Novosibirsk – Jekaterinburg 3:0 (kon.) | Barys – Togliatti 4:3 (kon.) | Ufa – HC Slovan sk 5:3 (kon.)
Kazaň – Viťaz 0:2 (kon.) | Nižnekamsk – Helsinki 3:2 (kon.) | Soči – CSKA Moskva 1:3 (kon.)
koniec
HC Salavat Julajev Ufa
5:3 (1:1, 3:0, 1:2)
HC Slovan Bratislava
Nedeľa 21.01.2018, 12:30 • Univerzálna športová aréna "Ufa-Arena", Ufa • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Slovan Bratislava predviedol ďalší sympatický výkon na ľade súpera, ale tentoraz body nezískal. Belasí išli do vedenia v desiatej minúte po zakončení Garbutta, do prestávky však domáci vyrovnali vďaka Tkačovovi. V druhej tretine potom prišla gólová smršť Ufy. V priebehu 64 sekúnd skórovali Omark, Busarov a zase Tkačov. Slovan sa nevzdal ani za tohto stavu a v závere stretnutia dokázal znížiť po presných zásahoch Boychuka a Mikúša. Zdalo sa, že hostia zabojujú aspoň o bod, no Salavatu vyšiel brejk, ktorý zakončil Teemu Hartikainen a zabezpečil svojmu tímu víťazstvo 5:3. (14:47:41)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:57
    Zach Boychuk mal veľkú šancu na zníženie v záverečných sekundách. Útočník Slovana zakončoval spomedzi kruhov iba do Ivana Nalimova.
     
    59:25
    Philip Larsen skúsil vypáliť príklepom cez všetky čiary do prázdnej brány. Hostia jeho pokus zase zblokovali.
     
    58:49
    Presilovka bratislavského Slovana zostala nevyužitá. Belasí však zostávajú v útočnom pásme so šiestimi mužmi.
     
    57:40
    Hostia odvolali brankára a hrali v šestici, no Andrej Meszároš zlomil hokejku na modrej čiare. Joonas Kemppainen mohol preto rozhodnúť strelou do odkrytej brány, ktorú mu zblokoval Michal Sersen.
     
    56:49
    Slovan dostáva príležitosť na zníženie. Ryan Garbutt si vypýtal faul a Grigorij Panin dostal dve trestné minúty za podrazenie.
     
    55:30
    Chvíľu to vyzeralo tak, že Slovan ešte môže zdramatizovať záver stretnutia, ale ďalší gól dodal domácim istotu a sebavedomie.
    54:49 Teemu Hartikainen (UFA) - 5:3
     
    54:49
    Salavat Julajev Ufa dal gól! Slovanisti sa vydali do útoku, ale prepadli a pustili súpera do brejku troch proti dvom. Joonas Kemppainen poslal puk pred bránu a TEEMU HARTIKAINEN ho nechytateľne tečoval za Sedláčka. Asistencie: Joonas Kemppainen, Philip Larsen.
     
    54:03
    Slovanu zostáva posledných šesť minút na vyrovnanie stavu. Po zakázanom uvoľnení hostí sa bude vhadzovať pred Sedláčkom.
    53:33 Juraj Mikúš (SBA) - 4:3
     
    53:33
    Slovan Bratislava dal gól! Domáci hokejisti doplácajú na pasívnu hru a budú sa ešte báť o výsledok. Nahodenie Tomáša Hederu od modrej čiary usmernil pomedzi betóny do siete JURAJ MIKÚŠ. Asistencia: Tomáš Hedera.
     
    52:36
    Ryan Garbutt sa nenápadne natlačil z pravého krídla do zakončenia a bekhendom takmer prekvapil Ivana Nalimova.
     
    52:05
    Tomáš Černý kvalitne vypálil od modrej čiary. Ivan Nalimov však situáciu dobre videl, puk schoval v lapačke a prerušil hru.
     
    51:15
    Salavat Julajev zostáva verný svojej opatrnej taktike. Domáci hrajú v treťom dejstve zo zabezpečenej obrany a nechcú prísť o svoje vedenie.
     
    50:10
    Domáci mohli rýchlo odpovedať. Linus Omark prihral na pravý kruh, odkiaľ zakončoval príklepom Teemu Hartikainen. Jakub Sedláček zasiahol betónom.
    49:16 Zach Boychuk (SBA) - 4:2
     
    49:16
    Slovan Bratislava dal gól! Belasí vyhrali buly a rýchlo zakombinovali. Colby Genoway našiel krížnou prihrávkou pred bránou ZACHA BOYCHUKA a ten zasunul puk do siete. Asistencie: Colby Genoway, Tomáš Hedera.

    Tomáš Lengyel

    Góly a asistencie: 19. Tkačov (Arzamascev), 28. Omark (Kemppainen), 29. Busarov (Panin), 29. Tkačov (Larsen, Burdasov), 55. Hartikainen (Kemppainen, Larsen) – 10. Garbutt (Co. Genoway, Viedenský), 50. Boychuk (Co. Genoway, Hedera), 54. J. Mikúš (Hedera)


    HC Salavat Julajev Ufa: Nalimov (Karejev) – Panin, Larsen, Arzamascev, S. Garejev, Loginov, Bartulis, Jelizarov – Hartikainen, Kemppainen, Omark – Fjodorov, Lisin, Zubov – Tkačov, Burdasov, Sajustov – Soloduchin, Busarov, M. Majorov – Kuzmin.
    HC Slovan Bratislava: Štěpánek (29. J. Sedláček) – Meszároš, Sersen, Bačík, Després, T. Voráček, Černý, Hedera – J. Mikúš, Boychuk, Řepík – Co. Genoway, Viedenský, Garbutt – Hrnka, Skalický, A. Šťastný – Réway, Sádecký, Šerbatov – Hecl.