Villarreal – Espanyol 0:0 (kon.) | Vigo – Getafe 1:1 (kon.) | Levante – Sociedad 3:0 (kon.)
koniec
Levante UD
3:0 (1:0)
Real Sociedad San Sebastian
Štvrtok 21.09.2017, 22:00 • Estadi Ciutat de València (Valencia) • Španielska LaLiga • 5. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Zaznel hvizd hlavného rozhodcu, ktorý ukončuje dnešné stretnutie. Diváci, ktorí zainvestovali svoje financie na kúpu vstupenky musia byť maximálne spokojní. Sledovali jednoznačné víťazstvo svojich miláčikov rozdielom triedy, vďaka čomu si po troch remízach konečne pripíšu plný bodový zisk a posunú sa až na 5. priečku, presne pred Real Sociedad. Odo mňa to je na dnes všetko. Ja ďakujem za pozornosť a prajem dobrú noc. Z pozície komentátora sa Vám hlásil Róbert Gašpárek. (23:54:50)
     
    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 9:3.
    Střely mimo: 3:9.
    Rohy: 3:6.
    Ofsajdy: 1:4.
    Fauly: 13:11.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Pri lopte sú hosťujúci futbalisti, ktorí si medzi sebou vymieňajú loptu bez nejakej snahy smerom dopredu. Zápas sa už len viac-menej dohráva.
     
    90+1
    Štvrtý rozhodca sa rozhodol v druhom polčase nadstaviť ešte tri minúty navyše.
    89. Enis Bardi (LVN) - 3:0
     
    89
    Levante dalo gól!
    ENIS BARDI bol tým mužom, ktorý sa rozhodol priamo ohroziť gólmana po nariadenom voľnom kope a bol úspešný. Zo štandardky vyslal nechytateľný projektil presne do ľavej šibenice. Gólman v tomto prípade ani nezasahoval. Stav stretnutia je 3:0!
    88. Diego Llorente (RSC)
     
    88
    Druhú žltú a následne červenú kartu dostáva Diego Llorente (Real Sociedad San Sebastian). Po tomto zbytočnom faule môžu domáci skórovať po nariadenom voľnom kope. Ten sa bude odohrávať približne zo sedemnástich metrov.
     
    87
    Behom jednej sekundy ostali ležať na travniku hneď dvaja domáci futbalisti. Hlavný arbiter prerušuje hru. Vyzerá to tak, že obaja budú v poriadku a v hre budú aj naďalej pokračovať bez nejakého zdravotného obmedzenia.
     
    86
    Lopta sa nachádza na polovici Realu Sociedad, ale sú to práve hostia, kto ju má pevne pod kontrolou. Nechajme sa prekvapiť, či sa im ešte podarí zdramatizovať tento duel.
     
    85
    Bardi rozbiehal rýchly protiútok smerom dopredu, ale tam ho brilantným sklzom zastavil jeden z obrancov. Lopta putuje za postrannú čiaru a domáci budú pokračovať vhadzovaním.
     
    83
    Hostia sa snažia kombinovať na polovici súpera, ale vôbec sa im nedarí nájsť lepšiu streleckú pozíciu. Zaplavujú súpera neustálymi centrami, ale úplne bez nápadu a chuti skórovať. Domáci celok má priebeh hry pevne pod kontrolou.
     
    82
    Real Sociedad San Sebastian mal výhodu voľného kopu po nedovolenom zákroku Samuela. Exekútor poslal prudký center len presne do náručia gólmana.
     
    81
    Striedanie v tíme Levante UD: z ihriska odchádza José Luis Morales, prichádza Samuel.
     
    80
    Rohový kop načechral do šestnástky Carlos Vela, ale jeden z obrancov nebezpečie odvracia.
     
    79
    Alvaro Odriozola zbadal nestráženého spoluhráča a pokúša sa ho nájsť prízemnou prihrávkou. Jeden z obrancov prečítal jeho úmysel a odvrátil nebezpečie. Real Sociedad aktuálne s rohovým kopom.
     
    78
    Ivi skúsil šťastie z hranice veľkého vápna, ale strela putuje vedľa pravej žrde. Lopta je mimo hracej plochy. Nasleduje odkop od bránky pre Real Sociedad.
     
    77
    Na centrovanú loptu si na hranicu malého vápna nabiehal Bardi, ale ten sa napokon k hlavičkovému zakončeniu nedostal. Lopta sa už nachádza mimo ohrozenia.
    75. José Luis Morales (LVN) - 2:0
     
    75
    Levante dalo gól!
    Autorom gólu z pokutového kopu je JOSÉ LUIS MORALES, ktorý loptu z bieleho bodu namieril presne do ľavého spodného cípu bránku. Nechýbalo veľa a gólman by tento pokus zachytil. Stav stretnutia je 2:0!
    74.
     
    74
    Jesus Gil Manzano fúkol do píšťalky. Pedro López fauluje, keď si nohy súpera pomýlil s loptou. Real Sociedad bude zahrávať pokutový kop. Obrovská šanca na skórovanie.
     
    74
    Carlos Vela poslal do veľkého vápna prudký center, ktorého sa ale zmocnil len obranca súpera.
     
    73
    Carlos Vela s dlhou loptou, ktorej ale chýbala razancia a tak nedorazila k žiadnemu zo spoluhráčov. Jeden z obrancov sa jej dotkol. Tím Real Sociedad dostal možnosť zahrať rohový kop.
     
    72
    Striedanie v tíme Real Sociedad San Sebastian: z ihriska odchádza Aritz Elustondo, prichádza Sergio Canales.
     
    71
    Hostia kombinujú na vlastnej polovici, pričom do svojej kombinácie zapájajú aj vlastného gólmana.
     
    70
    Hostia mali po nedovolenom zákroku jedného z domácich hráčov výhodu voľného kopu. Ten sa rozhodli rozohrať krátkou formou.
     
    69
    Rohový kop, ku ktorému sa postavil Carlos Vela, hlavičkuje z pokutového územia jeden z obrancov za hranicu vlastného vápna.
     
    68
    Jon Bautista zakončil hlavou s rozumom z blízky pokutového kopu, ale celú snahu zastavil jeden z defenzívnych hráčov. Asistent rozhodcu ukazuje smerom k rohovej zástavke. Real Sociedad rozohrá roh.
     
    67
    Striedanie v tíme Real Sociedad San Sebastian: z ihriska odchádza Andoni Gorosabel, prichádza Álvaro Odriozola Arzallus.
    Striedanie v tíme Levante UD: z ihriska odchádza José Campaña, prichádza Cheick Doukouré.
     
    66
    Domáca defenzíva v dnešnom stretnutí funguje na výbornú. Svojmu súperovi ponúka len minimum priestoru na hracej ploche.
     
    65
    Jovi Morales sa prezentoval útočným faulom, po ktorom budú hostia zahrávať nepriamy voľný kop.
     
    64
    Momentálny pomer držania lopty je: 34% – 66%.
     
    63
    Hostia sa na dlhší čas usadili na polovici súpera, kde si medzi sebou vymieňajú série krátkych prihrávok.
     
    62
    Levante UD si vďaka svojej útočnej aktivite dokázalo vybojovať outové vhadzovanie na polovici súpera. To je skvelá príležitosť k usadeniu sa.
     
    60
    Mali sme možnosť vidieť dva entrované pokuse z kopačiek domácich hráčov, ale ani jeden si nenašiel cestu k tomu správnemu hráčovi. Pri lopte sú momentálne hostia, ktorí smerujú smerom dopredu.
     
    59
    Striedajúci Jon Bautista je od okamžiku, kedy vstúpil na hraciu plochu veľmi aktívny. Teraz nepríjemne fauloval Rulliho. Zatiaľ to bude bez žltého napomenutia.
     
    58
    Striedanie v tíme Real Sociedad San Sebastian: z ihriska odchádza Willian José, prichádza Jon Bautista.
     
    58
    Chystá sa striedanie aj na strane hostí. Môžme len hádať, kto z ihriska odíde a kto ho naopak nahradí.
     
    57
    Hlásateľ oznámil, že na dnešné stretnutie sa prišlo pozrieť 17 632 platiacich divákov.
     
    56
    Enis Bardhi zakrútil rohový kop, ale jeden z obrancov súpera sa vyštveral do vzduchu a hlavičkou posiela loptu do bezpečia.
     
    55
    K realizácii voľného kopu pristúpil Enis Bardhi, ktorý sa pokúsil gólmana ohroziť priamo. Jeho strelecký pokus smeroval pod brvno. Rulli vytiahol jeden zo svojich zákrokov a loptu vytesnil na rohový kop.
     
    54
    Alegría ostáva po súboji ležať na trávniku. Vyšliapol si naňho Elustondo, vďaka čomu domácim umožnil skórovať po voľnom kope.
    53. José Campaña (LVN)
     
    53
    Po prihrávke do šestnástky sa v dobrej šanci ocitol Jose Campana. Okamžite vyslal loptu na bránku, ale zle umiestnený pokus preplával okolo pravej tyčky. Lopta je mimo hracej plochy. Nasleduje odkop od bránky pre Real Sociedad.
     
    52
    Skvelá práca v podaní Elustonda, ktorý dokázal zachytiť nepríjemný center protihráča a tak nedovolil nikomu zakončiť.
     
    51
    Carlos Vela zahral rohový kop, ktorý ale pohodlne odvrátili brániaci hráči.
     
    50
    Toňo García hral na istotu a loptu odhlavičkoval za vlastnú brankovú čiaru. Real Sociedad San Sebastian bude zahrávať rohový kop z pravej strany.
     
    49
    Domáci futbalisti budú zahrávať outové vhadzovanie na vlastnej polovici ihriska.
     
    47
    Juanmi míňa bránu! Po získaní perfektného pasu vo vnútri šestnástky si našiel priestor a vypálil. Namieril ale veľmi zle. Jeho rana vyletela vysoko nad brvno. Lopta je za bránkovou čiarou a Levante má odkop od bránky.
    46. Juanmi (RSC)
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Zaznel hvizd hlavného arbitra, ktorý ukončil prvý polčas. Ten možno označiť ako priemerný. Nebolo to síce žiadne futbalové gala predstavenie, ale ani žiadna nuda. Mali sme možnosť vidieť zopár zaujímavých príležitostí na oboch stranách, ale len jeden presný zásah z kopačky Chemu, ale ten stál naozaj za to. Domáci celok dnes vsadil na kombinačný štýl hry a hostia sa viac sústredia na pevnú defenzívu a udrieť sa snažia po rýchlych kontrách. My sa Vám opäť hlásime približne o 15 minút.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
    45. Chema (LVN) - 1:0
     
    45
    Levante dalo gól!
    CHEMA sa snažil reagovať na centrovaný pokus, ktorý smeroval ešte pred hranicu veľkého vápna. Do toho sa oprel z voleja a bola z toho veľmi nádherná a nevídaná strela. Gólman sa len bezmocne pozeral, ako lopta putuje až do siete. Stav stretnutia je 1:0! Asistenciu si na svoje konto pripíše Jose Morales.
     
    44
    Žltú kartu dostáva Diego Llorente (Real Sociedad San Sebastian).
     
    43
    Centrovaná lopta po rohovom kope síce prepadla v šestnástke súpera, ale ako prvý bol pri nej brániaci hráč, ktorý ju upratal do bezpečia.
     
    42
    Striedajúci Ivi López v obrovskej šanci! Prevzal si presnú prihrávku vo vnútri šestnástky a loptu poslal o chlp vedľa ľavej žrde. Lopta je mimo hracej plochy. Nasleduje rohový kop v prospech Levante UD.
     
    41
    Už to vyzeralo tak, že sa domáci dostanú do vážnejšej príležitosti na skórovanie, ale loptu v súboji ziskali nedovoleným spôsobom, čo neuniklo pozornosti asistentovi rozhodcu.
     
    40
    Jeden z domácich hráčov sa pokúsil skórovať strelou z väčšej vzdialenosti a takmer sa mu to podarilo. Jeho strelecký pokus bol ešte stečovaný brániacim hráčom. Na tento pokus musel Rulli reagovať a loptu vyraziť pred seba.
     
    38
    Alegría si to zle načasoval, pretože sa v čase prihrávky nachádzal v ofsajdovom postavení. Domáci celok bude zahrávať nepriamy voľný kop.
     
    37
    Bardhi sa snažil odcentrovať z ľavej strany ihriska, ale v tom ho zastavil verdikt asistenta rozhodcu. Ten ho videl v ofsajdovej pasci súpera.
     
    36
    Striedanie v tíme Levante UD: z ihriska odchádza Jason, prichádza Iván López.
     
    35
    Jason síce odišiel z ihriska po vlastných, ale vyzeralo to tak, že smeroval priamo do šatní. Pravdepodobne budeme svedkami prvého striedania.
     
    34
    Po súboji ostáva ležať na trávniku otrasený Jason, ktorý si pýta pomoc lekárskeho tímu. Dúfajme, že bude v poriadku a do hry dnes ešte zasiahne bez nejakých zdravotných obmedzení.
    33. Gerónimo Rulli (RSC)
     
    33
    Jose Morales má veľkú priležitosť na skórovanie, ale zlyháva. Po rohovom kope sa dostal k lopte a napálil ju do pravého dolného rohu bránky. Gólman sa nenechal zahanbiť a dobrým zákrokom snahu zlikvidoval.
     
    32
    Centrovaná lopta po rohovom kope spadla len na hlavu brániaceho hráča, ktorý zakladá rýchly protiútok.
     
    31
    Real Sociedad San Sebastian si vďaka svojej útočnej snahe vybojoval možnosť skórovať po rohovom kope.
     
    30
    Vela to nemyslel zle, keď naslepo prihrával loptu za seba do pokutového územia. Nebol však spoluhráčmi pochopený.
     
    28
    Jose Morales teraz precenil svoje futbalové umenie, keď sa nebojácne pustil medzi kvarteto obrancov. O loptu prišiel a hostia zakladajú rýchly protiútok.
     
    26
    Loptu mal v rukaviciach Rulli, ktorý s veľkým ju preposlal vedľa stojacemu spoluhráčovi.
     
    25
    Jeden z domácich hráčov poslal z vlastnej polovice dlhý kros, ktorý mal smerovať na nabiehajúceho spoluhráča. Ten však na jeho úmysel ani nereagoval, pretože lopta smerovala úplne mimo.
     
    24
    Po voľnom kope sa v pokutovom území najlepšie zorientoval Aritz Elustondo, ktorý dokázal hlavičkovým spôsobom zakončiť. Jeho pokus smeroval len tesne vedľa ľavej tyčky. To bola šanca!
     
    23
    Campaňa si v súboji pomáhal nedovolene, čo si všimol asistent rozhodcu. Real Sociedad San Sebastian bude pokračovať priamym voľným kopom zo zaujímavej pozície.
     
    22
    Pri lopte sú hostia, ktorí poctivo vyčkávajú na polovici súpera, kde čakajú na ten správny moment prekvapenia.
     
    20
    Zástavka letí do nebies! Jeden z hráčov Real Sociedad sa v čase prihrávky nahádzal v ofsajdovom postavení.
     
    19
    Real Sociedad San Sebastian mal výhodu rohového kopu. Carlos Vela pristúpil k realizácii rohového kopu, ale lopta doplávala len k obrancom súpera.
     
    18
    Máme tu čas na malé štatistické okienko. Momentálny pomer držania lopty je: 35% – 65%.
    17. Gerónimo Rulli (RSC)
     
    17
    Mali sme možnosť vidieť dva neuveriteľné zákroky od Ruliho, ktorý zachránil svoj tím od pohromy. Tono a neskôr Jason skúšali veľmi tvrdými delovkami vsietiť gól, ale ani jeden však nedokázal prekonať hosťujúceho gólmana.
     
    16
    Juanmi si v súboji pomáhal nedovoleným spôsobom. To neuniklo pozornosti hlavného arbitra, ktorý svojim hvizdom vstupuje do diania hry.
     
    15
    Diego Llorente sa rozbehol na centrovanú loptu z priameho kopu a hlavičkou ju poslal na bránu. Pokusu chýbala presnosť a lopta len minula brvno. Lopta je mimo hracej plochy. Nasleduje odkop od bránky pre Levante.
     
    14
    Žltú kartu dostáva Enis Bardi (Levante UD).
     
    13
    Real Sociedad San Sebastian má výhodu outového vhadzovania na vlastnej polovici ihriska.
     
    12
    Jose Morales včasným zákrokom dokázal zachytiť rozohrávku súpera a tak im prekaziť rozbiehajúcu sa akciu.
     
    11
    Hostia sa na dlhší čas usadili na polovici súpera, kde si dormou krátkych prihrávok hľadajú lepšiu streleckú pozíciu.
     
    10
    Jason sa snažil prepasírovať loptu skrz brániaceho hráča, ale to mu nevyšlo podľa predstáv. Prihrávku nasmeroval rovno naňho, vďaka čomu jeho tím o loptu prišiel.
     
    9
    Alberto De La Bella skúsil doručiť center s cieľom nájsť spoluhráča. Defenzíva súpera vďaka dobrej práci odvrátila nebezpečie.
     
    7
    Juanmi skúsil šťastie z hranice veľkého vápna, ale strela putuje vedľa pravej žrde. Lopta je za bránkovou čiarou a Levante má odkop od bránky.
     
    6
    Žltú kartu dostáva Chema (Levante UD).
     
    5
    Jose Morales sa v zadných radoch prezentoval skvelým obranným zákrokom, ktorým prekazil rozbiehajúcu akciu súpera.
     
    4
    Asier Illarramendi sa odhodlal k strele zo strednej vzdialenosti. Jeho pokus ale vyletel vysoko nad brvno. Lopta je mimo hracej plochy. Nasleduje odkop od bránky pre Levante.
     
    3
    Pri lopte sú momentálne hostia, ktorí si na vlastnej polovici ihriska medzi sebou vymieňajú série krátkych prihrávok.
     
    2
    Jose Morales sa s ľahkosťou dostal cez obranu súpera a je sám pred gólmanom. Nedokázal ale skórovať strelou doprostred siete. Geronimo Rulli výborne zakročil.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Levante UD: Fernández – Pedro López (C), Postigo, Chema, Toňo – Campaña, Suárez Pier – Jason, Morales, E. Bardi – Alegría.
    Náhradníci: Langerak – Samuel, Doukouré, López, Lukić, Nano, Luna.

    Real Sociedad San Sebastian: Rulli – Gorosabel, A. Elustondo, D. Llorente, de la Bella – Illarramendi, Zubeldia – Vela, Prieto, Juanmi – José.
    Náhradníci: Ramírez – Canales, Januzaj, Bautista, Odriozola Arzallus, Rodrigues, Zurutuza.

    Rozhodca: Manzano J..
     
    Vážení diváci! Vitajte pri sledovaní on-line textového prenosu! Dnes sa zameriame na 5. kolo Primera Division, kde Levante UD privíta na svojom trávniku Real Sociedad San Sebastian. Poďme si v krátkosti predstaviť aktuálnu formu oboch celkov.

    LEVANTE UD

    Futbalisti Levante sú v posledných zápasoch veľmi strelecky aktívny, čomu vypovedá aj fakt, že skórovali aspoň raz v ostatných 10 stretnutiach, napriek tomu to nezodpovedá ich tabuľkovému postaveniu. Momentálne figurujú v strede tabuľky a to presne na 10. mieste so ziskom 6 bodov. Na svojom konte majú jedno víťazstvo a tri remízy. Ťahajú trojzápasovú sériu remízových výsledkov a dnes sa to budú snažiť prelomiť a po dlhšej dobe konečne naplno bodovať. Svoj posledný ligový zápas odohrali pred zrakmi vlastných fanúšikov. Tí sledovali remízový zápas. V 31. minúte išli ako prví do vedenia hostia po presnom zásahu Rodriga, ale ešte do polčasu dokázal vyrovnať Bardhi a to bol aj posledný gól stretnutia.

    REAL SOCIEDAD SAN SEBASTIAN

    Hráči tohto celku sa pohybujú na piatej priečke so ziskom 9 bodov. To sa im podarilopo troch víťazstvách a jednej porážke. Svojim súperom dovedna nastrieľali až 11 gólov, čo z nich robí druhý tím, čo sa týka ofenzívy. Po sérii troch víťazstiev prišla prehra v zápase s Realom Madrid. V 19. minútach išiel do vedenia Real Madrid zásluhou Moyarola. O 9 minút neskôr našiel odpoveď domáci Rodrigues. V 36. minúte sa nešťastným strelcom stal už menovaný Rodrigues, ktorý si dokázal vsietiť vlastný gól. V 61. minúte pridal ešte tretí kúsok Bale a stanovil tak výsledok na konečných 3:1 z pohľadu Realu Madrid.

    Z pozície komentátora sa Vám bude hlásiť Róbert Gašpárek.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

    Róbert Gašpárek

    Góly: 45. Chema, 75. Morales (pen.), 89. E. Bardi

    Karty:   6. Chema (LVN), 14. E. Bardi (LVN) – 44. D. Llorente (RSC)   88. D. Llorente (RSC)


    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 9:3. Střely mimo: 3:9. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 13:11.
    Levante UD: Fernández – Pedro López (C), Postigo, Chema, Toňo – Campaña (67. Doukouré), Suárez Pier – Jason (36. López), Morales (81. Samuel), E. Bardi – Alegría.
    Náhradníci: Langerak – Samuel, Doukouré, López, Lukić, Nano, Luna.

    Real Sociedad San Sebastian: Rulli – Gorosabel (67. Odriozola Arzallus), A. Elustondo (72. Canales), D. Llorente, de la Bella – Illarramendi, Zubeldia – Vela, Prieto, Juanmi – José (58. Bautista).
    Náhradníci: Ramírez – Canales, Januzaj, Bautista, Odriozola Arzallus, Rodrigues, Zurutuza.

    Rozhodca: Manzano J.

    Diváci: 17 632