Chorvátsko – Kosovo 1:0 (kon.) | Bielorusko – Švédsko 0:4 (kon.) | Holandsko – Bulharsko 3:1 (kon.)
Faerské ostrovy – Andorra 1:0 (kon.) | Estónsko – Cyprus 1:0 (kon.) | Francúzsko – Luxembursko 0:0 (kon.)
Maďarsko – Portugalsko 0:1 (kon.) | Lotyšsko – Švajčiarsko 0:3 (kon.) | Grécko – Belgicko 1:2 (kon.)
Gibraltar – Bosna 0:4 (kon.)
koniec
Grécko
1:2 (0:0)
Belgicko
Nedeľa 03.09.2017, 20:45 • Stadio Georgios Karaiskakis, Pireus • Kvalifikácia MS (Európa) • Skupina H
Predzápasové kurzy
     
    Druhý polčas tohto zápasu bol napokon oveľa zaujímavejší ako ten prvý. V priebehu piatich minút sme videli až 3 góly a hra mala vysoké tempo. Napokon sú na konci tohto zápasu šťastnejší hostia z Belgicka, pretože zápas vyhrávajú 2:1 a aj naďalej sú v tejto kvalifikácii bez prehry. S 22 bodmi sú na prvom mieste v skupine H a pred druhou Bosnou majú náskok už 8 bodov a prakticky je už na šampionáte.

    Ja Vám teda už ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok už neskorého večera! Zápasom Vás sprevádzal Miroslav Revaj. (22:41:20)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    V samom závere nadstaveného času sú aktívnejší hostia, domáci sa tak bránia a o osude tohto zápasu je tak už rozhodnuté.
     
    90+2
    Žltú kartu dostáva Kevin De Bruyne (Belgicko).
     
    90+1
    Pri lopte sú teraz hostia a tak sa už zdá, že si víťazstvo v tomto zápase postrážia. Domáci sa snažia ešte o vysoké napádanie, ale to im nič neprináša.
    90. Dries Mertens (BEL), Orestis Karnezis (GRE)
     
    90
    Hlavný rozhodca tohto zápasu Marciniak nadstavuje ešte 3 minúty!
     
    89
    Veľká šanca hostí na rozhodnutie tohto zápasu! Po rýchlom prechode do pokutového územia sa do zakončenia dostal Mertens, ale brankár Karnezis predviedol úspešný zákrok a loptu vyrazil do bezpečia!
     
    89
    Striedanie v tíme Belgicko: z ihriska odchádza Marouane Fellaini, prichádza Leander Dendoncker.
    Striedanie v tíme Grécko: z ihriska odchádza Konstantinos Fortunis, prichádza Apostolos Vellios.
     
    88
    Grécko sa na svojej polovičke dostáva k lopte a skúša rozbehnúť útočnú akciu. Domácim sa však nedarí prekonať defenzívu svojho súpera, čas sa už kráti veľmi rýchlo.
     
    87
    Nový muž na ihrisku Hazard sa dostal v pokutovom území domácich do zakončenia a vybojoval pre svoj tím rohový kop. Toto určite hrá Belgicku do karát.
     
    86
    Domáci už kombinujú pred pokutovým územím hostí, ale nedarí sa im prepracovať sa až do zakončenia. Hostia tak aj naďalej kontrolujú zvyšné minúty tohto zápasu.
     
    85
    Striedanie v tíme Grécko: z ihriska odchádza Giannis Maniatis, prichádza Tasos Bakasetas.
     
    84
    A teraz sa spoza 16-tky dostal k nebezpečnej strele Lukaku, jeho tvrdú strelu však dokázal brankár Karnazis s námahou vyraziť do bezpečia! Keby to tam padlo, bolo by už prakticky rozhodnuté.
     
    83
    Belgicko je však teraz v držaní lopty a nikam sa neponáhľa. Hostia sa snažia čo najdlhšie kombinovať na súperovej polovičke a nazbierať tak cenné sekundy.
     
    82
    Tejto situácii sa napokon hostia ubránili a snažia sa čo najdlhšie podržať loptu na svojich kopačkách. Gréci však okamžite vysoko napádajú a chcú získať loptu späť.
     
    81
    Postupne sa darí Grécku usádzať sa na útočnej polovičke, hostia teraz museli aj za cenu faulu zastaviť Zecu a domáci získavajú zaujímavý priamy kop.
     
    80
    Domácim sa už postupne začína čas krátiť, hrajú však aktívnejšie, ale ťažko sa dostávajú do nejakých zaujímavých príležitostí. Hostia sa tak momentálne len bránia.
     
    79
    Striedanie v tíme Belgicko: z ihriska odchádza Yannick Ferreira-Carrasco, prichádza Nacer Chadli.
     
    78
    Tak, v druhom polčase sa prakticky nič nedialo a v priebehu piatich minút padli až tri góly. Belgicko je momentálne bližšie k víťazstvu v tomto zápase a to by znamenalo už prakticky istý postup hostí na šampionát do Ruska.
     
    77
    Grécko ostalo po inkasovanom góle v šoku, ale už sa tlačí do pokutového územia Belgicka. Domáci sú teraz aktívny a vybojovali si rohový kop.
     
    76
    Žltú kartu dostáva Yannick Ferreira-Carrasco (Belgicko).
    75. Romelu Lukaku (BEL) - 1:2
     
    75
    Belgicko dalo gól!
    Ale pozor! Z gólmi sa nám teraz roztrhlo vrece, pretože Belgicko dáva svoj druhý gól v tomto zápase a vracia sa tak späť do vedenia o jeden gól! Hostia sa dostali do rýchleho protiútoku, z pravej strany prišiel center do pokutového územia na zle pokrytého ROMELA LUKAKA a ten vracia svoj tím späť do vedenia – 1:2!
     
    74
    Striedanie v tíme Belgicko: z ihriska odchádza Moussa Sidi Yaya Dembélé, prichádza Eden Hazard.
    73. Zeca (GRE) - 1:1
     
    73
    Grécko dalo gól!

    Tak to je teda šok! Domácim futbalistom sa podarilo veľmi rýchlo vyrovnať a vracajú sa tak späť do hry! Grécko sa presunulo na útočnú polovičku, do pokutového územia hostí prišiel výborný center z ľavej strany, lopta si našla úplne voľného JOSE ZECA a ten rozjasal domácich fanúšikov – 1:1!
     
    71
    Toto môže byť zlomový moment tohto zápasu. Hostia dávajú veľmi dôležitý prvý gól a dostávajú sa tak na koňa. Gréci boli doteraz veľmi pasívni, čo budú musieť zmeniť.
    70. Jan Vertonghen (BEL) - 0:1
     
    70
    Belgicko dalo gól!
    Prichádza prvý gól tohto zápasu! Aktívny hostia sa usadili na útočnej polovičke, loptu dostal na svoju kopačky kapitán hostí JAN VERTONGHEN, skúsil to z väčšej zvidlaenosti a napokon jeho vydarená strela padla do siete domácich – 0:1!
     
    69
    Striedanie v tíme Grécko: z ihriska odchádza Konstantinos Stafylidis, prichádza Babis Lykogiannis.
     
    68
    Domáci sa napokon prepracovali až na útočnú polovičku, z pravej strany prišiel aj center do pokutového územia hostí, ale nikto z domácich nedokázal loptu zasiahnuť.
     
    67
    Útočná snaha hostí je teraz prerušená ofsajdom. Domáci tak získavajú loptu na svojej polovičke, zatiaľ sa však moc do útoku nehrnú. Zrejme to bude zápas o jednom góle, presne ako sa čakalo.
     
    66
    Grécko teraz odoplo loptu na polovičku súpera a tak si zahrá aj brankár Courtois. Hostia sa postupne znova presúvajú na útočnú polovičku, dostatok priestoru však nemajú.
     
    65
    O individuálnu akciu sa snažil teraz Lukaku, ale obrana domáceho mužstva si dala na neho pozor a nič mu nedovolila. Belgicko však drží loptu na svojich kopačkách a dostáva domácich pod menší tlak.
     
    64
    K lopte sa opäť dostáva hosťujúca reprezentácia, avšak znova len ťažko preniká na polovičku svojho dnešného súpera. V druhom polčase tak veľa zaujímavých príležitostí nevidíme.
     
    63
    Uvidíme, kedy siahne jeden z trénerov aj k prvému striedaniu v tomto zápase, mohlo by to oživiť túto hru, ktorá sa v poslednej dobe dosť kúskuje.
     
    62
    Útočnú akciu teraz zakladá Belgicko, ale cez prehustenú obranu Grécka to má veľmi náročné. Domácim sa darí svojho súpera vytláčať čo najďalej od svojej brány.
     
    61
    Tesne pred bránou svojho dnešného súpera napokon domáci loptu stratili, v útoku však následne nepochodili ani hostia. Lopta tak teraz lieta od jedného tímu k druhému.
     
    60
    Navyše sa teraz k lopte dostáva Grécko a rozbieha kombináciu na svojej polovičke. Domáci sa tak snažia o postupný útok, hostia ich však do ničoho nepúšťajú.
     
    59
    Za krátku domu hostia zaútočili opäť, ale obrana domácich odolala aj teraz. Belgicko však v posledných chvíľach útočí častejšie, hostia tak idú jasne za 3 bodmi z tohto zápasu, ale gól stále neprichádza.
     
    58
    Do útoku sa tak teraz presunulo Belgicko a domáci si mohli vydýchnuť. Pred ich bránu totižto smeroval nebezpečný center, Mertens naň však nedočiahol a tak sa v sľubnej pozícii do zakončenia nedostal.
     
    57
    Pri lopte je momentálne domáca reprezentácia, avšak nedarí sa jej v prechode na útočnú polovičku. Navyše sa teraz Zeca ocitol v ofsajde a tak Grécko loptu stráca.
     
    56
    Žltú kartu dostáva Andreas Samaris (Grécko).
     
    55
    Útoky sa teraz striedajú na oboch stranách, obe defenzívy však pracujú úspešne a nič si navzájom oba tímy nedovoľujú. Uvidíme, čo v tomto stretnutí nejaký ten gól napokon aj padne.
     
    54
    Na prvý gól v tomto zápase tak stále čakáme. Pre Belgicko by remíza ešte postup neznamenala, ale výrazne by sa k nemu hostia priblížili. Grécko naopak potrebuje z toho zápasu 3 body, aby malo ešte šancu zabojovať o priamy postup.
     
    53
    Domáci teraz pohrozili obrane hostí, najprv neuspel v pokutovom území Donis a po ňom sa prezentoval nepresnou hlavičkou po výbornom centri Tziolis. Belgicko si tak teraz mohlo vydýchnuť.
     
    52
    Belgicko sa úspešne ubránilo priamemu kopu a pokúšalo sa rýchlo presunúť na útočnú polovičku. Grécko po faule však získava loptu opäť na svoje kopačky.
     
    51
    Žltú kartu dostáva Moussa Sidi Yaya Dembélé (Belgicko).
     
    50
    Donis sa dostal k lopte a poslal výborný center do pokutového územia hostí, tam sa však domáci prezentovali iba nepresnou hlavičkou, ktorá letela nad bránu hostí.
     
    50
    Žltú kartu dostáva Thomas Meunier (Belgicko).
     
    49
    Rýchly útok sa však teraz vydaril Belgicko a hostia zahrávali rohový kop. De Bruyne centroval od rohovej zástavky, lopta smerovala na Fellainiho, ale ten zakončiť nedokázal.
     
    48
    K lopte sa však zakrátko dostali domáci futbalisti, ale nepodaril sa im rýchly prechod na útočnú polovičku a po nepresnej prihrávke z ich strany lopta doputovala za postrannú čiaru.
     
    47
    Hostia s presunuli na útočnú polovičku, De Bruyne posielal prihrávku do pokutového územia domácich, ale obrana Grécka odkopla loptu do bezpečia. Belgicko tak v útoku ešte ostane.
     
    46
    Druhý polčas tohto zápasu sa už naplno rozbehol, výkop mali hostia. Ani jeden z trénerov nesiahol k zmenám v základnej zostave.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Oba tímy sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak už čoskoro začne!
     
    Skončil sa prvý polčas, v ktorom sme napokon gól nevideli. Častejšie majú loptu hostia, ale nebezpečnejším tímom sú domáci futbalisti. Grécko nastrelilo tyčku a brankár hostí Courtois už musel viac krát zasahovať. Uvidíme, čo nám ponúkne druhý polčas, ktorý sa začne približne o 21:46!
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Domáci zahrávali ešte rohový kop, aj s touto situáciou si obrana hostí poradila bez problémov a loptu dostala do bezpečia. Belgicko je ešte pri lopte , ale nejavia snahu o útok.
     
    44
    Čakáme aj na údaj o nadstavenom čase, ale hlavný rozhodca tohto zápasu Marciniak nemá dôvod nadstavovať. Hra sa nijak výrazne neprerušovala.
     
    43
    Aj v závere prvého polčasu tak dlhšie držia loptu na svojich kopačkách hostia, ale nedarí sa im teraz v prechodu do útoku. Zrejme už v prvom polčase nič zaujímavé neuvidíme.
    42. Thibaut Courtois (BEL)
     
    42
    Do pokutového územia domácich smerovala tečovaná strela, tento pokus nemohol brankára domácich nijak ohroziť. Hostia však následne ešte ostávajú na útočnej polovičke.
     
    41
    Po rohovom kope ešte pokračoval menší tlak domácich futbalistov, následne sa však Grécko previnilo ofsajdom. Prvý polčas sa už pomaličky blíži ku svojmu koncu, góle sme stále nevideli.
     
    40
    Následne však domáci založili rýchly protiútok, pred bránu hostí smerovala nebezpečná prihrávka na Donisa, Courtois však včas vybehol zo svojej brány a loptu vyrazil do bezpečia. Grécko sa zakrátko dostáva k rohovému kopu.
     
    39
    Opäť sa k lopte dostal De Bruyne, ale jeho nevydarená prihrávka do pokutového územia domácich bola pre brankára Karnezisa ľahkou korisťou. Domáci po krátkej dobe však loptu opäť strácajú.
     
    38
    Ani rohový kop však hosťom nič nepriniesol a domáci dostali loptu do bezpečia. Belgicko však už od svojej polovičky zakladá ďalší útok.
     
    37
    Priamy kop zahrával za hostí De Bruyne, loptu niekto z domácich tečoval na rohový kop. Grécko sa tak musí brániť aj naďalej, De Bruyne sa už presunul k rohovej zástavke.
     
    36
    Manolas fauloval na útočnej polovičke De Bruyneho a hostia získavajú priamy kop. Domáci sa tak budú musieť brániť tejto nebezpečnej situácii tesne pred svojou bránou.
     
    35
    Belgicko sa už stihlo presunúť na útočnú polovičku, kde však útok tohto tímu opäť stroskotal na obrane domáceho tímu. Grécko ale odkoplo loptu len po stred ihriska a tak znova útočia hostia.
     
    34
    Dlho si loptu domáci futbalisti neužili a už ju majú na svojich kopačkách hostia. Belgicko sa opäť snaží vymyslieť nejaký ten zaujímavý útočný výpad, cez prehustenú obranu domácich to však má veľmi náročné.
     
    33
    Po dlhšom držaní lopty sa do útoku hnal Lukaku, ale postranný rozhodca mu signalizuje ofsajd. Grécko tak získava loptu na svojej polovičke.
     
    31
    Netrvalo dlho a loptu má opäť Belgicko, zatiaľ však kombinuje len po stred poľa. Gréci zatiaľ dobre bránia svoje územia a hostí k ničomu nepúšťajú. Celkovo oba tímy inkasujú zatiaľ v tejto kvalifikácii málo gólov.
     
    30
    Hostia teraz na chvíľu obliehali pokutové územie domácich, ale nič im to neprinieslo a po nepresnej strele do bude len odkop od brány Grécka. Karnezis v bráne domácich zatiaľ nijak výrazne zasahovať nemusel.
     
    29
    Momentálne sledujeme boj o loptu na oboch stranách, tempo hry nie je nijak vysoké, ale žeby sme sa vyslovene nudili to sa povedať nedá. O útok sa teraz snažia hostia.
     
    28
    K lopte sa však opäť dostávajú hostia, momentálne však kombinujú na svojej polovičke. Belgicko častejšie drží loptu na svojich kopačkách, ale šance zatiaľ mali len domáci futbalisti.
     
    27
    Domáca reprezentácia sa až teraz presunula na útočnú polovičku a po faule získala priamy kop. Ten už stihlo Grécko rozohrať nakrátko a loptu následne rýchlo stratilo. De Bruyne sa potom dostal do zakončenia, lopta išla iba vedľa brány domácich.
     
    26
    Z väčšej vzdialenosti to na bránu domácich skúšal Vertonghen, ale brankár domácich loptu bezpečne prebral do svojich rukavíc. Následne Grécko skúšalo rýchly protiútok, ale pri lopte sú opäť hostia.
     
    25
    Belgicko ubránilo aj túto situácia a už sa pokúša o prienik na útočnú polovičku. Grécko sa tak musí rýchlo vrátiť späť na svoje územie.
     
    24
    Dlhú prihrávku na útočnú polovičku dostal Donis, domáci futbalista ju včas dobehol a prenikol do pokutového územia, hostia na poslednú chvíľu loptu odvracajú na rohový kop.
     
    23
    Domáci sa pokúšali o ďalší rýchly protiútok, ale hostia ho včas zastavili. Dostali sme sa už za polovičku prvého polčasu, stav je 0:0, ale domáci už mali dve veľké príležitosti na skórovanie.
     
    22
    Center z ďalšieho rohového kopu už putoval do rukavíc brankára hostí a tak je tlak domácich futbalistov zažehnaní. Grécko nehrá síce aktívne, ale je oveľa nebezpečnejšie ako Belgicko.
    21. Konstantinos Stafylidis (GRE)
     
    21
    Po rohovom kope sa k odrazenej lopte dostal dnes veľmi aktívny Donis, jeho strelu z uhla musel Courtois vyraziť na ďalší rohový kop. Belgicko je tak teraz pod obrovským tlakom.
     
    20
    No a brána hostí sa opäť ocitla v nebezpečenstve! Z pravej strany prišiel prízemný center do pokutového územia Belgicka a Vertonghen pri obrannom zákroku si takmer strelil vlastný gól! Domáci získavajú rohový kop.
     
    19
    To môže byť pre hostí veľkým varovaním. Domáci síce nehrajú nijak aktívne, ale po prechode na útočnú polovičku vedia byť veľmi nebezpečný. Hostia momentálne kombinujú v strede poľa.
     
    18
    Veľká šanca domácich futbalistov! Donis sa znova dostal k lopte na hranici pokutového územia vyslal krásnu strelu na bránu hostí a trafil pravú tyčku brány Belgicka!
     
    17
    Domáci Fortunis sa snažil dostať k lopte v pokutovom území hostí, napokon však lopta opustila hraciu plochu a tak sa o výkop od svojej brány postará Courtois.
     
    16
    Pri lopte sú však už domáci futbalisti, ale majú problémy na vlastnej polovičke, pretože hostia sa prezentujú vysokým napádaním domácej rozohrávky.
     
    15
    Už to vyzeralo, že Grécko podnikne rýchly protiútok, ale Belgicko rýchlo svoju chybu napravilo a znova sa tak dostáva k lopte. Hostia sa už snažia o prienik na útočnú polovičku.
     
    14
    Momentálne žiadnu súvislé útočné akcie nevidíme, oba tímy sa snažia na svojej polovičke kombinovať s loptou. Hostia sú však smerom dopredu odvážnejší, ale stále čakajú na prvú vážnejšiu šancu.
     
    13
    Rohový kop si tak vyskúšali aj domáci futbalisti, ale ani im táto situácia nič zaujímavého nepriniesla. Grécko momentálne kombinuje na svojej polovičke a opäť hľadá cestu na polovičku svojho súpera.
     
    12
    Grécko podniklo rýchly protiútok, Donis dokázal preniknúť krásne cez obranu hostí, následne sa však dostal mierne z uhla, ale dokázal vyslať nebezpečnú strelu a Courtois si pripisuje prvú vážnejší zákrok!
     
    11
    Hostia sa postupne presúvajú pred bránou svojho dnešného súpera, avšak nedokázali následne presne si prihrať a autové vhadzovanie na svojej polovičke získavajú domáci futbalisti.
     
    10
    Domáci futbalisti sa napokon ďaleko nedostali a po chybnej prihrávke už loptu strácajú. Svoju kombináciu tak už rozbiehajú hostia, Grécko sa tak musí mať na pozore.
     
    9
    Rohový kop napokon nič zaujímavé nepriniesol, loptu pred svoju bránu dokázalo Grécko upratať do bezpečia a Belgicko sa už sťahuje späť na svoju polovičku. O útok sa už snažia domáci futbalisti.
     
    8
    Belgicko sa presunulo na útočnú polovičku, z pravej strany prišiel center pred bránu od Meuniera, loptu však na rohový kop odhlavičkoval domáci Maniatis. Hostia tak v útoku ešte ostávajú.
     
    7
    Častejšie sú teraz pri lopte hostia, čo sa zrejme tak trocha aj očakávalo. Zatiaľ sme však žiadnu zaujímavú situáciu nevideli ani na jeden strane, zápas je však ešte len na svojom začiatku.
     
    6
    Hosťujúca reprezentácia sa napokon dostala až pred pokutové územie svojho súpera, Mertens však nestihol dobrú prihrávku pred bránu a napokon len zakončil nepresne do bočnej siete. Karnezis bude odkopávať od svojej brány.
     
    5
    Domácim však teraz prechod do útoku nevyšiel a v strede poľa sa už k lopte opäť dostávajú hostia. Belgicko však zatiaľ kombinuje na svojej polovičke a snaží sa založiť postupný útok.
     
    4
    Belgicko sa teraz snažilo o ďalší útočný výpad, ale na útočnej polovičke napokon po nepresnej prihrávke loptu stráca a Grécko získava loptu formou autového vhadzovania.
     
    3
    Hostia napokon zahrávali priamy kop, do pokutového územia domácich smeroval center od De Bruyneho, Fellaini však zakončoval z ofsajdu a tak je táto snaha Belgicka prerušená.
     
    2
    Grécko začalo zápas veľmi aktívne, hneď prvý útok smeroval až do pokutového územia Belgicka, ale hostia sa ubránili bez problémov. K lopte sa tak už dostávajú hostia a rozbiehajú svoju kombináciu.
     
    1
    Prvý polčas tohto zápasu sa už naplno rozbehol, výkop mali domáci futbalisti, ktorí sa už pokúšajú preniknúť na útočnú polovičku.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Oba tímy sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche, vypočujeme si štátne hymny a zápas sa už môže začať!
     
    Príjemný futbalový večer prajem všetkým, ktorí klikli na tento online textový prenos a nasledujúce chvíle strávia aj jeho sledovaním. Do začiatku kvalifikačného zápasu medzi Gréckom Belgickom už veľa času neostáva, zatiaľ si môžte prezrieť zostavy oboch mužstiev. Zápas z pozície rozhodcov povedú páni z Poľska a to Szymon Marciniak – Paweł Sokolnicki, Tomasz Listkiewicz. Pre oba tímy to je dôležitý zápas, Belgicko v prípade víťazstva prakticky už postúpi na šampionát, Grécko by sa naopak po víťazstve priblížilo Belgicku a upevnilo si druhú pozíciu v tabulke. Na Stadio Georgios Karaiskakis je už všetko pripravené, čaká sa len na príchod oboch tímov a rozhodcov tohto zápasu.

    Pri sledovaní tohto zápasu Vám prajem príjemný športový zážitok, z pozície komentátora tohto prenosu Vám ho prinesie Miroslav Revaj.
     
    Úvodné zostavy:

    Grécko: Karnezis – Maniatis, Manolas, Papastathopoulos (C), Tzavellas – Zeca, Tziolis, Samaris, Stafylidis – Fortunis – Donis

    Náhradníci: Kyriakidis, Anestis – Koutroubis, Siopis, Vellios, Bakasetas, Lykogiannis, Diamantakos, Tachtsidis, Gianniotas, Mantalos, Bouchalakis

    Belgicko: Courtois – Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen (C) – Meunier, Fellaini, M. Dembélé, Ferreira-Carrasco – De Bruyne, R. Lukaku, D. Mertens

    Náhradníci: Mignolet, Casteels – Mirallas, Dendoncker, E. Hazard, T. Hazard, Defour, Tielemans, Ch. Benteke, Batshuayi, Chadli, Ciman

    Rozhodca: Szymon Marciniak – Paweł Sokolnicki, Tomasz Listkiewicz (všetci Poľsko)
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá Grécka a Belgicka. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 20:45.

    Od Štvrtka opäť pokračuje kvalifikačný cyklus o MS 2018 v Rusku. Jednotlivé reprezentácie budú hrať už siedme respektíve ôsme kvalifikačné zápasy v základnej skupine. Kvalifikácia sa dostala už do momentu, kde ide o veľa mnohým tímom a nasledujúce zápasy rozhodnú kto na MS postúpi priamo a kto pôjde aspoň do baráže.

    V tomto prenose sa zameriame na kvalifikačnú skupinu H, kde ešte bude prebiehať tuhý boj o barážovú miestenku a práve domáce mužstvo sa v tejto situácii nachádza.

    Grécko:
    Domáca reprezentácia má patriť medzi mužstvá, ktoré zvedú boj o priamy postup respektíve o baráž. Aj sa tak zatiaľ deje a Grécko má po 7 zápasoch na svojom konte 13 bodov za 3 víťazstvá a až 4 remízy. Domáci zatiaľ tak v tejto kvalifikácii neprehrali, svojim výkonom však ani nijak neoslnili. Vo Štvrtok odohrali domáci zápas proti Estónsku a zrodila sa prekvapivá remíza 0:0, ktorá Grécku skomplikovala situáciu v skupine.

    Belgicko:
    Hostí môžme označiť za hlavného favorita tejto skupiny, papierové predpoklady sa zatiaľ napĺňajú. Belgicko má po 7 zápasoch na svojom konte 19 bodov za 6 výhier a 1 remízu. V poslednom zápase, ktorý sa tiež odohral vo Štvrtok, si Belgicko bez problémov poradilo s Gibraltarom 9:0.

    Posledný vzájomný zápas:
    Ten sa odohral v Marci tohto roku a takisto v rámci tejto kvalifikácie. V Bruseli sa napokon zrodila remíza 1:1!

    Favorit a situácia v skupine:
    Papierové predpoklady do úlohy favorita mierne stavajú Belgicko, avšak môžme zrejme očakávať vyrovnané stretnutie. Belgicko si ide už jasne za priamym postupom a Grécko s náskokom dvoch bodov bojuje s Bosnou o 2. miesto. Pre oba tímy to je tak dôležitý zápas, keby Belgicko tento zápas vyhralo v priamom postupe by mu už zrejme nič nestálo.

    Miroslav Revaj

    Góly: 73. Zeca – 70. Vertonghen, 75. R. Lukaku

    Karty:   56. Samaris (GRE) – 50. Meunier (BEL), 51. M. Dembélé (BEL), 76. Ferreira-Carrasco (BEL), 90+2. De Bruyne (BEL)


    Grécko: Karnezis – Maniatis (85. Bakasetas), Manolas, Papastathopoulos (C), Tzavellas – Zeca, Tziolis, Samaris, Stafylidis (69. Lykogiannis) – Fortunis (89. Vellios) – Donis.
    Náhradníci: Kyriakidis, Anestis – Koutroubis, Siopis, Vellios, Bakasetas, Lykogiannis, Diamantakos, Tachtsidis, Gianniotas, Mantalos, Bouchalakis.

    Belgicko: Courtois – Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen (C) – Meunier, Fellaini (89. Dendoncker), M. Dembélé (74. E. Hazard), Ferreira-Carrasco (79. Chadli) – De Bruyne, R. Lukaku, D. Mertens.
    Náhradníci: Mignolet, Casteels – Mirallas, Dendoncker, E. Hazard, T. Hazard, Defour, Tielemans, Ch. Benteke, Batshuayi, Chadli, Ciman.

    Rozhodca: Szymon Marciniak – Paweł Sokolnicki, Tomasz Listkiewicz (všetci Poľsko)