Tel Aviv – Astana 0:1 (kon.) | Slavia – Villarreal 0:2 (kon.) | Partizan – Skenderbeu 2:0 (kon.)
YB Bern – D.Kyjev 0:1 (kon.) | Razgrad – Braga 1:1 (kon.) | Başakşehir – Hoffenheim 1:1 (kon.)
AEK Atény – AC Miláno 0:0 (kon.) | Rijeka – Austria 1:4 (kon.) | Lyon – Everton 3:0 (kon.)
Limassol – Bergamo 1:1 (kon.) | Lok. Moskva – Tiraspol 1:2 (kon.) | Kodaň – Zlín 3:0 (kon.)
Plzeň – Lugano 4:1 (kon.) | FCSB – Be'er Sheva 1:1 (kon.) | Kolín nad Rýnom – Borisov 5:2 (kon.)
Arsenal – CZ Belehrad 0:0 (kon.) | Salzburg – Konyaspor 0:0 (kon.) | Guimarães – Marseille 1:0 (kon.)
Bilbao – Östersunds FK 1:0 (kon.) | Hertha – Zorja Luhansk 2:0 (kon.) | Lazio – Nice 1:0 (kon.)
Arnhem – Waregem 0:2 (kon.) | Rosenborg – Zenit 1:1 (kon.) | Sociedad – Vardar 3:0 (kon.)
koniec
Lazio Rím
1:0 (0:0)
OGC Nice
Štvrtok 02.11.2017, 21:05 • Stadio Olimpico, Rím • Európska liga • Skupina K
Predzápasové kurzy
     
    Európska liga UEFA nám dnes ukázala, že vyhrať sa dá aj vtedy, ak na bránu súpera nevyšlete ani jednu strelu. Futbalisti Lazia hrali dnes vyložene na remízu, za celý zápas neohrozili Waltera Beníteza, no v druhej minúte nadstaveného času skórovali po rohovom kope. Smutným hrdinom dnešného zápasu je Maxime Le Marchand, od ktorého sa lopta odrazila do siete. Krutý výsledok pre Nice, ktoré malo počas celého zápasu územnú prevahu. Jasný remízový zápas sa tak končí víťazstvom Lazia, ktoré z prvého miesta postupuje do vyraďovacích súbojov Európskej ligy. Naopak, Nice prehralo šiesty súťažný duel v rade a o postup bude bojovať s belgickým Waregemom. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný večer. (23:00:17)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
    90+2. Maxime Le Marchand (LAZ) - 1:0
     
    90+2
    Lazio dalo gól! Tak toto je veľmi kruté pre futbalistov z Azúrového pobrežia. Domáci futbalisti za celý zápas nevystrelili na bránu Nice, no napriek tomu zrejme vyhrajú. Rohový kop z pravej strany zahral Luis Alberto a loptu nešťastne usmernil do vlastnej brány obranca MAXIME LE MARCHAND.
     
    90+1
    Obe mužstvá sa teraz striedali v držaní lopty. Vyzerá to tak, že oba tímy sú spokojné s deľbou bodov. Niet sa čomu čudovať, keďže najmä Laziu bod úplne stačí na postup zo skupiny.
     
    90
    Dnešný zápas veľa futbalovej krásy neponúkol. Riadny hrací čas sa už naplnil, hostia kombinujú na polovici ihriska a ešte budú mať tri minúty na to, aby nejakým zázrakom strelili gól.
     
    89
    Mario Balotelli získal loptu v strede ihriska a takmer v spolupráci s Arnaudom Lusambom vymyslel gólovú šancu. Taliansky útočník si už nabiehal na kolmicu, no tú v poslednej chvíli zastavil Luiz Felipe.
     
    87
    Sergej Milinković-Savić to skúšal z náročnej pozície, no jeho strela atakovala skôr rohovú zástavku ako bránu. Domáci sa nepresadili ani o pár sekúnd neskôr, keďže bol v ofsajde Felipe Caicedo.
     
    86
    Posledné striedanie dnešného zápasu. Na trávnik sa ešte dostane aj Adrien Tameze, ktorý vystuží záložnú formáciu Nice. Na lavičku náhradníkov už smeruje nevýrazný Vincent Koziello.
     
    85
    Luiz Felipe opäť uspel v osobnom súboji s Mariom Balotellim. Toho je po striedaní plné ihrisko a uvidíme či sa vo zvyšnom čase dostane ešte do nejakého streleckého zakončenia.
     
    84
    Rémi Walter predviedol peknú individuálnu akciu po pravej strane. Jeho následná spätná prihrávka smerovala na Maria Balotelliho, no jeho zakončenie stihol zblokovať Luiz Felipe.
     
    83
    Mario Balotelli je na trávniku len pár sekúnd a už sa stihol dostať do streleckého zakončenia. Vypálil spoza pokutového územia, no loptu nasmeroval len nad domácu bránu.
     
    81
    Na začiatku poslednej desaťminútovky sa dostane do hry a kontroverzný Mario Balotelli. Talianskeho útočníka privítali rímski fanúšikovia piskotom. Na lavičku náhradníkov medzitým smeruje Pierre Lees-Melou.
     
    80
    Luis Alberto tentokrát už zakončiť dokázal, no ťažko povedať či strieľal alebo skôr centroval. Každopádne jeho zakončenie smerovalo medzi tri žrde, a tak si Walter Benítez pripisuje prvý úspešný zákrok.
     
    79
    Pre domácich futbalistov sa teraz črtala šanca. Sergej Milinković-Savić sklepol loptu pre Luisa Alberta. Ten sa však do zakončenia nedostal a obrancovia súpera ho odzbrojili.
     
    78
    Hostia sa po rohovom kope do zakončenia nedostali. Štatisti stále neevidujú ani jeden strelecký pokus na jednu či druhú bránu. Thomas Strakoša zasahoval len po nepresnej strele Wesleyho Sneijdera.
     
    77
    Pekná krídelná akcia futbalistov francúzskeho tímu. Rémi Walter centroval z pravej strany a pohotové zakončenie Alassanea Pléua stihol zblokovať na rohový kop Stefan de Vrij.
     
    76
    V dnešnom dueli sa hrá pomerne čisto, no hlavný arbiter Jesús Gil Manzano štvrťhodinu pred koncom vyťahuje žltú kartu. Po faule na Nampalysu Mendyho ju dostáva Lucas Leiva.
     
    75
    Štvrťhodinu pred koncom mali domáci výhodu rohového kopu. Ten z ľavej strany zahral Luis Alberto, no centrom na prednú žrď našiel iba pripraveného Arnauda Lusambu.
     
    74
    Posledné striedanie domáceho tímu je realitou. Z môjho pohľadu odchádza z ihriska najlepší hráč dnešného zápasu – Jordan Lukaku. Na jeho miesto prichádza spomínaný Marco Parolo.
     
    72
    Arnaud Souquet to teraz prehnal so svojim dôrazom. V strede ihriska poslal na trávnik Luisa Alberta, a tak budú môcť domáci pokračovať vo svojej akcii. Do hry zrejme príde aj Marco Parolo.
     
    71
    Neúnavný Jordan Lukaku centroval z ľavej strany. Jeho prízemný center zrejme mal smerovať na Felipe Caiceda, no našiel ním len pripraveného krajného obrancu Christopha Jalleta.
     
    70
    Arnaud Lusamba pekne posunul loptu na Pierra Leesa-Meloa. Ten sa otočil s loptou, vystrelil spoza pokutového územia, no jeho pokus pravačkou mieril vysoko nad bránu Thomasa Strakošu.
     
    69
    Nice opäť kombinovalo len na polovici ihriska. Osobne si myslím, že najviac prihrávok v dnešnom dueli rozdali obrancovia Maxime Le Marchand a Dante. Mario Balotelli šancu stále nedostal.
     
    68
    Domáci futbalisti sú skutočne veľmi dobre sformovaní a hráči Nice sa nevedia presadiť. Stred ihriska je prehustený a cez krídelné priestory to zatiaľ francúzsky tím príliš neskúša.
     
    67
    Lazio Rím sa v druhom polčase predsa len viac tlačí na súperovu polovicu. Teraz však o loptu prichádza, pretože Jordan Lukaku sa s ňou dostal za postrannú čiaru.
     
    66
    Wesley Sneijder mal v úvode sezóny zdravotné problémy a možno aj preto dnešný duel v Ríme nedohrá. Po dvoch tretinách hracieho času ho strieda Arnaud Lusamba.
     
    64
    Striedajúci Senad Lulić vyskúšal svoje šťastie strelou spoza pokutového územia. Tej však chýbala väčšia presnosť, a tak bude nasledovať len odkop od brány Waltera Beníteza.
     
    63
    Domáci obranca Patric sa teraz rozhodol podporiť ofenzívu svojho mužstva. Napokon sa dostal k centru z pravej strany a trafil ruku Christopha Jalleta. Ten ju mal však pri tele, a tak sa penalta správne nepíska.
     
    62
    Rohový kop zahrali hostia zle. Center z ľavej strane bol veľmi vysoký, a tak sa nikto v tmavom drese do koncovky nedostal. Následne získavajú loptu do svojho držania Rimania.
     
    61
    Z veľkej diaľky skúsil svoje strelecké šťastie Wesley Sneijder. Strela holandského futbalistu zrejme mierila vedľa brány, no Thomas Strakoša pre istotu vyrazil loptu na rohový kop.
     
    60
    Hodinu hry nám ukončil chlapský súboj dvoch hráčov s číslom 21. Striedajúci Sergej Milinković-Savić si však počínal nedovolene, a tak po súboji s Nampalysom Mendym budú pokračovať v akcii hostia.
     
    59
    Domáci tréner prichystal hneď dvojnásobne striedanie. Spomínaný Sergej Milinković-Savić skutočne prichádza na trávnik a strieda Naniho. Okrem toho končí aj Alessandro Murgia, ktorého nahradí Senad Lulić.
    58. Rémi Walter (NIC)
     
    58
    Hostia mali výhodu rohového kopu. Center Wesleyho Sneijdera síce nebol nebezpečný, no následná strela Rémiho Waltera tesne prefrčala vedľa pravej žrde domácej brány. Thomas Strakoša si mohol oddýchnuť.
     
    57
    Nice vytrvalo kombinuje ďaleko od brány súpera. Domáci tréner sa už zrejme na to nemôže pozerať a za postrannou čiarou pripravuje striedanie. Na trávnik by mal prísť Sergej Milinković-Savić.
     
    56
    Alassane Pléa si prebral prihrávku na hranici pokutového územia. Následne sa snažil posunúť loptu na nabiehajúceho Pierra Leesa-Meloua, no ten bol tiesnený Luizom Felipem a k lopte sa nedostal.
     
    55
    Nice možno viac ako minútu držalo loptu na polovici ihriska. Dante si vymieňal loptu so svojimi spoluhráčmi, no je to bez nápadu a všetko až príliš ďaleko od domáceho brankára.
     
    53
    Postranný rozhodca zdvihol nad hlavu svoju zástavku, pretože jeden z domácich hráčov sa ocitol v ofsajde. Bola to akcia z pravej strany, takže zrejme sa proti pravidlám previnil Adam Marušić.
     
    52
    Walter Benítez si teraz dával načas s rozohrávkou, čo sa nepáčilo domácim fanúšikom. Jesús Gil Manzano zatiaľ tomu nevenuje pozornosť a brankárovi francúzskeho klubu kartu neudeľuje.
     
    51
    Jordan Lukaku centroval z ľavej strany. Lopta sa napokon odrazila na nohu Adama Marušića, ale jeho prudká strela trafila iba brániaceho obrancu Christophe Jalleta.
     
    50
    Päť minút druhého polčasu je trošku živších ako bolo úvodné dejstvo. Luis Alberto sa teraz snažil uvoľniť Jordana Lukakua, no našiel len Arnauda Souqueta, ktorý hlavou poslal loptu do bezpečia.
     
    49
    Lazio to opäť skúšalo cez krídelné priestory. Individuálne sa snažil presadiť čiernohorský záložník Adam Marušić, ale veľmi dobre zapracoval krajný obranca Christophe Jallet.
     
    48
    Domáci futbalisti to teraz skúsili cez svoju pravú stranu. Prízemným centrom sa prezentoval Lucas Leiva, no namiesto Felipeho Caiceda našiel len pripraveného brankára Waltera Beníteza.
     
    47
    Ani jeden z trénerov počas prestávky nestriedal. Určite by to ale chcelo nejaké oživenie. Na lavičke hostí sedí aj kontroverzný útočník Mario Balotelli. Až čas ukáže, či sa dostane do hry.
     
    46
    Druhý polčas začali výkopom domáci futbalisti, no loptu stratili už po siedmich sekundách hry. V hlavičkovom súboji si totiž počínal nedovolene Felipe Caicedo. O pár sekúnd neskôr centroval Arnaud Souquet, no nasledovať bude len okop od brány.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Jesús Gil Manzano k prvému polčasu nepridal ani obligátnu jednu minútu. Prakticky nebolo treba, keďže oba tímy toho v prvom dejstve veľa nepredviedli. Dokonca sme nezaregistrovali ani jednu strelu na bránu. Domácim výrazne chýba Ciro Immobile a mám pocit, akoby im deľba bodov stačila. Nice má územnú prevahu, no žiadnu šancu si cez sformovanú obranu súpera nevypracovalo. Snáď to v druhom polčase bude lepšie, ten začína približne o 22:05 hod.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Jordan Lukaku opäť predviedol svoju rýchlosť. Na ľavom krídle sa presadil cez Arnauda Souqueta, ale jeho spätná prihrávka smerujúca do druhej vlny nenašla žiadneho hráča v modrom drese.
     
    44
    Prvý polčas je skutočnou futbalovou nudou. Trápenie oboch tímov len potvrdzuje strelecký pokus Arnauda Souqueta. Francúz pálil z veľkej diaľky, no lopta putovala vysoko nad bránu Thomasa Strakošu.
     
    42
    Hostia si teraz skúšali naraziť loptu pred pokutovým územím súpera. Alassane Pléa mohol ohroziť domáceho brankára, ale obrancom Lazia pomohol výborne hrajúci Jordan Lukaku.
     
    41
    Domáci obrancovia si teraz poradili s útočnou akciou súpera a následne mohli vyviesť loptu na polovicu ihriska. Jordan Lukaku si pýtal loptu na ľavej strane, no tentokrát sa jej nedočkal.
     
    40
    Domáci zahrali rohový kop nakrátko. Individuálne sa snažil presadiť opäť spomínaný Nani, ale napokon je z toho len útočný faul. Prvý polčas sa pomaly chýli k svojmu záveru.
    39. Nani (LAZ)
     
    39
    Jordan Lukaku rozbehol rýchlu akciu domácich po ľavej strane. Adam Marušić následne posunul loptu na Naniho, ale Portugalčan dokázal vybojovať len roh.
     
    38
    Opäť sledujeme siahodlhú kombináciu futbalistov z Azúrového pobrežia. Brankár Thomas Strakoša stále nemusel zasahovať a hru sleduje z úctivej vzdialenosti.
     
    37
    Domáci futbalisti sa môžu opäť zaradiť do obranných blokov, keďže prichádzajú o loptu. V chlapskom súboji si Luis Alberto počínal nedovolene proti Wesleymu Sneijderovi.
     
    36
    Domáci mali výhodu priameho kopu, ktorý vybojoval aktívny Jordan Lukaku. Následne posielal loptu do šestnástky už tradične Luis Alberto, ale našiel len pripraveného obrancu Arnauda Souqueta.
     
    35
    Hostia teraz kombinovali pred pokutovým územím. Po šikovnej pätičke sa črtala šanca pre Wesleyho Sneijdera, ale holandský záložník sa napokon do zakončenia neprebojoval.
     
    34
    Piskot sa ozýva z rímskych tribún. Nice má jasnú územnú prevahu, no proti dobre sformovanému mužstvu sa vôbec nevie presadiť. Na Olympijskom štadióne v Ríme sa hrali už aj oveľa lepšie duely.
     
    33
    Domáci teraz trošku zbytočne stratili loptu, no hostia to nevyužili. Alassane Pléa posiela loptu na Pierra Leesa-Meloua, no toho krajný obranca Patric vytlačil mimo streleckej pozície.
     
    32
    Dnešný zápas sa mení na akúsi šachovú partiu. Momentálne sú na ťahu hostia, no príliš dlho rozmýšľajú čo vlastne zahrajú. Preto radšej kombinujú na vlastnej polovici ihriska.
     
    31
    Domáci futbalisti mali v priebehu minúty výhodu dvoch rohových kopov. Po tom prvom sa dostal do zakončenia spoza šestnástky Adam Marušić, ale loptu stihol tečovať mimo brány Maxime Le Marchand.
     
    30
    Jordan Lukaku predviedol ďalšiu peknú akciu z ľavej strany. Arnaud Souquet bol je v role štatistu a nestačil na rýchlosť domáceho hráča. Ten následne centroval do šestnástky, no hostia loptu upratali do bezpečia.
     
    29
    Jordan Lukaku centroval z ľavej strany a presným pasom našiel v pokutovom území Adama Marušića. Ten hruďou chcel posunúť loptu na svojho spoluhráča, no tento úmysel prečítal Maxime Le Marchand.
     
    27
    Teraz sledujeme trošku rozháraný úsek hry. Ani jedno z mužstiev nedokáže založiť nejakú súvislú útočnú akciu, z ktorej by sme mohli vidieť nejaké strelecké zakončenie.
     
    26
    Po odkope brankára hostí sa dostali k lopte futbalisti Lazia. Tí však kombinujú len na polovici ihriska a domáci fanúšikovia ich nabádajú k trošku väčšej aktivite.
     
    25
    Luis Alberto centroval do pokutového územia, no žiadneho spoluhráča nenašiel. Následne sa snažil ešte centrovať Adam Marušić, ale bude z toho len odkop od brány Waltera Beníteza.
     
    24
    Domáci futbalisti budú mať výhodu priameho kopu. Približne 35 metrov od brány hostí fauloval Nampalys Mendy. Za peknú individuálnu akciu pochválime bývalého hráča Liverpoolu Lucasa Leivu.
     
    23
    Hostia sa dostali do zakončenia z náročnej pozície. Pierre Lees-Melou pálil z voleja tiesnený obrancom a aj preto loptu nasmeroval vedľa domácej brány. Brániacim hráčom bol Luiz Felipe.
     
    22
    Stadio Olimpico bučí, pretože takýto slabý výkon hráčov v belasých dresoch rozhodne nečakalo. Líder skupiny ešte nič nevymyslel a až na jeden priamy kop nebol ani len pred šestnástkou súpera.
     
    21
    Domáci futbalisti sú stiahnutí so všetkými hráčmi na vlastnej polovici ihriska. Nice si s tým ale zatiaľ nevie poradiť a stále čaká na prvú strelu smerujúcu na Thomasa Strakošu.
     
    20
    Christophe Jallet sa snažil podporiť ofenzívu svojho mužstva, ale k centru z ľavej strany sa nedostal. Adam Marušić sa výborne vrátil a napokon budeme pokračovať odkopom od domácej brány.
     
    19
    Pierre Lees-Melou sa predieral k lopte na ľavej strane a vyzeralo to, že sa k nej dostane. Proti však bol španielsky obranca Patric, ktorý ho telom odstavil a následne poslal loptu do bezpečia.
     
    18
    Domáca kombinácia opäť k ničomu neviedla. Nani adresoval kolmý pas na Felipeho Caiceda, no pred ekvádorským útočníkom dobre zasiahol jeho juhoamerický kolega a zároveň kapitán hostí Dante.
     
    16
    Felipe Caicedo si teraz prebral loptu v stredovom kruhu, no bol otočený chrbtom k bráne. Následne ho zozadu prebrúsil Dante, no hlavný rozhodca zo Španielska žltú kartu nevyťahuje.
     
    15
    Máme za sebou štvrťhodinu zápasu. Ani jeden z brankárov ešte zasahovať nemusel. Pri lopte sú opäť hostia, pričom si ju najčastejšie vymieňajú stopéri Dante a Maxime Le Marchand.
     
    14
    Luis Alberto rozohral priamy kop z pravej strany. Loptu najskôr odvrátil Dante, no následne si trošku neohrabane počínal Christophe Jallet. Do koncovky sa dostával Adam Marušić, ale jeho pokus bol zblokovaný.
     
    13
    Domáci futbalisti sa prvýkrát dostali pred pokutové územie súpera a hneď si vybojovali výhodu priameho kopu. Maxime Le Marchand si počínal nedovolene v súboji s Alessandrom Murgiom.
     
    12
    Wesley Sneijder bol faulovaný v strede ihriska, no akcia hostí pokračovala ďalej. Spoza pokutového územia technicky vystrelil Pierre Lees-Melou, ale mieril vedľa domácej svätyne.
     
    11
    Herný prejav Lazia rozhodne nie je taký, aký môžeme sledovať v domácej súťaži. Rimania hrajú na údržbu a akoby im pri absencii Cira Immobileho stačil aj nerozhodný výsledok.
     
    10
    Wesley Sneijder sa snažil zakombinovať s jedným zo svojich spoluhráčov, no hrdinom okamihu je belgický záložník Jordan Lukaku. Ten sa krásne zbavil oboch hráčov a vyviezol loptu z vlastnej šestnástky.
     
    9
    Alassane Pléa sa snažil presadiť na ľavej strane, ale svoje obranné povinnosti si splnil krajný obranca Stefan de Vrij. Holanďan následne volil spätnú prihrávku na domáceho brankára.
     
    8
    Rémi Walter sa teraz predieral za loptou, no domáci obrancovia si s ním poradili. Následne francúzsky futbalista ešte napádal rozohrávku domácich a dostal pod tlak brankára Thomasa Strakošu.
     
    7
    Sledujeme skutočne zatiaľ slabučký zápas, v ktorom sa nič zaujímavé ešte nestalo. Pri lopte zostanú futbalisti francúzskeho Nice, pretože v stredovom kruhu fauloval Adam Marušić.
     
    6
    Nepresnosť v kombinácii domácich hráčov. Felipe Caicedo nespracoval kolmý pas za obrannú líniu súpera, a tak bude nasledovať len odkop od brány argentínskeho gólmana Waltera Beníteza.
     
    5
    Zatiaľ stále čakáme na prvú vážnejšiu útočnú akciu. Príliš sa to nepáči ani domácim fanúšikom, ktorí sú od svojich miláčikov zvyknutí na oveľa lepší herný prejav. Lazio sa viac-menej bráni.
     
    4
    Začiatok zápasu sa nehrá v nejakom oslnivom tempe. Najmä domáci futbalisti sú veľmi pasívni. Ani teraz sa nepresadil Felipe Caicedo, pretože pred ním chytá loptu do svojich rukavíc Walter Benítez.
     
    3
    Hostia to teraz skúšali cez svoju ľavú stranu. Christophe Jallet posielal popri postrannej čiare prihrávku na Pierra Leesa-Meloua, ale napokon bude nasledovať len vhadzovanie Rimanov.
     
    2
    Domáci futbalisti sa zatiaľ príliš k lopte nedostali. Pripomíname, že im v dnešnom dueli bude chýbať najlepší strelec Ciro Immobile, ktorý je zranený a ohrozený je jeho štart aj vo víkendom zápase s Udinese.
     
    1
    Úvodný výkop zápasu mali hostia z Azúrového pobrežia. V prvej minúte zápasu ale kombinujú len na polovici ihriska, čo neznamená pre rímsky celok žiadne väčšie nebezpečenstvo.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Lazio Rím: Strakoša – Patric, de Vrij (C), Luiz Felipe – Marušić, Murgia, Lucas Leiva, Alberto, J. Lukaku – Nani, F. Caicedo.
    Náhradníci: Vargić – Bastos, Parolo, Lulić, S. Milinković-Savić, Radu, Palombi.

    OGC Nice: Benítez – Souquet, Dante (C), Le Marchand, Jallet – Walter, N. Mendy, Sneijder, Koziello, Lees-Melou – Pléa.
    Náhradníci: Clementia – Tameze, Balotelli, Burner, Lusamba, M. Sarr, Makengo.

    Rozhodcovia: Jesús Gil Manzano – Ángel Nevado Rodríguez a Teodoro Sobrino (ESP).
     
    Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z Európskej ligy UEFA. Tentokrát budeme našu pozornosť venovať zápasu na Stadio Olimpico v Ríme, kde domáce Lazio privíta francúzske Nice. Hlavným rozhodcom duelu bude Španiel Jesús Gil Manzano.

    S.S. LAZIO

    Futbalisti Lazia Rím môžu byť s doterajším priebehom sezóny maximálne spokojní. Ešte pred ostrým ligovým štartom sa radovali zo zisku talianskeho Superpohára, keď zdolali favorizovaný Juventus Turín 2:3. Určite im tento skalp dodal sebavedomie, čo je vidno na ich hre. V Európskej lige doposiaľ nezaváhali a pokiaľ vyhrajú aj dnes, s určitosťou sa stanú víťazom K-skupiny. Zverenci Simone Inzaghiho si v prvom zápase poradili s holandským Vitesse, následne doma zdolali belgický Waregen, no a hetrik víťazstiev zavŕšili triumfom na Azúrovom pobreží. Na pôde Nice vyhrali 1:3, keď sa zaskvel najmä dvojgólový záložník Sergej Milinković-Savić. Generálku na dnešný zápas Rimania zvládli na výbornú. V nedeľu zdolali Benevento vysoko 1:5, čím sa v domácej súťaži vyšplhali na štvrtú priečku. Do listiny strelcov sa zapísalo päť rôznych strelcov, no takmer pri všetko podstatnom bol Ciro Immobile. Taliansky kanonier má fantastickú streleckú formu. So štrnástimi gólmi je najlepším strelcom Serie A a v Európskej lige pridal ďalšie dva presné zásahy.

    OGC NICE

    Futbalisti Nice majú za sebou výbornú sezónu, v ktorej obsadili v Ligue 1 tretie miesto. Vďaka tomu si v auguste zahrali predkolo Ligy majstrov, no v ňom nestačili na SSC Neapol. Zostala im tak len účasť v Európskej lige, kde by im postup zo skupiny nemal uniknúť. Na svojom konte majú šesť bodov, keďže prehrali len v domácom zápase s Laziom. Na belgicko-holandskú dvojicu na chvoste tabuľky majú komfortný náskok a v prípade dnešného víťazstva si môžu zabezpečiť postup do vyraďovacích súbojov. Príliš ružovo to ale dnes nevyzerá, pretože mužstvo pod vedením Luciena Favra sa poriadne trápi. Prehralo posledných päť súťažných duelov, pričom v nich inkasovalo až 14 gólov. Naposledy bol nad ich sily veľmi dobre hrajúci Paríž St. Germain, ktorý doma poľahky vyhral 3:0. V domácej súťaži má Nice problém so strieľaním gólov. V trinástich dueloch ich zaznamenalo len jedenásť, pričom len Mario Balotelli a Alessane Plea skórovali viac než raz. Hosťom dnes budú chýbať až štyria zranení hráči, no k dispozícii by mal byť holandský záložník Wesley Sneijder.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:05.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 90+2. Le Marchand (vla.)

    Karty:   76. Lucas Leiva (LAZ)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 0:1. Střely mimo: 2:7. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 8:6.
    Lazio Rím: Strakoša – Patric, de Vrij (C), Luiz Felipe – Marušić, Murgia (59. Lulić), Lucas Leiva, Alberto, J. Lukaku (74. Parolo) – Nani (59. S. Milinković-Savić), F. Caicedo.
    Náhradníci: Vargić – Bastos, Parolo, Lulić, S. Milinković-Savić, Radu, Palombi.

    OGC Nice: Benítez – Souquet, Dante (C), Le Marchand, Jallet – Walter, N. Mendy, Sneijder (66. Lusamba), Koziello (86. Tameze), Lees-Melou (81. Balotelli) – Pléa.
    Náhradníci: Clementia – Tameze, Balotelli, Burner, Lusamba, M. Sarr, Makengo.

    Rozhodca: Jesús Gil Manzano – Ángel Nevado Rodríguez a Teodoro Sobrino (ESP)