Tel Aviv – Astana 0:1 (kon.) | Slavia – Villarreal 0:2 (kon.) | Partizan – Skenderbeu 2:0 (kon.)
YB Bern – D.Kyjev 0:1 (kon.) | Razgrad – Braga 1:1 (kon.) | Başakşehir – Hoffenheim 1:1 (kon.)
AEK Atény – AC Miláno 0:0 (kon.) | Rijeka – Austria 1:4 (kon.) | Lyon – Everton 3:0 (kon.)
Limassol – Bergamo 1:1 (kon.) | Lok. Moskva – Tiraspol 1:2 (kon.) | Kodaň – Zlín 3:0 (kon.)
Plzeň – Lugano 4:1 (kon.) | FCSB – Be'er Sheva 1:1 (kon.) | Kolín nad Rýnom – Borisov 5:2 (kon.)
Arsenal – CZ Belehrad 0:0 (kon.) | Salzburg – Konyaspor 0:0 (kon.) | Guimarães – Marseille 1:0 (kon.)
Bilbao – Östersunds FK 1:0 (kon.) | Hertha – Zorja Luhansk 2:0 (kon.) | Lazio – Nice 1:0 (kon.)
Arnhem – Waregem 0:2 (kon.) | Rosenborg – Zenit 1:1 (kon.) | Sociedad – Vardar 3:0 (kon.)
koniec
Arsenal FC
0:0 (0:0)
FK Crvena Zvezda Belehrad
Štvrtok 02.11.2017, 21:05 • Emirates Stadium, Londýn. • Európska liga • Skupina H
Predzápasové kurzy
     
    Londýnsky Arsenal si na definitívu postupu zo základnej skupiny Európskej ligy UEFA bude musieť ešte počkať. Dnes totiž po trochu bezzubom výkone len remizoval na domácom trávniku s Crvenou Zvezdou Belehrad 0:0. Najmä v druhom polčase mali síce Kanonieri veľkú prevahu, no premeniť nedokázali ani to málo vyložených príležitostí, ktoré mali. Najbližšie ku gólu bol krátko po hodine hry Jack Wilshere, ktorý síce gólmana Milana Borjana prekonal, no o jasný gól ho na bránkovej čiare fantastickým defenzívnym zákrokom obral Damien Le Tallec. Crvena Zvezda sa vďaka tejto remíze dostala na postupovú druhú priečku, v zostávajúcom priebehu skupiny to však bude mať ešte veľmi náročné. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim a prajem vám dobrú noc! Prenosom vás sprevádzal Jakub Kocourek! (23:04:19)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Tak napokon do pokutového územia ešte mierila jedna vysoká lopta od Jacka Wilshera, no ani tentokrát sa Olivier Giroud proti domácej defenzíve nedokázal presadiť.
     
    90+3
    Arsenal ešte drží loptu na polovici Crvenej Zvezdy a pokúša sa niečo vymyslieť, zatiaľ tomu však chýba nejaká prekvapivá myšlienka zo strany Kanonierov.
     
    90+2
    Francis Coquelin odovzdal loptu doľava na Edwarda Nketiaha, ktorý našiel svojim centrom Oliviera Girouda, no jeho následné zakončenie bolo veľmi nevýrazné.
     
    90+1
    Crvena Zvezda sa ešte chcela pokúsiť o útok, no Richmond Boakye sa previnil nedovoleným zákrokom proti Mohamedovi Elnenymu, a tak hostia loptu strácajú.
     
    90
    V druhom polčase sa budú nadstavovať až štyri minúty.
     
    89
    Už spomínanému Slavoljubovi Srnićovi v prvom polčase veľmi výrazne sekundoval aj Nemanja Radonjić, ktorého však v druhom polčase bolo vidno už trochu pomenej. Teraz si už môže ísť oddýchnuť, keď posledné minúty zaňho absolvuje Aleksandar Pešić.
     
    87
    Arsenal medzitým rozohrával ďalší rohový kop, no tentokrát sa to zaobišlo bez väčšieho vzruchu a defenzíva Belehradčanov tak zvládla aj túto situáciu.
     
    86
    Napriek tomu vidíme striedanie na strane Crvenej Zvezdy, keď z ihriska odchádza jeden z najlepších hráčov nielen hostí, ale aj celého zápasu Slavoljub Srnić, ktorý veľkou aktivitou robil problém defenzíve domácich najmä v prvom polčase. Na jeho pozícii už vidíme Uroša Račića.
     
    85
    Dnešný zápas defenzívu Crvenej Zvezdy poriadne preveril. Na trávnik sa teraz v kŕčoch zrútil Filip Stojković, ktorý si dokonca vyžiadal lekársku pomoc. Pravdepodobne by však mal pokračovať ďalej.
     
    84
    Hnacím motorom ofenzívy Arsenalu je v posledných minútach zápasu Jack Wilshere, ktorý sa snaží presadiť individuálne, ale aj kombináciou so svojimi spoluhráčmi. Zatiaľ to však ku gólu neviedlo.
     
    83
    Znova sa do príležitosti dostával Richmond Boakye, no ani v tomto prípade bránu domáceho tímu, v ktorej stojí Matt Macey netrafil.
     
    82
    Tak konečne sa nám hra po pomerne nudnom úseku rozbehla a v ofenzíve sa pripomenuli aj hráči Crvenej Zvezdy Belehrad. O niečo bližšie ku gólu však majú domáci futbalisti.
     
    81
    Nepresadil sa v prvom polčase, nevyšlo mu to ani tentokrát! Richmond Boakye sa tak, ako v závere prvej štyridsaťpäťminútovky ocitol v dobrej pozícii za obranou Arsenalu, ani tentokrát však Matta Maceyho neprekonal.
     
    80
    Londýnčania to teraz skúšali cez kombináciu Thea Walcotta s Olivierom Giroudom, francúzsky ostrostrelec však bol v momente prihrávky od svojho kolegu v ofsajdovej pozícii.
     
    79
    Pomaly sa nám začína posledná desaťminútovka a stále nemáme rozlúštenú tajničku, ktorý z tímov si dnes pripíše do tabuľky tri body za víťazstvo. Všetko je aj naďalej otvorené.
     
    78
    Veľmi pekná akcia v podaní hráčov Arsenalu. Mohamed Elneny sa čoaraz viac púšťa do ofenzívnych výletov z defenzívy a teraz spravil veľmi dobre, keď peknou prihrávkou do pokutového územia našiel Thea Walcotta, ktorý sa pokúsil zakončiť z otočky, no jeho strela nemala potrebnú razanciu.
     
    77
    Jack Wilshere zrýchlil na osi ihriska, individuálne neprešiel cez Vujadina Savića, následne sa do pokutového územia nepodarilo vniknúť ani Theovi Walcottovi, Arsenal bude mať aspoň výhodu autového vhadzovania.

    Jakub Kocourek

    Góly:

    Karty:   70. Holding (ARS)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 7:2. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 5:7.
    Arsenal FC: Macey – Debuchy, Elneny, Holding – Coquelin, Willock (68. Nketiah), Nelson, Maitland-Niles – Walcott, Wilshere – Giroud.
    Náhradníci: Čech – Osei-Tutu, Sheaf, Josh Dasilva, McGuane, Akpom, Nketiah.

    FK Crvena Zvezda Belehrad: Borjan – Stojković, Le Tallec, Savić, Gobeljić – Krstičić, Donald – Srnić (86. Račić), Kanga (69. Milić), Radonjić (89. Pešić) – Boakye.
    Náhradníci: Supić – Adžič, Babić, Frimpong, Milić, Pešić, Račić.

    Rozhodca: Luca Banti – Lorenzo Manganelli a Fabiano Preti (ITA).