Lok. Moskva – Nice 1:0 (kon.) | Atlético Madrid – Kodaň 1:0 (kon.) | D.Kyjev – AEK Atény 0:0 (kon.)
Zenit – Celtic 3:0 (kon.) | Lipsko – Neapol 0:2 (kon.) | Villarreal – Lyon 0:1 (kon.)
Plzeň – Partizan 2:0 (kon.) | Lazio – FCSB 5:1 (kon.) | Lisabon – Astana 3:3 (kon.)
Bergamo – Dortmund 1:1 (kon.) | Bilbao – S. Moskva 1:2 (kon.) | Salzburg – Sociedad 2:1 (kon.)
AC Miláno – Razgrad 1:0 (kon.) | Arsenal – Östersunds FK 1:2 (kon.) | Braga – Marseille 1:0 (kon.)
koniec
Villarreal CF
0:1 (0:0)
Olympique Lyon
Štvrtok 22.02.2018, 19:00 • Estadio de la Ceramica, Villarreal • Európska liga • 1/16 finále
Predzápasové kurzy
     
    Vážení diváci, vitajte pri priamom textovom prenose z odvetného zápasu šesťnásťfinále Európskej ligy. Olympique Lyon má nakročené k postupu, všetko sa ale môže zmeniť na horúcej španielskej pôde. Žltá ponorka z Villarrealu bude rozhodne bojovať až do posledných sekúnd.
    Stretnutie sa začne o 19:00.
     
    Olympique Lyon

    Francúzsky tím v základnej skupine skončil druhý, predbehla ho talianska Atalanta Bergamo. Až za Lyonom sa potom umiestnil anglický Everton a aj cyperský tím Apollon Limassol, skupina E tak priniesla veľké prekvapenia. Olympique v šiestich stretnutiach trikrát vyhral, dvakrát remizoval a prehral iba v Bergame, čo spravilo rozdiel troch bodov na víťaznú Atalantu.

    V európskej súťaži má Lyon až troch trojgólových strelcov, sú nimi Traoré, Depay a Fekir. Bruno Génésio nemusí riešiť žiadne nepríjemné situácie ohľadom zranených hráčov, keďže na listine zranených nikto nefiguruje. Kvôli žltým kartám však na odvetný duel nenastúpi Brazílčan Marcal.
     
    Villarreal CF

    Španielsky celok dokázal vyhrať svoju základnú skupinu, keď so ziskom jedenástich bodov predbehol trojicu tímov FC Astana, Slavia Praha a Maccabi Tel-Aviv. Má rovnakú zápasovú bilanciu ako Lyon, pretože tiež trikrát vyhral, dvakrát remizoval a raz prehral, čo bolo síce doma, no síce v poslednom kole, kde už o nič nešlo proti izraelskému súperovi, kedy hrali mladíci a futbalisti najmä z béčka. Najlepším strelcom v EL bol Cédric Bakambu, ktorý sa postaral o tri presné zásahy, lenže v januári odišiel do Číny, a tak toto prvenstvo drží dvojgólový Carlos Bacca.

    Do odvety určite nenastúpia Fernandez, Sansone, Semedo a Suarez, otáznik visí nad dvojicou Bruno – Guerra. Aj to môže znamenať problémy pre domáceho lodivoda.
     
    V prvom dueli hranom v Parc Olympique Lyonnais zvíťazili domáci. Tí položili základ úspechu tesne po polčase, keď sa v rozpätí štyroch minút trafili do čierneho NDombèlé a Fekir. Kontaktným gólom po hodine hry kontroval Fornals, definitívnu bodku za stretnutím však dal Holanďan Depay v 83. minúte.

    Zverenci Javiera Calleju dnes musia nastrieľať dva góly a žiaden pritom nedostať, inak môžu na vstupenku do ďalšej fázy zabudnúť. Ak by sa duel po 90 minútach skončil 3:1 v prospech španielskeho celku, nasledovalo by predĺženie. Viac o prípadných kalkuláciách až počas textového prenosu.
     
    Úvodné zostavy:

    Villarreal CF: Asenjo – M. Gaspar (C), Álvaro González, Bonera, J. Costa – Hernández, Fuego, Trigueros – Fornals – Bacca, Ünal.
    Náhradníci: Barbosa – Castillejo, Čeryšev, Raba, V. Ruiz, R. Soriano, Antonio Rukavina.

    Olympique Lyon: A. Lopes – Rafael, Marcelo, Morel, F. Mendy – Tousart, NDombèlé – Fékir (C) – B. Traoré, Díaz, Depay.
    Náhradníci: Gorgelin – Aouar, Diakhaby, Ferri, Gouiri, Maolida, Tete.

    Rozhodca: Luca Banti (Taliansko).
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop patril domácim, ktorí hrajú v tradičnej žltej farbe dresov, hostia z Lyonu si obliekli bielu.
     
    2
    Nedorozumenie medzi NDombèlém a Traorém. Lyon mohol ísť do brejku, hru ale výborne čítal Jaume Costa.
     
    3
    Mariano Díaz padol na trávnik po faule Álvara Gonzáleza v strede poľa. Hosťujúcemu útočníkovi sa nechce dvíhať zo zeme.
     
    4
    Pablo Fornals po kontakte s protihráčom okúsil tvrdosť hracej plochy. Domáca osmička padla na zem na hranici šestnástky, hlavný arbiter ale faul nepíska.
     
    5
    V úvodných minútach vidíme množstvo prerušení hry, v tejto sa do ofsajdu nechal vystaviť Mariano Díaz.
     
    6
    Villarreal musí hrať, aj preto sa začiatok duelu nesie v podaní väčšieho držania lopty od španielskeho tímu.
     
    7
    Sergio Asenjo vybehol z brány von, keď odkopával loptu do autu. Hrozbou bol rýchly Memphis Depay.
     
    8
    Ferland Mendy takmer nachytal Asenja na hruškách! Z centra sa vykľula nečakaná strela, domáci gólman musel loptu vyraziť nad brvno!
     
    9
    Domáci sa ubránili, no faulovali. Ani som si nevšimol, s kým sa stretol v súboji Nabil Fékir, no šikovný ofenzívny hráč si drží ruku.
     
    10
    Aktívny Mendy ponúka nadýchané lopty zľava ako na bežiacom páse. Diáz sa už chytal zakončiť, Asenjo včas na svojom mieste.
     
    11
    Vlna nepokoja od priaznivcov El Submarino Amarillo. V súboji dvoch pätnástok získal Morel loptu čistým spôsobom. Enes Ünal je nešťastný, so situáciou mal naložiť lepšie.
     
    12
    Daniele Bonera rozčarovaný z komunikácie s Asenjom. Zdalo sa, že prihrávka za obranu Villarrealu šancu neprinesie, no táto chybička takmer ponúkla gól hosťom. Asenjo v poslednej chvíli odkopol pred Díazom.
     
    13
    Na druhej strane zahrávali futbalisti v žltom roh. Hlavička z veľkej vzdialenosti bola zblokovaná, Anthony Lopes nemal problém s následným zákrokom.
     
    14
    Rozhodcovia sa teraz úplne nezhodli. Postranný avizoval roh, hlavný zase odkop od brány. Bertrand Traoré neuspel v súboji s Costom, nakoniec to nebude ani štandardka spoza rohového polkruhu.
     
    15
    Lyon sa sústredí viac na obranu, do útoku sa dostáva iba z protiútokov. Po poskytnutej výhode budú Španieli zahrávať ďalší roh.
     
    16
    Manu Trigueros zatočil loptu smerom na zadnú tyč, Lopes ju pohodlne chytá. Olympique s menšími problémami pri rozohrávke.
     
    17
    Fékir si vypýtal faul od Fuega pri postrannej čiare, stále čakáme na väčšiu príležitosť.
     
    18
    Ferland Mendy rozmýšľal a rozmýšľal, až poslal zlý pas doprostred veľkého vápna. Na ľavej strane sa mu hlásil Depay, ten teraz musí rýchlo šprintovať smerom dozadu.
     
    19
    Nepresný dlhý nákop z obrany až na Memphisa Depaya, Bruno Génésio môže byť s bránením hostí nad mieru spokojný.
     
    20
    Mariano Díaz šiel do súboja príliš neskoro, Luca Banti videl zákrok na Jauma Costu jasne.
     
    21
    Ojedinelý útočný výpad Lyonu, Traoré chcel nájsť Díaza, pred ním zasiahli stopéri domáceho CF.
     
    22
    Teraz sa mohla pískať penalta! Mendy dominuje na svojej strane ihriska, prízemný center hľadal spoluhráča v šestnástke. Traoré sa k lopte dostal, po kontakte s Costom ale padol na zem. Taliansky arbiter rozpažuje, v hre sa pokračuje ďalej.
     
    23
    Väčšina akcií hostí je vedená po ľavom krídle. Šťastenu vyskúšal Depay, jeho zakončenie ľavačkou šlo vysoko nad.
     
    24
    Za nami už polovica prvého polčasu. Najväčšou možnosťou na skórovanie zostáva strieľaný center Mendyho z ôsmej minúty.
    24.
     
    25
    Žltá ponorka má problémy v útoku, Lyon sa bráni naozaj koncentrovane.
     
    26
    Ak sa už Les Gones dostanú k lopte a nemôžu trieliť do brejku, zastavia hru a podržia guľatý nezmysel na vlastných kopačkách.
     
    28
    Nádherná individuálna práca Maria Gaspara! Pravý bek sa dostal cez Mendyho, poslal loptu pred bránu, kde sa jej chopil z prvej Manu Trigueros. Jeho zakončenie nebolo presné, trafil pri ňom súpera. Uvidíme roh.
     
    29
    Najvyššie vyskočil jeden z hráčov v žltom, hlavička ale minula priestor brány.
     
    30
    Álvaro González je prvým potrestaným hráčom dnešného stretnutia. Ráznym lakťom vystavil stopku Fékirovi na hranici veľkého vápna. Nasleduje priamy kop.
     
    31
    Samotný faulovaný sa po vyše minúte dostal k exekúcii kopu, jeho technický pokus šiel zhruba päť metrov nad bránu Asenja.
     
    32
    Osobne som čakal od uplynulej polhodiny viac, najmä od Villarrealu. Ten musí streliť dva góly, ak chce pomýšľať na postup do ďalšej fázy.
     
    33
    Svoje majstrovstvo pri spracovaní lopty predviedol Depay, ktorého nakopol do nohy domáci kapitán Gaspar.
     
    34
    Carlos Bacca svojou aktivitou získal loptu, posunul ju na Fornalsa. Ten sa predral cez Mendyho, avšak neudržal loptu vo vyhradenom území. Nasleduje kop od brány Lopesa.
     
    36
    Tvrdší zákrok Marcela pred vlastným pokutovým územím ocenený žltou kartou. Aktívny Pablo Fornals poslaný zozadu na zem, zaujímavá šanca na skórovanie.
     
    37
    Enes Ünal svojím zakončením poslal loptu ponad múr, no bolo to na úkor presnosti. Strela šla priamo doprostred brány.
     
    37
    Zbytočná druhá žltá karta pre hostí v rozpätí dvoch minút. Nabil Fékir šiel do brankára Asenja, taliansky arbiter posúdil tento súboj ako výrazne nedovolený, navyše podľa neho šlo o faul na brankára.
     
    38
    Píska sa ofsajd na strane Lyonu, na druhej strane ihriska sa proti pravidlám previnil Enes Ünal.
     
    39
    Baccovi v strede poľa mierne zavadzal hlavný rozhodca, Villarreal ale pokračuje v kombinácii.
     
    40
    Obrovské nedorozumenie v obrane Lyonu mohol najprv využiť Bacca, ten sa ale k strele nedostal. Lopta sa napriek tomu odrazila k Ünalovi, ktorý svojou delovkou nechal vyniknúť Lopesa!
    40.
     
    41
    Akcia pokračovala ďalej, Marcelo vo vlastnej šestnástke postrčil Baccu, ktorý spadol na zem. Ani v tomto momente sa pokutový kop neodpískal.
     
    42
    Prvé dejstvo sa už blíži ku koncu, pri lopte hosťujúci Lyon. Kamera si vyberá rozcvičujúceho sa Castilleja. Španiel bude asi prvým žolíkom z lavičky.
     
    43
    Posledné minúty patria jednoznačne domácim, ktorí sa snažia o gól do šatne.
     
    44
    Sympatický pokus o nožničky od Enesa Ünala. Prihrávka Baccu, rýchle spracovanie a strela cez hlavu. Anthony Lopes sa len prizeral, zasahovať ale nemusel.
     
    45
    Lucas Tousart musí predýchať (ne)súboj s Ünalom. Záložník Lyonu očakával vzdušný stret s protihráčom, ten sa mu ale v poslednej chvíli vyhol. Tousart ťažko dopadol na trávnik, na pomoc pribieha aj lekársky tím.
     
    45+1
    Nadstavuje sa jedna minúta, pri nej však určite neostane. Ošetrenie Tousarta zabralo vyše sto sekúnd.
     
    45+2
    Costov center odvrátil Marcelo, Villarreal po vhadzovaní stratil loptu po taktickom faule.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Bezgólová prvá časť stretnutia veľa šancí na gól nepriniesla. Azda najväčšiu príležitosť mal na domácej strane Enes Ünal, za hostí takmer prekvapil Asenja Ferland Mendy.

    Druhý polčas sa začne približne o 20:03.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Ako som už avizoval pred prestávkou, na druhú polovicu duelu naozaj nastupuje Samuel Castillejo. Šikovný útočník nahradil Pabla Fornalsa.
     
    47
    A práve nový hráč v poli zahrával priamy kop po faule na Ünala. Zakončenie sa podobalo na to od Fékira po polhodine hry.
     
    48
    Už teraz sa začína zvyšovať tlak Villarrealu, Mario Gaspar delovkou z pravej strany šestnástky vyskúšal pozornosť Lopesa! Ten prudkú ranu iba vyrazil späť do hry.
     
    49
    Ešte raz musíme pochváliť prácu Gaspara. Domáci kapitán pred minútou vhodil aut, výborne si zbehol do veľkého vápna a zvyšok už poznáte.
     
    50
    Dá sa očakávať, že tak, ako sa Španieli budú ponáhľať do útoku stále viac a viac, tak budú Francúzi častejšie zdržovať hru. Takýto stav posúva do osemfinále celok z Lyonu.
     
    51
    Mendy privolaný na koberček, stretnutie naberá na obrátkach a ostrosti. Nuž, ide o veľa.
     
    52
    Ťažká prihrávka od Castilleja na Baccu. Striedajúci futbalista si všimol medzeru medzi stopérmi, polovysoká prihrávka vzduchom ale skončila u gólmana Lyonu.
     
    53
    Hostia rozohrali rohový kop nakrátko, no nebola to ideálna voľba. Asenjo po nepresnosti rozohráva od vlastnej svätyne.
     
    54
    To, že Villarreal začína útočiť s viacerými hráčmi, môže byť voda na mlyn pre hostí. Bertrand Traoré viedol brejk svojho tímu, všetko to ale stroskotalo na presnosti.
     
    55
    Jaume Costa s nepresným centrom zľava, ďalší brejk pre Francúzov.
     
    56
    Najväčšia šanca zápasu prišla z nohy Fékira! Ten si počkal na hranici ofsajdu, dostal presný pas a dokonca si obišiel aj brankára. Týmto počinom sa ale Fékir dostal do veľkého uhla, napriek tomu zakončil do priestoru brány. Daniele Bonera loptu neodkopol, čo mohol z dorážky využiť Depay. Holanďan z troch metrov triafa iba chrbát Boneru, ten môže ďakovať všetkým svätým. Následne sa k lopte dostal opäť Fékir, ten sa však nachádzal v ofajdovom postavení.
     
    57
    Striedanie v tíme Villarreal CF: z ihriska odchádza Manu Trigueros, prichádza Denis Čeryšev.
    57.
     
    57
    Castillejo s technickým pokusom spoza šestnástky, lopta končí za bránou.
     
    58
    Tempo duelu konečne nabralo na rýchlosti, nasledujúce minúty už môžu byť gólové.
     
    59
    Taktický faul Javiho Fuega na stredovej čiare smerom na Fékira, žltá karta je na svete.
     
    60
    Carlos Bacca bránený dvojicou Morel – Mendy, útočník Villarrealu si pýtal penaltu, Luca Banti iba kýve hlavou do strán...
     
    61
    Po hodine hry si faul svojím držaním tela vyžiadal Mariano Díaz, Lyon pri lopte dlho nezostal.
     
    62
    Snaha o kombináciu medzi Díazom, Fékirom a Depayom vychádza nazmar, šancí pribúda.
     
    63
    Lucas Tousart s ďalekonosným pokusom o presný zásah, Sergio Asenjo zasahovať nemusel.
     
    64
    Nepresné prihrávky definovali túto minútu, Mariano už bežal za obranu, v poslednej chvíli mu loptu spod nôh ukradol González.
     
    65
    Denis Čeryšev sa tlačil do zakončenia, dostal sa ale do cesty Lopesovi. Ten obdržal od Rusa direkt do lakťa a nie je mu úplne najlepšie.
     
    66
    Lakťom sa ohnal Lucas Tousart, pri postrannej čiare si to zlízol aktívny Castillejo. 23-ročný ofenzívny futbalista je najlepším hráčom svojho mužstva.
     
    67
    Ním ale pokojne môže byť Mario Gaspar. Z aktivity pravého obrancu mohol ťažiť Enes Ünal, jeho volej bol zblokovaný späť do hry.
     
    68
    V posledných momentoch Ferland Mendy nestíha svojim protihráčom. Mendy musí na svojej strane pokrývať práve dvojicu Castillejo – Gaspar.
     
    69
    Voľný kop El Submarino Amarillo sa skončil iba nepresným nákopom, Anthony Lopes sa s rozohrávkou vôbec neponáhľa.
     
    70
    Prudký pas na Baccu od spoluhráča v útoku, je z toho zisk lopty a následný brejk Lyonu! Gaspar zabudol uzavrieť ofsajdovú líniu, Bertrand Traoré sa svojou šikovnosťou dostal do pokutového územia. Zasekol si loptu a vypálil k bližšej tyči. Asenjo situáciu kontroloval a zasiahnuť nemusel, bolo to však tesné.
     
    71
    So streleckým pokusom o minútu neskôr aj Mariano Díaz. Ten náprahom triafa hlavu Costu. Ten je očividne otrasený, bola to riadna delovka.
     
    72
    Dvadsať minút do konca, lopta ďaleko od brány hostí. Olympique bude zahrávať štandardku po okopávaní na Fékira.
     
    73
    Memphis Depay to skúsil priamo na bránu, chýbalo tomu viac rýchlosti.
     
    73
    Ešte v tej istej minúte sa Denis Čeryšev dostal až do šestnástky Lyonu, prízemný center bol ale zrazený na rohový kop.
     
    74
    A ten si Castillejo zopakuje, Les Gones ho odvrátili.
     
    74
    Do vzduchu sa najvyššie zavesil Enes Ünal, hlavou však míňa bránu.
     
    74
    Posledné striedanie Javiera Calleju, na záverečnú časť duelu prichádza Daniel Raba, odrobené má Javi Fuego.
     
    75
    Bruno Génésio má k dispozícii ešte všetky tri možné zmeny. Vyzerá to tak, že kouč hostí ich bude využívať na kúskovanie hry.
     
    76
    To je škoda, mohlo byť rozhodnuté. Traoré viedol loptu po pravej strane, aby ju prihral na os ihriska. Depay ju ešte chcel prenechať spoluhráčovi, prihrávku ale vystihol jeden z hráčov v žltom.
     
    77
    Tanguy NDombèlé toho dnes odbehal veľa, síl mu už veľa neostalo. Aj preto ho prichádza nahradiť Houssem Aouar.
     
    78
    Úplne nerozumiem, čo sa teraz deje. Jaume Costa asi dostal najprv žltú kartu za faul na protihráča a za zbytočné reči pravdepodobne aj priamu červenú.
     
    78
    Je to tak, Jaume Costa v stretnutí predčasne dohral, o to ťažšie bude pre Villarreal prekonať obranu Lyonu.
     
    80
    Domáci hráči ešte chceli zvrátiť výrok rozhodcu, môžu byť však radi, že nevideli kartu z vrecka talianskeho rozhodcu aj oni.
     
    81
    Sergio Asenjo drží svoj tím nad vodou! Po prihrávke z ľavej strany bol úplne voľný v pokutovom území domácich Bertrand Traoré. Ten sa ale unáhlil so zakončením a strelou pomedzi nohy iba necháva vyniknúť domáceho brankára!
     
    82
    Výrazne vyčerpaný bol aj Mariano Díaz, zálohu prichádza posilniť Jordan Ferri.
     
    83
    Tretí roh pre Olympique, Traoré to spravil ako skúsený mazák.
     
    84
    Štandardka ubránená, rýchly protiútok Villarrealu sa takmer skončil malou tragédiou. Domáci totiž stratili loptu veľmi rýchlo, skórovať mohol Memphis Depay. To by však musel zamieriť o čosi presnejšie.
     
    85
    Olympique Lyon dal gól! Je rozhodnuté, BERTRAND TRAORÉ dopravil loptu do prázdnej brány! Mario Gaspar už po niekoľkýkrát nezavrel ofsajdovú líniu obrany Villarrealu, na ktorej hranici stál Nabil Fékir. Ten potiahol loptu, aby donútil Asenja vyjsť von z brány. Tak sa aj stalo, Asenjo bol mimo hru, Fékir nahral Traorému, ktorý už nemal problém dopraviť loptu do prázdnej brány.
    85. Bertrand Traoré (LYO) - 0:1
     
    87
    Depay mohol zlepšiť výsledok duelu, jeho zakončovateľské snahy boli ale príliš pomalé. Nasleduje ale roh.
     
    87
    Posledná zmena v stretnutí, Nabil Fékir schádza z ihriska ešte pred rohovým kopom. Na hraciu plochu prišiel Myziane Maolida.
     
    88
    Rohový kop priniesol kontroverznú situáciu. Po ubránení sa do seba pustili Castillejo s Depayom, do potýčky sa priplietli aj ďalší hráči na ihrisku.
     
    89
    Za tento konflikt si spomínaná dvojica vyslúžila vzájomé žlté karty.
     
    90
    Mario Gaspar vzal Depaya cez nohy, po akcii vidí dodatočnú žltú kartu. Pred prerušením pálil Traoré z uhlu, Asenjo vyráža na rohový kop.
     
    90+1
    A do tretice mohol svoje strelecké štatistiky vylepšiť Bertrand Traoré, ten to však odmieta a triafa iba výborne postaveného Asenja.
     
    90+1
    Nadstavujú sa dve minúty.
     
    90+2
    Záverečná šanca zápasu na nohe Depaya, Holanďan ale neudržal stabilitu a nezavinene padá na mokrý trávnik.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 5:4. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 17:12.
     
    Luca Banti odpískal záver zápasu o dvadsať sekúnd skôr, ako to plánoval štvrtý rozhodca. O osude stretnutia bolo rozhodnuté dávno predtým, v 78. minúte videl červenú kartu po faule a zbytočných poznámkach smerom k talianskemu arbitrovi Jaume Costa. O jediný gól odvety sa postaral o sedem minút neskôr Bertrand Traoré.
     
    Olympique Lyon vďaka domácej výhre 3:1 a víťazstve 1:0 na pôde Villarrealu postupuje do osemfinále Európskej ligy. Žltá ponorka dnes predviedla slabý výkon, vypracovala si minimum šancí a zaslúžene vypadáva z európskej súťaže.
     
    Ja vám v tejto chvíli ďakujem za pozornosť a prajem ešte príjemný zvyšok večera. Textovým prenosom vás sprevádzal Viktor Kalinács. (20:54:40)

    Viktor Kalinács

    Góly: 85. B. Traoré

    Karty:   30. Álvaro González (VLR), 59. Fuego (VLR), 78. J. Costa (VLR), 89. Castillejo (VLR), 90. M. Gaspar (VLR) – 36. Marcelo (LYO), 37. Fékir (LYO), 89. Depay (LYO)   78. J. Costa (VLR)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 5:4. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 17:12.
    Villarreal CF: Asenjo – M. Gaspar (C), Álvaro González, Bonera, J. Costa – Hernández, Fuego (74. Raba), Trigueros (57. Čeryšev) – Fornals (46. Castillejo) – Bacca, Ünal.
    Náhradníci: Barbosa – Castillejo, Čeryšev, Raba, V. Ruiz, R. Soriano, Antonio Rukavina.

    Olympique Lyon: A. Lopes – Rafael, Marcelo, Morel, F. Mendy – Tousart, NDombèlé (77. Aouar) – Fékir (C) (87. Maolida) – B. Traoré, Díaz (82. Ferri), Depay.
    Náhradníci: Gorgelin – Aouar, Diakhaby, Ferri, Gouiri, Maolida, Tete.

    Rozhodca: Luca Banti (Taliansko)
    15.02.2018
    Lyon - Villarreal 3:1

    Góly: 46. NDombèlé, 49. Fékir, 82. Depay – 63. Fornals

    Karty:   73. Marçal De Oliveira (LYO) – 42. Álvaro González (VLR), 43. Čeryšev (VLR), 90+1. Hernández (VLR)