Crystal Palace – Newcastle 1:1 (kon.) | Liverpool – Tottenham 2:2 (kon.)
koniec
Liverpool FC
2:2 (1:0)
Tottenham Hotspur
Nedeľa 04.02.2018, 17:30 • Anfield Road, Liverpool • Anglická Premier League • 26. kolo
Predzápasové kurzy
    90+5. Harry Kane (TOT) - 2:2
     
    90+5
    Tottenham dal gól! Kohúti si z Anfield Road odvezú cenný bod. HARRY KANE si postavil loptu na biely bod aj po druhýkrát. Sporne nariadenú penaltu tento raz premenil a strieľa svoj jubilejný 100. gól v Premier League. Angličan poslal loptu po ľavej ruke domáceho brankára – ten zvolil opačnú stranu.
    90+4. Virgil van Dijk (LIV)
     
    90+4
    Tottenham bude kopať ďalší pokutový kop! Jonathan Moss síce jasne rozpažil, ale na pokyn postranného rozhodcu Eddieho Smarta nariaďuje penaltu. Érik Lamela spadol po kontakte s Virgilom van Dijkom, no takýchto súbojom vidíme počas zápasu desiatky.
     
    90+3
    Na záverečné sekundy prichádza na trávnik aj španielsky útočník Fernando Llorente. Naopak, dnešný zápas sa predčasne končí pre kórejského futbalistu Heung-Min Sona.
    90+1. Mohamed Salah (LIV) - 2:1
     
    90+1
    Liverpool dal gól! Tak toto je neuveriteľný záver dnešného zápasu. MOHAMED SALAH predviedol svoje futbalové majstrovstvo, predral sa cez nedôrazného Bena Daviesa i Jana Vertonghena a z tesnej blízkosti poslal loptu ponad padajúceho francúzskeho gólmana Huga Llorisa.
     
    86
    Penalta sa napokon kopala, ale Harry Kane obrovskú šancu na strelenie gólu nevyužil. Angličan mieril do stredu brány, no Loris Karius jeho úmysel dokonale prečítal. Následne sa snažil dorážať Érik Lamela, no ani on neuspel.
     
    84
    Pokutový kop pre Tottenham! Harry Kane prepadol cez ruky Lorisa Kariusa a hlavný arbiter ukazuje na biely bod. Anglický reprezentant má tak obrovskú šancu úplne otočiť vývoj dnešného duelu na Anfield Road.
    80. Victor Wanyama (TOT) - 1:1
     
    80
    Tottenham dal gól! Londýnčania zaslúžene vyrovnávajú skóre dnešného duelu. Mauricio Pochettino mal šťastnú ruku pri striedaní. Loris Karius vyrazil center Christiana Eriksena z ľavej strany, ale na následný parádny projektil VICTORA WANYAMU nemal šancu reagovať.
     
    79
    Striedanie vidíme aj na druhej strane. Tentokrát je to výmena post za post, pretože Victor Wanyama nahradzuje dnes pomerne nevýrazného Moussu Dembélého.
     
    78
    Jürgen Klopp poslednýkrát v zápase zasahuje do svojej zostavy na ihrisku. Odchádza kapitán James Milner a posilniť defenzívne rady príde kamerunský obranca Joël Matip.
     
    71
    Prvýkrát v dnešnom zápase striedajú aj hostia. Davinson Sánchez končí a na jeho miesto Mauricio Pochettino posiela ofenzívne ladeného Érika Lamelu.
     
    69
    Dele Alli veľmi naivne spadol v pokutovom území domáceho tímu. Jonathan Moss fúkol do píšťalky, ale namiesto penalty udeľuje hráčovi hostí kartové napomenutie.
     
    65
    Jürgen Klopp bude v krátkom časovom slede opäť striedať. Na trávnik sa dostane Alex Oxlade-Chamberlain. Naopak, na lavičku náhradníkov už smeruje Sadio Mané.
     
    64
    Jordan Henderson zrejme ešte nie je úplne zdravotne fit, a tak dnešný duel nedohrá. Na záverečnú polhodinu hry prichádza na trávnik holandský stredopoliar Georginio Wijnaldum.
     
    58
    Druhým potrestaným hráčom dnešného zápasu je James Milner. Ten nevyberaným spôsobom zasiahol Kierana Trippiera, čím poskytuje hosťom výhodu priameho kopu.
     
    57
    Hostia mali veľkú gólovú príležitosť. Dele Alli šikovne posunul loptu na Heung-Min Sona, ktorý kvôli zlému postaveniu Virgila van Dijka nebol v ofsajde. Kórejčan smeroval na domáceho brankára z ľavej strany, no ten mu zmenšil strelecký uhol a nedovolil mu skórovať.
     
    42
    Hlavný rozhodca Jonathan Moss prvýkrát siaha do svojho vrecka. Po ostrom zákroku na Bena Daviesa dostáva žltú kartu domáci obranca Trent Alexander-Arnold.
     
    22
    Trent Alexander-Arnold poslal z pravej strany veľmi pekný center do šestnástky hostí. Roberto Firmino si našiel miesto medzi stopérmi Tottenhamu, ale jeho pohotová hlavička nemierila do priestoru brány.
    3. Mohamed Salah (LIV) - 1:0
     
    3
    Liverpool dal gól! Obrovská chyba londýnskych kohútov je potrestaná vedúcim gólom domáceho mužstva. Eric Dier nepresnou prihrávkou dozadu poslal do šance MOHAMEDA SALAHA, ten namieril presne k ľavej žrdi a strieľa svoj jubilejný 20. gól v prebiehajúcej sezóne.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 3. M. Salah, 90+1. M. Salah – 80. Wanyama, 90+5. Kane (pen.)

    Karty:   42. Alexander-Arnold (LIV), 58. Milner (LIV) – 69. Alli (TOT)

    Nepremenená penalta: 86. Kane (TOT), brankár Karius zneškodnil


    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 4:2. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 15:9.
    Liverpool FC: Karius – Alexander-Arnold, V. van Dijk, Lovren, Robertson – Can, Henderson (C) (64. Wijnaldum), Milner (78. Matip) – M. Salah, Firmino, Mané (65. Oxlade-Chamberlain).
    Náhradníci: Mignolet – Wijnaldum, A. Moreno, Oxlade-Chamberlain, Ings, Solanke, Matip.

    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Trippier, D. Sánchez (71. Lamela), Vertonghen, Davies – Dier, M. Dembélé (79. Wanyama) – Eriksen, Alli, Son (90+3. F. Llorente) – Kane.
    Náhradníci: Vorm – Lamela, Wanyama, Moussa Sissoko, F. Llorente, Aurier, Winks.

    Rozhodca: Jonathan Moss – Eddie Smart a Andy Halliday