Crystal Palace – Newcastle 1:1 (kon.) | Liverpool – Tottenham 2:2 (kon.)
koniec
Liverpool FC
2:2 (1:0)
Tottenham Hotspur
Nedeľa 04.02.2018, 17:30 • Anfield Road, Liverpool • Anglická Premier League • 26. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Osemdesiat minút na liverpoolskom Anfield Road za veľa nestálo. Liverpool si držal tesný náskok, no v záverečnej desaťminútovke sa diali veľké veci. Najskôr sa exportným gólom zaskvel striedajúci Victor Wanyama, potom nepremenil penaltu Harry Kane a v prvej minúte nadstaveného času prinavrátil domácim vedenie Mohamed Salah. Už to vyzeralo na víťazstvo The Reds, no kľúčovou postavičkou sa stal postranný rozhodca Eddie Smart. Ten prakticky nariadil v 95. minúte druhú penaltu pre hostí a Harry Kane sa už druhýkrát v zápase nemýlil. Zápas sa tak skončil remízou 2:2, čo s chladnou hlavou možno považovať za spravodlivý výsledok. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (19:38:57)
     
    90+6
    Koniec zápasu.
    90+5. Harry Kane (TOT) - 2:2
     
    90+5
    Tottenham dal gól! Kohúti si z Anfield Road odvezú cenný bod. HARRY KANE si postavil loptu na biely bod aj po druhýkrát. Sporne nariadenú penaltu tento raz premenil a strieľa svoj jubilejný 100. gól v Premier League. Angličan poslal loptu po ľavej ruke domáceho brankára – ten zvolil opačnú stranu.
    90+4. Virgil van Dijk (LIV)
     
    90+4
    Tottenham bude kopať ďalší pokutový kop! Jonathan Moss síce jasne rozpažil, ale na pokyn postranného rozhodcu Eddieho Smarta nariaďuje penaltu. Érik Lamela spadol po kontakte s Virgilom van Dijkom, no takýchto súbojom vidíme počas zápasu desiatky.
     
    90+3
    Na záverečné sekundy prichádza na trávnik aj španielsky útočník Fernando Llorente. Naopak, dnešný zápas sa predčasne končí pre kórejského futbalistu Heung-Min Sona.
     
    90+2
    Hlavný rozhodca pridáva štyri minúty. Liverpool je blízko k tomu, aby z dnešného zápasu vydoloval tri body. Na Anfield Road vytryskla obrovská radosť a nič neostal svojej povesti dlžný ani Jürgen Klopp.
    90+1. Mohamed Salah (LIV) - 2:1
     
    90+1
    Liverpool dal gól! Tak toto je neuveriteľný záver dnešného zápasu. MOHAMED SALAH predviedol svoje futbalové majstrovstvo, predral sa cez nedôrazného Bena Daviesa i Jana Vertonghena a z tesnej blízkosti poslal loptu ponad padajúceho francúzskeho gólmana Huga Llorisa.
     
    90
    Heung-Min Son bol s loptou v pokutovom území súpera. Následne ju posunul na pravú stranu, kde bol Christian Eriksen. Center dánskeho záložníka bol zblokovaný a dokonca z toho nebude ani roh.
     
    89
    Mohamed Salah si zobral na seba až príliš veľké sústo. Namieril si to medzi troch hráčov súpera, a tak nemal veľké šance na úspech.
     
    87
    Liverpool sa teraz trošku viac osmelil aj smerom dopredu. Andrew Robertson centroval z ľavej strany, ale po jeho pase bude nasledovať len odkop od brány.
    86. Loris Karius (LIV)
     
    86
    Penalta sa napokon kopala, ale Harry Kane obrovskú šancu na strelenie gólu nevyužil. Angličan mieril do stredu brány, no Loris Karius jeho úmysel dokonale prečítal. Následne sa snažil dorážať Érik Lamela, no ani on neuspel.
     
    85
    Medzi rozhodcami ešte prebieha debata. Uvidíme, či pôvodný verdikt bude platiť alebo namiesto pokutového kopu budeme svedkami ofsajdu. Otázne je, či Dejan Lovren tečoval kolmú prihrávku Dele Alliho.
     
    84
    Pokutový kop pre Tottenham! Harry Kane prepadol cez ruky Lorisa Kariusa a hlavný arbiter ukazuje na biely bod. Anglický reprezentant má tak obrovskú šancu úplne otočiť vývoj dnešného duelu na Anfield Road.
     
    82
    Érik Lamela posielal prihrávku do pokutového územia domácich. Harry Kane bol však otočený chrbtom k bráne, a tak neodkázal zakončiť túto útočnú akciu.
     
    81
    Do konca zápasu zostáva ešte približne desať minút. Liverpoolčania môžu byť nahnevaní len sami na seba. Tottenham je jasne lepším celkom a vyrovnávajúci gól si podľa môjho názoru zaslúžil.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 3. M. Salah, 90+1. M. Salah – 80. Wanyama, 90+5. Kane (pen.)

    Karty:   42. Alexander-Arnold (LIV), 58. Milner (LIV) – 69. Alli (TOT)

    Nepremenená penalta: 86. Kane (TOT), brankár Karius zneškodnil


    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 4:2. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 15:9.
    Liverpool FC: Karius – Alexander-Arnold, V. van Dijk, Lovren, Robertson – Can, Henderson (C) (64. Wijnaldum), Milner (78. Matip) – M. Salah, Firmino, Mané (65. Oxlade-Chamberlain).
    Náhradníci: Mignolet – Wijnaldum, A. Moreno, Oxlade-Chamberlain, Ings, Solanke, Matip.

    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Trippier, D. Sánchez (71. Lamela), Vertonghen, Davies – Dier, M. Dembélé (79. Wanyama) – Eriksen, Alli, Son (90+3. F. Llorente) – Kane.
    Náhradníci: Vorm – Lamela, Wanyama, Moussa Sissoko, F. Llorente, Aurier, Winks.

    Rozhodca: Jonathan Moss – Eddie Smart a Andy Halliday