Crystal Palace – Newcastle 1:1 (kon.) | Liverpool – Tottenham 2:2 (kon.)
koniec
Liverpool FC
2:2 (1:0)
Tottenham Hotspur
Nedeľa 04.02.2018, 17:30 • Anfield Road, Liverpool • Anglická Premier League • 26. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Osemdesiat minút na liverpoolskom Anfield Road za veľa nestálo. Liverpool si držal tesný náskok, no v záverečnej desaťminútovke sa diali veľké veci. Najskôr sa exportným gólom zaskvel striedajúci Victor Wanyama, potom nepremenil penaltu Harry Kane a v prvej minúte nadstaveného času prinavrátil domácim vedenie Mohamed Salah. Už to vyzeralo na víťazstvo The Reds, no kľúčovou postavičkou sa stal postranný rozhodca Eddie Smart. Ten prakticky nariadil v 95. minúte druhú penaltu pre hostí a Harry Kane sa už druhýkrát v zápase nemýlil. Zápas sa tak skončil remízou 2:2, čo s chladnou hlavou možno považovať za spravodlivý výsledok. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (19:38:57)
     
    90+6
    Koniec zápasu.
    90+5. Harry Kane (TOT) - 2:2
     
    90+5
    Tottenham dal gól! Kohúti si z Anfield Road odvezú cenný bod. HARRY KANE si postavil loptu na biely bod aj po druhýkrát. Sporne nariadenú penaltu tento raz premenil a strieľa svoj jubilejný 100. gól v Premier League. Angličan poslal loptu po ľavej ruke domáceho brankára – ten zvolil opačnú stranu.
    90+4. Virgil van Dijk (LIV)
     
    90+4
    Tottenham bude kopať ďalší pokutový kop! Jonathan Moss síce jasne rozpažil, ale na pokyn postranného rozhodcu Eddieho Smarta nariaďuje penaltu. Érik Lamela spadol po kontakte s Virgilom van Dijkom, no takýchto súbojom vidíme počas zápasu desiatky.
     
    90+3
    Na záverečné sekundy prichádza na trávnik aj španielsky útočník Fernando Llorente. Naopak, dnešný zápas sa predčasne končí pre kórejského futbalistu Heung-Min Sona.
     
    90+2
    Hlavný rozhodca pridáva štyri minúty. Liverpool je blízko k tomu, aby z dnešného zápasu vydoloval tri body. Na Anfield Road vytryskla obrovská radosť a nič neostal svojej povesti dlžný ani Jürgen Klopp.
    90+1. Mohamed Salah (LIV) - 2:1
     
    90+1
    Liverpool dal gól! Tak toto je neuveriteľný záver dnešného zápasu. MOHAMED SALAH predviedol svoje futbalové majstrovstvo, predral sa cez nedôrazného Bena Daviesa i Jana Vertonghena a z tesnej blízkosti poslal loptu ponad padajúceho francúzskeho gólmana Huga Llorisa.
     
    90
    Heung-Min Son bol s loptou v pokutovom území súpera. Následne ju posunul na pravú stranu, kde bol Christian Eriksen. Center dánskeho záložníka bol zblokovaný a dokonca z toho nebude ani roh.
     
    89
    Mohamed Salah si zobral na seba až príliš veľké sústo. Namieril si to medzi troch hráčov súpera, a tak nemal veľké šance na úspech.
     
    87
    Liverpool sa teraz trošku viac osmelil aj smerom dopredu. Andrew Robertson centroval z ľavej strany, ale po jeho pase bude nasledovať len odkop od brány.
    86. Loris Karius (LIV)
     
    86
    Penalta sa napokon kopala, ale Harry Kane obrovskú šancu na strelenie gólu nevyužil. Angličan mieril do stredu brány, no Loris Karius jeho úmysel dokonale prečítal. Následne sa snažil dorážať Érik Lamela, no ani on neuspel.
     
    85
    Medzi rozhodcami ešte prebieha debata. Uvidíme, či pôvodný verdikt bude platiť alebo namiesto pokutového kopu budeme svedkami ofsajdu. Otázne je, či Dejan Lovren tečoval kolmú prihrávku Dele Alliho.
     
    84
    Pokutový kop pre Tottenham! Harry Kane prepadol cez ruky Lorisa Kariusa a hlavný arbiter ukazuje na biely bod. Anglický reprezentant má tak obrovskú šancu úplne otočiť vývoj dnešného duelu na Anfield Road.
     
    82
    Érik Lamela posielal prihrávku do pokutového územia domácich. Harry Kane bol však otočený chrbtom k bráne, a tak neodkázal zakončiť túto útočnú akciu.
     
    81
    Do konca zápasu zostáva ešte približne desať minút. Liverpoolčania môžu byť nahnevaní len sami na seba. Tottenham je jasne lepším celkom a vyrovnávajúci gól si podľa môjho názoru zaslúžil.
    80. Victor Wanyama (TOT) - 1:1
     
    80
    Tottenham dal gól! Londýnčania zaslúžene vyrovnávajú skóre dnešného duelu. Mauricio Pochettino mal šťastnú ruku pri striedaní. Loris Karius vyrazil center Christiana Eriksena z ľavej strany, ale na následný parádny projektil VICTORA WANYAMU nemal šancu reagovať.
     
    79
    Striedanie vidíme aj na druhej strane. Tentokrát je to výmena post za post, pretože Victor Wanyama nahradzuje dnes pomerne nevýrazného Moussu Dembélého.
     
    78
    Jürgen Klopp poslednýkrát v zápase zasahuje do svojej zostavy na ihrisku. Odchádza kapitán James Milner a posilniť defenzívne rady príde kamerunský obranca Joël Matip.
     
    77
    Alex Oxlade-Chamberlain sa kolmou prihrávkou snažil poslať do šance Mohameda Salaha. Pas anglického záložníka bol ale príliš prudký, a tak lopta skončila len v moci Huga Llorisa.
     
    75
    Christian Eriksen centroval z pravej strany. Do súboja s Lorisom Kariusom sa dostal Harry Kane, ale hlavičkoval nad bránu. Hlavný rozhodca prekvapujúco nepísal nedovolený zákrok.
     
    74
    Ben Davies centroval z ľavej strany. Jeho pas mal veľmi dobré parametre, na zakončenie číhal Harry Kane, ale loptu stihol odvrátiť na rohový kop Dejan Lovren.
     
    73
    Jürgen Klopp dnes zvolil nečakane výrazne defenzívnu taktiku. Liverpool sa s výnimkou gólového momentu nedostal do šance a prakticky celý zápas sa iba bráni aktivite londýnskeho klubu.
     
    72
    Domáci útočník Roberto Firmino bol v postavení mimo hru. Následne sa nepríjemne zrazil s brankárom Hugom Llorisom. Ani jeden z nich ale nebude musieť byť ošetrovaný.
     
    71
    Prvýkrát v dnešnom zápase striedajú aj hostia. Davinson Sánchez končí a na jeho miesto Mauricio Pochettino posiela ofenzívne ladeného Érika Lamelu.
     
    70
    Domáci sa snažili rozvinúť rýchly brejk, ale hráči v bielych dresoch sa stihli včas vrátiť. Opäť dobre zasiahol Jan Vertonghen, ktorý v druhom dejstve znepríjemňuje život Mohamedovi Salahovi.
     
    69
    Dele Alli veľmi naivne spadol v pokutovom území domáceho tímu. Jonathan Moss fúkol do píšťalky, ale namiesto penalty udeľuje hráčovi hostí kartové napomenutie.
     
    68
    Roberto Firmino teraz veľmi dobre napádal rozohrávku súpera. Tottenham musel dokonca začať novú útočnú akciu až od Huga Llorisa, ktorý v druhom polčase nemal žiadnu prácu.
     
    67
    Kieran Trippier centroval z pravej strany, ale našiel len pripraveného Dejana Lovrena. Následne sa snažil predrať ku kolmici Dele Alli, no prvý pri lopte bol domáci brankár Loris Karius.
     
    65
    Jürgen Klopp bude v krátkom časovom slede opäť striedať. Na trávnik sa dostane Alex Oxlade-Chamberlain. Naopak, na lavičku náhradníkov už smeruje Sadio Mané.
     
    64
    Jordan Henderson zrejme ešte nie je úplne zdravotne fit, a tak dnešný duel nedohrá. Na záverečnú polhodinu hry prichádza na trávnik holandský stredopoliar Georginio Wijnaldum.
     
    63
    Tlak londýnskeho klubu sa znásobuje. Christian Eriksen poslal ďalší nepríjemný center do šestnástky Liverpoolu, no Harry Kane s Ericom Dierom nedosiahli na jeho prihrávku.
     
    62
    Hostia sa po rohovom kope nedokázali presadiť. Naopak, mali šťastie, že rozbehnutý Mohamed Salah nedostal lepšiu prihrávku, po ktorej pomohol postupovať smerom na Huga Llorisa.
     
    61
    Tottenham získava jasnú prevahu a začína si vytvárať tlak. Teraz bude mať výhodu rohového kopu, pretože Virgil van Dijk odhlavičkoval center Heung-Min Sona mimo hracej plochy.
     
    60
    Po hodine hry sa dostal do zakončenia aj kanonier Harry Kane. Christian Eriksen mu poslal pekný center do šestnástky, ale Angličan z bieleho bodu hlavičkoval len do stredu brány.
     
    59
    Na Anfield Road sa teraz chvíľu nehrá, pretože po predošlom zákroku Jamesa Milnera bude musieť byť ošetrovaný Kieran Trippier. Uvidíme, či Mauricio Pochettino bude nútený striedať.
     
    58
    Druhým potrestaným hráčom dnešného zápasu je James Milner. Ten nevyberaným spôsobom zasiahol Kierana Trippiera, čím poskytuje hosťom výhodu priameho kopu.
     
    57
    Hostia mali veľkú gólovú príležitosť. Dele Alli šikovne posunul loptu na Heung-Min Sona, ktorý kvôli zlému postaveniu Virgila van Dijka nebol v ofsajde. Kórejčan smeroval na domáceho brankára z ľavej strany, no ten mu zmenšil strelecký uhol a nedovolil mu skórovať.
     
    56
    Druhý polčas zatiaľ nie je žiadnou reklamou na futbal. Zápas sa skôr mení na šachovú partiu, v ktorej Liverpool bráni tesné vedenie a snaží sa vyrážať do rýchlych brejkov.
     
    55
    Eric Dier centroval z pravej strany. Jeho pas bol však privysoký, a tak sa Harry Kane ani Heung-Min Son do zakončenia nedostali. Novú akciu tak môžu založiť hráči v červených dresoch.
     
    54
    Tottenham už po niekoľkýkrát zbytočne stratil loptu. Po následnom dlhom pase dopredu sa do súboja jedného proti jednému dostal Mohamed Salah s Janom Vertonghenom, no úspešnejší bol obranca Spurs.
     
    52
    Ben Davies presným pasom našiel v šestnástke súpera Christiana Eriksena. Dánsky záložník namiesto strely volil ešte center na číhajúceho Harryho Kanea, čo sa však ukázalo ako zlé riešenie.
     
    51
    James Milner poslal loptu do šestnástky súpera. Davinson Sánchez nepredviedol práve najlepší obranný zákrok, no napriek tomu Tottenham ustál túto situáciu bez gólovej ujmy.
     
    50
    Liverpool bude mať výhodu priameho kopu, pretože proti pravidlám si počínal Christian Eriksen. Exekútorom štandardnej situácie zrejme bude James Milner. Faulovaný bol Sadio Mané.
     
    49
    Mohamed Salah sa snažil dostať k lopte po obrannom odkope jedného z jeho spoluhráčov. Dobre si ho ale postrážil Jan Vertonghen, ktorý loptu odkopol do bezpečného priestoru.
     
    48
    Začiatok druhého dejstva je aj v znamení nepresností na oboch stranách. Čakáme na prvé zakončenie, do ktorého by sa zrejme mali viac tlačiť futbalisti zo severu Londýna.
     
    47
    Na druhej strane sme takisto zaregistrovali center z krídelného priestoru. Ben Davies svojim pasom hľadal Harryho Kanea, ale pred anglickým útočníkom dobre zasiahol Loris Karius.
     
    46
    V úvode druhého polčasu sme videli útočnú akciu Liverpoolu. Mohamed Salah prihrávkou do pravej strany uvoľnil Trenta Alexandra-Arnolda, ale jeho center nepatril do kategórie najpresnejších.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Prvý polčas šlágra 26. kola anglickej Premier League máme za sebou. Tottenham mal jasnú územnú prevahu, Liverpool hral často bez lopty, no napriek tomu vyhráva najtesnejším rozdielom. Jediný gól sme videli už v tretej minúte, keď chybu Erica Diera nekompromisne potrestal Mohamed Salah. Jeho dvadsiaty gól v sezóne dáva domácim veľkú šancu na zisk troch bodov, no pred druhým dejstvom je ešte všetko otvorené.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Hostia zbytočne stratili loptu pred vlastným pokutovým územím. Následne ale mali šťastie, keďže Mohamed Salah sa prezentoval nepresnou prihrávkou na nabiehajúceho Sadia Maného.
     
    45
    Kórejský útočník Heung-Min Son sa nedokázal včas vrátiť z ofsajdového postavenia, a tak akcia londýnskeho klubu nemohla pokračovať. Okrem toho si môžeme povedať, že Jonathan Moss pridáva 60 sekúnd.
     
    44
    Moussa Dembélé nevyberaným spôsobom fauloval v okolí stredového kruhu Sadia Maného. Senegalčan sa z trávniku zberá s bolestivou grimasou na tvári, ale ošetrovanie nebude nutné.
     
    43
    Hostia mali výhodu priameho kopu z ľavej strany. Loptu do domácej šestnástky poslal Christian Eriksen, ale Ericovi Dierovi chýbalo pár decimetrov na to, aby dokázal hlavičkovať.
     
    42
    Hlavný rozhodca Jonathan Moss prvýkrát siaha do svojho vrecka. Po ostrom zákroku na Bena Daviesa dostáva žltú kartu domáci obranca Trent Alexander-Arnold.
     
    41
    Adresátom dlhého pasu bol domáci útočník Roberto Firmino, no k lopte sa už nedostal. Dobre totiž čítal hru brankár Hugo Lloris, ktorý vybehol až na úroveň šestnástich metrov.
     
    40
    Prvýkrát v dnešnom zápase musel vážnejšie zasahovať aj Loris Karius. Strelou spoza pokutového územia ho preveril Moussa Dembélé, ale na prípadný vyrovnávajúci gól si musíme ešte počkať.
     
    39
    Dejan Lovren zostal vpredu po predošlom rohovom kope. Netradične centroval z pravej strany, no mám pocit, že našiel len pripraveného belgického obrancu Jana Vertonghena.
     
    38
    Davinson Sánchez odhlavičkoval loptu mimo hracej plochy, a tak sme boli svedkami ďalšieho rohového kopu. K centru z ľavej strany sa dostal Sadio Mané, no loptu upratal do bezpečia Dele Alli.
     
    37
    Tottenham teraz veľmi dobre napádal rozohrávku domáceho tímu. Emre Can musel dokonca zvoliť spätný pohyb a zvoliť prihrávku len na obrancov v červených dresoch.
     
    36
    Trent Alexander-Arnold centroval z pravej strany. Lopta mala smerovať zrejme na Roberta Firmina, ale nepríjemnú situáciu vyriešil istým hlavičkovým zákrokom Jan Vertonghen.
     
    35
    Vzrušenie na štadióne Anfield Road bolo zbytočné. Christian Eriksen sa síce ocitol po prihrávke Heung-Mina Sona v obrovskej šanci, no ešte predtým bol Kórejčan v tesnom ofsajde.
     
    34
    Mohamed Salah opäť našiel svojim centrom v šestnástke súpera Virgila van Dijka. Tentokrát domáci obranca hlavičkoval presnejšie, ale Hugo Lloris si s jeho pokusom poradil.
     
    33
    Kieran Trippier sa pri postrannej čiare previnil voči pravidlám ďalším nedovoleným zákrokom. Liverpool tak bude mať z podobnej pozície výhodu ďalšieho priameho kopu.
     
    32
    Po faule Kierana Trippiera mali domáci k dispozícii priamy kop. Mohamed Salah svojim centrom z ľavej strany našiel hlavu Virgila van Dijka, ale Holanďan nemieril do priestoru troch žrdí brány Huga Llorisa.
     
    31
    Dele Alli postupoval s loptou do pokutového územia domácich, no taktickým faulom ho zastavil Emre Can. Hostia následne rýchlo rozohrali priamy kop, ale k centru z pravej strany sa napokon nedostali.
     
    30
    Máme za sebou polhodinu dnešného duelu. Na jej konci sme v družnej debate videli Jamesa Milnera s hlavným rozhodcom Jonathanom Mossom. Všetko sa to zaobišlo bez kartového trestu.
     
    29
    Roberto Firmino si to namieril medzi dvojicu hráčov súpera. Na hranici šestnástky sa mu ale postavil do cesty Davinson Sánchez, ktorý nepustil Brazílčana do zakončenia.
     
    28
    Po zblokovanej strele Harryho Kanea mali hostia k dispozícii ďalší rohový kop. Center Bena Daviesa dopadol ale podobne ako pred pár minútami, teda vyboxovaním lopty domácim brankárom.
     
    27
    Domáci futbalisti teraz nechávajú Tottenham tvoriť, no zatiaľ sa pomerne dobre bránia. Tentokrát situáciu vyriešil chorvátsky obranca Dejan Lovren, ktorý odvrátil center Bena Daviesa do bezpečného priestoru.
     
    25
    Loris Karius teraz rozohrával zbytočne riskantne, na čo mohol Liverpool doplatiť. Našťastie pre domácich stratil loptu Harry Kane, ktorý je zatiaľ úplne vypojený z hry.
     
    24
    Tottenham mal výhodu rohového kopu z pravej strany. Svoju ľavačku prevetral Ben Davies, ale v pokutovom území najvyššie vyskočil domáci stopér Virgil van Dijk.
     
    23
    Hostia zbytočne stratili loptu v strede poľa. Jordan Henderson ju okamžite posunul na rozbehnutého Mohameda Salaha. Egypťan centrom z pravej strany hľadal Sadia Maného, ale našiel len rukavice Huga Llorisa.
     
    22
    Trent Alexander-Arnold poslal z pravej strany veľmi pekný center do šestnástky hostí. Roberto Firmino si našiel miesto medzi stopérmi Tottenhamu, ale jeho pohotová hlavička nemierila do priestoru brány.
     
    21
    Nasledovať bude len odkop od brány Huga Llorisa. Domáci krajný obranca Andrew Robertson sa totiž prezentoval centrom, ktorý si zarámovať rozhodne nedá.
     
    20
    Heung-Min Son rozvinul rýchly brejk londýnskeho klubu. Prihrávkou do ľavej strany chcel posunúť loptu na Harryho Kanea, ale výborný obranný zákrok predviedol vracajúci sa Trent Alexander-Arnold.
     
    19
    James Milner dnes veľmi výrazne podporuje ofenzívu domáceho mužstva. Tentokrát centroval z ľavej strany, no pred Mohamedom Salahom včas zasiahol obranca Ben Davies.
     
    18
    Hostia štandardnú situáciu využiť nedokázali. Na druhej strane sa dostal k strele z hranice šestnástky James Milner a Hugo Lloris mal šťastie, že tečovaný pokus skončil tesne vedľa pravej žrde.
     
    17
    Heung-Min Son dostal peknú prihrávku do pokutového územia. Akciu hostí zakončil streleckým pokusom, ktorým trafil len Virgila van Dijka. Nasledovať tak bude rohový kop.
     
    16
    Tottenham má v úvode zápasu územnú prevahu, ale od tretej minúty prehráva jednogólovým rozdielom. Teraz sa snažil presadiť po pravej strane, no pozorný bol Andrew Robertson.
     
    15
    Loris Karius si postrážil center z ľavej strany a loptu vyboxoval mimo vlastnej šestnástky. Následne za ňou vyrazil Mohamed Salah, ale proti dvojici hráčov Tottenhamu sa nedokázal presadiť.
     
    14
    Christian Eriksen sa kolmou prihrávkou do pokutového územia snažil nájsť Harryho Kanea. Najlepší strelec súťaže sa ale do koncovky nedostal, keďže loptu odvrátil na roh Trent Alexander-Arnold.
     
    13
    Sadio Mané je v úvode zápasu veľmi aktívny. Aj teraz sa vydal za dlhou loptou smerujúcu na úroveň šestnástky súpera, no tentokrát ho v osobnom súboji predčil krajný obranca Kieran Trippier.
     
    12
    Rohový kop domáceho tímu zahral James Milner. Z ľavej strany pekne zatočil loptu do malého vápna, ale túto si situáciu postrážil istým zákrokom francúzsky brankár Hugo Lloris.
     
    11
    Davinson Sánchez neustal súboj pri postrannej čiare so Sadiom Maném. Senegalčan následne vletel do pokutového územia, no jeho prihrávku smerujúcu na Roberta Firmina odvrátil na roh Jan Vertonghen.
     
    9
    Jordan Henderson teraz potiahol za ruku prenikajúceho Moussu Dembélého. Hlavný rozhodca Jonathan Moss si to samozrejme všimol, no prvú žltú kartu v tomto dueli ešte nevyťahuje.
     
    8
    Christian Eriksen sa kolmou prihrávkou snažil poslať do šance Heung-Mina Sona. Kórejčana si ale dobre postrážil Virgil van Dijk, ktorý sa vracia do základnej zostavy klubu z Anfield Road.
     
    7
    Emre Can získal loptu v strede ihriska a následne si vypýtal faul v súboji s Dele Allim. Domáci futbalisti tak budú rozohrávať priamy kop z hranice polovice ihriska.
     
    6
    Eric Dier sa snažil napraviť svoje zaváhanie z tretej minúty. Dostal sa pred súperovu šestnástku, no čistým spôsobom ho v spolupráci so Sadiom Maném odzbrojil James Milner.
     
    5
    Hostia teraz držia loptu na svojich kopačkách, ale kombinujú ďaleko od domácej brány. Každopádne, gól Mohameda Salaha sa nám postaral o to, že od úvodu zápasu sa hrá veľmi aktívne z oboch strán.
     
    4
    Po autovom vhadzovaní hostí sa dostal k strele Christian Eriksen. Dánsky stredopoliar ale trafil len brániaceho Dejana Lovrena, ktorý tak výrazne uľahčil prácu pre Lorisa Kariusa.
    3. Mohamed Salah (LIV) - 1:0
     
    3
    Liverpool dal gól! Obrovská chyba londýnskych kohútov je potrestaná vedúcim gólom domáceho mužstva. Eric Dier nepresnou prihrávkou dozadu poslal do šance MOHAMEDA SALAHA, ten namieril presne k ľavej žrdi a strieľa svoj jubilejný 20. gól v prebiehajúcej sezóne.
     
    2
    Od prvých sekúnd zápasu sa hrá vo vysokom tempe a vo fantastickej diváckej atmosfére. Pred šestnástkou hostí si prebral loptu chrbtom k bráne Roberto Firmino, ale dobre proti nemu vystúpil Davinson Sánchez.
     
    1
    Úvodný výkop dnešného zápasu mali domáci futbalisti. Prvá lopta dopredu smerovala na Senegalčana Sadia Maného, no toho si dobre postrážil na pravej strane obrany hostí Kieran Trippier.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Liverpool FC: Karius – Alexander-Arnold, V. van Dijk, Lovren, Robertson – Can, Henderson (C), Milner – M. Salah, Firmino, Mané.
    Náhradníci: Mignolet – Wijnaldum, A. Moreno, Oxlade-Chamberlain, Ings, Solanke, Matip.

    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Trippier, D. Sánchez, Vertonghen, Davies – Dier, M. Dembélé – Eriksen, Alli, Son – Kane.
    Náhradníci: Vorm – Lamela, Wanyama, Moussa Sissoko, F. Llorente, Aurier, Winks.

    Rozhodcovia: Jonathan Moss – Eddie Smart a Andy Halliday.
     
    Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z anglickej Premier League. Šlágrom 26. kola je pochybne súboj na liverpoolskom Anfield Road, kam zavíta Tottenham Hotspur.

    FC LIVERPOOL

    FC Liverpool je momentálne na treťom mieste tabuľky s rovnakým počtom bodov, aký nazbierala londýnska Chelsea. Zverencom Jürgena Kloppa predošlý týždeň vôbec nevyšiel, keď senzačne prehrali na pôde Swansea 0:1 a nemenej prekvapujúce bolo ich vyradenie v FA Cupe. West Bromwich Albion vyškolil domácich v efektivite, keď skóroval zo všetkých troch striel na bránu. The Reds si čiastočne napravili reputáciu v utorkovom zápase s Huddersfieldom. Vyhrali hladko 3:0, keď postupne skórovali Emre Can, Roberto Firmino a z pokutového kopu aj Mohamed Salah. Práve Brazílčan je aktuálne snáď najlepším hráčom tímu. Pozícia na hrote útoku mu svedčí a od začiatku decembra sa podieľal na jedenástich góloch klubu z mesta Beatles. Liverpool má v tejto sezóne Premier League domácu bilanciu sedem výhier a päť remíz. Naposledy zdolal Manchester City 4:3, keď s výnimkou posledných desiatich minút predviedol skvelý výkon. V dnešnom dueli sa 18-násobný anglický majster bude musieť zaobísť bez Adama Lallanu, Nathaniela Clyna a otázne sú aj štarty Virgila van Dijka s Ragnarom Klavanom. Plnú zápasovú záťaž by však mal zvládnuť kapitán Jordan Henderson.

    TOTTENHAM HOTSPUR

    Tottenham Hotspur sa prípadným dnešným triumfom môže dostať v tabuľke cez Liverpool. Na konte má 48 bodov a momentálne ťahá sériu deviatich súťažných duelov bez prehry. Naposledy nebodoval v polovici decembra, keď podľahol lídrovi súťaže vysoko 1:4. V stredu odštartoval sériu náročných duelov na výbornú, keď Manchester United zdolal 2:0. Postaral sa aj o tretí najrýchlejší gól v histórii Premier League, pretože Christian Eriksen skóroval už po jedenástich sekundách. Mauricio Pochettino mohol byť s hrou svojho tímu veľmi spokojný. Domáci prestrieľali United 22-6, boli častejšie na lopte a dvojgólové vedenie kontrolovali. Anfield Road je však miestom, kde sa Tottenhamu vôbec nedarí. Z posledných 23 ligových duelov tu vyhral len raz a nebodoval až pätnásťkrát. Vylepšiť túto štatistiku sa bude snažiť Harry Kane, ktorý je najlepším strelcom súťaže a sieť Liverpoolu v šiestich dueloch rozvlnil štyrikrát. Ani hostia nenastúpia v plnej sile. Stále zranený je Toby Alderweireld a otázny je štart v prípade krajného obrancu Serga Auriera. Zrejme na lavičke náhradníkov začne Lucas Moura, ktorého Tottenham získal z parížskeho St. Germain.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 3. M. Salah, 90+1. M. Salah – 80. Wanyama, 90+5. Kane (pen.)

    Karty:   42. Alexander-Arnold (LIV), 58. Milner (LIV) – 69. Alli (TOT)

    Nepremenená penalta: 86. Kane (TOT), brankár Karius zneškodnil


    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 4:2. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 15:9.
    Liverpool FC: Karius – Alexander-Arnold, V. van Dijk, Lovren, Robertson – Can, Henderson (C) (64. Wijnaldum), Milner (78. Matip) – M. Salah, Firmino, Mané (65. Oxlade-Chamberlain).
    Náhradníci: Mignolet – Wijnaldum, A. Moreno, Oxlade-Chamberlain, Ings, Solanke, Matip.

    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Trippier, D. Sánchez (71. Lamela), Vertonghen, Davies – Dier, M. Dembélé (79. Wanyama) – Eriksen, Alli, Son (90+3. F. Llorente) – Kane.
    Náhradníci: Vorm – Lamela, Wanyama, Moussa Sissoko, F. Llorente, Aurier, Winks.

    Rozhodca: Jonathan Moss – Eddie Smart a Andy Halliday