Tel Aviv – Astana 0:1 (kon.) | Slavia – Villarreal 0:2 (kon.) | Partizan – Skenderbeu 2:0 (kon.)
YB Bern – D.Kyjev 0:1 (kon.) | Razgrad – Braga 1:1 (kon.) | Başakşehir – Hoffenheim 1:1 (kon.)
AEK Atény – AC Miláno 0:0 (kon.) | Rijeka – Austria 1:4 (kon.) | Lyon – Everton 3:0 (kon.)
Limassol – Bergamo 1:1 (kon.) | Lok. Moskva – Tiraspol 1:2 (kon.) | Kodaň – Zlín 3:0 (kon.)
Plzeň – Lugano 4:1 (kon.) | FCSB – Be'er Sheva 1:1 (kon.) | Kolín nad Rýnom – Borisov 5:2 (kon.)
Arsenal – CZ Belehrad 0:0 (kon.) | Salzburg – Konyaspor 0:0 (kon.) | Guimarães – Marseille 1:0 (kon.)
Bilbao – Östersunds FK 1:0 (kon.) | Hertha – Zorja Luhansk 2:0 (kon.) | Lazio – Nice 1:0 (kon.)
Arnhem – Waregem 0:2 (kon.) | Rosenborg – Zenit 1:1 (kon.) | Sociedad – Vardar 3:0 (kon.)
koniec
Lazio Rím
1:0 (0:0)
OGC Nice
Štvrtok 02.11.2017, 21:05 • Stadio Olimpico, Rím • Európska liga • Skupina K
Predzápasové kurzy
     
    Európska liga UEFA nám dnes ukázala, že vyhrať sa dá aj vtedy, ak na bránu súpera nevyšlete ani jednu strelu. Futbalisti Lazia hrali dnes vyložene na remízu, za celý zápas neohrozili Waltera Beníteza, no v druhej minúte nadstaveného času skórovali po rohovom kope. Smutným hrdinom dnešného zápasu je Maxime Le Marchand, od ktorého sa lopta odrazila do siete. Krutý výsledok pre Nice, ktoré malo počas celého zápasu územnú prevahu. Jasný remízový zápas sa tak končí víťazstvom Lazia, ktoré z prvého miesta postupuje do vyraďovacích súbojov Európskej ligy. Naopak, Nice prehralo šiesty súťažný duel v rade a o postup bude bojovať s belgickým Waregemom. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný večer. (23:00:17)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
    90+2. Maxime Le Marchand (LAZ) - 1:0
     
    90+2
    Lazio dalo gól! Tak toto je veľmi kruté pre futbalistov z Azúrového pobrežia. Domáci futbalisti za celý zápas nevystrelili na bránu Nice, no napriek tomu zrejme vyhrajú. Rohový kop z pravej strany zahral Luis Alberto a loptu nešťastne usmernil do vlastnej brány obranca MAXIME LE MARCHAND.
     
    90+1
    Obe mužstvá sa teraz striedali v držaní lopty. Vyzerá to tak, že oba tímy sú spokojné s deľbou bodov. Niet sa čomu čudovať, keďže najmä Laziu bod úplne stačí na postup zo skupiny.
     
    90
    Dnešný zápas veľa futbalovej krásy neponúkol. Riadny hrací čas sa už naplnil, hostia kombinujú na polovici ihriska a ešte budú mať tri minúty na to, aby nejakým zázrakom strelili gól.
     
    89
    Mario Balotelli získal loptu v strede ihriska a takmer v spolupráci s Arnaudom Lusambom vymyslel gólovú šancu. Taliansky útočník si už nabiehal na kolmicu, no tú v poslednej chvíli zastavil Luiz Felipe.
     
    87
    Sergej Milinković-Savić to skúšal z náročnej pozície, no jeho strela atakovala skôr rohovú zástavku ako bránu. Domáci sa nepresadili ani o pár sekúnd neskôr, keďže bol v ofsajde Felipe Caicedo.
     
    86
    Posledné striedanie dnešného zápasu. Na trávnik sa ešte dostane aj Adrien Tameze, ktorý vystuží záložnú formáciu Nice. Na lavičku náhradníkov už smeruje nevýrazný Vincent Koziello.
     
    85
    Luiz Felipe opäť uspel v osobnom súboji s Mariom Balotellim. Toho je po striedaní plné ihrisko a uvidíme či sa vo zvyšnom čase dostane ešte do nejakého streleckého zakončenia.
     
    84
    Rémi Walter predviedol peknú individuálnu akciu po pravej strane. Jeho následná spätná prihrávka smerovala na Maria Balotelliho, no jeho zakončenie stihol zblokovať Luiz Felipe.
     
    83
    Mario Balotelli je na trávniku len pár sekúnd a už sa stihol dostať do streleckého zakončenia. Vypálil spoza pokutového územia, no loptu nasmeroval len nad domácu bránu.
     
    81
    Na začiatku poslednej desaťminútovky sa dostane do hry a kontroverzný Mario Balotelli. Talianskeho útočníka privítali rímski fanúšikovia piskotom. Na lavičku náhradníkov medzitým smeruje Pierre Lees-Melou.
     
    80
    Luis Alberto tentokrát už zakončiť dokázal, no ťažko povedať či strieľal alebo skôr centroval. Každopádne jeho zakončenie smerovalo medzi tri žrde, a tak si Walter Benítez pripisuje prvý úspešný zákrok.
     
    79
    Pre domácich futbalistov sa teraz črtala šanca. Sergej Milinković-Savić sklepol loptu pre Luisa Alberta. Ten sa však do zakončenia nedostal a obrancovia súpera ho odzbrojili.
     
    78
    Hostia sa po rohovom kope do zakončenia nedostali. Štatisti stále neevidujú ani jeden strelecký pokus na jednu či druhú bránu. Thomas Strakoša zasahoval len po nepresnej strele Wesleyho Sneijdera.
     
    77
    Pekná krídelná akcia futbalistov francúzskeho tímu. Rémi Walter centroval z pravej strany a pohotové zakončenie Alassanea Pléua stihol zblokovať na rohový kop Stefan de Vrij.
     
    76
    V dnešnom dueli sa hrá pomerne čisto, no hlavný arbiter Jesús Gil Manzano štvrťhodinu pred koncom vyťahuje žltú kartu. Po faule na Nampalysu Mendyho ju dostáva Lucas Leiva.
     
    75
    Štvrťhodinu pred koncom mali domáci výhodu rohového kopu. Ten z ľavej strany zahral Luis Alberto, no centrom na prednú žrď našiel iba pripraveného Arnauda Lusambu.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 90+2. Le Marchand (vla.)

    Karty:   76. Lucas Leiva (LAZ)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 0:1. Střely mimo: 2:7. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 8:6.
    Lazio Rím: Strakoša – Patric, de Vrij (C), Luiz Felipe – Marušić, Murgia (59. Lulić), Lucas Leiva, Alberto, J. Lukaku (74. Parolo) – Nani (59. S. Milinković-Savić), F. Caicedo.
    Náhradníci: Vargić – Bastos, Parolo, Lulić, S. Milinković-Savić, Radu, Palombi.

    OGC Nice: Benítez – Souquet, Dante (C), Le Marchand, Jallet – Walter, N. Mendy, Sneijder (66. Lusamba), Koziello (86. Tameze), Lees-Melou (81. Balotelli) – Pléa.
    Náhradníci: Clementia – Tameze, Balotelli, Burner, Lusamba, M. Sarr, Makengo.

    Rozhodca: Jesús Gil Manzano – Ángel Nevado Rodríguez a Teodoro Sobrino (ESP)