Košice – Poprad 6:2 (kon.) | Nové Zámky – Lipt. Mikuláš 3:2 (kon.) | Žilina – Nitra 2:3 (kon.)
Trenčín – B. Bystrica 1:0 (kon.) | Zvolen – Detva 6:3 (kon.)
koniec
HC MIKRON Nové Zámky
3:2 (1:0, 1:1, 1:1)
HK 32 Liptovský Mikuláš
Nedeľa 21.01.2018, 16:00 • Zimný štadión Nové Zámky • Tipos Extraliga (SR) • 39. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Nové Zámky zvládli dôležitý domáci zápas proti Liptovskému Mikulášu. Hokejisti z juhu Slovenska triumfovali na vlastnom klzisku najtesnejším rozdielom 3:2 a poskočili na priebežné ôsme miesto tabuľky. Novozámčania sa ujali vedenia už v siedmej minúte po zakončení Šimuna, no v druhej tretine vyrovnal stav stretnutia Laco. Do prestávky si však domáci vypracovali najtesnejší náskok vďaka Vargovi a krátko po návrate zo šatní pridal poistku Škoda. Liptáci síce v závere dokázali znížiť po presnej strele Hunu, no nevytvorili si potrebný tlak na vyrovnanie. (18:28:34)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:33
    Nové Zámky vyhodili puk cez všetky čiary na zakázané uvoľnenie. Hra sa sťahuje pred Samuela Baroša.
     
    59:10
    Andrej Košarišťan zamieril na hráčsku lavicu. Jeho kolegovia hrajú v šestici, ale nevedia sa udržať v útočnom pásme.
     
    58:27
    Pavol Paukovček si zobral oddychový čas. Jeho zverenci majú ešte minútu a pol na to, aby dosiahli vyronávajúci gól.
     
    58:27
    Andrej Košarišťan prerušil hru po nahodení od modrej čiary. Ešte predtým však rozhodcovia odpískali ofsajd Nových Zámkov.
     
    57:21
    Adam Zbořil vyviezol puk z obranného pásma až do útočného a oslobodil svoj tím. Liptovský Mikuláš si nedokáže vytvoriť tlak.
     
    56:37
    Róbert Varga predviedol vydarenú individuálnu akciu, z pravého krídla sa natlačil pred Andreja Košarišťana, ale jeho zakončenie nesmerovalo do siete.
     
    55:42
    Eduard Šimun nazbieral cenné sekundy pri mantineli v útočnom pásme. Hostia musia zakladať útok spoza vlastnej brány.
     
    55:00
    Do konca tretej tretiny zostáva posledných päť minút. Nové Zámky sa stiahli do defenzívy, tvoriť musia hokejisti z Liptova.
     
    54:12
    Pred druhým gólom hostí sa zdalo, že Nové Zámky bez problémov kontrolujú svoj náskok a v závere stretnutia nedopustia drámu. Teraz sa situácia zmenila.
     
    53:25
    Liptovský Mikuláš dal gól! Hostia z ničoho nič udreli a znížili na rozdiel jediného presného zásahu. Patrik Števuliak ideálne našiel voľného RUDOLFA HUNU a jeho príklep z pravého kruhu napol sieť. Asistencie: Patrik Števuliak, Jakub Langhammer.
     
    52:37
    Plášil mal dobrú pozíciu na modrej čiare, oprel sa do puku príklepom, no jeho pokus zastavil blokujúci Tomáš Nádašdi.
     
    51:54
    Róbert Varga vystrelil švihom takmer od modrej čiary a Andrej Košarišťan predviedol úspešný zákrok lapačkou. Nasleduje posledná reklamná prestávka.
     
    50:36
    Lukáš Jurík bez prípravy vystrelil z tesnej blízkosti. Andrej Košarišťan bol pripravený a udržal puk vo svojej moci.
     
    49:58
    Matúš Sukeľ nabral rýchlosť na pravom krídle a bekhendovou prihrávkou hľadal svoje dvojča Jakuba. Druhý zo Sukeľovcov na puk nedosiahol.
     
    49:10
    Tretia tretina je zatiaľ takmer bez prerušení. Jedinou dlhšou prestávkou bolo prezeranie videa po góle Vladimíra Škodu.
     
    48:24
    Liptovský Mikuláš nepôsobí odovzdaným dojmom. Hostia cítia, že držia krok s domácimi, ale doplácajú na slabšiu efektivitu v koncovke.
     
    47:38
    Andrej Laco získal odrazený puk medzi kruhmi a nenápadnou strelou ho poslal smerom na bránu. Samuel Baroš si pripísal úspešný zákrok.
     
    46:34
    Kaspars Saulietis vyprodukoval poriadnu bombu z pravého krídla, Košarišťanovi puk preletel cez lapačku na zadný mantinel.
     
    45:43
    Liptovský Mikuláš úspešne absolvoval kompletné oslabenie. V jeho závere zlikvidoval Košarišťan delovku Michala Nováka.
     
    45:03
    Plášil zlomil hokejku pri strele od modrej čiary a pustil do samostatného nájazdu Rudolfa Hunu. Útočník hostí strelou švihom neprekonal Baroša.
     
    44:50
    Hostia prežili úvodnú polovicu oslabenia bez ujmy. Andrej Košarišťan po úspešnom zákroku prerušil hru a dovolil spoluhráčom vystriedať.
     
    43:43
    Hosťujúci tréner využil výzvu, prostredníctvom ktorej si vynútil prezeranie videozáznamu. Jeho aktivita však nebola úspešná, takže Liptáci budú pykať za zdržiavanie hry.
     
    43:43
    Gól zostáva v platnosti. Novotný síce vrazil do brankára, ale pomohol mu k tomu Jakub Langhammer. Videorozhodca potešil domáci tím.
     
    43:43
    Liptáci reklamujú gólovú situáciu. Asi sa im nepáčilo to, že tesne pred presným zásahom Škodu vrazil Novotný do Košarišťana a vyrazil mu hokejku z ruky. Do hry vstupuje videorozhodca.
     
    43:43
    Nové Zámky dali gól! V tretej tretine sa doteraz ani raz neprerušovalo, no domáci to zmenili. VLADIMÍR ŠKODA využil nedôraznú prácu defenzívy Liptovského Mikuláša a z hranice bránkoviska zdvihol puk do siete. Asistencie: Róbert Varga, Štěpán Novotný.
     
    42:43
    Michal Uhrík stroskotal na modrej čiare, kde proti nemu stáli dvaja hokejisti. Nové Zámky rozohrávajú akciu spoza vlastnej brány.
     
    42:00
    Domáci hokejisti vyhodili puk všetky čiary, ale rozhodcovia napriek tomu rozpažili a nechali hru pokračovať ďalej.
     
    40:47
    Róbert Varga zostal nepokrytý pred bránou, našla ho výborná prihrávka, ale z tesnej blízkosti nezasiahol letiaci puk.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Liptovský Mikuláš v prostrednej časti hry vyrovnal stav stretnutia, keď v presilovke tečoval Kriškovu strelu od modrej čiary Andrej Laco. Hostia potom ožili, preberali iniciatívu, no nastolený trend neudržali a do druhej sirény inkasovali. Po chybnej rozohrávke Liptákov skóroval Róbert Varga a vrátil Novým Zámkom tesné vedenie.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:05
    Richard Rapáč narazil na mantinel Michala Nováka, ktorý sa ťažko zdvíhal na vlastné nohy. Domáci obranca sa držal za rameno alebo kľúčnu kosť, no mal by pokračovať.
     
    38:13
    Andrej Košarišťan radšej prerušil hru, pretože domáci si vytvárali tlak v útočnom pásme. Nahodenie Michala Novák ukryl v lapačke.
     
    37:28
    Jakub Sukeľ nebezpečne strieľal švihom z medzikružia. Samuel Baroš predviedol rýchlu vyrážačku a pripísal si úspešný zákrok.
     
    37:00
    Hokejisti Liptovského Mikuláša mali dobre striedanie, počas ktorého zatlačili domáci tím. Nové Zámky sa oslobodili za cenu icingu.
     
    36:10
    Obrovská šanca hostí. Český útočník Jakub Langhammer využil svoje fyzické parametre, natlačil sa pred Samuela Baroša, ale ten v poslednej chvíli vytiahol pohotový zákrok betónom.
     
    34:58
    Štěpán Novotný sa ocitol v dobrej pozícii medzi kruhmi, skúsil vystreliť švihom, no jeho pokus bol zblokovaný na ochrannú sieť.
     
    34:21
    Nové Zámky dali gól! Liptáci doplatili na chyby v rozohrávke a po zmätkoch vo vlastnej obrannej tretine darovali puk súperovi. Využil to Branislav Fábry, ktorý prihral voľnému RÓBERTOVI VARGOVI a mladý útočník napálil puk do siete. Asistencia: Branislav Fábry.
     
    33:32
    Lukáš Jurík sa výborne natlačil z pravého krídla a prihrával pred bránu Saulietisovi. Lotyš bol však tiesnený, takže nemohol presnejšie namieriť.
     
    32:09
    Liptovský Mikuláš pokazil rozohrávku. Puk smeroval cez všetky čiary na zakázané uvoľnenie. Nasleduje vhadzovanie pred Košarišťanom.
     
    31:40
    Patrik Husák spadol pri rozohrávke v pozícii posledného hráča, ale vletel rovno pod nohy súpera, takže hostia nemohli ísť do brejku.
     
    31:00
    Liptáci po vyrovnávajúcom góle ožili a čoraz viac sa tlačia dopredu. Spred brány nepríjemne dorážal Richard Rapáč.
     
    30:26
    Štěpán Hřebejk spadol za bránou Liptovského Mikuláša a domáci diváci si pýtali vylúčenie. Rozhodcovia zostali pokojní.
     
    29:10
    Veľká príležitosť Liptákov. Patrik Števuliak dostal ideálnu prihrávku pred bránu, pohotovo zakončil, ale radosť z gólu mu zobral Samuel Baroš.
     
    28:50
    Baroš mal zase prácu. Z tesnej blízkosti dorážal Maroš Piatka, ale nezasiahol puk ideálne a novozámocký brankár ho schoval v lapačke.
     
    28:24
    Liptovský Mikuláš dal gól! Samuel Baroš prišiel o svoju nepriestrelnosť, ktorá trvala približne deväťdesiat minút. V presilovke hostí ho prekonal ANDREJ LACO, ktorý úspešne tečoval strelu Martina Krišku. Asistencie: Martin Kriška, Tomáš Nádašdi.
     
    28:08
    Rudolf Huna je v presilovke na pozícii falošného obrancu. Z vrcholu pravého kruhu vypálil príklepom iba do Samuela Baroša.
     
    27:41
    Michal Novák odišiel na trestnú lavicu za držanie protihráča. Po reklamnej prestávke budú hrať hostia presilovku.
     
    26:57
    Domáca defenzíva zastavila prienik Matúša Sukeľa, ale potom prišla nepresná rozohrávka znamenajúca zakázané uvoľnenie.
     
    26:20
    Z podobnej pozície teraz zakončoval aj Lukáš Jurík. Košarišan sa pritlačil k žŕdke a nenechal tam žiaden priestor.
     
    25:34
    Eduard Šimun využil voľný priestor na ľavom krídle a vystrelil švihom. Andrej Košarišťan puk dobre videl, takže ho zrazil do rohu.
     
    24:42
    Rudolf Huna obkrúžil bránu a snažil sa z otočky prekvapiť Samuela Baroša. Skúsený útočník poslal puk mimo priestoru medzi troma žŕdkami.
     
    24:20
    Arturs Salija nahodil puk od ľavého mantinelu do bočnej siete. Košarišťan bol chvíľu zmätený, ale napokon prerušil hru.
     
    23:28
    Ondrušek dobre zakombinoval s Hřebejkom, ale táto dvojica potom vymýšľala zbytočné prihrávky navyše a neohrozila bránu hostí.
     
    22:18
    Johan Philip Lorraine dostal príliš prudkú prihrávku od Milana Hrušku a domáci obranca poslal puk na zakázané uvoľnenie.
     
    21:26
    Michal Novák podporil útok, nakorčuľoval si až na vrchol ľavého kruhu a švihom preveril vyrážačku Andreja Košarišťana.
     
    20:16
    Róbert Varga si našiel odrazený puk medzi kruhmi, vystrelil, ale obrana Liptovského Mikuláša úspešne zasiahla.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Nové Zámky môže byť spokojnejšie s priebehom úvodných dvadsiatich minút. Domáci hokejisti mali viac z hry, vypracovali si niekoľko zaujímavých príležitostí a raz skórovali. V siedmej minúte im zabezpečil najtesnejší náskok Eduard Šimun.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:47
    V prvej tretine sme nevideli ani jednu využitú presilovku. Dve možnosti nezužitkovali domáci a raz sa nepresadili hostia.
     
    18:50
    Laco sa natlačil z ľavého krídla do zakončenia, ale Baroš mu zmenšil strelecký uhol a schoval puk vo svojom náručí.
     
    18:30
    Rapáčovi ušiel puk tesne za modrú čiaru, no hneď sa ho snažil vrátiť späť. Jeho spoluhráči však nedokázali opustiť pásmo a bol z toho ofsajd.
     
    17:47
    Liptovský Mikuláš bude hrať v závere tretiny prvú presilovku. Dve trestné minúty za seknutie dostal Kaspars Saulietis.
     
    17:29
    Kaspars Saulietis si urobil priestor medzi kruhmi dobrými kľučkami, ale v rozhodujúcom momente mu puk skĺzol z hokejky.
     
    16:39
    Liptovský Mikuláš odolal aj v druhom oslabení. Domáci síce držali puk v útočnom pásme, ale nevypracovali si vážnejšiu šancu.
     
    15:20
    Arturs Salija hľadal nahodeným pukom od modrej čiary pred bránou Róberta Vargu, ale ten nedokázal prekonať Košarišťana.
     
    14:39
    Nové Zámky budú hrať druhú presilovku v dnešnom stretnutí. Dve trestné minúty za podrazenie dostal Martin Gründling.
     
    14:11
    Matúš Sukeľ sa nedočkal lepšej podpory od spoluhráčov, a tak skúsil vystreliť zo stredného pásma. Baroš puk udržal vo svojej moci.
     
    13:49
    Andrej Košarišťan prerušil hru, keď skryl puk do lapačky. Nasleduje reklamná prestávka, ktorú tímy využijú na krátku poradu.
     
    12:57
    Liptáci majú problém s rozohrávkou vo vlastnom obrannom pásme. Volia zbytočne komplikované prihrávky a robia chyby.
     
    12:03
    Momentálne čakáme na zaujímavé momenty. Všetko podstatné sa odohráva v neutrálnej zóne a brankári sú bez práce.
     
    10:20
    Máme za sebou úvodnú polovicu prvého dejstva. Nové Zámky sú v doterajšom priebehu stretnutia aktívnejšie a zaslúžene vedú.
     
    09:31
    Liptovský Mikuláš prežil úvodné oslabenie v dnešnom stretnutí. Hostia pustili súpera do jedinej vážnejšej príležitosti, ktorú zahodil Lukáš Jurík.
     
    09:05
    Bača vyviezol puk v oslabení a vyhodil ho až za bránu Samuela Baroša. Hostia mohli vystriedať všetkých hráčov.
     
    08:20
    Veľká šanca domáceho tímu. Lukáš Jurík zostal zabudnutý pred bránou, potiahol si puk do bekhendu, ale nedokázal ho poslať za Košarišťana.
     
    07:31
    Liptáci budú hrať v oslabení. Na trestnú lavicu zamieril Martin Kriška, ktorý sa previnil nedovolenou hrou so zdvihnutou hokejkou.
     
    07:23
    Šimun si pravdepodobne zaspomínal na posledný vzájomný duel s Liptovským Mikulášom, keď u súpera zaznamenal hetrik.
     
    07:00
    Nové Zámky dali gól! Domáci hokejisti otvárajú skóre. Timotej Šille na seba naviazal dvoch brániacich hráčov, prihral pred bránu voľného EDUARDOVI ŠIMUNOVI a ten poslal puk pomedzi betóny Košarišťana. Asistencia: Timotej Šille.
     
    06:16
    Vladimír Škoda strieľal z otočky a Košarišťan neudržal puk vo svojej moci. K dorážke sa dostal Róbert Varga, ale ani na dvakrát nedokázal rozvlniť sieť.
     
    05:20
    Zatiaľ sledujeme veľa prerušení a nepresností. Oba tímy produkujú opatrný hokej zo zabezpečenej obrany. Vzhľadom na dôležitosť zápasu je to logické.
     
    04:52
    Liptáci nevyužili prečíslenie troch proti dvom. Kriška našiel v druhej vlne voľného Laca, no ten sa nedostal do zakončenia.
     
    04:31
    Jeden z hosťujúcich obrancov nahadzoval puk do útočného pásma ešte spoza červenej čiary, takže vyprodukoval zakázané uvoľnenie.
     
    04:10
    Eduard Šimun dostal dobrú prihrávku do predbránkového priestoru, ale neohrozil Košarišťana, pretože hostia jeho pokus zblokovali.
     
    03:07
    Arturs Salija zviedol osobný súboj na hranici pravidiel s Patrikom Števuliakom, ale rozhodcovia stáli blízko a nevylučovali.
     
    02:11
    Samuel Baroš schoval do lapačky puk, ktorý sa odrazil od zadného mantinelu do bránkoviska. Hostia získali vhadzovanie v útočnom pásme.
     
    01:45
    Tomáš Nádašdi urobil veľkú chybu v rozohrávke a daroval puk na hokejku Saulietisovi. Lotyš ešte prihrával spoluhráčovi, ktorého strela bola zblokovaná.
     
    00:43
    Andrej Košarišťan zaznamenal prvý úspešný zákrok, keď zlikvidoval nepríjemné tečované nahodenie. Škodu následne nepustil k dorážke.
     
    00:18
    Odštartoval súboj o priebežné ôsme miesto. Úvodné buly vyhrali domáci. Nové Zámky nastúpili v bielych dresoch, Liptovský Mikuláš v červených.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Mikron Nové Zámky: Baroš – Husák, Salija, Novák, Plášil, Hruška, Jass, Kuzma – Varga, Novotný, Škoda – Zbořil, Šimun, Šille – Saulietis, Jurík, Lorraine – Hřebejk, Ondrušek, Fábry.

    MHK 32 Liptovský Mikuláš: Košarišťan – Nemec, Gründling, Bača, Suchý, Nádašdi, Mezovský, Pacalaj, Nitriansky – Huna, Langhammer, Števuliak – Rapáč, Paukovček, J. Sukeľ – Kriška, M. Sukeľ, Laco – Vybiral, Piatka, Uhrík

    Rozhodcovia: Müllner, Novák – Krajčík, Výleta.
     
    Vítame vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu 39. kola Tipsport Ligy. Na juhu Slovenska proti sebe nastúpia dvaja ašpiranti na ôsmu priečku zaručujúcu postup do play-off. Nové Zámky privítajú Liptovský Mikuláš.

    Nové Zámky aktuálne figurujú na deviatej priečke so ziskom 40 bodov a nepriaznivým skóre 90:134. Minulosezónny nováčik slovenskej najvyššej súťaže prežíval od začiatku nového kalendárneho roka výsledkové trápenie, keď zaznamenal štyri porážky v rade. Postupne nestačil na Trenčín, Košice, Nitru aj Zvolen. Nespokojnosť s herným prejavom aj postavením v tabuľke vyústila do trénerskej zmeny, keď Ladislava Lubinu nahradil Miroslav Mach. Nový kouč viedol Zámčanov už v súboji proti Zvolenu, no uspel až v piatok na ľade Detvy, kde jeho zverenci vyhrali 2:0.

    Liptovský Mikuláš okupuje ôsmu pozíciu. V 40 dueloch nazbieral 40 bodov a má skóre 87:109, vďaka čomu sa drží tesne pred Novými Zámkami. Liptáci v piatkovom kole nestačili na favorizované Košice a doma im podľahli 2:4. Predtým však dosiahli tri víťazstvá po sebe. Pred vlastnými fanúšikmi porazili majstrovskú Banskú Bystricu 4:3 po samostatných nájazdoch, v Žiline triumfovali 3:2 po predĺžení a o prekvapenie sa postarali v Trenčíne, kde uspeli po výsledku 2:1. Táto úspešná séria im pomohla k návratu na ôsme miesto.

    Vzájomné zápasy Nových Zámkov a Liptovského Mikuláša sú v aktuálnej sezóne doménou hosťujúcich tímov. Liptáci vyhrali na pôde súpera 3:0 a 4:0, ale na domácom klzisku prehrali 1:3 a 3:4 po predĺžení.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

    Tomáš Lengyel


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK 32 Liptovský Mikuláš. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 7. Šimun (Šille), 35. Varga (Fábry), 44. Škoda (Varga, Novotný) – 29. Laco (Kriška, Nádašdi), 54. Huna (Števuliak, Langhammer)


    HC MIKRON Nové Zámky: Baroš – Husák, Salija, Novák, Plášil, Hruška, Jass, Kuzma – Varga, Novotný, Škoda – Zbořil, Šimun, Šille – Saulietis, Jurík, Lorraine – Hřebejk, Ondrušek, Fábry.
    HK 32 Liptovský Mikuláš: Košarišťan – Nemec, Gründling, Bača, Suchý, Nádašdi, Mezovský, Pacalaj, Nitriansky – Huna, Langhammer, Števuliak – Rapáč, Paukovček, J. Sukeľ – Kriška, M. Sukeľ, Laco – Vybiral, Piatka, Uhrík

    Rozhodca: Müllner, Novák – Krajčík, Výleta