Ženy - Slalom (1. kolo) sk 1. Wendy Holdenerová (Švajčiarsko) (kon.) | Muži - Super-G sk Vítěz: M. Mayer (AUT) (kon.)
Ženy - Slalom (2. kolo) sk Víťazka: Frida Hansdotterová (SWE) (kon.)
koniec udalosti
Ženy - Slalom (1. kolo)

1. Wendy Holdenerová (Švajčiarsko)

(2. Frida Hansdotterová (Švédsko) 3. Anna Swennová-Larssonová (Švédsko))

Piatok 16.02.2018, 02:00Zimné olympijské hry - Alpské lyžovanie
     
    Zatiaľ je to z našej strany všetko. Nenechajte si ujsť druhé kolo, ktoré sa začína o 5.15. (03:43:57)
     
    Prvé kolo ovládla Wendy Holdenerová pred Švédkami Hansdotterovou a Swennovou-Larssonovou. Mikaela Shiffrinová skončila až na štvrtom mieste.
     
    Tretia slovenská zástupkyňa v slalome Barbara Kantorová obsadila 40. miesto. Štvrtá Slovenka Soňa Moravčíková prvé kolo nedokončila.
     
    Priznávame, verili sme, že po prvom kole ženského slalomu budeme mať pozitívnejšie informácie. Žiaľ, Petra Vlhová i Veronika Velez-Zuzulová sú pred kolom číslo dva, zdá sa, mimo medailovú hru. Vlhovej patrí po prvom kole dvanásta a 33-ročnej Velez-Zuzulovej dvadsiata prvá pozícia. Manko Vlhovej pred druhým kolom činí 2,23 sekundy, Vlhová zaostáva za priebežnou líderkou Holdenerovou o 2,57 sekundy.
     
    Prvé kolo ženského slalomu pod piatimi kruhmi na olympiáde v Pjongčangu skončilo.
     
    78
    Prvé kolo ženského slalomu pod piatimi kruhmi uzavrela reprezentantka KĽDR Rjon-Hjang Kim. Jej manko narástlo takmer na úroveň tridsiatich sekúnd, ale je v cieli.
     
    75
    Do cieľa sa dokázali úspešne dostať reprezentantka Libanonu Natacha Mohbatová i maďarská olympionička Mariann Mimi Marotyová. Zaujali síce dve miesta na absolútnom chvoste výsledkovej listiny, ale môže ich tešiť, že prvé kolo dokončili. Devätnástim pretekárkam sa to totiž nepodarilo.
     
    70
    Prvé kolo sa blíži ku svojmu koncu. Svoju jazdu má pred sebou už len niekoľko pretekárok.
     
    67
    Élise Pellegrinová, reprezentantka Malty, štartovala s číslom 67. Jej finálne manko činí 16,29 sekundy a zaradila sa na priebežnú poslednú pozíciu. Rozrástla sa aj skupina pretekárok, ktoré nedokončili prvé kolo. Menovite o Fanying Kongovú, Arabellu Caroline Yili Ng, Szonju Hozmannovú, Suelu Mehilliovú, Jelenu Vujičićovú a Ozlem Carikciogluovú.
     
    60
    So všetkými nástrahami trate si však dokázala poradiť Mialitiana Clercová. 16-ročná reprezentantka Madagaskaru a jediná zástupkyňa tejto krajiny na olympiáde v Pjongčangu síce stratila na Holdenerovú viac ako dvanásť sekúnd, ale dokázala svoju jazdu dokončiť. Klasifikovali ju na poslednom 60. mieste.
     
    59
    Do skupiny pretekárok, ktoré nedokončili prvé kolo dnešného slalomu, sa zaradili Nicol Gastaldiová, Marta Bassinová, Elvedina Muzaferijaová a Alice Robinsonová.
     
    55
    55. súťažiacou na štarte bola Američanka Alice Merryweatherová. 21-ročná pretekárka atakovala desaťsekundovú stratu na najrýchlejšiu ženu prvého kola a patrí jej priebežné posledné miesto.
     
    53
    Teraz štartovali dve slovenské reprezentantky za sebou. Soni Moravčíkovej sa do cieľa dostať nepodarilo, ale Barbare Kantorovej áno. 25-ročná rodáčka z Popradu priebežne uzatvára štvrtú desiatku výsledkovej listiny.
     
    50
    Jong-so Kang a Sohuj Gim nepotešili domácich priaznivcov. Ani jednej z dvojice reprezentantiek Južnej Kórei sa nepodarilo dostať do cieľového priestoru.
     
    46
    Pripomeňme si priebežné poradie slovenských zástupkýň. Petre Vlhovej patrí dvanáste miesto so stratou 2,23 sekundy. Veronika Velez-Zuzulová sa nachádza na 21. priečke. Nebudeme si klamať. Najmä v prípade Petry Vlhovej sme dúfali v podstatne lepšie umiestnenie. Žiaľ, jazda jej nevyšla, a tak je šanca na medailu pred kolom číslo dva minimálna.
     
    43
    Aktuálne má prvé kolo za sebou už 43 pretekárok. Na najvyšších priečkach sa s určitosťou nič meniť nebude. Platí, že víťazkou úvodného kola olympijského slalomu je Wendy Holdenerová.
     
    40
    Pretekárky už teraz štartujú v rýchlom slede za sebou. Dubovskú vytlačila z elitnej tridsiatky Bieloruska Marija Škanovová.
     
    39
    Martina Dubovská momentálne drží 30. miesto. Ak ju už žiadna konkurentka nepredstihne, tak otvorí druhé kolo svojou jazdou.

    Michal Bakoš