Ženy - Slalom (1. kolo) sk 1. Wendy Holdenerová (Švajčiarsko) (kon.) | Muži - Super-G sk Vítěz: M. Mayer (AUT) (kon.)
Ženy - Slalom (2. kolo) sk Víťazka: Frida Hansdotterová (SWE) (kon.)
koniec udalosti
Ženy - Slalom (1. kolo)

1. Wendy Holdenerová (Švajčiarsko)

(2. Frida Hansdotterová (Švédsko) 3. Anna Swennová-Larssonová (Švédsko))

Piatok 16.02.2018, 02:00Zimné olympijské hry - Alpské lyžovanie
     
    53
    Teraz štartovali dve slovenské reprezentantky za sebou. Soni Moravčíkovej sa do cieľa dostať nepodarilo, ale Barbare Kantorovej áno. 25-ročná rodáčka z Popradu priebežne uzatvára štvrtú desiatku výsledkovej listiny.
     
    34
    Môžeme povedať, že teraz štartovala tretia Slovenka v dnešnom prvom kole, aj keď ide o reprezentantku Českej republiky. Martina Dubovská sa zaradila na priebežné 29. miesto.
     
    11
    Môžeme konštatovať, že víťazkou prvého kola sa už s určitosťou stane Wendy Holdenerová. 24-ročná slalomárka ho otvorila svojou jazdou a predviedla skutočne fantastický výkon, veď zdolala všetky svoje konkurentky. Teraz absolvovala súboj so slalomovými bránkami jej krajanka Gisinová, ktorá sa zaradila na deviate miesto.
     
    8
    Druhá Slovenka na štarte! Veronika Velez-Zuzlová stratila v cieli na Wendy Holdenerovú 2, 57 sekundy. Z nášho pohľadu to tak nevyzerá vôbec dobre. Petra Vlhová sa nachádza na priebežnom siedmom, Veronika Velez-Zuzulová na ôsmom mieste.
     
    4
    Víťazka včerajšieho obrovského slalomu a dnešná najväčšia favoritka Mikaela Shiffrinová však tiež nestačila na Wendy Holdenerovú. To len svedčí o tom, že úvodná jazda dnešného slalomu v podaní Wendy Holdenerovej bola perfektná. Američanka stratila 0,48 sekundy.
     
    3
    Zbystrili sme pozornosť! Na trať prvého kola sa vydala Petra Vlhová. Naša veľká medailová nádej na prvom medzičase zaostávala, rovnako tak i na druhom. V cieli z toho bolo manko až 2,23 sekundy. Nuž, Petra nemôže byť so svojou jazdou v prvom kole vôbec spokojná.
     
    Po presunutí slalomu z pôvodného termínu na dnešok si pretekárky žrebovali nové štartovacie číslá. Prvé kolo otvorí svojou jazdou Wendy Holdenerová. Za švajčiarskou reprezentantkou sa na trať vydajú Nina Haverová-Løsethová, Petra Vlhová a Mikaela Shiffrinová. Ďalšia medailová adeptka Frida Hansdotterová má číslo sedem. Po skúsenej Švédke odštartuje s osmičkou Veronika Velez-Zuzulová. Naše ďalšie dve zástupkyne Barbara Kantorová a Soňa Moravčíková majú štartovacie čísla 51 a 52.
     
    Slalom presunuli na piatok! Prvé kolo je na programe od 02.00 SEČ.
     
    Súboj o cenné kovy v najtočivejšej alpskej disciplíne dnes neuvidíme! Slalom pre silný vietor odložili a dostane tak náhradný termín. Nastala rovnaká situácia ako pri obrovskom slalome v pondelok.

    Michal Bakoš