Atlético Madrid – Sevilla 2:0 (kon.) | Alavés – Real Madrid 1:2 (kon.) | Malaga – Bilbao 3:3 (kon.)
Girona – Barcelona 0:3 (kon.)
koniec
Atlético Madrid
2:0 (0:0)
FC Sevilla
Sobota 23.09.2017, 13:00Španielska LaLiga • 6. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Atlético Madrid podalo skvelý výkon v defenzíve a v ofenzíve strelilo dva góly. Hneď po príchode zo šatní sa presadil Ferreira-Carrasco, dvadsať minút pred koncom riadnej hracej doby udrel aj Griezmann. (14:53:51)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Joaquín Correa sa preštrikoval do šestnástky, dokonca na hranicu malého vápna, kde cez Vrsaljka aj vystrelil, avšak tento pokus bol nepresný a išiel vedľa.
     
    90+2
    Po narážačke v strede poľa sa jeden z hráčov Atlética pokúsil dostať loptu prudkou kolmicou na Gameira do šance, našiel len pripraveného brankára Sergia Rica.
     
    90+1
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    90
    Savič odvrátil center z rohového kopu iba na nohu Vazquéza pred šestnástkou, zakončenie tohto hráča z voleja bolo veľmi nepresné a letelo vysoko nad.
     
    89
    Kevin Gameiro síce dostal loptu do šestnástky hostí a dokonca mu na pomoc dobehol Koke, no Francúz nedokázal prihrať a ani vystreliť.
     
    88
    Krohn-Dehli síce našiel v pokutovom území Vazquéza a ten dokonca odcentroval cez Vrsaljka, avšak nie do pozícií, kde by boli ďalší hráči Sevilly.
     
    87
    Center sprava do pokutového územia Atlética síce našiel Ben Yeddera, lenže ten sa nedokázal s loptou otočiť, a tak o ňu okamžite prišiel.
    86. Ángel Correa (ATM)
     
    86
    Spoza pokutového územia vystrelil Ángel Correa, jeho dobrú strelu pod brvno vytesnil Sergio Rico na rohový kop. Ten rozohrali domáci na krátko, snažia sa hlavne zbierať čas.
     
    85
    Krohn-Dehli poslal nepresný center do šestnástky, Banega ale loptu ešte vrátil. Všetko vyriešil Koke, ktorý prihral hlavou do rukavíc brankára Oblaka.
     
    84
    Žltú kartu dostáva Clément Lenglet (FC Sevilla).
     
    83
    N´Zonzi naviezol loptu do krídla, kde sa ale k centru nedostal. Sevilla sa snaží hádzanársky obliehať pokutové územie.
     
    82
    Ben Yedder sa nakoniec dokázal dostať k takmer stratenej lopte cez Lucasa Hernándeza a poslať center z bránkovej čiary pred bránu. Tam ale zasiahol Oblak.
     
    81
    Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Yannick Ferreira-Carrasco, prichádza Kévin Gameiro.
     
    80
    Atlético Madrid drží loptu a kontroluje hru. Do konca zápasu ostáva desať minút a nadstavený čas. Zdá sa, že Sevilla sa bude musieť rýchlo zdvihnúť, ak chce niečo ešte urobiť.
     
    79
    Carrasco sa chcel presadiť na krídle cez N´Zonziho, okolo ktorého si hodil loptu bližšie na os ihriska, lenže defenzívny štít hostí celú situáciu zvládol.
     
    77
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Gabriel Mercado, prichádza Michael Krohn-Dehli.
     
    76
    Žltú kartu dostáva Ángel Correa (Atlético Madrid).
     
    75
    Kapitán domácich Gabi faulovaný v strede ihriska, Atlético sa dostane k lopte, ktorú môže držať na svojich kopačkách.
     
    74
    Stefan Savič veľmi dobre prečítal prihrávku hostí pred šestnástkou Atlética a práve tento stopér sa postaral aj o odvrátenie následného centru pred Oblaka.
     
    73
    Hlavný arbiter pravdepodobne obral Atlético o penaltu, pretože Carrasco dostal loptu do šestnástky. Pred ním sa pošmykol Carrico a svojho súpera zrútil.
     
    72
    Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Antoine Griezmann, prichádza Thomas Partey.
     
    71
    Sevilla už naozaj musí, inak na body pomýšľať nebude môcť. V druhom polčase však hostia nevymysleli prakticky nič a v tomto duchu aj pokračujú.
    70. Antoine Griezmann (ATM) - 2:0
     
    70
    Atlético dalo gól!
    ANTOINE GRIEZMANN sa dostal k lopte v šestnástke, avšak musel ju v sklze prihrať dozadu, aby ju udržal. Následne ale dostal prihrávku od Filipeho Luísa späť a prudkou ranou z mierneho uhlu prestrelil Rica.
     
    68
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Luis Muriel, prichádza Wissam Ben Yedder.
     
    67
    Žltú kartu dostáva Šime Vrsaljko (Atlético Madrid).
     
    66
    Ani druhý pas Kokeho presný nebol. Sevilla postupne prechádza k bráne Oblaka, žiadny rýchly protiútok z však nie je.
     
    65
    Vrsaljko svojou aktivitou na krídle vybojoval rohový kop, ktorý rozohral Koke, lenže svoj pokus po odvrátení mohol opakovať.
     
    64
    Griezmann dostal loptu do otvoreného priestoru na krídle, odcentroval na druhú stranu šestnástky, no tam loptu na hracej ploche Koke zachytiť nedokázal.
     
    63
    Banega kopol center z priameho kopu veľmi nebezpečne, pretože lopta sa niekoľko sekúnd odrážala medzi hráčmi oboch tímov na hranici malého vápna. Nakoniec domáci stihli odkopnúť.
     
    61
    Atlético Madrid sa na krídle presadiť nedokázalo, nakoľko Correa loptu pred Carolem nezachytil. Odkopávať bude môcť brankár Rico.
     
    60
    Carole založil akciu, ktorú chcel rozvinúť Vazquéz prihrávkou do krídla na nového muža Joaquína Correu, lenže prihrávka na tohto hráča presná nebola.
     
    59
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Pablo Sarabia, prichádza Joaquín Correa.
     
    58
    Prihrávka Carole z krídla na Muriela neprešla. Ľavý obranca síce ešte zabojoval, lenže k lopte sa už nedostal. Vhadzovať bude Vrsaljko.
     
    57
    Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Luciano Vietto, prichádza Ángel Correa.
     
    56
    Prudký pas na Muriela pred pokutové územie síce presný bol, ale Kolumbijčan sa chcel v rýchlosti otočiť a pri tomto akte mu guľatý nezmysel ušiel.
     
    55
    Vazquéz síce dostal loptu do šestnástky, z otočky sa okamžite rozhodol aj zakončiť, avšak dokázal trafiť iba do prvého hráča súpera, ktorým bol Vrsaljko.
     
    54
    Kokeho prudký center z priameho kopu cez obrancov súpera neprešiel, neujala sa ani strela Saúla. Dopredu preto prešiel Muriel, pred pokutovým územím Oblaka bol zastavený čistým spôsobom.
     
    53
    Žltú kartu dostáva Gabriel Mercado (FC Sevilla).
     
    52
    Luciano Vietto sa dostal s loptou až do šestnástky protivníka, kde aj zakončil, lenže bol mierne z uhlu, a tak brankár Sergio Rico toto zakončenie dokázal vyraziť.
     
    51
    Kokeho center sa neujal, vzápätí neprešiel ani pas od tohto hráča po tom, ako sa mu lopta vrátila. Dobre postavený Carole všetko vyriešil.
     
    50
    Hráči Atlética Madrid získali rohový kop. Po strelenom góle sú aktívnejším tímom a Sevilla sa stále musí sústrediť na defenzívne povinnosti.
     
    49
    Žltú kartu dostáva Luis Muriel (FC Sevilla).
     
    48
    Razom zápas dostáva úplne iný charakter a Sevilla bude nútená útočiť, čo bude proti perfektnej defenzívnej línii Atlética Madrid veľmi náročné.
    46. Yannick Ferreira-Carrasco (ATM) - 1:0
     
    46
    Atlético dalo gól!
    Perfektný štart domácich do druhého polčasu! Kolmica od Vietta našla YANNICKA FERREIRU-CARRASCA, ktorý sa dostal cez N´Zonziho, následne obišiel ešte aj brankára Rica a v páde nasmeroval loptu do siete.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Prvý polčas priniesol dve dobré šance na oboch stranách. Najskôr strieľal Muriel aj za pomoci teču do žrde a o chvíľu neskôr Filipe Luís opečiatkoval brvno. Hra sa však odvíja hlavne medzi šestnástkami.
     
    45+0
    Prvý polčas sa skončil.
     
    44
    Antoione Griezmann sa takmer dostal do veľkej šance, lenže nakoniec ho v poslednej chvíli ostrým, ale čistým sklzom na loptu dokázal zastaviť Mercado. Strela Kokeho išla vzápätí vysoko nad.
     
    43
    Odvrátený center síce skončil pri Banegovi, jeho následná rozohrávka na krídlo už Sarabiu nájsť nedokázala. Po prechode Vrsaljka musel akciu prerušiť Lenglet.
     
    42
    Kombinácia na pravej strane skončila centrom Sarabiu do Filipeho Luísa, Sevilla získala vo svoj prospech rohový kop.
     
    41
    Blíži sa záver prvého dejstva a oba celky stále držia loptu hlavne v strede poľa. Aj keď sa už dostanú do pokutových území, tak zväčša nevznikne nič nebezpečné.
     
    40
    Mercado sa vo vlastnej šestnástke stretol v súboji s Griezmannom, ktorý spadol, no pokutový kop sa pískať nemôže a ani nebude.
     
    39
    Hráči Atlética Madrid predviedli peknú kombináciu, ktorá bola zakončená strelou Griezmanna, avšak zrazený pokus dostali obrancovia Sevilly aspoň do autu.
     
    37
    Postup dopredu zo strany hostí po krídle neprešiel, Sarabia o loptu prišiel, pretože mu stihla ujsť za autovú čiaru.
     
    36
    Medzišestnástkový a v poslednom čase aj trochu nudný futbal pokračuje. Raz je pri lopte Atlético, potom Sevila, znova Atlético...
     
    35
    Po súbojoch v strede poľa pri lopte ostanú domáci. Tí sa teda budú snažiť rozvíjať svoju ofenzívnu snahu.
     
    34
    Savič na hranici faulu zastavil Luisa Muriela, ktorý chvíľu ostal na zemi ležať s nejakými zdravotnými problémami, no vyzerá to tak, že bude v poriadku.
     
    32
    Center Kokeho z rohového kopu hľadal na prvej žrdi dobre postaveného Saúla, jeho hlavička išla tesne vedľa brány Rica, ktorý zasahovať nemusel.
     
    31
    Griezmann našiel pekným pasom na krídle rozbehnutého Vrsaljka, avšak tomu ani najväčšia rýchlosť, akú vie vyvinúť, nestačila na to, aby loptu zachytil na hracej ploche.
     
    30
    Jesús Navas na pravom krídle prihrávku zachytiť nedokázal, lopta mu ušla za autovú čiaru, čiže znova dopredu postupuje Atlético Madrid.
     
    29
    Gabi v strede poľa prišiel o loptu po sklze od Vazquéza, ktorý nebol z najpresnejších, no nič hrozné sa nestalo. Len sa pískal faul hráča hostí.
     
    28
    Žltú kartu dostáva Gabi (Atlético Madrid).
     
    27
    Banega sa pokúsil oblúčikom na krídlo nájsť Sarabiu, ten sa v súboji s Vrsaljkom presadiť nedokázal, a tak odkopával Oblak.
     
    26
    Už nejaký čas sa hrá hlavne medzi šestnástkami. Oba tímy nastrelili konštrukciu brány, teraz si dávajú na svoje zadné vrátka veľký pozor.
     
    25
    Gabiho center z priameho kopu sa neujal, našiel ním len hlavy hráčov Sevilly. Po prechode na druhú stranu sa Muriel dostal do postavenia mimo hry.
     
    24
    Lenglet s ďalším faulom, tentoraz na svojej polovici preťal cestu Viettovi. Stopér Sevilly žltej karte stále uniká.
     
    22
    Filipe Luís sa na krídle dostal do miernych problémov, lopta mu v súboji s Murielom ušla za autovú čiaru, a tak sa jej zmocnili hráči protivníka.
     
    21
    Lenglet v strede ihriska zbúral Griezmanna, Gabi preto poslal dlhý center do pokutového územia. Defenzíva Sevilly si bez problémov poradila.
     
    20
    Sarabia spracoval loptu v šestnástke súpera, prihrával ešte na Vazquéza, avšak pred ním včas zasiahli obrancovia Atlética.
    19. Filipe Luís (ATM)
     
    19
    Atlético Madrid sa snaží ožívať a po šanci by sa to domácim aj mohlo dariť. Aktuálne hrajú s loptou v strede poľa práve zverenci Diega Simeoneho.
     
    18
    Carrasco dostal loptu z krídla do šestnástky, prihral na relatívne voľného Filipeho Luísa a ten krásnou ranou z voleja opečiatkoval brvno. Takmer z toho bola bomba do vinkla.
     
    17
    Griezmann síce napádaním rozohrávky loptu nezískal, nakoniec však strieľal spoza vápna Vietta, Jeho slabý strelecký pokus bez problémov chytil Rico.
     
    16
    Sevilla pokračuje vo svoje snahe byť aktívnym tímom a stále drží loptu na svojich kopačkách častejšie, lenže momentálne je to veľmi ďaleko od brány Oblaka.
     
    14
    Ľavačka Pabla Sarabiu rozohrala rohový kop, avšak nízky center dokázali hráči madridského tímu z prvej žrde odvrátiť.
     
    13
    Sevilla začala v posledných minútach tlačiť na súpera, ale dopredu už ide Atlético Madrid. Vietto síce padá, faul sa nepískal.
    12.
     
    12
    Muriel vyslal dobrý strelecký pokus spoza šestnástky, ktorý ešte tečoval v pokutovom území domáci obranca Savič a loptu v prechode do siete zastavila až tyč.
     
    10
    Jesús Navas sa na krídle presadiť nedokázal, dobre zapracovala defenzíva domáceho tímu. Sevilla napriek tomu na lopte ostáva.
     
    9
    Vietto zastavený v snahe založiť protiútok, v stredovom kruhu ho nedovoleným spôsobom poslal na zem Banega.
     
    8
    Saúl poslal veľmi peknú kolmicu do pokutového územia súpera, am si nabehol Lucas Hernández, ale prvý pri lopte bol brankár Sergio Rico. Následne prišla zrážka, po ktorej budú obaja v poriadku a nepíska sa faul ani jednej strany.
     
    7
    Dlhý nákop z polovice Sevilly končí až pri Oblakovi, ktorý nemal problém zobrať loptu do svojich rukavíc.
     
    6
    Prvý roh hostí. Po rozohrávke na krátko však center neprešiel a následná kolmica pre Sarabiu sa neujala kvôli dobrej práci Griezmanna.
     
    5
    Hráči Sevilly sa prvýkrát na chvíľu zdržali na polovici súpera, lenže vzápätí o loptu prišli. Krídelný útok hráčov Atlética skončil prihrávkou do druhej vlny a navyše bola nepresná.
     
    3
    Griezmann trafil súpera v jeho šestnástke niekde medzi ruku a nohu, penalta to nebude, iba roh. Rico vyboxoval, jeho spoluhráči odkopli preč.
     
    2
    Prvá strela zápasu prišla od Vietta tesne spoza šestnástky, lenže jeho pokus bol zrazený mimo brány. Na center z rohu si naskakoval Lucas Hernández, k lopte sa nedostal.
     
    1
    Domáci hráči po výkope okamžite pri lopte. Snažia sa prejsť zo stredu poľa pred bránu súpera. Tento akt bude pokračovať, keďže faulovaný bol Vietto.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Atlético Madrid

    "Rojiblancos" v úvode prežívajú rozpačité obdobie. Všetko začalo remízou s nováčikom z Girony a aj keď sa následne zrodilo jednoznačné víťazstvo 5:1 nad Las Palmas, tak prišla remíza s Valencou. Potom však prišli dve ligové víťazstvá. Najskôr 1:0 nad Málagou a následne 2:1 z horúcej pôdy Bilbaa.

    Len bod zverenci Diega Simeoneho získali v Lige majstrov na pôde AS Rím, pretože roletu zatiahol Alisson.

    Čo sa týka všetkých súťaží, tak najlepším strelcom je trojgólový Ángel Correa. Dvakrát sa trafil Koke a Carrasco. Raz sa presadili Griezmann, Gimenéz a Partey.

    FC Sevilla

    Na úvod účastník základnej skupiny Ligy majstrov síce prekvapivo zaváhal, keď doma len remizoval s Espanyolom, ale potom prišli štyri výhry. Tri v pomere 1:0 nad Getafe, Gironou a Las Palmas, jedna 3:0 proti Eibaru. Najlepším ligovým strelcom je Brazílčan Ganso, dal dva presné zásahy.

    Sevilla je zároveň aj účastníkom Ligy majstrov. Na úvod v skupine E odohrala sľubný zápas na pôde Liverpoolu. Tam sa zrodila remíza 2:2.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

    Matej Kubove

    Góly: 46. Ferreira-Carrasco, 70. Griezmann

    Karty:   28. Gabi (ATM), 67. Vrsaljko (ATM), 76. Á. Correa (ATM) – 49. Muriel (SEV), 53. Mercado (SEV), 84. Lenglet (SEV)


    Atlético Madrid: Oblak – Vrsaljko, Savić, Hernández, Luís – Koke, Gabi, Saúl Ñíguez, Ferreira-Carrasco (81. Gameiro) – Vietto (57. Á. Correa), Griezmann (72. Partey).
    Náhradníci: Moyà – Partey, Godín, Á. Correa, Torres Juanfran, Gameiro, Gaitán.

    FC Sevilla: S. Rico – Mercado (77. Krohn-Dehli), Carriço, Lenglet, Carole – Banega, N'Zonzi, F. Vázquez – Navas, Muriel (68. Ben Yedder), Sarabia (59. Correa).
    Náhradníci: Soria – Corchia, Krohn-Dehli, Ben Yedder, Correa, Pizarro, Pareja.