Lipt. Mikuláš – B. Bystrica 4:3 (1:0 po s.n.) | Nové Zámky – Košice 1:2 (po pr.) | Poprad – Nitra 3:4 (kon.)
Detva – Žilina 4:1 (kon.) | Zvolen – Trenčín 3:4 (0:2 po s.n.)
koniec
HK DOXXbet Detva
4:1 (0:1, 0:0, 4:0)
MsHK Žilina
Nedeľa 07.01.2018, 17:00 • Zimný štadión, Detva • Tipos Extraliga (SR) • 35. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Piate víťazstvo hokejistov Detvy je na svete. Domáci hokejisti boli od druhej tretiny aktívnejším mužstvom a v poslednom dejstve boli za to odmenení hneď štyrmi gólmi. V 42. minúte vyrovnal Rastislav Gašpar a už o 26 sekúnd neskôr strelil víťazný gól Juraj Milý. Poisťujúci tretí gól pridal Vitalij Sitnikov, no a víťazstvo napokon zavŕšil gólom do prázdnej brány najproduktívnejší hráč tímu David Videlka. Žilinčania podobne ako včera zbabrali posledných dvadsať minút, a tak spod Poľany odchádzajú bodovo naprázdno. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok víkendu. (19:33:07)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:38
    Zápas sa už iba dohráva. Žilinskí hráči teraz trošku zbytočne pustili do zakončenia Martina Šimona, ale ten piaty gól Detvy v tomto zápase nepridal.
     
    58:54
    Od modrej čiary nahadzoval puk na žilinského brankára Jozef Sládok. Tentokrát jeho pokus nikto netečoval, a tak mal Tomáš Tomek uľahčenú prácu.
     
    58:28
    Peter Húževka sa snažil napraviť svoje predošlé zaváhanie. Cez dvoch obrancov sa pretlačil do zakončenia, ale strelou švihom prestrelil domácu bránu.
     
    57:45
    Už len niečo viac ako dve minúty zostáva do konca dnešného duelu. Žilina podobne ako včera absolútne nezvládla tretiu tretinu a tento týždeň bude hodnotiť ako neúspešný.
    57:27 VIDELKA - 4:1
     
    57:27
    Detva dala gól!
    Je rozhodnuté! Domáci hokejisti vedú už o tri góly a pripíšu si do tabuľky cenné tri body. Český útočník DAVID VIDELKA najskôr bránu netrafil, no následne obral o puk Petra Húževku a z pravého kruhu na vhadzovanie trafil prázdnu bránu. Bez asistencie.
     
    56:55
    Detvianski hokejisti sa v priebehu niekoľkých sekúnd dvakrát previnili voči pravidlám zakázaným uvoľnením. Po tom druhom si Petr Rosol zobral oddychový čas a posiela na ľad šesticu svojich zverencov.
     
    55:41
    Strelou spoza obrancu sa tentokrát prezentoval Filip Surovka. Tomáš Tomek betónmi zrazil puk, domáci útočník sa dostal aj k dorážke, no tá už minula priestor brány.
     
    55:16
    Domáci hokejisti opäť vyhadzujú puk cez všetky čiary, no tentokrát sa zakázané uvoľnenie nepíska. Žilinčania posielajú na ľad svoj elitný útok s Lukášom Handlovským.
     
    54:34
    Matúš Chovan to teraz skúšal strelou spoza obrancu a Tomáš Tomek musel zasahovať. Puk skryl do svojej lapačky, no rozohrať už nestihol.
     
    53:56
    Detva sa teraz oslobodila len za cenu zakázaného uvoľnenia. Hra sa tak presťahuje pred Matthewa Hacketta, ktorý od jedenástej minúty nedovolil Žilinčanom skórovať.
     
    53:31
    Na ľadovej ploche je teraz trošku viac miesta, čo korčuliarsky vyhovuje lepšie pripraveným Žlinčanom. Detva ale bojuje a s jej šancami to vyzerá veľmi dobre.
     
    52:07
    Teraz budeme svedkami vylúčenia na oboch stranách. Za sekanie smerujú na lavicu hanby Vitalij Sitnikov a takisto aj hosťujúci Michal Švihálek.
     
    51:25
    Útočné akcie sa teraz striedajú z jednej strany na druhú. Žilinčania zvyšujú svoju aktivitu, no domáci hokejisti si naďalej držia nádejný dvojgólový náskok.
     
    50:31
    Teraz sme videli šance na oboch stranách. Najskôr prečíslenie dvoch proti jednému zakončil nepresnou strelou Lukáš Handlovský a o pár sekúnd neskôr nedostal puk do odkrytej brány strelec zatiaľ víťazného gólu Juraj Milý.
     
    50:05
    Do konca tretej tretiny zostáva menej ako desať minút a Detva má veľkú šancu ukoristiť piate víťazstvo v sezóne. Teraz získava útočné pásmo, zásluhou Martina Belluša.
     
    49:24
    Matthew Hackett musel po dlhšom čase zasahovať. Z ľavého kruhu preveril jeho pozornosť Radim Hruška, no žilinský útočník mieril len do stredu brány. Domáci sa následne oslobodili len za cenu icingu.

    Miroslav Kováčik


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK DOXXbet Detva. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 42. Gašpar (Chovan, Surovka), 43. Milý (Sládok, Chovan), 48. Sitnikov (Surovka, Kuklev), 58. Videlka – 11. Húževka (Kozák, Pospíšil)


    HK DOXXbet Detva: Hackett (Nagy) – Mar. Chovan, Kuklev, Sládok, Fekiač, Macejko, Šimon, D. Jendroľ, Mat. Chovan – Ščurko, Surovka, Tibenský – Žilka, Gašpar, Milý – Belluš, Murček, Videlka – Piačka, M. Surový, Sitnikov.
    MsHK Žilina: Tomek (Mikoláš) – Juraško, Kozák, Poulin, Mazanec, Chaloupka, M. Roman, Meliško, Mendrej – Pospíšil, Witala, Handlovský – Klimenta, R. Hruška, Tvrdoň – Rogoň, Húževka, Švihálek – Dolinajec, Konečný, Stupka.

    Rozhodca: Peter Jonák, Vladimír Fridrich – Jozef Tvrdoň, Peter Rojík