Tel Aviv – Astana 0:1 (kon.) | Slavia – Villarreal 0:2 (kon.) | Partizan – Skenderbeu 2:0 (kon.)
YB Bern – D.Kyjev 0:1 (kon.) | Razgrad – Braga 1:1 (kon.) | Başakşehir – Hoffenheim 1:1 (kon.)
AEK Atény – AC Miláno 0:0 (kon.) | Rijeka – Austria 1:4 (kon.) | Lyon – Everton 3:0 (kon.)
Limassol – Bergamo 1:1 (kon.) | Lok. Moskva – Tiraspol 1:2 (kon.) | Kodaň – Zlín 3:0 (kon.)
Plzeň – Lugano 4:1 (kon.) | FCSB – Be'er Sheva 1:1 (kon.) | Kolín nad Rýnom – Borisov 5:2 (kon.)
Arsenal – CZ Belehrad 0:0 (kon.) | Salzburg – Konyaspor 0:0 (kon.) | Guimarães – Marseille 1:0 (kon.)
Bilbao – Östersunds FK 1:0 (kon.) | Hertha – Zorja Luhansk 2:0 (kon.) | Lazio – Nice 1:0 (kon.)
Arnhem – Waregem 0:2 (kon.) | Rosenborg – Zenit 1:1 (kon.) | Sociedad – Vardar 3:0 (kon.)
koniec
Arsenal FC
0:0 (0:0)
FK Crvena Zvezda Belehrad
Štvrtok 02.11.2017, 21:05 • Emirates Stadium, Londýn. • Európska liga • Skupina H
Predzápasové kurzy
     
    89
    Už spomínanému Slavoljubovi Srnićovi v prvom polčase veľmi výrazne sekundoval aj Nemanja Radonjić, ktorého však v druhom polčase bolo vidno už trochu pomenej. Teraz si už môže ísť oddýchnuť, keď posledné minúty zaňho absolvuje Aleksandar Pešić.
     
    86
    Napriek tomu vidíme striedanie na strane Crvenej Zvezdy, keď z ihriska odchádza jeden z najlepších hráčov nielen hostí, ale aj celého zápasu Slavoljub Srnić, ktorý veľkou aktivitou robil problém defenzíve domácich najmä v prvom polčase. Na jeho pozícii už vidíme Uroša Račića.
     
    81
    Nepresadil sa v prvom polčase, nevyšlo mu to ani tentokrát! Richmond Boakye sa tak, ako v závere prvej štyridsaťpäťminútovky ocitol v dobrej pozícii za obranou Arsenalu, ani tentokrát však Matta Maceyho neprekonal.
     
    78
    Veľmi pekná akcia v podaní hráčov Arsenalu. Mohamed Elneny sa čoaraz viac púšťa do ofenzívnych výletov z defenzívy a teraz spravil veľmi dobre, keď peknou prihrávkou do pokutového územia našiel Thea Walcotta, ktorý sa pokúsil zakončiť z otočky, no jeho strela nemala potrebnú razanciu.
     
    70
    No a po dvoch striedaniach si do štatistík zapisujeme aj žltú kartu, ktorú vidí obranca Arsenalu Rob Holding. Ten vo výskoku veľmi nepríjemne zasiahol kapitána Belehradu Mitchella Donalda.
     
    69
    Strieda aj Crvena Zvezda. Veľmi nespokojný Guélor Kanga musí prepustiť svoje miesto Nemanjovi Milićovi, aj napriek tomu, že sa mu to príliš nepozdáva.
     
    68
    Až v tejto chvíli registrujeme prvé striedanie v zápase. Z ihriska odchádza domáci Joe Willock, ktorý dnes odviedol v strede poľa kvalitnú robotu, no na jeho miesto prichádza o niečo ofenzívnejší Edward Nketiah.
     
    64
    Neuveriteľné, čo teraz zahodil Jack Wilshere! Skvelú robotu preňho urobil v pokutovom území Ainsley Maitland-Niles, ktorý čistým spôsobom odstavil od lopty Vujadina Savića, Wilshere zvolil technické zakončenie ponad padajúceho brankára Milana Borjana no defenzívny zákrok z ríše snov na bránkovej čiare predviedol Damien Le Tallec.
     
    61
    Takmer identická situácia, ako pred pár sekundami, tentokrát sa však už pokutový kop skutočne pískať mohol. Padajúci Jack Wilshere chcel ešte prihrávkou násjť Oliviera Girouda, no trafil ruku Vujadina Savića, píšťalka hlavného arbitra aj tentokrát mlčí.
     
    60
    Tak teraz sa tribúny Emirates Stadium a rovnako tak Jack Wilshere poriadne hnevajú na hlavného rozhodcu. Práve Wilshere sa totiž dostal do kontaktu s Vujadinom Savićom v pokutovok území, penalta sa však nepíska.
     
    45
    Tak si to predstavte! Crvena Zvezda mohla ísť do vedenia gólom do šatne! Guélor Kanga krásnou prihrávkou za obranu našiel Richmonda Boakyeho, ktorý sa rútil z pravej strany na Matta Maceyho, ten mu však veľmi dobre zmenšil strelecký uhol a hosťujúci kanonier jeho bránu napokon prestrelil!
     
    37
    Tak konečne sme videli aj zo strany Crvenej Zvezdy vydarenú štandardnú situáciu a hneď z toho mohol byť prekvapujúci gól v sieti Arsenalu! Po centri z ľavej strany hlavičkoval Nemanja Radonjić, Matt Macey jeho zakončenie dokázal vyškrabať končekmi prstov aspoň na brvno, lopta sa však vrátila ešte naspäť do hry, čo už ale defenzíva domácich zvládla!
    34.
     
    34
    Crvena Zvezda ani túto štandardnú situáciu nezvládla, Joe Willock získal loptu ešte na vlastnej polovici, šikovne ju prestrčil na Oliviera Girouda, ktorý však už z tesnej blízkosti trafil len Milana Borjana. Ten bude navyše potrebovať ošetrenie.
     
    10
    Olivier Giroud najskôr zostal na chvíľu ležať na hracej ploche, keď sa s bolestivou grimasou držal za zadný stehenný sval na ľavej nohe, no o pár sekúnd neskôr už svojou obľúbenou ľavačkou preveril prvýkrát pozornosť Milana Borjana, ktorý vytiahol prvý náročný zákrok.

    Jakub Kocourek

    Góly:

    Karty:   70. Holding (ARS)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 7:2. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 5:7.
    Arsenal FC: Macey – Debuchy, Elneny, Holding – Coquelin, Willock (68. Nketiah), Nelson, Maitland-Niles – Walcott, Wilshere – Giroud.
    Náhradníci: Čech – Osei-Tutu, Sheaf, Josh Dasilva, McGuane, Akpom, Nketiah.

    FK Crvena Zvezda Belehrad: Borjan – Stojković, Le Tallec, Savić, Gobeljić – Krstičić, Donald – Srnić (86. Račić), Kanga (69. Milić), Radonjić (89. Pešić) – Boakye.
    Náhradníci: Supić – Adžič, Babić, Frimpong, Milić, Pešić, Račić.

    Rozhodca: Luca Banti – Lorenzo Manganelli a Fabiano Preti (ITA).