Freiburg – Dortmund 0:0 (kon.) | Mönchengladbach – Frankfurt 0:1 (kon.) | Augsburg – Kolín nad Rýnom 3:0 (kon.)
Mainz – Leverkusen 3:1 (kon.) | Wolfsburg – Hannover 1:1 (kon.) | Hoffenheim – Bayern 2:0 (kon.)
koniec
Borussia Mönchengladbach
0:1 (0:1)
Eintracht Frankfurt
Sobota 09.09.2017, 15:30 • Borussia-Park, Mönchengladbach • Nemecká Bundesliga • 3. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu! V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá Borussia Mönchengladbach a Eintracht Frankfurt. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 15:30!

    Po reprezentačnej prestávke opäť pokračujú aj futbalové súťaže, Nemecká Bundesliga bude pokračovať 3. kolom. Na Borussia-Parku v Mönchengladbachu proti sebe nastúpia mužstvá, ktoré sa nachádzajú v opačných častiach tabuľky.

    Borussia Mönchengladbach:
    Domáci futbalisti získali po dvoch kolách 4 body za jednu výhru a jednu remízu. V prvom kole si najprv poradili doma tesne 1:0 s Kolínom n. R. a v poslednom kole napokon remizovali na pôde Augsburg v dramatickom zápase 2:2, kde až v 89. minúte prišiel Mönchengladbach o svoje víťazstvo.

    Eintracht Frankfurt:
    Hosťujúci futbalisti získali po dvoch kolách len 1 bod. Ten vybojovali ešte v prvom zápase, keď remizovali 0:0 na pôde Freiburgu. V druhom kole Frankfurt prehral doma s Wolfsburgom tesne 0:1 a tak hostia stále čakajú na prvý gól v novom ročníku.

    Favorit:
    Papierové predpoklady do tejto úlohy stavajú domáce mužstvo a očakáva sa tak jeho víťazstvo. Uvidíme, ako to napokon celé dopadne.
     
    Úvodné zostavy:

    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Elvedi, Ginter, Vestergaard, Wendt – Herrmann, Kramer, Zakaria, T. Hazard – Raffael, Stindl

    Náhradníci: Sippel – Oxford, Bénes, Johnson, J. Hofmann, Bobadilla, Villalba

    Eintracht Frankfurt: Hradecky – Chandler, Salcedo, D. Abraham, Falette, Willems – de Guzmán, G. Fernandes, Gaćinović – K-P. Boateng, Haller

    Náhradníci: Zimmermann – Russ, Tawatha, Besuschkow, Rebić, Jović, M. Wolf

    Rozhodca: Kampka – Blos, Gorniak
     
    Prajem príjemné futbalové popoludnie všetkým, ktorí klikli na tento online textový prenos a nasledujúce chvíle strávia aj jeho sledovaním. Do začiatku zápasu už veľa času neostáva, zatiaľ si môžte prezrieť zostavy oboch mužstiev. Na lavičke domácich je pripravený aj náš reprezentant Bénes, uvidíme, či zasiahne do hry. Zápas z pozície rozhodcov povedú páni Kampka – Blos, Gorniak. Pri sledovaní tohto zápasu Vám prajeme príjemný športový zážitok, zápasom Vás bude sprevádzať Miroslav Revaj.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
    1. Kevin-Prince Boateng (FRN)
     
    1
    Prvý polčas tohto zápasu sa už naplno rozbehol, výkop mali hostia, ktorí sa už pokúšajú preniknúť na útočnú polovičku.
     
    2
    Hostia sa presunuli na útočnú polovičku a loptu do domácej siete dostal Kevin-Prince Boateng, gól však pre jasný ofsajd neplatí.
     
    3
    Domáci založili svoj prvý útok v tomto zápase a vybojovali si rohový kop. Po ňom napokon lopta letela ponad bránu hostí a tak sme nič zaujímavého nevideli.
     
    4
    Pri lopte sú už opäť domáci futbalisti, zatiaľ sa im však nedarí preniknúť na útočnú polovičku. Oba tímy však v úvode zápase hrajú opatrnejšie.
     
    5
    Mönchengladbach napokon prenikol až pred bránu hostí a vybojoval si druhý rohový kop v tomto zápase. Napokon však aj tejto situácii sa hostia bez problémov ubránili.
     
    6
    Frankfurt sa pokúšal o rýchly protiútok, napokon však po nepresnej prihrávke loptu stráca. Domáci tak na svojej polovičke získavajú autové vhadzovanie.
     
    7
    Futbalisti domáceho celku skúšali založiť rýchly útok, postranný rozhodca však signalizuje ofsajd. Hostia tak získavajú loptu a môžu sa pokúsiť o útočný výpad.
     
    8
    To sa im aj podarilo, center do pokutového územia domácich však dokázal Vestergaard odvrátiť do bezpečia.
     
    9
    Dlho netrvalo a hostia opäť zaútočili, na dlhú prihrávku dopredu však Haller nedočiahol a navyše sa dopustil útočného faulu. Loptu tak získava domáci celok.
     
    10
    Podobne sa útočného faulu následne dopustili aj domáci a tak sa ani oni do žiadnej zaujímavej príležitosti nedostali.
     
    11
    Na útočnú polovičku sa teraz podarilo preniknúť Frankfurtu, domáci sa tak teraz musia mať na pozore a vyvarovať sa chybám.
     
    12
    Hostia sa aj naďalej držia na útočnej polovičke, domáci tím sa tak dostáva pod menší tlak. Uvidíme, či Frankfurt dokáže z tejto situácie niečo vyťažiť.
     
    13
    Frankfurt dal gól!
    Napokon je tu prvý gól tohto zápasu! Hostia zahrávali autové vhadzovanie, Haller dokázal pripraviť loptu pre KEVIN-PRINCE BOATENG a ten výbornou strelou prekonáva domáceho brankára – 0:1!
    13. Kevin-Prince Boateng (FRN) - 0:1
     
    14
    Uvidíme, ako tento v podstate rýchly gól ovplyvní priebeh zápasu. Hostia hrajú aj naďalej aktívne a tlačia sa na útočnú polovičku. Domáci sa v tomto zápase tak stále hľadajú.
     
    15
    Po rýchlom útoku sa spoza 16-tky dostal k strele Gaćinović, jeho pokus bol však nepresný a mieril iba vysoko nad bránu domáceho tímu.
     
    16
    K lopte sa teraz dostávajú domáci futbalisti a už sna snažia o prienik na útočnú polovičku. Hostia však výborne bránia svoje územie a svojho dnešného súpera zatiaľ k ničomu nepúšťajú.
     
    17
    Pokus o rýchly útok domácim nevyšiel, postranný rozhodca signalizuje ofsajd. Loptu tak na svoje kopačky opäť získavajú hostia.
     
    18
    Dlho však netrvalo a domáci opäť zaútočili, po peknej kombinácii sa v pokutovom území dostal do zakončenia Hazard, ale jeho pokus bránu hostí netrafil. Mönchengladbach však začína ožívať.
     
    19
    Ani z tohto útoku domácich nič nebude, Zakaria sa previnil útočným faulom. Loptu tak získavajú hosťujúci futbalisti, ktorí sa nemusia nikam ponáhľať.
     
    20
    Domáci si však vysokým napádaním vybojovali loptu späť a po útočnej aktivite Hazarda získavajú ďalší rohový kop. Frankfurt sa tak teraz musí brániť.
     
    21
    Rohový kop domáceho tímu napokon nič zaujímavého nepriniesol a hostia sa bez problémov ubránili. Domáci sa teraz musia rýchlo vrátiť späť na svoju polovičku.
     
    22
    Po rýchlom útoku domácich futbalistov sa k strele spoza 16-tky dostal Raffael, ale jeho pokus bol nepresný a brankára Hradeckeho neohrozil.
     
    23
    Znova sa domácim futbalistom tento útok nevydaril a postranný rozhodca signalizuje ofsajd. Frankfurt získava loptu na svoje kopačky.
     
    24
    Dopredu sa teraz dostali hostia, ale autor zatiaľ jediného gólu v tomto zápase vyslal len nepresnú prihrávku a tak sa k lopte dostáva domáce mužstvo.
     
    25
    Hermann vyslal center pred bránu hostí, jednalo sa však o nevydarený pokus a Frankfurt sa tak v nebezpečenstve neocitol. Domáci sa musia rýchlo vrátiť späť na svoju polovičku.
     
    26
    Dlho netrvalo a pred bránu hostí smeroval ďalší center, Ginterov pokus však Hradecky chytá do svojich rukavíc. Útoky domácich sa tak stupňujú.
     
    27
    Rýchly útok sa však teraz vydaril hosťom, k strele sa dostal Fernandes a brankár domácich Sommer musel vytiahnuť výborný zákrok a loptu vyráža na rohový kop.
    27. Gélson Fernandes (FRN)
     
    28
    Rohový kop už hosťom nič zaujímavého nepriniesol a tak domáci stále prehrávajú o jeden gól.
     
    29
    Opäť hostia zahrávali rohový kop, ale ani tento pokus hostí nič zaujímavého nepriniesol.
     
    30
    Frankfurt trocha ožili a znova hostia založili útočnú akciu, tú však teraz prerušuje ofsajd a tak lopta pripadne domácim futbalistom.
     
    31
    Po rýchlom útoku domácich centroval do pokutového územia Abraham, ale táto lopta neohrozila hostí a Frankfurt pohodlne vyváža loptu do bezpečia.
     
    32
    Momentálne sú pri lopte domáci futbalisti, nedarí sa im však preniknúť na útočnú polovičku. Uvidíme, čo nám ešte zvyšok prvého polčasu.
     
    34
    Oba tímy však teraz skôr bojujú o loptu, moc pohľadný futbal tak nesledujeme. Hostia však stále vyhrávajú o jeden gól.
     
    35
    Domáci sa presúvajú na útočnú polovičku, hostia sa tak budú musieť mať na pozore.
     
    36
    Aj naďalej sa domáci futbalisti držia na útočnej polovičke, hostia sú tak pod menším tlakom. Stále sa však nedarí domácemu mužstvo úspešne zakončiť svoje akcie.
     
    37
    Tlak domácich už skončil, pri lopte sú teraz hostia a snažia sa dostať na útočnú polovičku. Mönchengladbach sa tak vracia späť na svoje územie.
     
    38
    Pri lopte je momentálne Frankfurt, ale kombinuje iba po stred ihriska. Hostia sa nemajú kam ponáhľať, aj naďalej vyhrávajú o jeden gól.
     
    39
    Moc záživný zápas tak zatiaľ nesledujeme, oba tímy sa teraz dopúšťajú veľmi veľa nepresností. Pomaličky sa dostávame do záverečnej časti prvého polčasu.
     
    41
    Domáci založili rýchly protiútok, ale napokon po nepresnej prihrávke to bude iba odkop od brány hostí, o ktorý sa postará brankár Hradecky.
     
    42
    Hostia získali loptu na svoje kopačky a skúšali preniknúť na útočnú polovičku, čo sa im však nepodarilo a tak už útočia domáci futbalisti.
     
    43
    Mönchengladbach aj naďalej drží loptu na svojich kopačkách, ale nič zaujímavého z ich strany neprichádza. Uvidíme, či nám ešte prvý polčas ponúkne niečo zaujímavé.
     
    44
    Po rýchlom útoku dostal loptu do siete domácich Haller, ale opäť to bolo z ofsajdovej pozície a tak pochopiteľne tento gól neplatí.
     
    45
    Hlavný rozhodca tohto zápasu nadstavuje ešte 2 minúty!
     
    45+1
    Mönchengladbach je pri lopte, ale domácim sa nedarí preniknúť na útočnú polovičku. Zrejme už nič zaujímavého neuvidíme.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V prvom polčase sme veľa futbalovej krásy nevideli, hostia však od 13. minúty vyhrávajú gólom Boatenga. Domáci si žiadnu väčšiu gólovú šancu nevypracovali a tak prehrávajú po prvom polčase 0:1! Uvidíme, čo nám ponúkne druhý polčas.
     
    Oba tímy sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak čoskoro začne!
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Druhý polčas tohto zápasu sa už naplno rozbehol, výkop mali domáci futbalisti, ktorí musia doháňať stratu o jeden gól. Ani jeden z trénerov nespravil zmenu v základnej zostave.
     
    48
    Domáci sa snažili o rýchly útočnú akciu, avšak Wendt sa v rozhodujúcej chvíli previnil iba útočným faulom a tak je snaha domácich prerušená.
     
    49
    Hostia sa však teraz s loptou ďaleko nedostali a už si ju na svoje kopačky opäť prebrali domáci futbalisti. Frankfurt sa tak musí vrátiť späť na svoje územie.
     
    50
    Frankfurt teraz dokázal vytlačiť kombináciu domácich na stred ihriska, tlak domácich však pokračuje aj naďalej. Zatiaľ však domáci futbalisti stále čakajú na zaujímavejšiu situáciu.
     
    51
    Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza Kevin-Prince Boateng, prichádza Ante Rebić.
     
    52
    Mönchengladbach je aj naďalej častejšie pri lopte, ale hostia stále úspešne odolávajú a držia si svoje tesné vedenie o jeden gól.
     
    53
    Na chvíľu sa teraz na útočnú polovičku dostali aj futbalisti Frankfurtu, po nepresnej prihrávke však loptu strácajú a tak domáci znova vyrážajú dopredu.
     
    54
    Domáci kombinovali pred pokutovým územím svojho dnešného súpera a po následnej hlavičke od Gintera získavajú rohový kop.
     
    55
    Rohový kop rozohral Wendt, jeho center odvracia obrana hostí na ďalší rohový kop. Frankfurt sa tak musí brániť aj naďalej.
     
    56
    Aj túto situáciu rozohral Wendt, hostia aj teraz dokázali dostať loptu do bezpečia.
     
    57
    Mönchengladbach sa ešte dostal na útočnú polovičku ale po nepresnej prihrávke loptu doputovala k brankárovi Hradeckemu. Hostia sa nikam neponáhľajú a snažia sa kombinovať na svojej polovičke.
     
    58
    Frankfurtu sa teraz darí držať loptu na svojich kopačkách a zbierajú tak aj cenné sekundy na útočnej polovičke. Dlhšiu dobu sme však nič zaujímavého nevideli.
     
    59
    Striedanie v tíme Borussia Mönchengladbach: z ihriska odchádza Denis Zakaria, prichádza Jonas Hofmann.
     
    60
    Ani druhý polčas zatiaľ veľa zaujímavých situácii neprináša, hostia kontrolujú priebeh hry a držia si svoje tesné vedenie o jeden gól.
     
    61
    Žltú kartu dostáva Gélson Fernandes (Eintracht Frankfurt).
     
    62
    Domácemu tímu sa ani teraz nedarí prepracovať sa na útočnú polovičku, hostia výborne bránia svoje územie a Mönchengladbach do ničoho nepúšťajú.
     
    63
    Konečne sa domácim podarilo dostať sa až pred pokutové územie hostí a svojou aktivitou získavajú rohový kop. Frankfurt sa tak bude musieť teraz brániť.
     
    64
    Rohový kop domácich rozohral Hofmann nakrátko, následne to však nič zaujímavého neprinieslo a hostia sa bez problémov ubránili.
     
    65
    Domáci však znova prenikajú na útočnú polovičku a tak sa hostia musia mať na pozore. Mönchengladbach stupňuje svoj tlak, ale vytúžené ovocie to neprináša.
     
    66
    Mönchengladbach získava opäť rohový kop, budeme však ešte svedkami striedania.
     
    67
    Striedanie v tíme Borussia Mönchengladbach: z ihriska odchádza Patrick Herrmann, prichádza Raúl Bobadilla.
     
    68
    Po rohovom kope sa k hlavičke dostal Kramer, ale jeho pokus bol nepresný a tak bránu hostí neohrozil. Frankfurt tak bude odkopávať od svojej brány.
     
    69
    Mönchengladbach získava v strede poľa loptu a snaží sa zložiť rýchly protiútok. Hostia sa tak vracajú späť na svoje územie.
     
    70
    Napokon sa však domáci Bobadilla ocitol v ofsajde a tak je útočná snaha domácich prerušená. Čas sa postupne začne domácim už krátiť.
     
    71
    Frankfurt momentálne kombinuje na svojej polovičke a nikam sa neponáhľa. Domáci sa snažia o vysoké napádanie a získať tak loptu na svoje kopačky.
     
    72
    To sa domácim futbalistom aj podarilo a presúvajú sa na útočnú polovičku. Frankfurt sa tak už postupne pripravuje na bránenie svojho územia.
     
    73
    Rebić odvracia nebezpečnú loptu na rohový kop, Mönchengladbach tak má šancu pohroziť. Uvidíme, či sa im to podarí.
     
    74
    Lopta napokon doputovala len do rukavíc brankára Hradeckeho a tak sa hostia ubránili bez problémov. Frankfurt rozbieha kombináciu na svojej polovičke.
     
    75
    Čas už postupne začína hrať proti domácim futbalistom, hostia sa aj naďalej úspešne bránia a držia si svoje tesné vedenie o jeden gól.
     
    76
    Domáci sa dostávajú na útočnej polovičke k lopte a snažia sa niečo nebezpečné vymyslieť. Frankfurt však svojmu dnešnému súperovi veľa priestoru neposkytuje.
     
    78
    Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza Gélson Fernandes, prichádza Marco Russ.
     
    79
    Hostia sa aj naďalej bránia úspešne a domácim sa už čas veľmi rýchlo kráti. Dostávame sa do záverečnej časti tohto zápasu.
     
    80
    Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza Jetro Willems, prichádza Taleb Tawatha.
     
    81
    Mönchengladbach sa dostáva k lopte, avšak útok musí zakladať až od svojej brány. Frankfurt teraz dobre bráni stred poľa a domácich do ničoho nepúšťajú. Uvidíme, či nás ešte niečo zaujímavé čaká.
     
    82
    Frankfurt sa dostal do rýchleho protiútoku a chvíľu pobudol aj na útočnej polovičke. Pri lopte je však už Mönchengladbach a hostia sa tak rýchlo vracajú späť.
     
    83
    Striedanie v tíme Borussia Mönchengladbach: z ihriska odchádza Oscar Wendt, prichádza Julio Villalba.
     
    84
    Žltú kartu dostáva Jannik Vestergaard (Borussia Mönchengladbach).
     
    85
    Hostia sa však opäť dostali do rýchleho protiútoku, spoza 16-tky dokázal nebezpečne vystreliť Gaćinović a bránu domácich len tesne minul.
     
    86
    Mönchengladbachu už veľa času neostáva, hostia sa aj naďalej úspešne bránia a sú už veľmi blízko k zisku trom bodov z toho zápasu.
     
    87
    Žltú kartu dostáva Thorgan Hazard (Borussia Mönchengladbach).
     
    88
    Pri lopte sú momentálne hostia a nikam sa pochopiteľne neponáhľajú. Uvidíme, či príde ešte nejaká zaujímavá situácia.
     
    89
    Čakáme už aj na údaj o nastavenom čase, v útoku sú momentálne hostia a tak sa domáci musia brániť.
     
    89
    Žltú kartu dostáva Julio Villalba (Borussia Mönchengladbach).
     
    90
    Hlavný rozhodca tohto zápasu napokon nadstavuje až 6 minút!
     
    90+1
    Domáci tak ešte majú nejaký ten čas, aby s výsledkom niečo spravili, ale momentálne sa nemôžu dostať na útočnú polovičku.
     
    90+2
    Frankfurt je momentálne pri lopte a kombinuje na svojej polovičke. Hostia sa nemajú kam ponáhľať a už netrpezlivo čakajú na záver zápasu.
     
    90+4
    Útočným faulom sa teraz prezentoval Raffael a tak domáci loptu strácajú. Nadstavený čas už bude čoskoro minulosťou.
     
    90+5
    Domáci napokon ešte zahrávali rohový kop, ale aj túto situáciu Frankfurt ustál a zrejme sa bude radovať z víťazstva v tomto zápase.
     
    90+6
    Žltú kartu dostáva David Abraham (Eintracht Frankfurt).
     
    90+7
    Koniec zápasu.
     
    Eintracht Frankfurt v druhom polčase dokázal ubrániť svoj náskok a tak vyhráva na pôde Mönchengladbachu pomerom 1:0!

    Ďakujem Vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok dňa. Zápasom Vás sprevádzal Miroslav Revaj. (17:27:29)

    Miroslav Revaj

    Góly: 13. K-P. Boateng

    Karty:   84. Vestergaard (MNC), 87. T. Hazard (MNC), 89. Villalba (MNC) – 61. G. Fernandes (FRN), 90+6. D. Abraham (FRN)


    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Elvedi, Ginter, Vestergaard, Wendt (83. Villalba) – Herrmann (67. Bobadilla), Kramer, Zakaria (59. J. Hofmann), T. Hazard – Raffael, Stindl.
    Náhradníci: Sippel – Oxford, Bénes, Johnson, J. Hofmann, Bobadilla, Villalba.

    Eintracht Frankfurt: Hradecky – Chandler, Salcedo, D. Abraham, Falette, Willems (80. Tawatha) – de Guzmán, G. Fernandes (78. Russ), Gaćinović – K-P. Boateng (51. Rebić), Haller.
    Náhradníci: Zimmermann – Russ, Tawatha, Besuschkow, Rebić, Jović, M. Wolf.

    Rozhodca: Kampka – Blos, Gorniak.