lyžování
    Na skikrosařky čekají rozřazovací jízdy, aby je bylo podle čeho nasadit do jednotlivých osmifinále. Nikol Kučerová má číslo 18, celkem je na startu 24 závodnic.
     
    1:58
    Alpské lyžování
    Za malý okamžik začne první kolo slalomu mužů. Startovní čísla Čechů a Slováků:
    29. Adam Žampa (SVK)
    45. Matej Falat (SVK)
    50. Ondřej Berndt (CZE)
    57. Andreas Žampa (SVK)
    60. Filip Forejtek (CZE)
    63. Jan Zabystřan (CZE)
    83. Adam Kotzmann (CZE)
    Jamie Andersonová má výborný základ pro boj o medaile.

     
    1:54
    Snowboarding
    Po prvním ze tří kol finále Big Airu žen je ve vedení Američanka Jamie Andersonová. Na rozdíl od jiných disciplín se zde počítá součet dvou nejlepších skoků, takže nevyhraje závodník s jediným povedeným trikem.

    Průběžné pořadí finále Big Airu žen

    1. Jamie Andersonová (USA) 90,00
    2. Anna Gasserová (AUT) 85,50
    3. Juka Fudžimoriová (JPN) 82,25
    4. Reira Iwabučiová (JPN) 79,75
    5. Mijabi Onicuková (JPN) 78,75
    6. Silje Norendalová (NOR) 70,50
    7. Zoi Sadowská Synnottová (NZL) 65,50
    8. Spencer O'Brienová (CAN) 51,25
    9. Laurie Blouinová (CAN) 38,00
    10. Julia Marinová (USA) 34,00
    11. Sina Candrianová (SUI) 27,75
    12. Jessika Jensonová (USA) 16,75
     
    1:46
    Snowboarding
    Zatím docela nervózní finále žen v Big Airu, často jsou k vidění problémy na dopadu. První 90bodový výkon předvedla Američanka Jamie Andersonová.
     
    1:45
    Curling
    Britům se nenaskytla příležitost k zahrání aspoň 2 bodů, ale zároveň dokázali udržel kruhy čisté. Nulový end a výhoda posledního kamene pokračuje na straně týmu Kyla Smitha.
    Švýcarsko – Velká Británie 1:2 po 3. endu
     
    1:31
    Curling
    Švýcarský skip Benoit Schwarz ve druhém endu dohazoval pro dva body, ale nehodil úplně přesně. Sice vyrazil britský kámen z kruhů, ale hozený kámen se také poroučel pryč. Švýcarsko zapisuje pouze bod.
    Švýcarsko – Velká Británie 1:2 po 2. endu
     
    1:29
    Snowboarding
    Za malý okamžik začíná finále ženského Big Airu a po tom, co bylo k vidění v kvalifikaci, se všichni těší na parádní závod.
    Česko opět žije hokejem. O tom i o dalších tématech si něco dozvíte v pravidelném videu z dílny Českého olympijského týmu.

     
    0:18
    Curling
    Do tie-breaku vstoupili lépe Britové. Dokázali si připravit situaci na jednoduchý dohoz pro dva body.
    Švýcarsko – Velká Británie 0:2 po 1. endu
     
    1:05
    Curling
    Curlingové turnaje ukončily boje v základních skupinách a čeká je play off. Ještě, než přijde na řadu semifinále, je potřeba vyřešit tajenku posledního mužského účastníka závěrečných bojů. V tie-breaku se o tuto pozici utkávají týmy Švýcarska a Velké Británie. Ta má výhodu posledního kamene v prvním endu.
     
    01:05
    Začátek soutěží 13. dne.
    Veronika Vítková měla po incidentu v cílovém protoru prvního úseku smíšené štafety zlomenou pažbu, ale puška už je naštěstí před štafetou žen v pořádku.

    A je zase celá????????????takže na zítřek žádný stres????

    Příspěvek sdílený Veronika Vitkova (@verca.vitkova),


    Medailové pořadí zemí před začátkem 13. dne soutěží
     
    Češi a Slováci v akci

    Ve čtvrtek se představí hodně českých sportovců. Jako první půjde na start skikrosařka Nikol Kučerová, zatím půjde pouze o rozřazovací jízdy.
    Na svah mezi slalomové branky se pustí Ondřej Berndt, Filip Forejtek, Adam Kotzmann a Jan Zabystřan a pokusí se zajet co nejlépe, v ideálním případě proklouznout do třicítky.
    V kombinaci bude chtít uspět Kateřina Pauláthová. V konkurenci pouhých 31 dalších žen by se mohlo podařit dosáhnout slušného umístění.
    Sdruženáři Lukáš Daněk, Miroslav Dvořák, Ondřej Pažout a Tomáš Portyk nastoupí do štafetového závodu s cílem být do 8. místa.
    V českými fanoušky nejsledovanějším závodě dne se v ženské biatlonové štafetě představí kvarteto Markéta Davidová, Jessica Jislová, Eva Puskarčíková a Veronika Vítková a jako meta, které chtějí dosáhnout, je stanoveno 6. místo.

    Slovenští fanoušci také budou mít svoje želízka. Nejprve jimi budou na slalomovém svahu Matej Falat, Adam Žampa a Andreas Žampa. Po nadějném představení v obřím slalomu by opět rádi atakovali co možná nejvyšší příčky a jeli druhé kolo v elitní třicítce.
    Do kombinace nastoupí Barbara Kantorová a Petra Vlhová, přičemž hlavně druhá jmenovaná by ráda aspoň trochu napravila zatím absolutně nepovedené vystoupení na hrách.
    Do biatlonové štafety žen půjde kvarteto Ivona Fialková, Paulina Fialková, Anastasia Kuzminová a Terézia Poliaková, ale vzhledem ke slabší výkonnosti dvou členek nemá příliš vysoké ambice.
     
    Program soutěží 13. dne

    1:05
    Curling – tie-break muži
    Švýcarsko – Velká Británie

    1:30
    Snowboarding – Big Air ženy, finále

    2:00
    Akrobatické lyžování – skikros ženy, rozřazovací jízdy
    Alpské lyžování – slalom muži, 1. kolo

    3:30
    Akrobatické lyžování – half-pipe muži, finále
    Alpské lyžování – kombinace ženy, sjezd

    5:10
    Lední hokej – ženy, finále
    Kanada – USA

    5:30
    Alpské lyžování – slalom muži, 2. kolo

    7:00
    Alpské lyžování – kombinace ženy, slalom

    8:30
    Severské kombinace – družstva, velký můstek

    11:00
    Short track – 500 m muži a 1 000 m ženy

    11:20
    Severské kombinace – družstva, 4 x 5 km

    12:05
    Curling – muži, semifinále
    Švédsko – Velká Británie/Švýcarsko
    Kanada – USA

    12:15
    Biatlon – štafeta 4 x 6 km ženy

    12:52
    Short track – štafeta 5 000 m muži, finále
     
    Vítejte u přehledu všeho podstatného a zajímavého z 13. dne zimních olympijských her v Pchjongčchangu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 06:00.

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.

    Libor Štěpán

    Program soutěží 13. dne
    1:05
    Curling – tie-break muži
    Švýcarsko - Velká Británie

    1:30
    Snowboarding – Big Air ženy, finále

    2:00
    Akrobatické lyžování - skikros ženy, rozřazovací jízdy
    Alpské lyžování – slalom muži, 1. kolo

    3:30
    Akrobatické lyžování – half-pipe muži, finále
    Alpské lyžování – kombinace ženy, sjezd

    5:10
    Lední hokej – ženy, finále
    Kanada – USA

    5:30
    Alpské lyžování – slalom muži, 2. kolo

    7:00
    Alpské lyžování – kombinace ženy, slalom

    8:30
    Severské kombinace – družstva, velký můstek

    11:00
    Short track – 500 m muži a 1 000 m ženy

    11:20
    Severské kombinace – družstva, 4 x 5 km

    12:05
    Curling – muži, semifinále
    Švédsko – Velká Británie/Švýcarsko
    Kanada – USA

    12:15
    Biatlon – štafeta 4 x 6 km ženy

    12:52
    Short track – štafeta 5 000 m muži, finále