Lučenec – Makroteam Žilina 7:3 (kon.)
koniec
FC Mimel Lučenec
7:3 (3:1)
ŠK Makroteam Žilina
Piatok 15.09.2017, 19:00 • ŠH ARENA • Varta futsal liga • 1. kolo
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.
     
    Vítam všetkých priaznivcov futsalu pri sledovaní tohto online textového prenosu! V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá FC Mimel Lučenec a ŠK Makroteam Žilina. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 19:00!

    V Piatok sú na programe prvé zápasy nového ročníka najvyššej futsalovej súťaže na Slovensku. Súťaž bude mať 10 účastníkov. Prvých 8 tímov postúpi do play-off. Titul bude obhajovať ŠK Slovan Bratislava futsal a nováčikmi súťaže sú Mimel Lučenec a FC Bíli Andeli futsal. Práve na prvý zápas nováčika v tejto sezóny sa v tomto prenose zameriame.

    FC Mimel Lučenec: Toto mužstvo vlani postúpilo do baráže o najvyššiu súťaž a napokon ju aj po dobrých výkonoch vyhralo. V Lučenci sa tak od novej sezóny môžu priaznivci futsalu tešiť na najvyššiu súťaž, uvidíme ako sa Lučencu bude dariť.

    ŠK Makroteam Žilina: Hosťujúce mužstvo je už tradičným účastníkom tejto súťaže. Minulý ročník Žilina postúpila do play-off a napokon obsadila konečnú tretiu pozíciu. Aj v tomto roku bude Žilina patriť medzi favoritov súťaže.

    Favorit: V prvých zápasoch sezóny sa táto úloha určuje ťažko, avšak predsa len za mierneho favorita môžme označiť hostí. Uvidíme, ako to napokon celé dopadne.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Mimel Lučenec: Oberman – Mikuš, Csaba, L. Hricov, Fehérvári (C), A. Hricov, Brunovský, Da Silveira Junior, Máč, Kuhajdík, Rutkaj, Kočiš, Hrnčiar, Mišo

    ŠK Makroteam Žilina: Lajš – Porubčanský, Hudek (C), Krištofík, De Lima Batista, Bruno Moura Da Silva, Červený, Škulec, Papajčík, Káčer, Baláž, Zatúra

    Rozhodca: Mário Belavý, Peter Molnár
     
    Príjemný sviatočný večer prajem všetkým, ktorí klikli na tento online textový prenos a nasledujúce chvíle strávia aj jeho sledovaním. Do začiatku zápasu medzi mužstvami FC Mimel Lučenec a ŠK Makroteam Žilina už veľa času neostáva, zatiaľ si môžte prezrieť zostavy oboch mužstiev. Oba tímy sú na palubovke a venujú sa ešte rozcvičke. Uvidíme, komu sa teda podarí lepšie vstúpiť do nového ročníka najvyššej futsalovej súťaže na Slovensku. Pri sledovaní tohto zápasu Vám prajeme príjemný športový zážitok, z pozície komentátora Vám zápas sprostredkuje Miroslav Revaj.
     
    Oba tímy sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche, zápas sa tak čoskoro začne!
     
    Pred výkopom je tu ešte minúta ticha. Začiatok zápasu sa tak troška posunie.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Prvý polčas tohto zápasu sa už začal, výkop mali hostia zo Žiliny.
     
    3
    V 3. minúte zápasu otvára skóre tohto stretnutia domáci ANTON BRUNOVSKÝ!
     
    12
    V 12. minúte zápasu vyrovnáva za hostí na 1:1 MICHAL ŠKULEC!
     
    12
    Pre technické problémy začíname v 12. minúte, stav zápasu je 1:1!
     
    13
    Domáci tím sa presunul pred bránku svojho dnešného súpera, Fehérvári sa dostal k strele, ale bránu hostí netrafil. Lajš tak zasahovať nemusel.
     
    13
    Momentálne sú pri lopte domáci futbalisti, Lučenec sa znova dostal do zakončenia, ale kapitán domácich Fehérvári ani teraz úspešne nezakončil.
     
    14
    Domáci hrajú teraz smerom dopredu veľmi aktívne, ale nedarí sa im prekonať obranu svojho dnešného súpera.
     
    14
    Lučenec zahrával rohový kop, po ňom sa do zakončenia dostal Silveira, ale mieril iba vedľa brány.
     
    15
    Domáci sa opäť tlačia pred bránku svojho súpera, tentokrát však úspešne zasiahol brankár Lajš. Žilina vyráža do rýchleho protiútoku.
     
    15
    Žilina získala loptu na útočnej polovičke, ale po pokazenej prihrávke idú dopredu znova domáci futsalisti.
     
    16
    Lučenec však ani teraz úspešne nezakončil svoje útočné ťaženie, obrana Žiliny tak bez problémov ustála aj túto situáciu.
     
    16
    Domáci sú aj v závere prvého polčasu aktívnejší, ŽIlina sa musí aj naďalej brániť.
     
    17
    Lučenec dáva gól!
    Tlak domácich končí gólom! Hostia stratili na svojom území loptu, najprv skvelo zasiahol brankár Lajš, k odrazenej lopte sa však dostal ATTILA FEHÉRVÁRI a domáci kapitán posiela Lučenec do vedenia 2:1!
     
    17
    Hostia sa opäť dostávajú pod tlak, Lajš si však pripisuje úspešný zákrok. Domáci sú tak stále veľmi aktívny a do konca zápasu ešte ostáva pár minútiek.
     
    18
    Z tribún prichádza aj veľký potlesk domácich fanúšikov, Lučenec hrá veľmi aktívne a predvádza pekné útočné akcie.
     
    18
    Lučenec dáva gól!
    A je tu tretí gól v sieti Žiliny! Hostia opäť prepadli v obrane, do veľkej šance sa dostal ANDTON BRUNOVSKÝ a prehodil brankára Lajša – 3:1!
     
    19
    Oddychový čas hostí.
     
    19
    V hre sa už pokračuje ďalej, pri lopte sú futsalisti Žiliny a snažia sa preniknúť na útočnú polovičku.
     
    19
    Zasahovať teraz musel aj brankár domácich Oberman, predviedol však výborný zákrok nohou a loptu vyrazil do bezpečia.
     
    20
    Do konca prvého polčasu ostávajú už len sekundy, Da Silva sa dostal do zakončenia ľavačkou, ale jeho pokus bol tečovaný do bezepčia.
     
    20
    V samom závere prvého polčasu ešte vyrážajú dopredu hostia, po faule sa dostávajú k lopte a tak majú ešte pár sekúnd na to, aby niečo vymysleli.
     
    20
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Po prvom polčase vyhrávajú domáci 3:1! Lučenec previedol naozaj veľmi aktívnu hru a po prvých 20 minútach má náskok o dva góly a zatiaľ tak má nakročené k úspešnému vstupu do novej sezóny.
     
    21
    Začal sa druhý polčas.
     
    21
    Hostia vstúpili do druhého polčasu aktívnejšie, domáci sa tak musia momentálne brániť.
     
    21
    Po rýchlom útoku domácich pálil na bránu Fehérvári, ale Lajš napokon zasahovať pri nepresnej strele nemusel.
     
    22
    Pekná kombináca pred branou hostí, vo veľkej šanci sa ocitol Fehérvári, ale bránu prestrelil!
     
    22
    Loptu majú momentálne v držaní hostia, ale nedarí sa im prejsť na útočnú polovičku.
     
    23
    Žilina sa napokon po rýchlom útoku dostala až pred bránu domácich, po faule však loptu stráca a tak už ide dopredu Lučenec.
     
    23
    Kapitán domácich ostáva ležať na palubovke, Fehérvári však nevyzerá v najlepšom stave. Zrejme už tento zápas nedohrá.
     
    24
    Momentálne sú pri lopte opäť hostia, ale stále sa im nedarí presadiť sa v útoku. Lučenec sa úspešné bráni a svojho dnešného súpera do ničoho nepúšťa.
     
    24
    Veľká šanca pre Žilinu! De Lima sa dostal do zakončenia, prekonal brankára domácich, ale na bránkovej čiare loptu obrana domácich dostala do bezpečia a následne už De Lima nedorazil úspešne.
     
    25
    Lučenec dáva gól!
    Prichádza štvrtý gól domácich v tomto zápase! Domáci sa dostali do rýchleho protiútoku, krásnu individuálnu akciu predviedol PETER RUTKAJ a celú túto situáciu zakončil aj gólom v sieti hostí – 4:1!
     
    25
    Žilina tak má pred sebou veľmi náročnú úlohu, prehráva už o tri góly a domáci začínajú hrať znova veľmi aktívne.
     
    26
    V hre napokon pokračuje aj kapitán domácich Fehérvári, ktorý rozohráva útočnú akciu svojho tímu. Žilina sa tak musí teraz brániť.
     
    26
    Aj naďalej je pri lopte domáce mužstvo, ktoré sa nikam neponáhľa a postupnou kombináciou sa snaží preniknúť na súperovu polovičku.
     
    27
    Lučenec je aj naďalej častejšie pri lopte a postupne preniká aj na súperovu polovičku. Hostia mali síce dobrý vstup do druhého polčasu, ale už zápas opäť v jasnej réžii domácich.
     
    27
    Domáci po rýchlom prechode pred bránu svojho dnešného súpera získali rohový kop, po ňom sa do zakončenia dostal Fehérvári, ale mieril nepresne.
     
    28
    Hostia napokon podnikli rýchly útočný výpad, Baláž sa dostal z pravej strany do zakončenia, ale lopta minula priestor domácej brány. Rozohrávať tak bude Lučenec.
     
    28
    Domáci založili rýchly útok, pred bránou hostí mal veľkú šancu Rutkaj, ale nedokázal loptu trafiť ideálne a tak si Lajš mohol vydýchnuť!
     
    28
    Žltú kartu dostáva De Lima (ŠK Makroteam Žilina).
     
    29
    Da Silveira Junior sa dostal do veľkej šance, Lajš však dobre čítal hru, včas opustil svoju bránu a výborným zákrokom zachránil svoj tím od ďalšieho inkasovaného gólu.
     
    29
    Po rýchlom prechode do útoku zakončoval na bránu hostí opäť Rutkaj, ale Lajš vyráža loptu na rohový kop. Lučenec teraz jasne ovláda tento zápas a približuje sa k úspešnému vstupu do nového ročníka tejto súťaže.
     
    29
    Lučenec dáva gól!
    A je tu ďalší gól domáceho mužstva! Sledovali sme rýchly prechod do útoku, pred bránou Žiliny krásne zakombinovali domáci hráči a na konci tejto situácie stal ANTON BRUNOVSKÝ, ktorý zazanamenáva hattrick v tomto zápase – 5:1!
     
    30
    Domáci tak už vyhrávajú o 4 góly, do konca druhého polčasu ostáva približne 10 minút. Uvidíme, či nás ešte niečo zaujímavého čaká.
     
    30
    V útoku sú momentálne futsalisti Žiliny, ale nedarí sa im ich akcie zakončiť presnou strelou na domácu bránu. Lučenec tak teraz odoláva tlaku hostí, ale všetko zvláda úspešne.
     
    31
    De Lima sa na pravej strane dostal do zakončenia, domáci však jeho strelu zblokovali do bezpečia. Žilina tak ešte ostáva na polovičke domácich.
     
    32
    Žilina aj naďalej kombinuje pred bránou domácich, stále sa však nemôže dostať k presnej strele. Lučenec sa tak zatiaľ bráni úspešne.
     
    32
    Krištofík sa teraz dostal do veľkej šance, brankár domácich Oberman ho však dokázal vyhytať!
     
    33
    Žilina dáva gól!
    Konečne to tam padlo v druhom polčase aj hosťom, Žilina hrala bez brankára a kombinovala na útočnej polovičke, na pravej strane pred bránkou domácich stál úplne voľný DE LIMA a ten dáva druhý gól hostí v tomto zápase – 5:2!
     
    33
    Žilina dáva gól!
    Domáci boli v útoku a tak skúšali hrať bez brankára, spravili však chybu v rozohrávke a gólom to dokázal potrestať MILAN KÁČER, ktorý tak ešte dáva svojmu tímu nádej – 5:3!
     
    34
    Hostia získavajú loptu na svojej polovičke a Lajš opäť mieri na striedačku. Žilina prehráva o dva góly a do konca zápasu ostáva približne 6 minút. Domáci sa tak teraz musia brániť.
     
    34
    Kuhajdík zachytil zlú prihrávku a okamžite to skúsil na odkrytú bránu hostí, ale jeho pokus mieril tesne vedľa bránky Žiliny. Hostia už rozbiehajú ďalší útočný výpad.
     
    35
    Pri lopte boli teraz však domáci, postupne sa dostali na útočnú polovičku, ale tam len faulovali a tak lopta pripadne hosťom. Lajš tak ide opäť na striedačku.
     
    35
    De Lima vo veľkej čanci! Hostia sa usadili pred bránou domácich, výbornú prihrávku dostal práve De Lima, ale Oberman sa prezentoval vynikajúcim zákrokom a loptu vyrazil do bezpečia!
     
    36
    A De Lima teraz triafa brvno! Lučenec je tak pod veľkým tlakom, hostia sa snažia streliť kontaktný gól, zatiaľ však domáci aj so šťastím odolávajú.
     
    36
    Pri lopte je tak aj naďalej Žilina a kombinuje na útočnej polovičke. Zaplnená hala v Lučenci hlasitým povzbudzovaním pomáha svojim miláčikom.
     
    37
    Oberman v bránke domácich vyťahuje ďalší veľmi úspešný zákrok, približne 3 minúty pred koncom domáci futsalisti stále vyhrávajú o dva góly.
     
    37
    Lučenec sa teraz dostáva k lopte a presúva sa na útočnú polovičku. Tlak hostí je tak teraz prerušený, Žilina znova musí bojovať o loptu. Veľa času už hosťom však neostáva.
     
    37
    Žilina navyše teraz často fauluje a tak si loptu aj naďalej držia futsalisti domáceho celku. Lučenec sa snaží čo najdlhšie držať loptu a nazbierať tak cenné sekundičky.
     
    38
    Hostia sú už pri lopte a znova odvolávajú brankára. Žilina už musí všetko sústrediť do útoku, čas sa rýchlo kráti. Lučenec sa tak približuje k úspešnej premiére v najvyššej súťaži.
     
    38
    Lučenec dáva gól!
    Žilina kombinovala pred bránkou domácich, hostia však loptu stratili, získal ju DA SILVEIRA JUNIOR a do prázdnej brány už skórovať bolo jednoduché – 6:3!
     
    38
    Oddychový čas hostí.
     
    39
    Žilina to ešte skúša v útoku, ale do konca zápasu ostáva veľmi málo času. Domáci sa však ešte musia mať na pozore a vyvarovať sa chybám, ktoré by hostia mohli potrestať.
     
    39
    Pri lopte sú teraz domáci, ktorí sa nikam neponáhľajú a kombinujú na svojej polovičke. Lajš tak musí ostať vo svojej bránke, Lučenec sa postupnou kombináciou dostáva na útočnú polovičku.
     
    39
    Žltú kartu dostáva Fehérvári (FC Mimel Lučenec).
     
    39
    Lučenec dáva gól!
    Hostia to ešte skúšali bez brankára, loptu však rýchlo stratili a do prázdnej brány dáva gól domáceho tímu DA SILVEIRA JUNIOR – 7:3!
     
    40
    Koniec zápasu.
     
    Aj druhý polčas priniesol veľa zaujímavých momentov, hostia sa ešte dostali do tlaku a znížili náskok domácich na dva góly, ale Lučenec si následne už všetko postrážili poistil si víťazstvo ďalšími gólmi a tak sa toto stretnutie končí výhrou domáceho tímu 7:3!

    Ďakujem Vám za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok sviatočného večera. Zápasom Vás sprevádzal Miroslav Revaj. (20:44:09)

    Miroslav Revaj

    Góly: 3. Brunovský, 17. Fehérvári, 18. Brunovský, 25. Rutkaj, 29. Brunovský, 38. Da Silveira Junior, 39. Da Silveira Junior – 12. Škulec, 33. De Lima, 33. Káčer

    Karty:   39. Fehérvári (LUC) – 28. De Lima (ZIL)


    FC Mimel Lučenec: Oberman – Mikuš, Csaba, L. Hricov, Fehérvári (C), A. Hricov, Brunovský, Da Silveira Junior, Máč, Kuhajdík, Rutkaj, Kočiš, Hrnčiar, Mišo
    ŠK Makroteam Žilina: Lajš – Porubčanský, Hudek (C), Krištofík, De Lima Batista, Bruno Moura Da Silva, Červený, Škulec, Papajčík, Káčer, Baláž, Zatúra

    Rozhodca: Mário Belavý, Peter Molnár