Espanyol – La Coruña 4:1 (kon.) | Getafe – Villarreal 4:0 (kon.) | Las Palmas – Leganés 0:2 (kon.)
Eibar – Vigo 0:4 (kon.) | Sociedad – Valencia 2:3 (kon.)
koniec
RCD Espanyol Barcelona
4:1 (2:0)
Deportivo La Coruña
Nedeľa 24.09.2017, 12:00Španielska LaLiga • 6. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    RCD Espanyol Barcelona

    Deportivo La Coruña
     
    Úvodné zostavy:

    RCD Espanyol Barcelona: Pau López – V. Sánchez, David López, Hermoso, Caricol – Jurado, Diop, Darder, Piatti – Baptistão, G. Moreno.
    Náhradníci: Diego López – Sergio Sánchez, Navarro, H. Pérez, Roca, Granero, Sergio García.

    Deportivo La Coruña: Pantilimon – Juanfran, Schär, A. Arribas, Luisinho – Valverde, Guilherme, C. Borges – Cartabia, Pérez Martínez, Çolak.
    Náhradníci: Tytoń – F. Navarro, Albentosa, Valle, Expósito, Andone, Gama..
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    2
    Krídelná akcia hráčov hostí znamenala center, ale tento pas bol odvrátený a následná strela spoza šestnástky našla len hráčov Espanyolu.
     
    3
    Barcelonský tím získal vo svoj prospech rohový kop, po ktorom však prišiel nízky center a ten sa hosťom podarilo odvrátiť do bezpečia.
     
    4
    Pau López musel zasahovať, pretože Colak vyslal zaujímavý pokus, no našiel ním len priestory, kde brankár domácich zasiahnuť dokázal.
     
    5
    Espanyol Barcelona dala gól!
    Víctor Sánchez našiel presným pasom z krídla na hranici malého vápna LEA BAPTISTAA a ten krásnou hlavičkou v páde poslal loptu na vzdialenejšiu žrď až do siete.
    5. Léo Baptistão (ESB) - 1:0
     
    7
    La Coruňa musí odpovedať na úvodný presný zásah stretnutia, avšak dopredu jej to zatiaľ veľmi nejde. Hostia držia loptu v strede ihriska.
     
    8
    Hráči z Galície síce loptu na útočnej polovici získali, lenže prihrávku na Péreza zastavil Dávid López a loptu odkopol čo najďalej od šestnástky.
     
    9
    Domáci sa po krídle až k šestnástke nedostali, loptu preto vrátili smerom dozadu a následne presunuli ťažisko hry na pravú stranu.
     
    10
    Sergi Darder si našiel loptu po zákroku jedného z hráčov La Corune. Strela spoza šestnástky ale išla nad bránu Pantilimona.
     
    11
    Ofenzívny faul Dardera prerušil ďalšiu snahu domácich hráčov o útočnú akciu.
     
    12
    V stredovom kruhu prichádza ďalší faul, opäť zo strany hráčov Espanyolu. Hostia sa usadili na polovici protivníka a snažia sa kombinovať.
     
    13
    Moreno získal loptu v šestnástke súpera od neistého Schara a takmer sa dostal až do šance, avšak guľatý nezmysel si trochu odkopol od nohy a preto ho zobral Pantilimon.
     
    14
    Juanfran sa na hranici šestnástky Espanyolu spomedzi niekoľkých hráčov dostal k prihrávke, na hrote ofenzívy ale Peréza nenašiel, pretože včas odkopol López.
     
    15
    Gerard Moreno sa natlačil pred Arribasa, dostal center do druhej vlny, avšak stopér La Corune všetko na hranici faulu zvládol.
     
    17
    Piatti poslal krásny center na hranicu malého vápna, kam si nabehol Jurado. Ocitol sa síce úplne sám, lenže na loptu o niekoľko centimetrov nedočiahol.
     
    18
    Pape Diop si v strede ihriska pomohol faulom, takže lopta ostane na kopačkách hráčov La Corune a tí sa znova snažia niečo vymyslieť.
     
    19
    Po centri sprava loptu do druhej vlny vrátil Peréz, avšak Fede Cartabia namieril veľmi vysoko nad bránu protivníka.
     
    20
    Žltú kartu dostáva Luisinho (Deportivo La Coruña).
     
    21
    Gerard Moreno si najlepšie nabehol na center sprava od Dardera, lenže hlavička útočníka Espanyolu z dobrej pozície, spred malého vápna, išla nad bránu.
     
    22
    Hráči Espanyolu získali rohový kop, ktorý Piatii zatočil veľmi nepríjemne do malého vápna. Tam si síce Pantilimon poradil, no bolo to pre neho náročné.
     
    22
    Espanyol Barcelona dala gól!
    Po druhom rohovom kope v krátkom slede sa už ale domáci druhýkrát tešia. Nešťastníkom momentu je ALEJANDRO ARRIBAS, od ktorého sa lopta odráža za Pantilimona. Ide o vlastný gól.
    22. Alejandro Arribas (ESB) - 2:0
     
    25
    Juradovi dobehol na krídlo pomôcť Darder, ktorý sa dostal k centru, avšak loptu sa ku nemu vrátila. Centroval preto druhýkrát, to si už pomohol faulom.
     
    26
    Stopér Schar vyskúšal strelecký pokus po tom, ako si loptu naviezol až niekoľko metrov pred šestnástku Espanyolu. Pau López vyrazil pred seba, tam boli iba obrancovia domácich.
     
    27
    Jurado dostal loptu pred pokutové územie protivníka, kde sa mu však nepodarilo obísť Arribasa. Ten mu padol pod nohy a loptu čistým spôsobom zachytil.
     
    28
    Dobrý center do malého vápna sa Perézovi zakončiť nepodarilo, ale z voleja len o niekoľko málo centimetrov vedľa vystrelil Emre Colak.
    28.
     
    30
    Fede Cartabia si chcel naraziť so spoluhráčom a vniknúť do pokutového územia protivníka. Tento úmysel zastavila stopérska dvojica domácich.
     
    31
    La Coruňa sa snaží byť aktívnejším tímom, čo sa v posledných minútych aj začína realizovať, lenže do veľkých šancí to zatiaľ nevedie.
     
    32
    Pau López si však teraz musel dať veľký pozor, pretože Emre Colak vyslal nebezpečnú strelu, ktorá ešte bola tečovaná. Španielsky brankár pri svojej žrdi zasiahol.
     
    33
    Po rohovom kope prišiel pred bránu Espanyolu ďalší pas. Ani jedna lopta sa neujala, túto druhú dokázal zachytiť gólman Pau López.
     
    34
    Leo Baptistao sa dostal k lopte po tom, ako Moreno nedokázal hlavičkovať, ale pokus z voleja nasmeroval mimo priestor brány.
     
    35
    Fede Cartabia poslal zaujímavý center do malého vápna, avšak žiadny z jeho spoluhráčov loptu zachytiť nedokázal. Zasahovať nemusel nakoniec ani López.
     
    37
    Pau López s ďalšou prácou, centrovanú loptu pred Pérezom dokázal zachytiť a rýchlo rozohrať. Znova už ale dopredu idú hráči La Corune.
     
    38
    Espanyol sa snaží prerušiť snahu hostí a preto drží loptu v strede ihriska. Po prechode dopredu center do šestnástky úspešný nebol.
     
    39
    Arribas tesne pred vlastnou šestnástkou fauloval a Espanyol preto získava zaujímavú streleckú možnosť. Pri schopnostiach Piattiho by sa mal mať Pantilimon na pozore.
     
    40
    K lopte sa postavil práve Piatti, lenže jeho ľavačka poslal loptu vysoko nad priestor brány. Rumunský gólman preto zasahovať nemusel.
     
    42
    Hráči La Corune veľmi dlho obliehali šestnástku Espanyolu, ale nevedeli dostať loptu do zaujímavej pozície. Možno sa tak stane po priamom kope, pretože faulovaný bol Luisinho.
     
    43
    Nízky center dokázali obrancovia Espanyolu bez problémov odvrátiť, hostia však ostávajú na polovici súpera a najradšej by boli, keby do polčasu znížili.
     
    44
    Ďalší center pred Paua Lópeza bol síce lepší, ako ten predošlý, no defenzíva Espanyolu zase zabrala naplno a dokázala dostať loptu do bezpečia.
     
    45
    Lucas Peréz získal rohový kop, po ktorom chcel hlavičkovať Arribas, no namiesto toho skončil na trávniku s bolestivou grimasou. Pokutový kop sa nepíska.
     
    45+0
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Espanyol po polčase vyhráva 2:0 a je na najlepšej ceste za tromi bodmi. Presadiť sa dokázal Leo Baptistao a vlastný gól vsietil Arribas. La Coruňa sa následne snažila niečo vymyslieť, ale nebola dostatočne nebezpečná.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Dlhý nákop zo stredu poľa hľadal pred šestnástkou súpera Fede Cartabiu, pred loptu na hranici šestnástky chytil brankár Pau López.
     
    48
    Juanfran získal roh, po ktorom sa úplne sám na hranici malého vápna ocitol Arribas, ale ešte prihrával a tento jeho pokus nikoho zo spoluhráčov nenašiel.
     
    49
    Fede Cartabia vyslal veľmi dobrý strelecký pokus z hranice veľkého vápna. Prudká strela k žrdi skončila výborným zákrokom gólmana Lópeza.
     
    50
    Päť minút druhého polčasu prešlo a hostia stále ukazujú, že sa chcú dostať späť do zápasu. Aktivitou sa do šancí začínajú dostávať.
     
    51
    Pablo Piatti loptu na krídle zachytiť nedokázal a v snahe zabojovať o ňu fauloval stopéra Schara, ktorý vstával ťažko, no bude v poriadku.
     
    53
    La Coruña dala gól!
    Luisinho sa krásne predral z krídla do šestnástky, prihral pod seba, kde videl voľného CELSA BORGESA a ten aj keď loptu nezasiahol podľa predstáv, tak ju nasmeroval do protipohybu brankára Paua Lópeza.
    53. Celso Borges (DEP) - 2:1
     
    54
    Pape Diop bol nepríjemne faulovaný dvojicou Borges – Piatti, lenže kartové napomínanie pre hostí nepríde. Aj napriek tomu, že tribúny by si to priali.
     
    56
    Hra sa po treťom góle tohto zápasu usadila v strede poľa. Stále je častejšie na lopte La Coruňa, ale Espanyol ako keby ešte viac v zadných radoch spozornel.
     
    57
    Sergi Darder vystrelil spoza pokutového územia, jeho krížna strela si cestu medzi tri žrde nájsť nedokázala.
     
    58
    Fede Cartabia z krídla naviezol loptu pred šestnástku a vyskúšal šťastie svojou ľavou nohou. Priestor brány protivníka sa mu trafiť nepodarilo.
     
    59
    Pantilimon zvolil dlhý výkop, až na polovicu súpera, ktorý smerom do miest, kde číhal Lucas Peréz, avšak ten sa ocitol v postavení mimo hry.
     
    60
    Striedanie v tíme RCD Espanyol Barcelona: z ihriska odchádza Pablo Piatti, prichádza Esteban Granero.
     
    62
    Pas za obranu domáceho mužstva Lucas Peréz zachytiť nedokázal, takže k lopte sa dostanú futbalisti Espanyolu. Rozohrávať bude Pau López.
     
    63
    Espanyol Barcelona chystá ďalšie striedanie. Na ihrisko by mal vybehnúť Sergio García.
     
    64
    Juanfran sa cez Granera dostal k centru, ktorým našiel na zadnej žrdi Victora Sáncheza, lenže jeho zakončenie sa medzi tri žrde nezmestilo.
     
    65
    Striedanie v tíme RCD Espanyol Barcelona: z ihriska odchádza José Manuel Jurado, prichádza Sergio García.
     
    66
    Nepríjemný center do malého vápna sa hráčom La Corune zakončiť nepodarilo, loptu dostali domáci hráči aspoň na rohový kop.
     
    67
    Po centri sa lopta nebezpečne podrážala v pokutovom území, až ju v akrobatickej pozícii poslal na bránu Guilherme, no našiel len priestor, kde bol brankár López.
     
    69
    Striedanie v tíme Deportivo La Coruña: z ihriska odchádza Guilherme, prichádza Florin Andone.
     
    70
    Striedanie v tíme RCD Espanyol Barcelona: z ihriska odchádza Papakouli Diop, prichádza Marc Roca.
     
    71
    Esteban Granero spadol v pokutovom území po faule od Arribasa a nasledovať bude pokutový kop pre domáci Espanyol!
     
    72
    Espanyol Barcelona dala gól!
    GERARD MORENO sa strelou z priameho kopu nemýlil a aj keď Pantilimon jeho úmysel vystihol, lopta popod Rumuna do siete prešla.
    72. Gerard Moreno (ESB) - 3:1
    72. 3:1
     
    74
    Striedanie v tíme Deportivo La Coruña: z ihriska odchádza Emre Çolak, prichádza Borja Valle.
     
    75
    Žltú kartu dostáva Víctor Sánchez (RCD Espanyol Barcelona).
     
    76
    Po rozohrávke priameho kopu sa do zakončenia tlačil stopér Schar. Loptu hlavou síce zasiahol, lenže nasmeroval ju vysoko nad bránu a navyše neuspel ani s tým, že bol faulovaný.
     
    77
    Ďalšia štandardka hostí dopadla málo nebezpečne a pokračujúcu akciu ukončil zbytočný ofenzívny faul.
     
    78
    Sergi Darder si vynikajúco nabehol do šestnástky súpera, kde si zasekol jedného obrancu, ale zoči-voči Pantilimonovi nezakončil, pretože v poslednej chvíli mu loptu odkopol Schar.
     
    79
    Gerard Moreno sa síce dostal k hlavičke z hranice malého vápna, avšak lopta mu nesadla a hlavou ju poslal len do miest, kde bol pripravený rumunský brankár.
    79. Federico Cartabia (DEP)
     
    80
    Sergio García sa taktiež mohol zapísať do streleckej listiny, pretože zachytil zlú rozohrávku Pantilimona. Dostal sa teda do samostatného nájazdu, pri ktorom netrafil bránu.
     
    82
    La Coruni sa kráti čas a zdá sa, že ho nebude mať dosť na to, aby dokázala streliť dva góly a získať čo i len bod.
     
    83
    Hostia sa na krídle nedostali k ničomu, pretože celú situáciu výborne vyriešil obranca Hermoso, ktorý v sklze poslal loptu do súpera a až tak išla za čiaru.
     
    85
    Posledných päť minút. La Coruňa už musí všetko vrhnúť do útoku a dúfať, že sa k nej prikloní aj šťastie.
     
    86
    Striedanie v tíme Deportivo La Coruña: z ihriska odchádza Federico Cartabia, prichádza Bruno Gama.
     
    87
    Dobrý strela spoza šestnástky na bránu Lópeza bola veľmi nebezpečne tečovaná Marcom Rocom. Lopta skončila tesne vedľa brány!
     
    88
    Gerard Moreno padá tesne pred šestnástkou súpera, takže Espanyol dostane po faule Arribasa výhodu priameho kopu z veľmi lukratívnej pozície.
     
    89
    Sergio García svojou strelou trafil iba múr pred sebou. La Coruňa sa následne dokázala ubrániť a poslal loptu preč.
     
    90
    Espanyol Barcelona dala gól!
    Definitívne rozhodnuté. GERARD MORENO ostal sám v malom vápne, dostal tam presný center a loptu iba nasmeroval do prázdnej časti brány.
    90. Gerard Moreno (ESB) - 4:1
     
    90+1
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    90+3
    Žltú kartu dostáva Bruno Gama (Deportivo La Coruña).
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Espanyol Barcelona si postrážil tri body. Po polčase, kedy viedol 2:0, pridal ďalšie dva góly Gerard Moreno. Najskôr z penalty a potom aj z hry. Za hostí znižoval Celso Borges. (13:49:44)

    Matej Kubove

    Góly: 5. Baptistão, 22. A. Arribas (vla.), 72. G. Moreno (pen.), 90. G. Moreno – 53. C. Borges

    Karty:   75. V. Sánchez (ESB) – 20. Luisinho (DEP), 90+3. Gama (DEP)


    RCD Espanyol Barcelona: Pau López – V. Sánchez, David López, Hermoso, Caricol – Jurado (65. Sergio García), Diop (70. Roca), Darder, Piatti (60. Granero) – Baptistão, G. Moreno.
    Náhradníci: Diego López – Sergio Sánchez, Navarro, H. Pérez, Roca, Granero, Sergio García.

    Deportivo La Coruña: Pantilimon – Juanfran, Schär, A. Arribas, Luisinho – Valverde, Guilherme (69. Andone), C. Borges – Cartabia (86. Gama), Pérez Martínez, Çolak (74. Valle).
    Náhradníci: Tytoń – F. Navarro, Albentosa, Valle, Expósito, Andone, Gama.