Tel Aviv – Astana 0:1 (kon.) | Slavia – Villarreal 0:2 (kon.) | Partizan – Skenderbeu 2:0 (kon.)
YB Bern – D.Kyjev 0:1 (kon.) | Razgrad – Braga 1:1 (kon.) | Başakşehir – Hoffenheim 1:1 (kon.)
AEK Atény – AC Miláno 0:0 (kon.) | Rijeka – Austria 1:4 (kon.) | Lyon – Everton 3:0 (kon.)
Limassol – Bergamo 1:1 (kon.) | Lok. Moskva – Tiraspol 1:2 (kon.) | Kodaň – Zlín 3:0 (kon.)
Plzeň – Lugano 4:1 (kon.) | FCSB – Be'er Sheva 1:1 (kon.) | Kolín nad Rýnom – Borisov 5:2 (kon.)
Arsenal – CZ Belehrad 0:0 (kon.) | Salzburg – Konyaspor 0:0 (kon.) | Guimarães – Marseille 1:0 (kon.)
Bilbao – Östersunds FK 1:0 (kon.) | Hertha – Zorja Luhansk 2:0 (kon.) | Lazio – Nice 1:0 (kon.)
Arnhem – Waregem 0:2 (kon.) | Rosenborg – Zenit 1:1 (kon.) | Sociedad – Vardar 3:0 (kon.)
koniec
Arsenal FC
0:0 (0:0)
FK Crvena Zvezda Belehrad
Štvrtok 02.11.2017, 21:05 • Emirates Stadium, Londýn. • Európska liga • Skupina H
Predzápasové kurzy
     
    Londýnsky Arsenal si na definitívu postupu zo základnej skupiny Európskej ligy UEFA bude musieť ešte počkať. Dnes totiž po trochu bezzubom výkone len remizoval na domácom trávniku s Crvenou Zvezdou Belehrad 0:0. Najmä v druhom polčase mali síce Kanonieri veľkú prevahu, no premeniť nedokázali ani to málo vyložených príležitostí, ktoré mali. Najbližšie ku gólu bol krátko po hodine hry Jack Wilshere, ktorý síce gólmana Milana Borjana prekonal, no o jasný gól ho na bránkovej čiare fantastickým defenzívnym zákrokom obral Damien Le Tallec. Crvena Zvezda sa vďaka tejto remíze dostala na postupovú druhú priečku, v zostávajúcom priebehu skupiny to však bude mať ešte veľmi náročné. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim a prajem vám dobrú noc! Prenosom vás sprevádzal Jakub Kocourek! (23:04:19)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Tak napokon do pokutového územia ešte mierila jedna vysoká lopta od Jacka Wilshera, no ani tentokrát sa Olivier Giroud proti domácej defenzíve nedokázal presadiť.
     
    90+3
    Arsenal ešte drží loptu na polovici Crvenej Zvezdy a pokúša sa niečo vymyslieť, zatiaľ tomu však chýba nejaká prekvapivá myšlienka zo strany Kanonierov.
     
    90+2
    Francis Coquelin odovzdal loptu doľava na Edwarda Nketiaha, ktorý našiel svojim centrom Oliviera Girouda, no jeho následné zakončenie bolo veľmi nevýrazné.
     
    90+1
    Crvena Zvezda sa ešte chcela pokúsiť o útok, no Richmond Boakye sa previnil nedovoleným zákrokom proti Mohamedovi Elnenymu, a tak hostia loptu strácajú.
     
    90
    V druhom polčase sa budú nadstavovať až štyri minúty.
     
    89
    Už spomínanému Slavoljubovi Srnićovi v prvom polčase veľmi výrazne sekundoval aj Nemanja Radonjić, ktorého však v druhom polčase bolo vidno už trochu pomenej. Teraz si už môže ísť oddýchnuť, keď posledné minúty zaňho absolvuje Aleksandar Pešić.
     
    87
    Arsenal medzitým rozohrával ďalší rohový kop, no tentokrát sa to zaobišlo bez väčšieho vzruchu a defenzíva Belehradčanov tak zvládla aj túto situáciu.
     
    86
    Napriek tomu vidíme striedanie na strane Crvenej Zvezdy, keď z ihriska odchádza jeden z najlepších hráčov nielen hostí, ale aj celého zápasu Slavoljub Srnić, ktorý veľkou aktivitou robil problém defenzíve domácich najmä v prvom polčase. Na jeho pozícii už vidíme Uroša Račića.
     
    85
    Dnešný zápas defenzívu Crvenej Zvezdy poriadne preveril. Na trávnik sa teraz v kŕčoch zrútil Filip Stojković, ktorý si dokonca vyžiadal lekársku pomoc. Pravdepodobne by však mal pokračovať ďalej.
     
    84
    Hnacím motorom ofenzívy Arsenalu je v posledných minútach zápasu Jack Wilshere, ktorý sa snaží presadiť individuálne, ale aj kombináciou so svojimi spoluhráčmi. Zatiaľ to však ku gólu neviedlo.
     
    83
    Znova sa do príležitosti dostával Richmond Boakye, no ani v tomto prípade bránu domáceho tímu, v ktorej stojí Matt Macey netrafil.
     
    82
    Tak konečne sa nám hra po pomerne nudnom úseku rozbehla a v ofenzíve sa pripomenuli aj hráči Crvenej Zvezdy Belehrad. O niečo bližšie ku gólu však majú domáci futbalisti.
     
    81
    Nepresadil sa v prvom polčase, nevyšlo mu to ani tentokrát! Richmond Boakye sa tak, ako v závere prvej štyridsaťpäťminútovky ocitol v dobrej pozícii za obranou Arsenalu, ani tentokrát však Matta Maceyho neprekonal.
     
    80
    Londýnčania to teraz skúšali cez kombináciu Thea Walcotta s Olivierom Giroudom, francúzsky ostrostrelec však bol v momente prihrávky od svojho kolegu v ofsajdovej pozícii.
     
    79
    Pomaly sa nám začína posledná desaťminútovka a stále nemáme rozlúštenú tajničku, ktorý z tímov si dnes pripíše do tabuľky tri body za víťazstvo. Všetko je aj naďalej otvorené.
     
    78
    Veľmi pekná akcia v podaní hráčov Arsenalu. Mohamed Elneny sa čoaraz viac púšťa do ofenzívnych výletov z defenzívy a teraz spravil veľmi dobre, keď peknou prihrávkou do pokutového územia našiel Thea Walcotta, ktorý sa pokúsil zakončiť z otočky, no jeho strela nemala potrebnú razanciu.
     
    77
    Jack Wilshere zrýchlil na osi ihriska, individuálne neprešiel cez Vujadina Savića, následne sa do pokutového územia nepodarilo vniknúť ani Theovi Walcottovi, Arsenal bude mať aspoň výhodu autového vhadzovania.
     
    77
    Slavoljub Srnić sa dnes hrdinsky pasuje s defenzívou Londýnčanov. Aj v tomto prípade zviedol kvalitný osobný súboj s Robom Holdingom, napokon však rohový kop v prospech hostí nevybojoval.
     
    76
    Z tejto aktivity Kanonierov napokon vyplynul strelecký pokus, o ktorý sa postaral Jack Wilshere, no lopta z jeho pravačky skončila len na tribúne za bránou Milana Borjana.
     
    75
    Znova sme boli svedkami menšieho zdržania, no Arsenal je opäť v plnej sile na polovici Crvenej Zvezdy. Edward Nketiah od svojho príchodu na ihrisko oplýva veľkou aktivitou, keď teraz na ihrisku zastihol aj mimoriadne náročnú loptu zo stredu poľa.
     
    74
    Jack Wilshere sa pokúšal vypýtať si nedovolený zákrok od Marka Gobeljića, čo sa mu však nepodarilo a následne sme videli zo strany domáceho tvorcu hry oplácanie. Teraz môže byť Wilshere rád, že nevidel z rúk talianskeho arbitra žltú kartu.
     
    73
    Hostia ale túto štandardnú situáciu nezvládli, a tak si loptu do svojej moci znova zobrali hráči Arsenalu. Prihrávka na striedajúceho Edwarda Nketiaha však presná nebola, a tak môže Filip Stojković vhadzovať.
     
    72
    Belehradčania zaútočili po svojej pravej strane, kde je dnes mimoriadne aktívny Slavoljub Srnić, ktorý teraz vybojoval pre svoj tím rohový kop.
     
    71
    Chvíľu sa nehralo, keďže úder do tváre Donalda bol naozaj silný a kapitán Crvenej zvezdy sa trochu ťažšie zdvihal z trávnika Emirates Stadium. Mal by však pokračovať ďalej.
     
    70
    No a po dvoch striedaniach si do štatistík zapisujeme aj žltú kartu, ktorú vidí obranca Arsenalu Rob Holding. Ten vo výskoku veľmi nepríjemne zasiahol kapitána Belehradu Mitchella Donalda.
     
    69
    Strieda aj Crvena Zvezda. Veľmi nespokojný Guélor Kanga musí prepustiť svoje miesto Nemanjovi Milićovi, aj napriek tomu, že sa mu to príliš nepozdáva.
     
    68
    Až v tejto chvíli registrujeme prvé striedanie v zápase. Z ihriska odchádza domáci Joe Willock, ktorý dnes odviedol v strede poľa kvalitnú robotu, no na jeho miesto prichádza o niečo ofenzívnejší Edward Nketiah.
     
    67
    Jack Wilshere to teraz v boji o loptu v strede poľa trochu prehnal, poslal na zem Guélora Kangu a hlavný arbiter píska v prospech hostí z Belehradu.
     
    66
    Jack Wilshere vybojoval nedovolený zákrok v blízkosti polovice ihriska, po následnom centri sa do vzduchu v pokutovom území skvelým spôsobom zavesil Olivier Giroud, no hlavný rozhodca posúdil jeho počínanie proti Mitchellovi Donaldovi ako nedovolené.
     
    65
    Tak teraz už gól v sieti hostí skutočne visel na vlásku. Arsenal zostáva usadený v blízkosti pokutového územia súpera a pokúsi sa rozhodenú defenzívu Belehradčanov zaskočiť.
     
    64
    Neuveriteľné, čo teraz zahodil Jack Wilshere! Skvelú robotu preňho urobil v pokutovom území Ainsley Maitland-Niles, ktorý čistým spôsobom odstavil od lopty Vujadina Savića, Wilshere zvolil technické zakončenie ponad padajúceho brankára Milana Borjana no defenzívny zákrok z ríše snov na bránkovej čiare predviedol Damien Le Tallec.
     
    63
    Futbalisti Crvenej Zvezdy sa v posledných okamihoch takmer vôbec nedostali k lopte. Teraz si to však vynahrádzajú, keď do kombinácie zapájajú aj vlastného gólmana.
     
    62
    Posledné minúty zápasu jednoznačne patria favorizovanému Arsenalu, ktorý však potrebuje dnes získať tri body, ak chce mať už po tomto stretnutí zabezpečený postup do vyraďovacej fázy Európskej ligy UEFA.
     
    61
    Takmer identická situácia, ako pred pár sekundami, tentokrát sa však už pokutový kop skutočne pískať mohol. Padajúci Jack Wilshere chcel ešte prihrávkou násjť Oliviera Girouda, no trafil ruku Vujadina Savića, píšťalka hlavného arbitra aj tentokrát mlčí.
     
    60
    Tak teraz sa tribúny Emirates Stadium a rovnako tak Jack Wilshere poriadne hnevajú na hlavného rozhodcu. Práve Wilshere sa totiž dostal do kontaktu s Vujadinom Savićom v pokutovok území, penalta sa však nepíska.
     
    59
    A znova Maitland-Niles. Mladý Kanonier teraz kombinoval na ľavej strane s Francisom Coquelinom, napokon sa im podarilo vybojovať aspoŃ autové vhadzovanie pre svoj tím.
     
    58
    Ainsley Maitland-Niles chcel prekvapiť súpera vysokou loptou na Thea Walcotta, no ten nepatrí medzi najlepších hlavičkárov, a tak nemal v súboji s Damienom Le Tallecom žiadnu šancu.
     
    57
    To sú tie skúsenosti. Joe Willock sa dostal do zaujímavej pozície, keď si mohol zvoliť buď strelu, alebo prihrávku na jedného z dua Giroud-Walcott, napokon napriahol, no lopta mu absolútne nesadla.
     
    56
    Ďalší náznak šance pre hostí z Balkánu. Nenad Krstičić roztiahol hru doprava na Slavoljuba Srnića, ktorého prudký prízemný center však našiel Richmonda Boakyeho len v postavení mimo hry.
     
    55
    Niečo podobné ako Walcott pred pár desiatkami sekúnd, skúšal teraz aj mladučký Reiss Nelson, zo strany Mitchella Donalda to vyzeralo na nedovolený zákrok, no hlavný rozhodca nepíska.
     
    54
    Ďalší center Jacka Wilshera od pravej rohovej zástavky už väčšiu príležitosť nepriniesol, no ešte v tej istej minúte sme videli náznaky príležitostí na oboch stranách. Najskôr črtajúce sa prečíslenie nezvládla dvojica Nemanja Radonjić, Richmond Boakye a následne sa cez Vujadina Savića individuálne neprebil Theo Walcott.
     
    53
    Centroval Jack Wilshere, do ktorého prihrávky sa položil Olivier Giroud, no toho veľmi dobre strážil jeho krajan Damien Le Tallec, ktorý aj tentokrát poslal loptu vedľa vlastnej brány.
     
    52
    Tak teraz to už pre domácich vyzeralo nádejne, Theo Walcott centroval z plného behu, lopta sa dostala len k Damienovi Le Tallecovi, ktorý opakovaný center Walcotta odvrátil na rohový kop.
     
    51
    Olivier Giroud sa pokúsil rozhýbať ofenzívu svojho tímu, zrýchlil na hranici asi 25 metrov, chcel si naraziť s Jackom Wilsherom, no jeho prihrávku vystihol Damien Le Tallec.
     
    50
    Po niekoľkých stratách lôpt na oboch stranách potiahol útok Belehradčanov Guélor Kanga, odovzdal loptu doprava Slavoljubovi Srnićovi, no ten poslal smerom na Matta Maceyho mimoriadne nevýrazný pokus.
     
    49
    Crvena Zvezda sa teraz stiahla len na vlastnú polovicu a snaží sa prehusťovať priestor pred vlastným pokutovým územím. Domáci tak majú veľký problém nájsť nejakú medzeru v defenzíve súpera.
     
    48
    Ainsley Maitland-Niles už niekoľkokrát najmä v domácich pohároch ukázal, že je to veľmi šikovný hráč s loptou s veľkým potenciálom do budúcnosti. O niečo podobné sa snaží aj dnes. Teraz sa však cez dobre brániaceho Nenada Krstičića neprebil.
     
    47
    Zaujímavá myšlienka hráčov Arsenalu. Rob Holding našiel vysokou loptou Ainsleyho Maitlanda-Nilesa, ktorý okamžite vyzýval na center Jacka Wilshera, pred ním odvrátil loptu na autové vhadzovanie Filip Stojković. O niekoľko sekúnd neskôr Mohamed Elneny priťukol Olivierovi Giroudovi, ten napriaho približne z 25 metrov, no minul brvno brány Milana Borjana.
     
    46
    Druhý polčas odštartovali rozohrávkou hostia z Belehradu. Podľa všetkého to vyzerá tak, že ani jeden z trénerov v priebehu polčasovej prestávky nijakým spôsobom nezasahoval do zloženia svojej základnej jedenástky.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Prvý polčas stretnutia medzi Arsenalom FC a Crvenou Zvezdou Belehrad priniesol až prekvapivo otvorený a vyrovnaný futbal. Arsenal vstúpil do zápasu pomerne slušne, no pri veľkej príležitosti Oliviera Girouda podržal svoj tím gólman hostí Milan Borjan. Postupom času sa osmelili aj Belehradčania, po góle volali najmä zakončenia Nemanju Radonjića a v úplnom závere prvého polčasu aj Richmonda Boakyeho. Prvý polčas svojou kvalitou rozhodne nesklamal, verme, že sa podobne aktívneho prístupu z oboch strán dočkáme aj v druhej polovici zápasu.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+2
    Joe Willock je späť na nohách a minimálne prvý polčas určite dohrá bez väčších problémov. Medzitým sa ešte Mohamed Elneny snažil nájsť dlhou prihrávkou za obranu Thea Walcotta, no prihrávka od Egypťana mala až príliš veľa razancie.
     
    45+1
    No a navyše tu hneď v úvode nadstaveného času máme ďalšie zdržanie, keď na hracej ploche zostáva s bolestivou grimasou sedieť Joe Willock. So všetkým rešpektom k ženám, túto bolesť pochopia len muži.
     
    45
    Nadstavovať sa napokon v prvom polčase budú až tri minúty.
     
    45
    Tak si to predstavte! Crvena Zvezda mohla ísť do vedenia gólom do šatne! Guélor Kanga krásnou prihrávkou za obranu našiel Richmonda Boakyeho, ktorý sa rútil z pravej strany na Matta Maceyho, ten mu však veľmi dobre zmenšil strelecký uhol a hosťujúci kanonier jeho bránu napokon prestrelil!
     
    44
    O malú chvíľu sa nám začne posledná minúta riadnej hracej doby prvého polčasu a my budeme zvedaví, koľko napokon štvrtý rozhodca nadstaví, keďže sme videli viacero ošetrovaní na oboch stranách.
     
    43
    Theo Walcott sa dostal s loptou až do pokutového územia Belehradu, skúšal nájsť Oliviera Girouda, ten však bol svedomito pokrytý Vujadinom Savićom.
     
    42
    Crvena Zvezda sa drží s loptou na polovici domácich, avšak všetko sa to deje veľmi ďaleko od brány, ktorú dnes premiérovo v európskom pohári stráži mladý Matt Macey.
     
    41
    Hra sa nám v závere prvej polovice zápasu vyrovnala a obe mužstvá sa snažia ešte do polčasovej prestávky vymyslieť niečo, čím by prekvapili defenzívu súpera.
     
    40
    Tentokrát sme videli spoluprácu Kanonierov na pravej strane, Mathieu Debuchy ale nenašiel svojou prihrávkou Reissa Nelsona a lopta z jeho kopačky doputovala len do autu.
     
    39
    Pomaličky sa nám blíži záver prvého polčasu, ktorý zatiaľ priniesol pomerne zaujímavý futbal s niekoľkými príležitosťami na oboch stranách. Treba povedať, že Crvena Zvezda sa rozhodne s favorizovanými domácimi nebojí hrať.
     
    38
    Arsenal to znova skúsil cez svoje krídelné priestory, jeho aktivitu ale ukončil Ainsley-Maitland Niles, ktorý napálil loptu namiesto brány Milana Borjana len na tribúnu.
     
    37
    Tak konečne sme videli aj zo strany Crvenej Zvezdy vydarenú štandardnú situáciu a hneď z toho mohol byť prekvapujúci gól v sieti Arsenalu! Po centri z ľavej strany hlavičkoval Nemanja Radonjić, Matt Macey jeho zakončenie dokázal vyškrabať končekmi prstov aspoň na brvno, lopta sa však vrátila ešte naspäť do hry, čo už ale defenzíva domácich zvládla!
    36.
     
    36
    Belehradčania do týchto chvíľ prekvapujú svojou aktívnou hrou. Tentokrát to skúšal smerom na domácu bránu Ńemanja Radonjić, Matt Macey ale jeho pokus vyrazil na rohový kop.
     
    35
    Chvíľu sa nehrá, keďže to vyzerá na vyrazený dych v prípade gólmana Crvenej Zvezdy. Ten je však už v opatere svojho lekárskeho tímu a nemalo by ísť o nič vážne.
    34.
     
    34
    Crvena Zvezda ani túto štandardnú situáciu nezvládla, Joe Willock získal loptu ešte na vlastnej polovici, šikovne ju prestrčil na Oliviera Girouda, ktorý však už z tesnej blízkosti trafil len Milana Borjana. Ten bude navyše potrebovať ošetrenie.
     
    33
    Tak pozor! Veľmi dobrý center posielal teraz pred Matta Maceyho Slavoljub Srnić, ktorý hľadal jedného z dvojice Boakyea-Radonjić, no veľmi dobrú prácu odviedol Mathieu Debuchy, ktorý odvrátil loptu na rohový kop.
     
    32
    Crvena Zvezda po zlikvidovanom náznaku súpera získala loptu a usadila sa na jeho polovici. Vyzerá to však tak, že hostia sa napriek tomu budú predsa len spoliehať skôr na rýchle protiútoky.
     
    31
    Tak čo teraz spravil Francis Coquelin, to snáď vie iba on. Arsenalu sa naskytla príležitosť na rýchly protiútok 4 na 4, Coquelin ťahal loptu až na hranicu pokutového územia, na ľavej strane sa mu ponúkal úplne voľný Jack Wilshere, no Coquelin sa rozhodol prihrávať na obsadeného Oliviera Girouda, čo ale cez Damiena Le Talleca neprešlo. O prá sekúnd sme videli ofsajdové postavenie Nemanju Radonjića.
     
    30
    Máme za sebou polhodinu prvého polčasu. Arsenal to skúšal dlhou loptou za obranu, tá sa však na Jacka Wilshera nedostala, a tak môžu hrať znova hostia zo Srbska.
    29.
     
    29
    Belehrad chcel zrýchliť hru, lopta sa dostala na Slavoljuba Srnića, ten ju chcel preniesť doľava, kde videl rozbehnutého Nemanju Radonjića, no veľmi dobre si svoje defenzívne povinnosti návratom do obrany splnil Joe Willock.
     
    28
    Tak toto Francisovi Coquelinovi vôbec nevyšlo. Defenzívny stredopoliar The Gunners chcel zakombinovať na malom priestore s Jackom Wilsherom, no nedokázal mu presne prihrať ani na vzdialenosť približne dva metre.
     
    27
    Crvena Zvezda sa však začína osmeľovať. Filip Stojković na ofenzívnom výlete odovzdal loptu Guélorovi Kangovi, ten sa do nej oprel, bránu Matta Maceyho však minul.
     
    26
    Medzitým pokračujeme ďalej a po dlhšom čase sa v ofenzíve pripomenuli aj hostia zo Srbska. Center Slavoljuba Srnića z pravej strany však ďaleko nedoletel, keď ho dokázal už pred pokutovým územím zastaviť Rob Holding.
     
    25
    Mitchell Donald sa pomaly spamätáva z tvrdého súboja, o malú chvíľu bude musieť opustiť trávnik, no vyzerá to tak, že by sa naň mal o pár sekúnd vrátiť.
     
    24
    Znova sa nehrá a teraz to už pre hostí z Belehradu vyzerá o niečo nepríjemnejšie. Len veľmi ťažko sa totiž po súboji s Francisom Coquelinom z trávnika zdvíha ich kapitán Mitchell Donald.
     
    23
    Kanonieri sa znova nasťahovali pred pokutové územie hostí, o center sa pokúšali obidve mladé tykadlá. Ako Ainsley Maitland-Niles, tak ani Reiss Nelson však neuspeli.
     
    22
    V polovici prvého polčasu Mohamed Elneny na hranici polovice ihriska pomerne nešetrne v osobnom súboji o loptu zasiahol Guélora Kangu. Hra je prerušená, Kanga bude potrebovať krátke ošetrenie.
     
    21
    O mimoriadne úsmevný moment sa teraz postaral gólman Crvenej Zvezdy Milan Borjan, ktorý sa pri pokuse vyhodiť loptu, ktorú skryl vo svojej náruči po centri od Oliviera Girouda pošmykol. Na jeho šťastie mu však lopta z rúk napokon nevypadla.
     
    20
    Kanonieri sú však známi svojou veľkou silou v práci s loptou, a tak si aj s touto situáciu dokázali poradiť. Ich kombinácia sa však skončila potom, čo Jack Wilshere to trochu prehnal s razanciou prihrávky na Ainsleyho Maitlanda-Nilesa.
     
    19
    Arsenal znova získal loptu do svojej moci. Teraz sa však domáci musia vysporiadať s pomerne aktívnym napádaním zo strany hráčov Crvenej zvezdy, ktorí sa až v trojici vyťahujú na hranicu defenzívnej línie Kanonierov.
     
    18
    Hostia z Belehradu sa pokúsili predviesť priamočiaru akciu, no zatiaľ im v ofenzíve chýba presnosť v predfinálnej fáze, na čo teraz doplatila pri svojej spolupráci aj dvojica Nemanja Radonjić, Richmond Boakye.
     
    17
    Tentokrát to bol center z pravej strany, o ktorý sa postaral Jack Wilshere. Znova bol jeho adresátom Mathieu Debuchy, no francúzskemu obrancovi sa toto zakončenie absolútne nevydarilo.
     
    16
    Po centri Walcotta z ľavej strany zakončoval Mathieu Debuchy, ktorého hlavičku však defenzíva Crvenej Zvezdy znova zrazila mimo brány, a tak Arsenal bude pokračovať v sérii štandardných situáciii.
     
    15
    Theo Walcott centroval až do "malého vápna", kde loptu na rohový kop odvrátil Vujadin Savić. Dnešný kapitán Kanonierov Walcott si tak štandardnú situáciu zopakuje, tentokrát však už od rohovej zastávky.
     
    14
    Olivier Giroud teraz odviedol pre svoj tím veľkú porciu práce, keď si na ľavej strane ofenzívy dobre prikryl loptu proti dvojici súperov a následne si dokonca vypýtal nedovolený zákrok od Filipa Stojkovića.
     
    13
    Arsenal založil rýchly útok, po ktorom si vybojoval rohový kop. Na center z ľavej strany si chcel naskoči Olivier Giroud, no tak jeho, ako aj ďalších jeho spoluhráčov lopta minula a skončila len v aute.
     
    12
    Joe Willock stratil v strede poľa loptu, potiahol ju Nenad Krstičić, no jeho následná prihrávka na Slavoljuba Srnića bola mimoriadne nepresná, a tak si môže Matt Macey v tomto prípade vydýchnuť.
     
    11
    Londýnčania tak po prvý raz výraznejšie pohrozili a ukazuje sa, že aj v zostave bez viacerých tradičných opôr budú jasným favoritom tohto zápasu.
     
    10
    Olivier Giroud najskôr zostal na chvíľu ležať na hracej ploche, keď sa s bolestivou grimasou držal za zadný stehenný sval na ľavej nohe, no o pár sekúnd neskôr už svojou obľúbenou ľavačkou preveril prvýkrát pozornosť Milana Borjana, ktorý vytiahol prvý náročný zákrok.
     
    9
    Kanonieri zostávajú na polovici súpera a už v týchto chvíľach začínajú postupne zvyšovať svoj tlak na defnezívu súpera. Uvidíme, dokedy to Belehradčania ustoja.
     
    8
    Hra je na chvíľu prerušená, keď na zemi zostal po zásahu od Thea Walcotta lakťom do tváre ležať Damien Le Tallec, francúzky futbalista hosťujúceho celku by však mal byť podľa všetkého v poriadku.
     
    7
    Arsenal však prvú štandardnú situáciu v źápase využiť nedokázal, napriek tomu zostáva na polovici súpera, a tak si defenzíva Crvenej Zvezdy teraz vydýchnuť nemôže.
     
    6
    Reiss Nelson predviedol svoje rýchle nohy odcentroval cez Marka Gobeljića, strelu Thea Walcotta zblokoval na rohový kop Damien Le Tallec.
     
    5
    Na opačne strane sa k lopte pretláčal Ainsley Maitland-Niles, no toho veľmi dobrou prácou telom od nej odstavil Filip Stojković, a tak môže Milan Borjan odkopávať od vlastnej brány. O pár sekúnd spravil Matt Macey zbytočnú chybu, keď jednoduchý odkop z prvej poslal len na kopačku Guélora Kangu, ani toto Belehradčania využiť nedokázali.
     
    4
    Ďalšia kolmica do pokutového územia tentokrát už našla Nemanju Radonjića, jeho prudký prízemný center dokázal aj napriek náročnej pozícii do bezpečia odkopnúť Mohamed Elneny.
     
    3
    Tak mužstvo z Belehradu začalo tento zápas pomerne sebavedomo, keď drží loptu vo svojej moci a snaží sa vylákať čo najviac hráčov Arsenalu a uvoľniť si tak priestor v defenzíve súpera.
     
    2
    Crvena Zvezda mala výhodu autového vhadzovania na polovici domácich, zatiaľ sa však do ničoho nebezpečného nepúšťala, aj keď sme tam videli pokus o kolmicu do pokutového územia, ktorú však namiesto Slavoljuba Srnića zachytil znova len Matt Macey.
     
    1
    Tak zápas nám začal poriadne rušne. Najskôr po rozohrávke domáceho tímu Theo Walcott prestrkával loptu do pokutového územia na Oliviera Girouda a následne musel až z vlastnej šestnástky proti Richmondovi Boakyemu vyštartovať Matt Macey.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Arsenal FC: Macey – Debuchy, Elneny, Holding – Coquelin, Willock, Nelson, Maitland-Niles – Walcott, Wilshere – Giroud.
    Náhradníci: Čech – Osei-Tutu, Sheaf, Josh Dasilva, McGuane, Akpom, Nketiah.

    FK Crvena Zvezda Belehrad: Borjan – Stojković, Le Tallec, Savić, Gobeljić – Krstičić, Donald – Srnić, Kanga, Radonjić – Boakye.
    Náhradníci: Supić – Adžič, Babić, Frimpong, Milić, Pešić, Račić.

    Rozhodca: Luca Banti – Lorenzo Manganelli a Fabiano Preti (ITA)..
     
    Vážení fanúšikovia!

    Vítam vás pri sledovaní textového prenosu z Európskej ligy UEFA. Londýnsky Arsenal môže svoj postup do jarných vyraďovacích kôl spečatiť už dnes, keď na Emirates Stadium privíta Crvenu Zvezdu Belehrad. Zápas bude viesť taliansky arbiter Luca Banti.

    ARSENAL FC

    Futbalisti Arsenalu sú po úvodných troch kolách stopercentní, čo sa okrem nich podarilo už len trom ďalším mužstvám. V prvom zápase doma zdolali Kolín nad Rýnom 3:1, následne po gólovej prestrelke uspeli v Borisove a naposledy si poradili aj so svojim dnešným súperom. Arsène Wenger dal priestor mladým hráčom, pričom zo stálych členov základnej zostavy nastúpil len Petr Čech. Jediným úspešným strelcom zápasu bol Olivier Giroud, ktorý v 85. minúte predviedol parádne akrobatické zakončenie. Dá sa predpokladať, že v podobnej zostave nastúpi Arsenal aj dnes, pretože cez víkend ho čaká náročný duel na pôde Manchestru City. Na zápasovej súpiske tak nemožno čakať mená ako Mesut Özil, Alexis Sánchez, Alexandre Lacazette či Aaron Ramsey. Navyše, zdravotné problémy má Sead Kolašinac, Danny Welbeck či Shkodran Mustafi. Kanonieri aktuálne ťahajú sériu troch výhier v rade. Za zmienku stojí spomenúť najmä ich triumf v Goodison Parku 2:5, keď podali možno najlepší výkon v sezóne. Naposledy si doma zmerali sily s Crvenou Zvezdou ešte v roku 1978, keď na Highbury remizovali 1:1.

    CRVENA ZVEZDA

    Klub z metropoly Srbska má pred druhou polovicou skupinovej časti v rukách celkom dobré karty. Na konte má štyri body, čo je rovnaký počet ako získalo druhé BATE Borisov. Zverencov Vladana Milojevića mohli po prvom zápase s londýnskym Arsenalom mrzieť dve veci. Tou prvou bola nepremenená tutovka Nemanju Radonjića, ktorého po polhodine hry famózne vychytal Petr Čech. Druhým momentom bolo vylúčenie Milana Rodića. Ten zbytočne oslabil svoje mužstvo a hostia približne 10-minútovú presilovku dokázali využiť. Crvena Zvezda sa takisto vezie na víťaznej vlne. Posledné tri ligové stretnutia vyhrala a momentálne je na čele srbskej Super Ligy so štvorbodovým náskokom pred Partizanom Belehrad. Navyše, v domácej súťaži inkasovala v 15 zápasoch iba tri góly. Najlepším strelcom je Aleksandar Pesić, ale v hlavnej fáze Európskej ligy zatiaľ strelecky mlčí. Ani hostia dnes nenastúpia v kompletnom zložení – pre zranenie chýbajú Branko Jovičić a Ricardinho. Na anglickej pôde sa Crvena Zvezda predstavila naposledy v roku 2000, keď v pohári UEFA remizovala s Leicesterom City.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:05.

    Jakub Kocourek

    Góly:

    Karty:   70. Holding (ARS)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 7:2. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 5:7.
    Arsenal FC: Macey – Debuchy, Elneny, Holding – Coquelin, Willock (68. Nketiah), Nelson, Maitland-Niles – Walcott, Wilshere – Giroud.
    Náhradníci: Čech – Osei-Tutu, Sheaf, Josh Dasilva, McGuane, Akpom, Nketiah.

    FK Crvena Zvezda Belehrad: Borjan – Stojković, Le Tallec, Savić, Gobeljić – Krstičić, Donald – Srnić (86. Račić), Kanga (69. Milić), Radonjić (89. Pešić) – Boakye.
    Náhradníci: Supić – Adžič, Babić, Frimpong, Milić, Pešić, Račić.

    Rozhodca: Luca Banti – Lorenzo Manganelli a Fabiano Preti (ITA).