Hannover – Leverkusen 4:4 (kon.) | Lipsko – Hertha 2:3 (kon.)
koniec
RB Lipsko
2:3 (0:2)
Hertha BSC
Nedeľa 17.12.2017, 18:00 • Red Bull Arena (Leipzig) • Nemecká Bundesliga • 17. kolo
Predzápasové kurzy
    90+2. Marcel Halstenberg (RBL) - 2:3
     
    90+2
    Lipsko práve strelilo gól! MARCEL HALSTENBERG využil váhanie Berlínčanov v pokutovom území, vletel pred bránu a odvážnou hlavičkou napol sieť. Teraz však zostáva ležať mimo hracej plochy a žiada si ošetrenie.
     
    88
    Valentino Lazaro zatiahol za dres rozbehnutého Brumu, aby prerušil prípadný protiútok Lipska. Hlavný rozhodca ihneď vytiahol žltú kartu.
     
    81
    Vedad Ibišević je ďalším hráčom so žltou kartou. Skúsený útočník predviedol nešportové správanie a bol zbytočne potrestaný.
     
    78
    Genki Haraguči uvidel žltú kartu. Japonec takticky prerušil akciu domáceho tímu a bolo jasné, že neujde trestu od hlavného rozhodcu.
     
    72
    Ondrej Duda sa dnes nepozrie do hry. Maďarský kouč hostí poslal do zápasu Japonca Genkiho Haragučiho, odišiel Salomon Kalou.
     
    69
    Pál Dárdai reaguje na inkasovaný gól. Z trávnika odišiel mladý strelec dvoch gólov Davie Selke, ktorého nahradil skúsenejší Vedad Ibišević.
    68. Willi Orban (RBL) - 1:3
     
    68
    Lipsko práve strelilo gól! Kapitán zavelil do útoku. WILLI ORBAN si nabehol na presný center Brumu z pravého krídla a presnou hlavičkou nedal šancu Jarsteinovi.
     
    63
    Davie Selke mal na dosah hetrik. Mladý nemecký útočník bežal od polovice ihriska sám na brankára Gulácsiho, dokázal ho obstreliť, ale trafil iba žrď.
     
    61
    Kouč Lipska urobil aj posledné tretie striedanie. Po hodine hry poslal na trávnik Dominika Kaisera, na lavičku putoval Lukas Klostermann.
    51. Davie Selke (HER) - 0:3
     
    51
    Hertha dala gól! Hostia sa napokon dočkali. DAVIE SELKE na hranici pravidiel atakoval v šestnástke protihráča, ale aj videorozhodca potvrdil, že išlo o čistý zákrok. Útočník Berlínčanov preto zostal nepokrytý a jednoducho skóroval.
     
    50
    Veľká šanca hostí. Davie Selke unikol obrancom Lipska a dostal sa až do pokutového územia. Jeho krížnu strelu vyrazil Gulácsi iba pred voľného Arneho Meiera, no ten sa pred odkrytou bránou pošmykol a vybojoval iba roh.
     
    46
    Obaja tréneri cez prestávku urobili jednu zmenu. Peter Pekarík musel odstúpiť pre zranenie a nahradil ho Per Ciljan Skjelbred. V drese Lipska už neuvidíme na trávniku Yussufa Poulsena, ktorého vymenil Jean-Kévin Augustin.
     
    45
    Peter Pekarík zostáva ležať na trávniku. V súboji o loptu ho zasiahol Naby Keita, ktorý hral so zdvihnutou nohou a dostal za to žltú kartu.
     
    37
    Diego Demme mohol nakopnúť svojich spoluhráčov. Našiel si odrazenú loptu po rohovom kope a volejom ju poslal priamo do žrde. Rune Almenning Jarstein sa len prizeral.
     
    31
    Domáci kouč ihneď reaguje prvým striedaním v dnešnom zápase. Z ihriska stiahol stopéra Ibrahimu Konatého, ktorého nahradil Diego Demme.
    Salomon Kalou (HER) - 0:2
     
    31
    Hertha dala gól! Berlínčania sú dnes maximálne efektívni. Presný center z pravej strany našiel pripraveného SALOMONA KALOUA a ten predviedol ideálnu hlavičku, ktorá skončila v sieti.
    7. Jordan Torunarigha (HER)
     
    7
    Ďalšia mimoriadne zaujímavá situácia na trávniku v Lipsku. Hlavný rozhodca už v siedmej minúte vylúčil Jordana Torunarighu, ktorý stiahol na zem prenikajúceho Tima Wernera. Veľmi prísna červená karta pre hosťujúceho obrancu.
    5. Davie Selke (HER) - 0:1
     
    5
    Hertha dala gól! Hostia hneď z prvej strely do priestoru brány otvorili skóre. Alexander Esswein našiel presnou prízemnou prihrávkou vo vnútri šestnástky DAVIEHO SELKEHO a jeho pohotové zakončenie skončilo v sieti.

    Tomáš Lengyel

    Góly: 68. Orban, 90+2. Halstenberg – 5. Selke, 31. Kalou, 51. Selke

    Karty:   45. Keïta (RBL) – 78. Haraguči (HER), 81. Ibišević (HER), 88. Lazaro (HER)   7. Torunarigha (HER)


    Držení míče: 75 % : 25 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 12:1. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 13:11.
    RB Lipsko: Gulácsi – Klostermann (61. Kaiser), Konaté (31. Demme), Orban, Halstenberg – Kampl, Ilsanker, Keïta, Bruma – Y. Poulsen (46. Augustin), Werner.
    Náhradníci: Mvogo – Augustin, Demme, Compper, Bernardo, Kaiser, Laimer.

    Hertha BSC: Almenning Jarstein – Pekarík (46. Skjelbred), Stark, Torunarigha, Plattenhardt – Lustenberger, Maier – Esswein, Lazaro, Kalou (72. Haraguči) – Selke (69. Ibišević).
    Náhradníci: Kraft – Duda, Dardai, Haraguči, Ibišević, Langkamp, Skjelbred.