Brighton – Crystal Palace 0:0 (kon.) | Leicester – Tottenham 2:1 (kon.) | Watford – Manchester United 2:4 (kon.)
West Bromwich – Newcastle 2:2 (kon.)
koniec
West Bromwich Albion
2:2 (1:0)
Newcastle United
Utorok 28.11.2017, 21:00 • The Hawthorns, West Bromwich • Anglická Premier League • 14. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vážení diváci, vitajte pri priamom prenose zo 14. kola anglickej Premier League. Boj o pokojné pozície v tabuľke pokračuje, výhra by pomohla obom celkom. West Bromwich Albion hostí nováčika, Newcastle United chce dať zabudnúť na sériu nepriaznivých súbojov, to isté však platí aj o domácich.

    Stretnutie sa začne o 21:00.
     
    Newcastle United

    Nováčik má za sebou rozporuplnú sériu stretnutí. Rafael Benítez vstúpil do tohto ročníka na jednotku, z posledných ôsmich zápasoch však Newcastle získal iba chudobných päť bodov! Aj kvôli tomu sa The Magpies prepadli až na štrnástu pozíciu, na konte majú rovnaký počet bodov. Celková zápasová bilancia hostí je nasledovná – štyri výhry, dve remízy a sedem prehier. Skóre je negatívne – 11:17. Uplynulú sobotu utrpeli hráči Newcastlu na vlastnom štadióne prehru rozdielom triedy so solídne hrajúcim Watfordom, za ktorý sa presadili Hughes, vlastným gólom Yedlin a na 3:0 uzavrel Gray. Diváci na štadióne The Hawthorns neuvidia výkony Dummetta a Atsua, otázny je štart Lascellesa.
     
    West Bromwich Albion

    Pokiaľ Newcastle vyhral naposledy ešte 21. októbra, u WBA je to výrazne horšie. Posledné víťazstvo v Premier League sa datuje ešte do augusta, v druhom kole West Brom zvíťazil vonku nad Burnley. Odvtedy prichádzali iba remízy a prehry, konkrétne v pomere 5:6. Ak si k tomu pripočítame aj víťazstvá, dostaneme dokopy jedenásť bodov a skóre 10:19. Je potrebné priznať, že The Baggies majú za sebou stretnutia s tímami z tzv. TOP 6, výnimkou je iba Manchester United a Liverpool. Po zlých výkonoch dostal vyhadzov Tony Pulis, ktorý pôsobil u celku od roku 2015. Vedenie tímu prevzal dočasne Gary Megson, jeho zverenci prekvapivo remizovali túto sobotu vo Wembley s Tottenhamom 1:1. V nemenej dôležitom meraní síl s Newcastlom nemôžu domáci počítať s Dawsonom, Morrisonom a Chadlim.

    Môžeme očakávať vyrovnaný súboj, bude to bitka o každý meter ihriska.
     
    Úvodné zostavy:

    West Bromwich Albion: Foster – Nyom, Hegazy, J. Evans, Gibbs – Phillips, Livermore, Barry, Field – Robson-Kanu, Rondón.
    Náhradníci: Myhill – Yacob, McClean, Burke, Jay Rodriguez, Krychowiak, McAuley.

    Newcastle United: Darlow – Yedlin, Lejeune, Clark, Mbemba – Hayden, Merino – Jacob Murphy, Ayoze Pérez, Ritchie – Joselu.
    Náhradníci: Elliot – Shelvey, Gayle, Diamé, Aarons, Manquillo, A. Mitrović.

    Rozhodca: Probert – Garratt, Cook.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop patril domácim, ktorí však okamžite strácajú loptu.
     
    2
    Hal Robson-Kanu videl šprintujúceho Rondóna, Karl Darlow ale dobre čítal hru a po loptu si vybehol.
     
    3
    Aktívnejším mužstvom zo začiatku je West Brom, obrana Newcastlu je však dobre rozostavaná a domáci sa tak nevedia dostať do šestnástky nováčika.
     
    4
    Prvý vážnejší atak United, avšak aj obrana The Baggies je kompaktná.
     
    5
    Matt Ritchie sa dostal z pravej strany k možnosti na strelu, jeho pokus blokuje Ahmed Hegazy na rohový kop.
     
    6
    Roh Ritchieho odvrátený, Hal Robson-Kanu sa márne snažil o prisúdenie rovnakej štandardky na druhej strane ihriska. Karl Darlow pošle loptu do poľa.
     
    7
    Zatiaľ bez vážnejšej šance, hrá sa prevažne v strede ihriska, respektíve pri postranných čiarach.
     
    8
    Podobný začiatok sa dal očakávať. Tímy sa nebudú silou mocou tlačiť dopredu, obom celkom ide o body, ktoré môžu byť v konečnom súčte dôležité.
     
    9
    Jacob Murphy to vyskúšal z veľkej diaľky, strela mu evidentne nesadla. Rovnako to cítil aj Rafa Benítez, ktorý si od zlosti radšej sadol na svoje miesto.
     
    10
    Rovnaký hráč svoj nepodarok odčinil o minútu neskôr výborným driblingom. Allan Nyom si musel pomôcť faulom, uvidíme nádejný priamy kop Newcastlu.
     
    11
    Rozohrávky sa ujal Florian Lejeune. Jeho prízemný center zblokoval múr, následný druhý center odvrátil Ahmed Hegazy.
     
    12
    Priamy kop aj pre WBA, aj José Salomón Rondón trafil iba pred ním stojaci múr.
     
    13
    Nyom s druhým faulom v rozpätí niekoľkých minút, domáci obranca stratil loptu v súboji s Pérezom, nasleduje ďalšia štandardka.
     
    14
    Ciaran Clark sa dostal do hlavičkového zakončenia, Ben Foster reagoval na loptu veľmi rýchlo, čím zabránil prípadnej dorážke. Azda najväčšia príležitosť doterajšieho priebehu duelu.
     
    15
    Matt Phillips nezachytil pas spoluhráča pri postrannej čiare, vhadzovanie pre Newcastle, vhodí ho Chancel Mbemba. Za sebou máme úvodnú štvrťhodinu.
     
    16
    Ayoze Pérez tentoraz neprešiel cez Nyoma. Ten sa zatiaľ hľadá, tentokrát mu stačil aj pomalší zákrok voči súperovi. Hostia útočia častejšie práve cez stranu, na ktorej hrá Nyom.
     
    17
    Nedokonalá narážačka Murphyho, Nyom malou domov na Fostera, ten rozohral nový atak. Hal Robson-Kanu nedokázal odcentrovať cez Clarka, West Bromwich zostáva pri lopte.
     
    18
    Matt Phillips má problém presadiť sa cez zadákov hostí, navyše sa píska útočný faul Sama Fielda.
     
    19
    Po centri Ritchieho z pravej strany si nerozumeli Hegazy a Foster. Brankár domácich vybehol po loptu, no on a ani Hegazy loptu neodkopli. Tá sa tak dostala pred odkrytú bránu, Joselu však nebol pripravený na túto situáciu.
    19. Ben Foster (WBA)
     
    20
    José Salomón Rondón napriahol z takmer tridsiatich metrov. Už, už to vyzeralo, že táto strela nemá šancu skončiť v bráne, napokon ale opečiatkovala spojnicu brány hostí. Karl Darlow zostal len tak stáť, tento gól by šiel pravdepodobne na jeho vrub.
    20. José Salomón Rondón (WBA)
     
    20
    Ešte v tej istej minúte Rondón takmer hlavičkoval po centri Phillipsa. Vyzerá to tak, že sa nám začína blýskať na zaujímavejšie momenty.
     
    22
    Futbalisti West Bromu upokojujú dianie v poli a držia loptu na svojich kopačkách.
     
    23
    Väčšie držanie lopty domácich neznamená nič, Isaac Hayden si proti Rondónovi počínal nedovolene. Nasledovať bude ďalšia centrovaná lopta pred Darlowa.
     
    24
    Nyom s centrom na Rondóna, skvelou defenzívnou hlavičkou sa prezentoval Florian Lejeune.
     
    25
    Sam Field šiel do súboja s Murphym o niečo neskôr, faul aj na domácej strane. Matt Ritchie s exekúciou priameho kopu, tento pokus Bena Fostera v žiadnom prípade nemohol ohroziť.
     
    26
    Medzičasom sme už za polovicou polčasu. Po dvoch šanciach na oboch stranách sa vývoj zápasu opäť ustálil.
     
    27
    Kieran Gibbs tieňovaný Yedlinom, zo súboja vyšiel domáci obranca. Naďalej sledujeme bojovný futbal.
     
    28
    Hal Robson-Kanu spracoval center spoluhráča, zozadu ho atakoval Lejeune a preto sa Kanu porúčal na zem. Hlavný arbiter to všetko posúdil ako nedovolený zásah do hry od domáceho hráča, preto sa píska proti bráne WBA.
     
    29
    The Magpies vpredu dlho nevydržali, museli sa razom brániť. Ani to však netrvalo dlho, Gareth Barry predviedol neúspešný center na ľavé krídlo.
     
    30
    Jacob Murphy ponižuje aj naďalej. Teraz si pri postrannej čiare vychutnal duo Nyom-Phillips. Z následného centru však nebolo nič, na tom musí tento krídelník ešte popracovať.
     
    31
    Chancel Mbemba so šťavnatým vzdušným pasom, ktorý mal nájsť Joselua. Ben Foster už tradične predviedol solídny zákrok.
    31. Joselu (NEW)
     
    33
    Matt Phillips vybojoval prakticky stratenú loptu po chybe Mbembu. Domáci hráč si loptu dal na silnejšiu nohu a odcentroval. Loptu poslal na roh jeden z hráčov Newcastlu.
     
    34
    Lopta na zadnú žrď nebezpečenstvo nepriniesla, na rade sú domáci.
     
    35
    Isaac Hayden ukončil akciu Newcastlu. Strela Ritchieho bola zablokovaná, druhý pokus hostí už skončil v rukaviciach domáceho gólmana.
     
    36
    Foster s nepresnou rozohrávkou, čo hosťujúci fanúšikovia ocenili sarkastickým potleskom.
     
    37
    Fauly hostí sa stupňujú, čoskoro uvidíme aj prvú žltú kartu.
     
    38
    Dobré vykombinovanie od West Bromu skončilo hlavičkou Robsona-Kanua. Rondón vrátil loptu na hranicu veľkého vápna, odkiaľ odcentroval na spoluhráča Hegazy. Robson-Kanu hlavičkoval do protipohybu Darlowa, lopta však letela príliš pomaly, čo dalo Darlowovi dostatok času na potrebný zákrok.
    38. Hal Robson-Kanu (WBA)
     
    39
    Sam Field sa zranil v jednom zo súbojov a potrebuje menšie ošetrenie. Vyzerá to tak, že Field bude môcť pokračovať v zápase po odchode za postrannú čiaru.
     
    41
    Karl Darlow podcenil vzdušnú prihrávku Barryho. Pred bránou Newcastlu tak nastal zmätok, ktorý vyriešili až obrancovia hostí.
     
    42
    Veľké problémy zadnej formácie United. Tá má problémy s udržaním Kanua a Rondóna, v tomto okamihu sa po centri z bránkovej čiary dostal do zakončenia druhý menovaný, toho však vygumoval kontroverzným zákrokom Clark.
    42. Hal Robson-Kanu (WBA)
     
    43
    Phillipsova pätička na Nyoma nevyšla, West Brom zostáva pri lopte.
     
    44
    Ayoze Pérez podkopol Jonnyho Evansa, jednalo sa o útočný faul. Určite sa nadstaví aspoň jedna minúta.
     
    45
    Joselu priťukol loptu Murphymu, ten ale nezvládol prvý dotyk s loptou a predkopol si ju až príliš silno.
     
    45+1
    Nadstavuje sa jedna minúta.
     
    45+1
    West Bromwich Albion dal gól! Nezáživný polčas ukončila akcia po ľavej strane. Nákop Evansa z polovice ihriska na Gibbsa, ten po jednom dotyku poslal presný center pred bránu. HAL ROBSON-KANU vyskočil do vzduchu a hlavou prekonáva Karla Darlowa!
    45+1. Hal Robson-Kanu (WBA) - 1:0
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Až nadstavená minúta priniesla otvárací gól, hlavou sa oň postaral Hal Robson-Kanu. Tento zásah rozčertil hosťujúceho lodivoda, Rafa Benítez je riadne nahnevaný.

    Druhý polčas sa začne približne v 22:03.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Druhý polčas odštartoval Newcastle, ktorý musí priniesť niečo nové. West Bromwich je na koni, pred nami je však celé druhé dejstvo tohto merania síl.
     
    47
    Nyom v množstve súbojov s Murphym, roh pre hostí.
     
    47
    Matt Ritchie posadil loptu na hlavu Clarka. Ten hlavičkoval v ťažkej pozícii, kapitán United loptu zbadal v poslednej chvíli.
     
    48
    Sam Field podrazil Merina, štandardná situácia pre Newcastle, hostia začali po zmene strán lepšie.
     
    49
    Nevyužitá situácia, ktorá zaváňala signálom. Ten mal skončiť centrom z ľavej strany, Florian Lejeune loptu nedobehol...
     
    50
    Prvýkrát od prestávky sa West Brom usadil na polovici súpera. Chancel Mbemba zblokoval pas z pravej strany, Nyom vhadzuje nakrátko.
     
    51
    Nyom toho so spoluhráčmi veľa nevymyslel, hra sa pomaly presúva na druhú stranu.
     
    52
    Mikel Merino prízemnou strelou z prvej preveril pozornosť Fostera. Zakončenie z voleja bolo prvotriedne, to však platí aj o postrehu domáceho brankára.
    52. Mikel Merino (NEW)
     
    53
    José Salomón Rondón s neskorým zákrokom na Mbembu, hlavný arbiter si už privoláva oboch hráčov a oboznamuje ich so svojím verdiktom. Na žltú kartu to stále nie je.
     
    54
    Chystajú sa prvé striedania, ktoré by mohli ovplyvniť vývoj duelu.
     
    55
    Jonny Evans sa zahrával s ohňom, keď pred vlastným pokutovým územím manévroval s loptou. Bývalý hráč Manchestru United aj so šťastím prekonáva tento malér.
     
    56
    West Bromwich Albion dal gól! Pri takomto štýle hry hostí si dovolím napísať, že je rozhodnuté. Pokiaľ Newcastle nepridá na intenzite, bude to iba horšie. Precízny center sprava od Matta Phillipsa na zadnú tyč, kde sa už vyskytoval nikým nechránený SAM FIELD. Zakončenie z prvej, Karl Darlow nemal šancu zabrániť gólu.
    56. Sam Field (WBA) - 2:0
     
    58
    Matt Phillips sa hnevá na arbitra, ktorý prisúdil loptu hosťom napriek tomu, že Jacob Murphy hral veľmi na hrane a v súboji so spomínaným hráčom si pomáhal rukami.
     
    59
    Newcastle United dal gól! Hostia potrebovali rýchly kontaktný gól, ten aj prichádza! Druhý roh v krátkom slede, CIARAN CLARK si vyskočil na center spoza rohovej zástavky a prekonáva mierne spomaleného Fostera.
    59. Ciaran Clark (NEW) - 2:1
     
    60
    Nováčik potreboval takýto impulz, ožíva aj Rafael Benítez. Ayoze Pérez si nedokázal spracovať rýchly polovysoký center, útočník hostí sa chytá za hlavu.
     
    61
    Psychicky sú na tom lepšie hostia, ktorí majú stále dostatok času na vyrovnanie. Pri lopte Mikel Merino.
     
    62
    Jake Livermore preniesol hru na Phillipsa, ten neuspel proti Mbembovi.
     
    63
    O niekoľko sekúnd neskôr nasledovala priamočiara akcia WBA, Hal Robson-Kanu si po spracovaní lopty mohol vybrať, kam pošle svoj pokus. Táto rana šla iba doprostred brány, Karl Darlow si tento zákrok vychutnal.
    63. Hal Robson-Kanu (WBA)
     
    64
    Ciaran Clark s čistým sklzom voči Rondónovi, nasleduje prvé striedanie.
     
    65
    Striedanie v tíme Newcastle United: z ihriska odchádza Jacob Murphy, prichádza Rolando Aarons.
     
    66
    Toto môže zamrzieť. Výborná kombinácia Newcastle sa končí doslova tragickým pokusom o center od Yedlina. Ten sa svojmu pokusu smeje, je to mierna tragikomédia.
     
    67
    Striedanie v tíme West Bromwich Albion: z ihriska odchádza Gareth Barry, prichádza Claudio Yacob.
     
    68
    Pokiaľ by sme mali k dispozícii štatistiku držania lopty v posledných desiatich minútach, jasne by v nej dominovali futbalisti Newcastle. Aj teraz sú hostia usadení na útočnej polovici.
     
    69
    Útočný faul Rondóna, na bránenie víťazstva je stále priskoro, toto sa West Bromu môže vypomstiť.
     
    70
    Matt Ritchie zahadzuje obrovskú šancu na vyrovnanie! Skvelý prízemný center na zadnú tyč od Aaronsa, Ayoze Pérez loptu netriafa, Ritchie však áno. Tutovka je nepremenená, Ben Foster vyčaroval geniálny zákrok, ktorý sa však do štatistík nezaráta. Dôvodom je ofsajd Péreza, ktorý prejavil snahu o zakončenie.
    70. Matt Ritchie (NEW)
     
    71
    Jonny Evans si toho nakladá až priveľa. Už druhýkrát v zápase vyšiel z obrany aj s pomocou šťasteny, Ayoze Pérez ho nešťastne fauloval.
     
    73
    Striedanie v tíme Newcastle United: z ihriska odchádza Joselu, prichádza Aleksandar Mitrović.
     
    74
    Zase raz perfektná centrovaná lopta od Phillipsa z pravej strany. Florian Lejeune zasiahol v poslednej chvíli a loptu miernym tečom posiela za autovú čiaru.
     
    75
    Aleksandar Mitrović podržal loptu pri rohovej zástavke, počkal si podporu spoluhráčov a adresoval im prihrávku. Po dvoch "ťukesoch" prišla snaha o zakončenie Ritchieho, Ben Foster si dal pozor.
     
    77
    Do konca stretnutia zostáva približne štvrťhodina, Ciaran Clark v šestnástke čistým spôsobom obral o loptu Robsona-Kanua, domáci si pýtali pokutový kop.
     
    78
    Hal Robson-Kanu sa pri spomínanom sklze Clarka zranil, domáci lodivod bude reagovať dvojitým striedaním.
     
    79
    Ayoze Pérez sa s tým nepáral a po sklepnutí lopty od Haydena z otočky vypálil na cieľ. Zakončenie mierilo iba doprostred, Ben Foster mal výhľad jasný.
     
    80
    Striedanie v tíme West Bromwich Albion: z ihriska odchádza Kieran Gibbs, prichádza James McClean.
    Striedanie v tíme Newcastle United: z ihriska odchádza Isaac Hayden, prichádza Jonjo Shelvey.
     
    80
    Jay Rodriguez mal taktiež prísť na trávnik, na svoj príchod si ofenzívny hráč WBA ešte počká.
     
    81
    Ayoze Pérez hľadal na druhej strane poľa Aaronsa, k tomu sa ale lopta nedostala, dobre zasiahol Allan Nyom.
     
    82
    Jonjo Shelvey sa okamžite ukázal svojou víziou. Kolmica za obranu na Yedlina, toho za nohy vzal James McClean. K faulu došlo na hranici veľkého vápna, chýbalo možno tridsať centimetrov a bola by z toho penalta!
     
    83
    Newcastle United dal gól! Matt Ritchie sa postavil k lopte a napálil to smerom na bránu! Lopta sa nešťastne odrazila od Rondóna, potom aj od JONNYHO EVANSA, aby nakoniec skončila za chrbtom Bena Fostera! Smolný moment pre stopéra West Bromu.
    83. Jonny Evans (NEW) - 2:2
     
    84
    Striedanie v tíme West Bromwich Albion: z ihriska odchádza Sam Field, prichádza Grzegorz Krychowiak.
     
    85
    Do konca zostáva stále niekoľko minút, Newcastle môže zlomiť tento duel.
     
    86
    Claudio Yacob odvracia center na rohový kop, Rafael Benítez ide podporiť svojich zverencov spoza postrannej čiary.
     
    87
    Matt Ritchie tie centre naozaj vie, k hlavičkám sa dostali až dvaja hráči hostí, no tí to neurobili vôbec dobre.
     
    88
    Posledné momenty zápasu, Newcastle pri lopte.
     
    89
    Jonjo Shelvey ukazuje svoju genialitu aj naďalej. Je veľká škoda, že Shelvey nehral od začiatku. Svojou prihrávkou našiel Yedlina, ten sa nachádzal v zhruba polmetrovom ofsajde.
     
    90
    The Magpies sa držia vpredu a zahrávajú rohový kop.
     
    90+1
    Nadstavujú sa štyri minúty. Štandardka spoza rohovej zástavky v tomto prípade až taká dobrá nebola.
     
    90+1
    Všetko je otvorené, rovnako tak aj obrana hostí. Domáci môžu rozhodnúť gólom z protiútoku.
     
    90+2
    Nyom odviedol skvelú prácu, na jeho robotu nadviazal Hal Robson-Kanu. Podržanie lopty a faul Clarka. Uvidíme priamy kop z nepríjemnej vzdialenosti pre brankára. Nasledovať môže ako strela, tak aj center.
     
    90+3
    Grzegorz Krychowiak triafa iba múr, lopta sa ale odráža k Rondónovi. Ten síce vycvičil protihráča, jeho center však adresáta nenašiel.
     
    90+4
    Ahmed Hegazy v nezvyčajnej pozícii na krídle, center odvrátil Mikel Merino. Ešte je tu čas na jeden, nanajvýš dva ataky.
     
    90+4
    Rolando Aarons vybojoval faul pri postrannej čiare, no od brány Fostera je to náramne ďaleko.
     
    90+5
    Všetci hráči pred veľkým vápnom West Bromu, Shelvey sa k strele nedostal. Je po všetkom.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 2:5. Rohy: 1:6. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 13:12.
     
    Po nevýraznom prvom polčase sa futbalové divadlo rozbehlo naplno až po zmene strán. Na gól Robsona-Kanua z prvej nadstavenej minúty prvé dejstva nadviazal Field. O tri minúty neskôr však Clark reagoval po rohovom kope, všetko to ukončil nešťastný teč Evansa po priamom kope Ritchieho. Newcastle ovládol duel v poslednej polhodine, stačilo to však iba na vyrovnanie.
     
    Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem dobrú noc. (22:56:23)

    Viktor Kalinács

    Góly: 45+1. Robson-Kanu, 56. Field – 59. Clark, 83. J. Evans (vla.)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 2:5. Rohy: 1:6. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 13:12.
    West Bromwich Albion: Foster – Nyom, Hegazy, J. Evans, Gibbs (80. McClean) – Phillips, Livermore, Barry (67. Yacob), Field (84. Krychowiak) – Robson-Kanu, Rondón.
    Náhradníci: Myhill – Yacob, McClean, Burke, Jay Rodriguez, Krychowiak, McAuley.

    Newcastle United: Darlow – Yedlin, Lejeune, Clark, Mbemba – Hayden (80. Shelvey), Merino – Jacob Murphy (65. Aarons), Ayoze Pérez, Ritchie – Joselu (73. A. Mitrović).
    Náhradníci: Elliot – Shelvey, Gayle, Diamé, Aarons, Manquillo, A. Mitrović.

    Rozhodca: Probert – Garratt, Cook