Tottenham – Southampton 5:2 (kon.) | Bournemouth – West Ham 3:3 (kon.) | Chelsea – Brighton 2:0 (kon.)
Huddersfield Town – Stoke City 1:1 (kon.) | Manchester United – Burnley 2:2 (kon.) | Watford – Leicester 2:1 (kon.)
West Bromwich – Everton 0:0 (kon.) | Liverpool – Swansea 5:0 (kon.)
koniec
Huddersfield Town
1:1 (1:0)
Stoke City FC
cz Utorok 26.12.2017, 16:00 • John Smith's Stadium Huddersfield • Anglická Premier League • 20. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Jak je již v Anglii tradicí, tamní Premier League narozdíl od dalších předních evropských lig pokračuje i během Vánočních svátků. Na Štěpána je na programu hned osm zápasů, my se zde společně zaměříme na duel mezi Huddersfieldem Town a Stoke City, který začíná v 16 hodin.
     
    HUDDERSFIELD TOWN

    Spodní polovina tabulky Premier League je obrovsky vyrovnaná, The Terriers jsou na tom však velmi slušně. Nováčkovi ligy patří se ziskem dvaadvaceti bodů jedenáctá příčka, a to navzdory velmi těžkému losu v posledních kole. Proti Manchesteru City, Chelsea, Arsenalu či Evertonu svěřenci Davida Wagnea padli, nad Brightonem a Watfordem ovšem zvítězili a v minulém kole uhráli cennou remízu s trápícím se Southamptonem.
     
    STOKE CITY

    Stoke dnes čeká velmi důležitý zápas, parta kolem nestárnoucího Petera Crouche by se totiž v případě výhry na John Smith's Stadium na svého dnešního soupeře bodově dotáhla. Momentálně čtrnáctí Potters v poslední době pravidelně střídají lepší výsledky s těmi velmi špatnými. V minulém kole sice svěřenci Marka Hughese udolali West Brom 3:1, o kolo dříve ale prohráli proti o záchranu bojujícímu West Hamu 0:3. V jakém světle se předvedou dnes na hřišti nováčka z Huddersfieldu?
     
    Úvodní sestavy:

    Huddersfield Town: Lössl – Smith, Zanka, Schindler, Löwe – Mooy, Hogg – Quaner, Ince, van La Parra – Mounié.
    Náhradníci: Coleman – Malone, Cranie, Lolley, Depoitre, Hadergjonaj, Williams.

    Stoke City: Butland – Edwards, Shawcross, K. Zouma, Wimmer – D. Fletcher, Cameron – Shaqiri, Allen, Choupo-Moting – Crouch.
    Náhradníci: Grant – Berahino, Afellay, Adam, Sobhi, Diouf, Souttar.

    Rozhodčí: Taylor – Burt, McDonough.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Rajiv van La Parra se rozběhl po levém křídle, daleko se ale nedostal, poněvadž domácímu křídelníkovi Thomas Edwards zakopl míč do autu.
     
    3
    Shaqiri s Cameronem si nerozuměli a balon se dokutálel až k Jonasi Lösslovi, dánský gólman ve službách Terriers má nyní spoustu času na rozehrávku.
     
    4
    Domácí od začátku zápasu napadají velmi aktivně, což hráčům Potters dělá očividné problémy s rozehrávkou.
     
    5
    Švýcarský reprezentant Xherdan Shaqiri se vydal kupředu po ose hřiště a ze střední vzdálenosti nakonec vystřelil, Jonas Lössl ale jeho pokus bez potíží vyrazil.
     
    6
    Akce Stoke ještě pokračovala a z ostrého úhlu se ke střele prokousal nevysoký Joe Allen, Lössl si však i tentokrát poradil.
     
    8
    Mooyovu kolmici na Collina Quanera zastavil vracející se Eric Choupo-Moting, kamerunský křídelník už zakládá další protiakci Stoke.
     
    9
    Rajiv van La Parra se skácel k zemi po souboji s Edwardsem, sudí Anthony Taylor však nechává ve hře pokračovat, z čehož může těžit Xherdan Shaqiri.
     
    10
    Huddersfield právě vstřelil branku!
    Domácí se proti týmu s nejpropustnější obranou v Premier League rychle ujímají vedení! Steve Mounié se z pravé strany prokousal do pokutového území a poté poslal míč do předbrankového prostoru, odkud TOM INCE dokázal dopravit balon za Butlandova záda!
    10. Tom INCE - 1:0
     
    11
    Rajiv van La Parra roztáhl hru na Aarona Mooye, jehož následný centr z levé strany ale defenzíva Potters zblokovala.
     
    13
    Terriers úvodní trefa očividně nabudila, domácí jsou najednou jasně lepším týmem a neohroženě kombinují na útočné polovině.
     
    14
    Jonas Lössl vyběhl včas a ukryl kolmici adresovanou Choupo-Motingovi ve své náruči, huddersfieldští fotbalisté už pomalu zakládají další protiakci.
     
    15
    Zankův nepovedený odkop skončil přímo u Shaqiriho, jehož následná střela ale byla zblokována do zámezí, a Stoke tak bude zahrávat rohový kop.
     
    16
    Adresátem centru od rohového praporku byl pochopitelně vytáhlý Peter Crouch, jeho hlavička ale vcelku výrazně minula Lösslovu svatyni.
     
    17
    Edwardsův přízemní centr z pravé strany defenzíva Huddersfieldu zblokovala, hosté však ještě mohou pokračovat v kombinaci alespoň na polovině hřiště.
     
    19
    Collin Quaner a Steve Mounié dostali rozehrávající zadáky Stoke do potíží, hosté si ale nakonec dokázali – byť s problémy – poradit.
     
    20
    Eric Choupo-Moting vyběhl příliš brzy a ocitl se v ofsajdu, Jonas Lössl se nyní snaží uklidnit své spoluhráče a s rozehrávkou vyčkává.
     
    21
    Domácí obránci si vyměňují míč na polovině hřiště a nikam nespěchají, v posledních minutách převzali iniciativu pro změnu Potters.
     
    22
    Jack Butland nešťastně podklouzl, Steve Mounié toho ale nedokázal využít, poněvadž bývalý střelec francouzského Montpellieru při pokusu o střelu rovněž zakopl.
     
    24
    Rajiv van La Parra proti přesile dvou bránících hráčů Stoke vybojoval pro Huddersfield autové vhazování nedaleko půlící čáry.
     
    25
    Chris Löwe vyzval ke střele z levého okraje pokutového území právě van La Parru, jehož pokus byl ale defenzívou Potters přizvednut do zámezí.
     
    26
    Následný Mooyův centr od rohového praporku žádné nebezpečí pro Butlanda a spol. nezpůsobil, hráči v červeno-bílých dresech poté odkopli míč až ke středovému kruhu.
     
    27
    Christopher Schindler zaváhal v rozehrávce, načež se k míči dostal Shaqiri, jehož centr do předbrankového prostoru ale Crouche nenašel a míč poté proletěl jen těsně vedle pravé tyče.
     
    28
    Po nařízeném rohovém kopu se k nebezpečné hlavičce dostal hostující kapitán Ryan Shawcross, Lössl ale míč reflexivně vyrazil a následná dorážka Zoumy byla zblokována.
     
    29
    A další obrovská šance Potters! Zoumovu nepříliš povedenou hlavičku se efektními nůžkami pokusil usměrnit do sítě Eric Choupo-Moting, Jonas Lössl ale předvedl skvělý zákrok a udržel balon před brankovou čarou!
    29. Lössl udržel Choupo-Motingovu střelu na brankové čáře.
     
    30
    Ofsajd a v něm Collin Quaner, v posledních minutách zcela dominantní hosté se tak opět valí do útoku.
     
    31
    Ryan Shawcross je po tvrdém dopadu na zem očividně otřesen a sotva stojí na nohou, zdá se, že kapitán Stoke nebude moci pokračovat v utkání.
     
    32
    Střídání v týmu Stoke City: ze hřiště odchází Ryan Shawcross, přichází Ramadan Sobhi.
     
    34
    Po prodlevě způsobené Shawcrossovým střídáním se momentum přelilo opět na stranu domácích, svěřenci německého kouče Wagnera nyní neohroženě kombinují na útočné polovině.
     
    35
    Tom Smith si vyměnil míč s Quanerem a poté byl o něj připraven vracejícím se Choupo-Motingem, svěřenci Marka Hughese už zakládají další protiakci.
     
    36
    Ta ale neměla dlouhého trvání, poněvadž unikajícího Toma Wimmera – byť za cenu faulu – ještě před půlící čarou zastavil vracející se Ince, autor dosud jediného gólu.
     
    38
    Joe Allen šikovně roztáhl hru na Choupa-Motinga, který si došel pro faul od Smithe před hranicí pokutového území, a Potters tak budou zahrávat přímý kop z velmi zajímavé pozice.
     
    39
    Jeho exekuce se ujal podsaditý Xherdan Shaqiri, který sice zamýšleného adresáta Petera Crouche našel, bývalý reprezentant hrdého Albionu ale netrefil míč podle svých představ.
     
    40
    Po delší době zahrozili i Terriers. Rajiv van La Parra se zbavil svého strážce Camerona a poté z hranice pokutového území vypálil, Jack Butland ale jeho dělovku dokázal vyrazit!
     
    41
    Po nařízeném rohovém kopu se ke střele z uctivé vzdálenosti dostal Tom Ince, jeho značně nepřesná rána ale Butlanda vůbec neohrozila.
     
    42
    Gólman Stoke se ale po nepovedené zadovce od Allena dostal pod tlak a omylem zakopl míč do zámezí, Huddersfield se tak lacino dostane k dalšímu rohovému kopu.
     
    43
    Mooyův centr do pokutového území ale odhlavičkoval do bezpečí Peter Crouch a hosté poté postupně dopravili míč až k Lösslovi.
     
    44
    To bylo těsné. Na konci rychlé akce Wagnerovy party stál Rajiv van La Parra, jehož následná střela z nějakých čtrnácti metrů orazítkovala pravou tyč!
     
    45
    První půle bude hned o tři nastavené minuty delší.
     
    45+1
    Xherdan Shaqiri vyslal do pokutového území Choupa-Motinga, který nakonec dokázal dostat balon do sítě, ještě předtím mu ale byl odpískán ofsajd!
     
    45+2
    Kurt Zouma zápasnickým způsobem povalil k zemi Toma Inceho, což se sudímu Taylorovi pochopitelně nepozdávalo, a následovat tak bude přímý kop pro Terriers.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    Huddersfieldští ale napálili míč jen do zdi a Anthony Taylor okamžitě poté ukončil první poločas, po kterém ligový nováček vede nad Stoke 1:0 zásluhou Toma Inceho. Po rychlé trefě Terriers se k několika obrovským šancím dostali i Potters, skvěle chytající Jonas Lössl ale polapil hlavičku Zoumy i střelu Choupo-Motinga z bezprostřední blízkosti.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 17:03.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Collin Quaner byl faulován na polovině hřiště a následné rozehrávky se ujal Aaron Mooy, po jehož dalekonosném nákopu sice vznikla trma-vrma v šestnáctce Potters, nikdo v modro-bílém dresu se ale do zakončení nedostal.
     
    48
    Ke spektakulárním nůžkám se po dalším centru z pravé strany odhodlal Steve Mounié, po jeho nečekané střele ale míč proletěl těsně nad!
     
    49
    Na opačné straně se ke střele odhodlal Xherdan Shaqiri, jehož dělovka z dobrých dvaceti metrů ale vcelku výrazně minula Lösslovu bránu.
     
    51
    Po aktivním vstupu Terriers do druhé půle se domácí zatáhli do defenzívy a nyní pomalu zakládají další akci až od vlastního brankáře.
     
    52
    Tom Ince to po Mooyově kolmici zkusil z pravého okraje pokutového území, jeho nepříliš prudká střela ale zamířila přímo do Butlandovy náruče.
     
    53
    Collin Quaner si prokousal cestu až na pravý okraj velkého vápna, jeho následný centr byl ovšem zblokován a Potters už zakládají protiútok.
     
    55
    Svěřenci Marka Hughese na půli hřiště o míč přišli a na opačnou stranu se okamžitě vydal Tom Ince, po jehož nepříliš povedené spolupráci se Smithem se však domácí nakonec uchýlili jen ke kombinaci na vlastní polovině.
     
    56
    Collin Quaner povedenou kolmicí vyslal do zakončení van La Parru, Butland ale včas vyběhl a zmenšil střelecký úhel natolik, že se domácí křídelník nakonec k pořádné střele ani nedostal.
     
    57
    Steve Mounié se po centru z pravé strany zbavil svého strážce, jeho následná hlavička ale o pár decimetrů minula brankovou konstrukci Stoke!
     
    58
    Terriers převzali iniciativu. Aaron Mooy se nyní odhodlal k centru z levé strany, který sice našel nevysokého Inceho, jehož hlavička ale postrádala přesnost i razanci.
     
    59
    Žlutou kartu dostává Christopher Schindler (Huddersfield Town).
     
    60
    Stoke City právě vstřelilo branku!
    Domácí měli několik příležitostí na vstřelení druhého gólu, ten ale nikdy nepřišel a Potters to dokázali potrestat! Eric Choupo-Moting vyslal do úniku po levé straně Joea Allena, jenž poté parádním centrem našel na vzdálenější tyči RAMADANA SOBHIHO, který dokázal překonat přesouvajícího se Lössla!
    60. Ramadan SOBHI - 1:1
     
    61
    Sobhi to přehnal s oslavou svého gólu a sudí Anthony Taylor mu za svlečený dres ukázal žlutou kartu.
     
    62
    Svěřenci Marka Hughese jsou najednou aktivnějším týmem a Chris Löwe teď s problémy zakopl míč jen do autu.
     
    62
    Střídání v týmu Huddersfield Town: ze hřiště odchází Rajiv van La Parra, přichází Joe Lolley.
     
    62
    Střídání v týmu Huddersfield Town: ze hřiště odchází Steve Mounié, přichází Laurent Depoitre.
     
    64
    Eric Choupo-Moting vypálil zpoza hranice pokutového území, jeho ránu k bližší tyči si však Jonas Lössl zkušeně pohlídal a vyrazil míč do zámezí.
     
    65
    Exekuce nařízeného rohového kopu se ujal Xherdan Shaqiri, jehož centr z pravé strany ale žádného z jeho spoluhráčů nenašel.
     
    65
    Střídání v týmu Stoke City: ze hřiště odchází Xherdan Shaqiri, přichází Mame Diouf.
     
    66
    Aaron Mooy upadl v pokutovém území po souboji s Allenem a domácí se dožadují odpískání pokutového kopu, píšťalka sudího Taylora však mlčí.
     
    67
    Smithův centr z pravé strany byl sice přetažený, díky obětavému Aaronu Mooyovi ale Terriers ještě udrželi míč na hrací ploše a mohou pokračovat v kombinaci.
     
    69
    Geoff Cameron si v souboji s Incem pomohl nedovolenými prostředky, Anthony Taylor mu navíc ukázal žlutou kartu.
     
    70
    Darren Fletcher dostal pod tlak Geoffa Camerona, který si ale nakonec s rozehrávkou poradil a Potters už míří kupředu.
     
    71
    Střídající Mame Diouf se po trmě-vrmě v šestnáctce Terriers ocitl na zemi, ani tentokrát ale hlavní arbitr neposoudil zákrok tomu předcházející jako nedovolený.
     
    72
    Tom Smith byl nehezky faulován Kurtem Zoumou, ani on se tak žluté kartě nevyhne.
     
    73
    Smith se z trávníku zvedá jen velmi těžce a už se pomalu šourá do zámezí, Jack Butland si mezitím rovná zeď před nařízeným přímým kopem.
     
    74
    Aaron Mooy se nakonec trochu překvapivě odhodlal k přímé střele, jeho jedovatý pokus z ostrého úhlu ovšem Butland dokázal vyrazit.
     
    76
    Mame Diouf na útočné polovině přepadl přes jednoho z bránících hráčů Huddersfieldu a povalil jej k zemi, toto je naprosto zbytečná žlutá karta.
     
    76
    Střídání v týmu Stoke City: ze hřiště odchází Darren Fletcher, přichází Charlie Adam.
     
    77
    Vracející se Zanka ovládl sprinterský souboj s Dioufem a uklidnil hru zadovkou na gólmana Lössla, načež se z tribun ozval uznalý potlesk.
     
    78
    Terriers se následně usadili na útočné polovině, Mooyova křižná přihrávka ale v pokutovém území Inceho nenašla a hosté poté dostali míč do bezpečí.
     
    80
    Collin Quaner se v šestnáctce Stoke skácel k zemi po ostrém skluzu Kevina Wimmera, krajní zadák Potters si ale počínal čistě, a následovat tak bude jen rohový kop.
     
    81
    Choupo-Moting následně odkopl míč až ke středovému kruhu, fotbalisté Stoke se zatáhli do defenzívy a yorkshirský celek je jasně aktivnější.
     
    82
    Joe Allen poslal do pokutového území další centr z levé strany, který by si Lössl nejspíš pohlídal, Zanka ale ještě předtím zakopl balon do zámezí.
     
    83
    Po nařízeném rohovém kopu musel být Jonas Lössl v pozoru, dánský brankář si ale na zadní tyči s hlavičkou z ostrého úhlu poradil.
     
    83
    Střídání v týmu Huddersfield Town: ze hřiště odchází Chris Löwe, přichází Scott Malone.
     
    84
    Autor úvodního gólu Tom Ince se po centru z levé strany málem dostal ke střele, vracející se Joe Allen mu však na poslední chvíli míč zakopl.
     
    85
    Zanka nehezky zajel do unikajícího Mameho Dioufa, tady o žluté kartě nebylo sebemenších pochyb.
     
    86
    Jonas Lössl si dalekonosný nákop z poloviny hřiště pohlídal a okamžitě založil další rychlou protiakci Terriers.
     
    87
    Ta ale skončila u pozorného Ramadana Sobhiho, do protiakce se nyní vydává pro změnu hostující Peter Crouch.
     
    88
    Ani jednomu týmu se v závěru zápasu nedaří usadit se na útočné polovině a dostat se k závěrečnému tlaku, dělba bodů je s každou odehranou minutou blíže a blíže.
     
    88
    Collin Quaner šikovně přenechal míč volnému Tomu Smithovi, jehož následný centr z pravé strany byl ovšem zblokován a balon skončil v autu.
     
    89
    Kurt Zouma zůstal po srážce s vlastním spoluhráčem Butlandem v bolestech na trávníku, načež sudí Taylor k velké nelibosti publika přerušil hru.
     
    90
    Nad rámec druhého poločasu byly nastaveny hned čtyři minuty!
     
    90+1
    Kurt Zouma už je zpět na trávníku a hra může pokračovat, to už je ale téměř jedna celá nastavená minuta za námi.
     
    90+2
    Smithův přetažený centr z pravé strany Mooy s Malonem ještě udrželi na hrací ploše, načež se svěřenci kouče Wagnera uchýlili ke kombinaci na půli hřiště.
     
    90+3
    Prakticky okamžitě po odpískání Wimmerova faulu domácí rozehráli, defenzíva Potters se ale stihla zkonsolidovat a Terriers se k ničemu nedostali.
     
    90+4
    Možná poslední střelecký pokus v utkání si připsal Collin Quaner, jeho nepřesná střela z velké vzdálenosti ale Butlanda vůbec neohrozila.
     
    90+5
    Terriers se nakonec dostali ještě k jedné střele, střídající Joe Lolley ale zpoza hranice pokutového území poslal míč přímo do nastavené Butlandovy náruče.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je hotovo. Po změně stran si fotbalisté Huddersfieldu vytvořili několik šancí na zvýšení svého náskoku z prvního poločasu, ani jednu z nich ale neproměnili a poté přišel trest, když přesně po hodině hry vyrovnal střídající Ramadan Sobhi. V závěru utkání se domácí fotbalisté dostali k tlaku, další gólové šance si ale nevytvořili, a utkání tak nakonec končí zaslouženou remízou.
     
    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 7:8. Střely mimo: 6:4. Rohy: 8:5. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 9:12.
     
    To je z mé strany již vše, příště na počtenou! (17:56:36)

    Vojtěch Balon

    Góly: 10. Ince (Quaner) – 60. Sobhi (Allen)

    Karty:   59. Schindler (HUD), 85. Zanka (HUD) – 61. Sobhi (STK), 69. Cameron (STK), 72. K. Zouma (STK), 76. Diouf (STK)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 7:8. Střely mimo: 6:4. Rohy: 8:5. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 9:12.
    Huddersfield Town: Lössl – Smith, Zanka, Schindler, Löwe (83. Malone) – Mooy, Hogg – Quaner, Ince, van La Parra (62. Lolley) – Mounié (62. Depoitre).
    Náhradníci: Coleman – Malone, Cranie, Lolley, Depoitre, Hadergjonaj, Williams.

    Stoke City FC: Butland – Edwards, Shawcross (32. Sobhi), K. Zouma, Wimmer – D. Fletcher (76. Adam), Cameron – Shaqiri (65. Diouf), Allen, Choupo-Moting – Crouch.
    Náhradníci: Grant – Berahino, Afellay, Adam, Sobhi, Diouf, Souttar.

    Rozhodca: Taylor – Burt, McDonough