Lok. Moskva – Nice 1:0 (kon.) | Atlético Madrid – Kodaň 1:0 (kon.) | D.Kyjev – AEK Atény 0:0 (kon.)
Zenit – Celtic 3:0 (kon.) | Lipsko – Neapol 0:2 (kon.) | Villarreal – Lyon 0:1 (kon.)
Plzeň – Partizan 2:0 (kon.) | Lazio – FCSB 5:1 (kon.) | Lisabon – Astana 3:3 (kon.)
Bergamo – Dortmund 1:1 (kon.) | Bilbao – S. Moskva 1:2 (kon.) | Salzburg – Sociedad 2:1 (kon.)
AC Miláno – Razgrad 1:0 (kon.) | Arsenal – Östersunds FK 1:2 (kon.) | Braga – Marseille 1:0 (kon.)
koniec
Villarreal CF
0:1 (0:0)
Olympique Lyon
Štvrtok 22.02.2018, 19:00 • Estadio de la Ceramica, Villarreal • Európska liga • 1/16 finále
Predzápasové kurzy
     
    90+1
    A do tretice mohol svoje strelecké štatistiky vylepšiť Bertrand Traoré, ten to však odmieta a triafa iba výborne postaveného Asenja.
     
    90
    Mario Gaspar vzal Depaya cez nohy, po akcii vidí dodatočnú žltú kartu. Pred prerušením pálil Traoré z uhlu, Asenjo vyráža na rohový kop.
     
    89
    Za tento konflikt si spomínaná dvojica vyslúžila vzájomé žlté karty.
     
    87
    Posledná zmena v stretnutí, Nabil Fékir schádza z ihriska ešte pred rohovým kopom. Na hraciu plochu prišiel Myziane Maolida.
    85. Bertrand Traoré (LYO) - 0:1
     
    85
    Olympique Lyon dal gól! Je rozhodnuté, BERTRAND TRAORÉ dopravil loptu do prázdnej brány! Mario Gaspar už po niekoľkýkrát nezavrel ofsajdovú líniu obrany Villarrealu, na ktorej hranici stál Nabil Fékir. Ten potiahol loptu, aby donútil Asenja vyjsť von z brány. Tak sa aj stalo, Asenjo bol mimo hru, Fékir nahral Traorému, ktorý už nemal problém dopraviť loptu do prázdnej brány.
     
    82
    Výrazne vyčerpaný bol aj Mariano Díaz, zálohu prichádza posilniť Jordan Ferri.
     
    81
    Sergio Asenjo drží svoj tím nad vodou! Po prihrávke z ľavej strany bol úplne voľný v pokutovom území domácich Bertrand Traoré. Ten sa ale unáhlil so zakončením a strelou pomedzi nohy iba necháva vyniknúť domáceho brankára!
     
    78
    Je to tak, Jaume Costa v stretnutí predčasne dohral, o to ťažšie bude pre Villarreal prekonať obranu Lyonu.
     
    78
    Úplne nerozumiem, čo sa teraz deje. Jaume Costa asi dostal najprv žltú kartu za faul na protihráča a za zbytočné reči pravdepodobne aj priamu červenú.
     
    77
    Tanguy NDombèlé toho dnes odbehal veľa, síl mu už veľa neostalo. Aj preto ho prichádza nahradiť Houssem Aouar.
     
    74
    Posledné striedanie Javiera Calleju, na záverečnú časť duelu prichádza Daniel Raba, odrobené má Javi Fuego.
     
    70
    Prudký pas na Baccu od spoluhráča v útoku, je z toho zisk lopty a následný brejk Lyonu! Gaspar zabudol uzavrieť ofsajdovú líniu, Bertrand Traoré sa svojou šikovnosťou dostal do pokutového územia. Zasekol si loptu a vypálil k bližšej tyči. Asenjo situáciu kontroloval a zasiahnuť nemusel, bolo to však tesné.
     
    59
    Taktický faul Javiho Fuega na stredovej čiare smerom na Fékira, žltá karta je na svete.
    57.
     
    57
    Striedanie v tíme Villarreal CF: z ihriska odchádza Manu Trigueros, prichádza Denis Čeryšev.
     
    56
    Najväčšia šanca zápasu prišla z nohy Fékira! Ten si počkal na hranici ofsajdu, dostal presný pas a dokonca si obišiel aj brankára. Týmto počinom sa ale Fékir dostal do veľkého uhla, napriek tomu zakončil do priestoru brány. Daniele Bonera loptu neodkopol, čo mohol z dorážky využiť Depay. Holanďan z troch metrov triafa iba chrbát Boneru, ten môže ďakovať všetkým svätým. Následne sa k lopte dostal opäť Fékir, ten sa však nachádzal v ofajdovom postavení.
     
    48
    Už teraz sa začína zvyšovať tlak Villarrealu, Mario Gaspar delovkou z pravej strany šestnástky vyskúšal pozornosť Lopesa! Ten prudkú ranu iba vyrazil späť do hry.
     
    46
    Ako som už avizoval pred prestávkou, na druhú polovicu duelu naozaj nastupuje Samuel Castillejo. Šikovný útočník nahradil Pabla Fornalsa.
    40.
     
    40
    Obrovské nedorozumenie v obrane Lyonu mohol najprv využiť Bacca, ten sa ale k strele nedostal. Lopta sa napriek tomu odrazila k Ünalovi, ktorý svojou delovkou nechal vyniknúť Lopesa!
     
    37
    Zbytočná druhá žltá karta pre hostí v rozpätí dvoch minút. Nabil Fékir šiel do brankára Asenja, taliansky arbiter posúdil tento súboj ako výrazne nedovolený, navyše podľa neho šlo o faul na brankára.
     
    36
    Tvrdší zákrok Marcela pred vlastným pokutovým územím ocenený žltou kartou. Aktívny Pablo Fornals poslaný zozadu na zem, zaujímavá šanca na skórovanie.
     
    30
    Álvaro González je prvým potrestaným hráčom dnešného stretnutia. Ráznym lakťom vystavil stopku Fékirovi na hranici veľkého vápna. Nasleduje priamy kop.
     
    28
    Nádherná individuálna práca Maria Gaspara! Pravý bek sa dostal cez Mendyho, poslal loptu pred bránu, kde sa jej chopil z prvej Manu Trigueros. Jeho zakončenie nebolo presné, trafil pri ňom súpera. Uvidíme roh.
     
    22
    Teraz sa mohla pískať penalta! Mendy dominuje na svojej strane ihriska, prízemný center hľadal spoluhráča v šestnástke. Traoré sa k lopte dostal, po kontakte s Costom ale padol na zem. Taliansky arbiter rozpažuje, v hre sa pokračuje ďalej.
     
    12
    Daniele Bonera rozčarovaný z komunikácie s Asenjom. Zdalo sa, že prihrávka za obranu Villarrealu šancu neprinesie, no táto chybička takmer ponúkla gól hosťom. Asenjo v poslednej chvíli odkopol pred Díazom.
     
    8
    Ferland Mendy takmer nachytal Asenja na hruškách! Z centra sa vykľula nečakaná strela, domáci gólman musel loptu vyraziť nad brvno!

    Viktor Kalinács

    Góly: 85. B. Traoré

    Karty:   30. Álvaro González (VLR), 59. Fuego (VLR), 78. J. Costa (VLR), 89. Castillejo (VLR), 90. M. Gaspar (VLR) – 36. Marcelo (LYO), 37. Fékir (LYO), 89. Depay (LYO)   78. J. Costa (VLR)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 5:4. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 17:12.
    Villarreal CF: Asenjo – M. Gaspar (C), Álvaro González, Bonera, J. Costa – Hernández, Fuego (74. Raba), Trigueros (57. Čeryšev) – Fornals (46. Castillejo) – Bacca, Ünal.
    Náhradníci: Barbosa – Castillejo, Čeryšev, Raba, V. Ruiz, R. Soriano, Antonio Rukavina.

    Olympique Lyon: A. Lopes – Rafael, Marcelo, Morel, F. Mendy – Tousart, NDombèlé (77. Aouar) – Fékir (C) (87. Maolida) – B. Traoré, Díaz (82. Ferri), Depay.
    Náhradníci: Gorgelin – Aouar, Diakhaby, Ferri, Gouiri, Maolida, Tete.

    Rozhodca: Luca Banti (Taliansko)
    15.02.2018
    Lyon - Villarreal 3:1

    Góly: 46. NDombèlé, 49. Fékir, 82. Depay – 63. Fornals

    Karty:   73. Marçal De Oliveira (LYO) – 42. Álvaro González (VLR), 43. Čeryšev (VLR), 90+1. Hernández (VLR)