Tel Aviv – Astana 0:1 (kon.) | Slavia – Villarreal 0:2 (kon.) | Partizan – Skenderbeu 2:0 (kon.)
YB Bern – D.Kyjev 0:1 (kon.) | Razgrad – Braga 1:1 (kon.) | Başakşehir – Hoffenheim 1:1 (kon.)
AEK Atény – AC Miláno 0:0 (kon.) | Rijeka – Austria 1:4 (kon.) | Lyon – Everton 3:0 (kon.)
Limassol – Bergamo 1:1 (kon.) | Lok. Moskva – Tiraspol 1:2 (kon.) | Kodaň – Zlín 3:0 (kon.)
Plzeň – Lugano 4:1 (kon.) | FCSB – Be'er Sheva 1:1 (kon.) | Kolín nad Rýnom – Borisov 5:2 (kon.)
Arsenal – CZ Belehrad 0:0 (kon.) | Salzburg – Konyaspor 0:0 (kon.) | Guimarães – Marseille 1:0 (kon.)
Bilbao – Östersunds FK 1:0 (kon.) | Hertha – Zorja Luhansk 2:0 (kon.) | Lazio – Nice 1:0 (kon.)
Arnhem – Waregem 0:2 (kon.) | Rosenborg – Zenit 1:1 (kon.) | Sociedad – Vardar 3:0 (kon.)
koniec
FC Viktoria Plzeň
4:1 (3:1)
FC Lugano
Štvrtok 02.11.2017, 21:05 • Doosan Arena, Plzeň • Európska liga • Skupina G
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:05.
     
    Vážení diváci! Vitajte pri sledovaní on-line textového prenosu! Dnes máme na programe 4. kolo skupinovej fázy Európskej ligy, kde FC Viktoria Plzeň bude hostiť na vlastnom štadióne FC Lugano. Poďme si v krátkosti predstaviť aktuálnu formu oboch celkov.

    FC VIKTORIA PLZEŇ:

    Futbalisti tohto celku sa po 3. kole skupinovej fázy Európskej ligy nachádzajú na 3. priečke tabuľky so ziskom troch bodov. Na svojom konte majú jedno víťazstvo a dve porážky. Svojím súperom dovedna nastrieľali 5 gólov, ale aj až 7 inkasovali. V prvom kole si zmerali sily so Steauou, ktorej podľahli rozdielom triedy. V druhom kole si hľadko poradili na domácej pôde s Beer Shevou a v tom poslednom podľahli 2:3 s ich dnešným súperom.

    FC LUGANO:

    Hráči Lugana si vstup do turnaja rozhodne predstavovali inak. V prvom kole prehrali 1:2 s Beer Shevou, v druhom rovnakým výsledkom podľahli Steaue, ale chuť si napravili v tom poslednom, kde tentoraz 2:1 vyhrali nad Viktoriou Plzeň. Momentálne sa nachádzajú na druhej priečke so ziskom troch bodov. Takisto majú na svojom konte jedno víťazstvo a dve porážky. V zápase s Viktoriou Plzeň sa presnými zásahmi blisol Bottani, Carlinhos a v 88. minúte aj Gerndt.

    Z pozície komentátora sa Vám bude hlásiť Róbert Gašpárek.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    2
    FC Lugano má výhodu outového vhadzovania na polovici súpera.
     
    3
    Carlinhos vystrelil z vnútra pokutového územia, ale lopta končí vedľa ľavej tyčky.
     
    4
    Viktoria Plzeň dala gól!
    MICHAEL KRMENČÍK si zbehol do šestnástky súpera, kde si našiel voľný priestor. Tam mu bola poslaná centrovaná lopta, do ktorej sa oprel z voleja a loptu umiestnil do pravej polovice bránky. Stav stretnutia je 1:0! Asistenciu si na svoje konto pripíše Aleš Čermák.
    4. Michael Krmenčík (PLZ) - 1:0
     
    6
    Pri lopte sú momentálne domáci futbalisti, ktorí sa usadili na polovici súpera, kde si medzi sebou vymieňajú série krátkych prihrávok.
     
    7
    Mali sme možnosť vidieť nedovolený zákrok jedného z hráčov hostí, vďaka čomu môžu domáci futbalisti ohroziť bránku súpera po nariadenom voľnom kope.
     
    8
    Exekútor voľného kopu sa rozhodol pre krátku rozohrávku, vďaka čomu môže jeho tím aj naďalej pokračovať vo svojej útočnej snahe.
     
    9
    Dávid Limberský posiela center do pokutového územia. Žiaľ, obrana súpera si s jeho snahou poradila a loptu pohodlne pokryla.
     
    10
    Lopta sa po sérii prihrávok dostala až na kopačku gólmana hostí, ktorý hral v tomto prípade na istotu a loptu upratal do bezpečnej vzdialenosti.
     
    11
    FC Viktoria Plzeň bude po nedovolenom zákroku zahrávať ďalší priamy kop zo strednej vzdialenosti.
     
    12
    Ku realizácii priameho kopu sa postavil Aleš Čermák, ktorého centrovaný pokus skončil len na hlave brániaceho hráča, ktorý loptu odhlavičkoval za hranicu vlastného vápna.
     
    13
    Carlinhos sa odhodlal k centru, ale jeden z obrancov súpera loptu odvracia.
     
    14
    Jonathan Lardot mal čistý výhľad a videl, ako Cristian Ledesma fauloval. Plzeň bude pokračovať so štandardkou.
     
    15
    Voľný kop zahral Milan Petržela, ktorý zvolil možnosť krátkej rozohrávky. Jeho tím tak môže aj naďalej pokračovať vo svojej útočnej snahe.
     
    15
    Tím Lugano práve strelil gól!
    DAVIDE MARIANI dokázal prejsť hneď cez trojicu brániacich hráčov a napokon sa rozhodol zakončiť zo strednej vzdialenosti. Jeho tvrdý projektil si našiel cestu presne do pravej šibenice. Nádherná strela. Stav stretnutia je vyrovnaný 1:1!
    15. Davide Mariani (LUG) - 1:1
     
    17
    Domáci gólman musel vyutekať zo svojej obvyklej pozície, aby bol pri lopte skôr ako útočiaci Davide Mariani. To sa mu aj podarilo a už drží loptu vo svojej moci.
     
    19
    Viktoria Plzeň dala gól!
    Plzeň si rýchle berie vedenie späť na svoju stranu. Lopta sa dostala k Radimovi Řezníkovi, ktorý ju poslal na malé vápno, kde číhal pripravený MICHAEL KRMENČÍK, ktorý svojim druhým gólom vracia Plzeň do náskoku. Stav stretnutia je 2:1!
    19. Michael Krmenčík (PLZ) - 2:1
     
    20
    Milan Petržela sa dôrazne dral za nakopnutou loptou, pri svojej snahe sa dopustil útočného faulu.
     
    21
    Gólman David Da Costa teraz trocha zaváhal pri rozohrávke, nakoniec však lopta pred dotierajúcim Milanom Petrželom dokázal odohrať.
     
    22
    Tomáš Hořava skúšal prejsť po ľavej strane až do zakončenia, faul hostí však jeho snahu zastavuje.
     
    23
    Zástavka letí do nebies! Carlinhos si svoj nábeh zle načasoval, pretože sa v čase prihrávky nachádzal v ofsajdovej pasci súpera.
     
    24
    Domáci nevyšla ideálne rozohrávka standardnej situácie po faule na Tomáša Hořavu. Napriek tomu sú aj naďalej pri lopte.
     
    25
    Asistentova ruka je hore, pretože Alexander Gerndt nenašiel spôsob, ako preľstiť ofsajdovú pascu.
     
    26
    Michael Krmenčík ostáva po súboji ležať otrasený na trávniku. Dúfajme, že bude v poriadku a do hry naskočí bez nejakého zdravotného obmedzenia.
     
    27
    Vyzerá to tak, že Michael Krmenčík bude v poriadku. Už sa pripojil späť medzi svojich spoluhráčov.
     
    28
    Carlinhos a jeho výborné spracovanie lopty! Nabehol si na precíznu nahrávku a vystrelil veľmi nepresne vysoko nad brvno. Jeho snaha skončila v zámedzí.
     
    29
    Máme tu čas na malé štatistické okienko. Momentálny pomer držania lopty je: 56% – 44%.
     
    30
    Lopta sa nachádza na polovici Viktorie Plzeň, ale sú to práve domáci futbalisti, kto ju má pevne pod kontrolou.
     
    31
    Milan Petržela si snažil spracovať prihrávku Michaela Krmenčíka, ale jednoduchú loptu si spracovať nedokázal. Napriek tomu domáci pokračujú vo svojej útočnej snahe.
     
    32
    Do palebnej pozície sa dostal Patrik Hrošovský, vytvoril si priestor a skúsil šťastie strelou z diaľky do ľavého dolného rohu bránky. David da Costa sa ale nenechal zahanbiť a slušný pokus zmaril výborným zákrokom. Arbiter signalizuje rohový kop. Táto výhoda pripadla pre Plzeň.
    32. Davide Mariani (LUG)
     
    33
    K realizácii rohového kopu sa postavil Patrik Hrošovský, ktorý sa rozhodol pre krátku rozohrávku.
     
    34
    Davide Mariani si zbehol do voľného priestoru na dlhý pas svojho spoluhráča. V tomto prípade asi zapracovali nervy, pretože celkom zbytočne si to skomplikoval a jeho následné zakončenie smerovalo vysoko nad.
     
    35
    Fabio Daprela vystrelil prudkú ranu do stredu bránky, ale Aleš Hruška mal s touto strelou nečakané starosti. Napokon to ale zvládol.
     
    36
    Davide Mariani si narazil loptu so svojím spoluhráčom a následne ešte pred hranicou šestnástky zakončil. Jeho tvrdý strelecký pokus bol stečovaný. Loptu poľahky gólman zachytil.
     
    37
    Michael Krmenčík si svoj nábeh zle načasoval, pretože sa v čase prihrávky nachádzal v ofsajdovej pasci súpera.
     
    38
    David Da Costa sa rozhodol loptu ďalekým odkopom poslať čo najďalej od vlastného vápna, ale až tak ďaleko to napokon nebolo. Lopta mu nesadla a nasmeroval ju len za postrannú čiaru. Domáci majú výhodu outového vhadzovania na polovici súpera.
     
    39
    Michael Krmenčík robil čo mohol, aby stihol dlhý pas svojho spoluhráča. Spracovať si loptu síce nedokázal, ale aspoň pre svoj tím získal možnosť vhadzovania.
     
    40
    Radim Řezník bol v súboji až príliš aktívny, na čo upozornil asistent rozhodcu. Ten hlavný mu dal za pravdu a tak si Radim Řezník na svoje konto pripíše útočný faul.
     
    41
    Fabio Daprela v nepríjemnej póze a nepekným výrazom v tvári. Uvidíme, aké zlé je jeho zranenie.
     
    42
    Hra po dlhšom prerušení pokračuje ďalej. Fabio Daprela bol nútený opustiť na krátky čas hraciu plochu, ale odišiel po vlastných. Už sa hlási späť do hry a pripája sa späť k svojim spoluhráčom.
     
    44
    Loptu majú pevne pod kontrolou hráči Plzne, ktorý si ju medzi sebou vymieňajú na vlastnej polovici ihriska.
     
    45
    V závere stretnutia budeme svedkami priameho voľného kopu. Táto výhoda pripadla Viktorii Plzeň. Nechajme sa prekvapiť, ako s touto príležitosťou domáci tím vynaloží.
     
    45+1
    Viktoria Plzeň dala gól!
    Rozohrávky priameho kopu sa chopil Jan Kopic, ktorý našiel ideálne nabiehajúcich spoluhráčov, medzi ktorými sa presadil TOMÁŠ HOŘAVA, ktorý loptu poslal až za chrbát bezmocného gólmana. Stav stretnutia je 3:1!
    45+1. Tomáš Hořava (PLZ) - 3:1
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Zaznel hvizd hlavného arbitra, ktorý ukončil prvý polčas. Ten pre oko diváka možno označiť ako veľmi atraktívny. Mali sme možnosť vidieť hneď štyri presné zásahy a množstvo ďalších šancí na oboch stranách. Domáci celok dnes vsadil na kombinačný štýl hry a naopak hostia sa viac sústredia na pevnú defenzívu a udrieť sa snažia po rýchlych kontrách. My sa Vám opäť hlásime približne o 15 minút.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    48
    Davide Mariani sa tlačil do zakončenia po centrovanej lopte smerujúcej na hranicu malého vápna. Napokon to bol obranca, kto loptu zachytil.
     
    49
    Radim Řezník sa po súboji ocitol na trávniku. Hlavný arbiter uznal tento zákrok ako nedovolený, a tak bude Viktoria Plzeň zahrávať nepriamy voľný kop.
     
    50
    Aktuálny pomer držania lopty je: 55% – 45%.
     
    51
    Milan Petržela bol faulovaný, čo neuniklo pozornosti hlavného arbitra, ktorý okamžite nariadil priamy kop v prospech domáceho celku.
     
    52
    Exekútor priameho kopu sa rozhodol pre krátku rozohrávku, vďaka čomu môže jeho celok aj naďalej pokračovať vo svojej útočnej snahe.
     
    53
    Michael Krmenčík nedokázal skórovať. Jeho strela zo sľubnej pozície míňa ľavú žrď z veľkej diaľky. Takéto šance sa premieňajú.
     
    54
    Michael Krmenčík teraz neustál dôležitý súboj, ale nemusí ho to vôbec mrzieť. Protihráč si v tomto súboji počínal nedovoleným spôsobom.
     
    55
    Alexander Gerndt si svoj nábeh zle načasoval, pretože sa v čase prihrávky nachádzal v ofsajdovom postavení.
     
    56
    Viktoria Plzeň má výhodu priameho kopu z veľmi zaujímavej pozície vhodnej na priame ohrozenie.
     
    56
    Aleš Čermák nacentroval loptu do pokutového územia, ale o žiadne vzrušenie sa v tomto prípade jednať nebude. Michael Krmenčík sa síce tlačil do zakončenia, ale nachádzal sa v ofsajdovej pasci súpera.
     
    57
    Viktoria Plzeň dala gól!
    Michael Krmenčík dokázal v malom vápne zahchytiť prihrávku, ktorú okamžite preposlal do lepšieho streleckého uhlu. Tam sa v tom čase nachádzal nikým nepokrytý ALEŠ ČERMÁK, ktorého úlohou bolo už len loptu upratať do prázdnej bránky. Stav stretnutia je 4:1!
    57. Aleš Čermák (PLZ) - 4:1
     
    59
    FC Lugano malo vzápätí výhodu voľného kopu. Jednalo sa o strednú vzdialenosť, no napriek tomu to exekútor skúsil priamo. Jeho tvrdý projektil zachytil hneď prvý brániaci hráč.
     
    60
    Mattia Bottani sa po súboji zranil. Okamžite utekal na striedačku, kde ho už čakal tím lekárov, ktorý mu podá prvú pomoc.
     
    61
    Žltú kartu dostáva Carlos Alberto de Souza Júnior (FC Lugano).
     
    62
    Striedanie v tíme FC Lugano: z ihriska odchádza Mattia Bottani, prichádza Bálint Vécsei.
     
    63
    Do samostatného úniku sa dostal Mattia Bottani, ale kým stihol zakončiť, tak k nemu pristúpil brániaci hráč, ktorý tento pokus stihol zbokovať.
     
    64
    Domáci sa dostali do prečíslenie čtyria na troch. Michael Krmenčík si spracoval prihrávku a postupoval ďalej do pokutového územia. Tam sa snažil nájsť lepšie postaveného spoluhráča, čo sa mu napokon nepodarilo a Plzeňo loptu prišla.
     
    65
    Striedanie v tíme FC Viktoria Plzeň: z ihriska odchádza Michael Krmenčík, prichádza Jakub Řezníček.
     
    66
    Pri lopte sú hostia, ktorým sa podarilo usadiť na polovici domácich. Tam sa formou krátkych a presných prihrávok snažia rozhodiť ich defenzívu.
     
    67
    Ranu z veľkej diaľky vyslal Jan Kopic. Lopta smerovala presne do stredu bránky, ale David da Costa predviedol svoje majstrovstvo a výborným zákrokom nedopustil zmenu skóre. Tím Plzeň si po dobrej práci vybojoval rohový kop.
    67. Tomáš Hájek (PLZ)
     
    68
    Centrovaná lopta po rohovom kope smerovala na bližšiu žrď, kde sa do zakončenia z voleja dostal Tomáš Hájek, ale loptu poslal tesne vedľa ľavej tyčky.
     
    69
    Alexander Gerndt sa rozhodol po spracovaní peknej prihrávky vystreliť. Lopta by zrejme skončila v ľavej dolnej časti bránky, keby ju Aleš Hruška nezachytil výborným zákrokom.
     
    70
    Davide Mariani je nahnevaný sám na seba za zahodenie veľkej príležitosti. Do odrazenej lopty vletel ako víchor a z 11 metrov loptu napálil len vedľa ľavej žrde.
     
    72
    Loptu majú pevne pod kontrolou hostia, ktorí trpezlivo vyčkávajú v strede ihriska na moment prekvapenia.
     
    73
    Žltú kartu dostáva Milan Petržela (FC Viktoria Plzeň).
     
    74
    Striedanie v tíme FC Viktoria Plzeň: z ihriska odchádza Jan Kopic, prichádza Václav Pilař.
     
    75
    Jonathan Sabbatini si vybral milimetrovú prihrávku a skúša ohroziť svätyňu brankára projektilom z veľkej vzdialenosti. Bohužiaľ pre neho, pokus putuje vysoko nad brvno.
     
    76
    Striedanie v tíme FC Lugano: z ihriska odchádza Alexander Gerndt, prichádza Younes Bnou-Marzouk.
     
    77
    Dobrá šanca hostí! Mattia Bottani si na pravom krídle spracoval loptu a tvrdo vystrelil. Aleš Hruška musel predviesť dobrý zákrok, aby loptu vyrazil na roh.
    77. Mattia Bottani (LUG)
     
    78
    Žltú kartu dostáva David Limberský (FC Viktoria Plzeň).
     
    79
    Mattia Bottani sa stavia k rohovému kopu a loptu posiela do húštiny tiel v pokutovom území. Pri lopte je ale prvý obranca súpera a loptu odvracia. Lopta sa dostala až mimo ihriska a Lugano tak získava ďalší rohový kop.
     
    80
    Žltú kartu dostáva Fabio Daprelà (FC Lugano).
     
    81
    Cristian Ledesma zahráva rohový kop a posiela pekný center do šestnástky. Obrana súpera ja v strehu a lopta tak putuje do zóny bezpečia.
     
    82
    Aleš Čermák to skúsil z priameho kopu priamo, ale jeho strela nebola ani trocha zlá. Hosťujúca tyč minula len o pár decimetrov.
     
    83
    Milan Petržela sa dostal do samostatného úniku, ale v kľúčovom momente neudržal rovnováhu a spadol v pokutovom území súpera. Pokutový kop z toho nebude, ale domácich môže tešiť aspoň výhoda rohového kopu.
     
    84
    Striedanie v tíme FC Lugano: z ihriska odchádza Cristian Ledesma, prichádza Radomir Milosavljević.
     
    86
    Žltú kartu dostáva Fulvio Sulmoni (FC Lugano).
     
    87
    Striedanie v tíme FC Viktoria Plzeň: z ihriska odchádza Tomáš Hořava, prichádza Diego Živulić.
     
    88
    Hlásateľ oznámil, že na dnešné stretnutie sa prišlo pozrieť 9483 platiacich divákov.
     
    90+1
    Štvrtý rozhodca sa rozhodol v druhom polčase nadstaviť ešte symbolické dve minútky navyše.
     
    90+2
    Jeden z hráčov hostí sa dopustil útočného faulu. Viktoria Plzeň bude môcť v závere stretnutia v kľude podržať loptu vo svojej moci.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 6:5.
    Střely mimo: 4:8.
    Rohy: 4:3.
    Ofsajdy: 1:3.
    Fauly: 14:17.
     
    Zaznel hvizd hlavného rozhodcu, s ktorým prichádza ja koniec zápasu. Ten možno označiť ako veľmi atraktívny. Videli sme až päť presných zásahov a množstvo šancí na oboch stranách. Viktoria Plzeň si z dnešného stretnutia odnáša plný bodový zisk, a tak si aj naďalej drží domácu neporaziteľnosť v skupine Európskej ligy. Odo mňa to je na dnes všetko. Ja ďakujem za pozornosť a prajem dobrú noc. Z pozície komentátora sa Vám hlásil Róbert Gašpárek. (22:57:30)

    Róbert Gašpárek

    Góly: 4. Krmenčík, 19. Krmenčík, 45+1. Hořava, 57. Čermák – 15. Mariani

    Karty:   73. Petržela (PLZ), 78. Limberský (PLZ) – 61. de Souza Júnior (LUG), 80. Daprelà (LUG), 86. Sulmoni (LUG)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 4:8. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 14:17.
    FC Viktoria Plzeň: A. Hruška – Řezník, Hejda, Hájek, Limberský – Hořava (87. Živulić), Hrošovský (C) – Petržela, Čermák, Kopic (74. Pilař) – Krmenčík (65. Řezníček).
    Náhradníci: Kozáčik – Pilař, Bakoš, Řezníček, Živulić, D. Kolář, Havel.

    FC Lugano: D. Da Costa – Mihajlovic, Sulmoni, Golemic, Daprelà – Sabbatini (C), Ledesma (84. Milosavljević), Mariani – Bottani (62. Vécsei), Gerndt (76. Bnou-Marzouk), de Souza Júnior.
    Náhradníci: Kiassumbua – Padalino, Milosavljević, Piccinocchi, Vécsei, Bnou-Marzouk, Rouiller.

    Rozhodca: Lardot – Godelaine, Conotte

    Diváci: 9483