Hannover – Leverkusen 4:4 (kon.) | Lipsko – Hertha 2:3 (kon.)
koniec
RB Lipsko
2:3 (0:2)
Hertha BSC
Nedeľa 17.12.2017, 18:00 • Red Bull Arena (Leipzig) • Nemecká Bundesliga • 17. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Futbalisti Herthy Berlín sa tešia z cenného víťazstva na trávniku vicemajstrovského Lipska. Hostia zvolili vonku opatrnú taktiku a čakali na brejky či štandardky. Tento zámer im vyšiel dokonale, a tak v úvode druhého polčasu viedli o tri góly vďaka dvom presným zásahom Selkeho a nechytateľnej hlavičke Kaloua. Problémy im nerobilo ani dlhé oslabenie, pretože od siedmej minúty hrali bez vylúčeného Torunarighu. Lipčania využili početnú prevahu až v závere, keď duel zdramatizovali Orban s Halstenbergom. Aktivita domácich však prišla neskoro a body im nepriniesla. (20:00:37)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Lipsko má záverečné sekundy na vyrovnanie. Domáci futbalisti sa tlačia do útoku, ale chýba im zranený Marcel Halstenberg.
    90+2. Marcel Halstenberg (RBL) - 2:3
     
    90+2
    Lipsko práve strelilo gól! MARCEL HALSTENBERG využil váhanie Berlínčanov v pokutovom území, vletel pred bránu a odvážnou hlavičkou napol sieť. Teraz však zostáva ležať mimo hracej plochy a žiada si ošetrenie.
     
    90
    Riadny hrací čas sa naplnil. Hlavný rozhodca pridáva ešte tri minúty navyše, ktoré už asi veľa nezmenia.
     
    89
    Hertha Berlín dnes úplne eliminovala kľúčového útočníka Lipska Tima Wernera. Domáci zakončovateľ sa nedostal do jedinej šance.
     
    88
    Valentino Lazaro zatiahol za dres rozbehnutého Brumu, aby prerušil prípadný protiútok Lipska. Hlavný rozhodca ihneď vytiahol žltú kartu.
     
    88
    Niklas Stark vytvoril zo situácie dvoch proti dvom brejk dvoch na jedného, ale nedokázal prihrať voľnému Vedadovi Ibiševićovi.
     
    87
    Momentálne sa nedeje nič zaujímavé. Hostia naťahujú čas a snažia sa získať sekundy aj za cenu nešportových prejavov.
     
    84
    Vyzerá to tak, že Lipsko nevyhrá ani vo štvrtom ligovom zápase po sebe. Tabuľkový rozdiel medzi týmito dvoma tímami sa stenčí na štyri body.
     
    83
    Lipčanom sa kráti čas na vyrovnanie. Hertha poctivo bráni so všetkými hráčmi v okolí vlastnej šestnástky a necháva domácim minimum priestoru.
     
    81
    Vedad Ibišević je ďalším hráčom so žltou kartou. Skúsený útočník predviedol nešportové správanie a bol zbytočne potrestaný.
    80. Jean-Kévin Augustin (RBL)
     
    80
    Šanca pre Lipsko. Jean-Kévin Augustin nebezpečne vystrelil zvnútra šestnástky, Jarstein neudržal loptu vo svojej moci a dorážajúci Keita ho tvrdo atakoval.
     
    79
    Naby Keïta strieľal z diaľky, ale trafil iba Tima Wernera, ktorý bol navyše v ofsajdovej pozícii. Preto bola hra prerušená.
     
    78
    Genki Haraguči uvidel žltú kartu. Japonec takticky prerušil akciu domáceho tímu a bolo jasné, že neujde trestu od hlavného rozhodcu.
     
    77
    Arne Meier chcel využiť priestor na rýchly brejk, ale v situácii dvoch proti trom nedokázal presnejšie prihrať Vedadovi Ibiševićovi.
     
    76
    Momentálne sledujeme stereotypný futbal a dá sa očakávať, že v podobnom duchu to bude do konca zápasu. Lipsko búši do sformovanej obrany Herthy.

    Tomáš Lengyel

    Góly: 68. Orban, 90+2. Halstenberg – 5. Selke, 31. Kalou, 51. Selke

    Karty:   45. Keïta (RBL) – 78. Haraguči (HER), 81. Ibišević (HER), 88. Lazaro (HER)   7. Torunarigha (HER)


    Držení míče: 75 % : 25 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 12:1. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 13:11.
    RB Lipsko: Gulácsi – Klostermann (61. Kaiser), Konaté (31. Demme), Orban, Halstenberg – Kampl, Ilsanker, Keïta, Bruma – Y. Poulsen (46. Augustin), Werner.
    Náhradníci: Mvogo – Augustin, Demme, Compper, Bernardo, Kaiser, Laimer.

    Hertha BSC: Almenning Jarstein – Pekarík (46. Skjelbred), Stark, Torunarigha, Plattenhardt – Lustenberger, Maier – Esswein, Lazaro, Kalou (72. Haraguči) – Selke (69. Ibišević).
    Náhradníci: Kraft – Duda, Dardai, Haraguči, Ibišević, Langkamp, Skjelbred.