Chorvátsko – Kosovo 1:0 (kon.) | Bielorusko – Švédsko 0:4 (kon.) | Holandsko – Bulharsko 3:1 (kon.)
Faerské ostrovy – Andorra 1:0 (kon.) | Estónsko – Cyprus 1:0 (kon.) | Francúzsko – Luxembursko 0:0 (kon.)
Maďarsko – Portugalsko 0:1 (kon.) | Lotyšsko – Švajčiarsko 0:3 (kon.) | Grécko – Belgicko 1:2 (kon.)
Gibraltar – Bosna 0:4 (kon.)
koniec
Holandsko
3:1 (1:0)
Bulharsko
Nedeľa 03.09.2017, 18:00Kvalifikácia MS (Európa) • Skupina A
Predzápasové kurzy
     
    Holanďania zvládli domáci duel proti Bulharsku a zaslúžene zvíťazili 3:1. Do vedenia ich poslal už v 7. minúte Davy Pröpper, no už o desať minút neskôr mohol vyrovnať Kostadinov, ktorý hlavičkoval do žrde. Potom sme dlho sledovali prevahu Oranjes, ktorí sa ťažko dostávali do šancí. Druhý presný zásah pridali až v 67. minúte a vtedy sa zdalo, že je rozhodnuté. O chvíľu neskôr však hostia znížili, keď Kostadinov tečoval center Popova. Bulhari potom na malý moment ožili, no definitívne ich zlomil druhý presný zásah Davyho Pröppera. (19:56:44)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
    90+2. Georgij Kostadinov (BUL)
     
    90+2
    Hostia rozohrali dva rohové kopy za sebou, ale už nedokázali zmierniť svoju dnešnú porážku. Nebezpečná hlavička Kostadinova však mierila iba pár centimetrov vedľa brány.
     
    90+1
    Bulhari trávia posledné sekundy v blízkosti holandskej brány. Prihrávka Slavčeva do pokutového územia bola zastavená.
     
    90
    Hlavný rozhodca nebude naťahovať rozhodnutý zápas a nemá na to ani veľa dôvodov. Preto pridal len dve minúty navyše.
     
    89
    Plamen Ilijev podbehol Teteho center, takže lopta prešla až k voľnému Promesovi. Ten sa však zamotal a nedokázal adekvátne vystreliť.
     
    88
    Teraz zvýšili pozornosť v Slovane Bratislave, pretože Vasil Božikov signalizoval problémy s členkom. Bulhari však nemôžu striedať, a tak to musí rozchodiť.
     
    87
    Posledné minúty zápasu sú pokojné, pretože Bulhari nekladú odpor. Po znížení na 2:1 nevyužili lepšiu hernú fázu a ich dnešný výkon nemohol stačiť na body.
     
    86
    Domáci tréner Dick Advocaat si odložil prvé striedanie až do úplného záveru stretnutia. Potlesk fanúšikov si vychutnal dvojgólový Davy Pröpper, ktorého nahradil Marco van Ginkel.
     
    84
    Aktívny Vincent Janssen neverí tomu, že si dnes neobul strelecké kopačky. Holandský útočník zakončoval z hranice šestnástky iba vedľa brány.
     
    83
    Ivelin Popov (Bulharsko) v súboji o loptu zasiahol do tváre Tonnyho Vilhenu, ktorý bežal za ním. Inkasoval preto žltú kartu a v nasledujúcom zápase si nezahrá.
     
    82
    Vyzerá to tak, že Holanďania zvládnu dôležitý duel s Bulharskom a udržia si šancu na priamy postup či baráž. Aktuálnejšia bude pre nich asi druhá možnosť.
     
    81
    Na opačnom konci ihriska prišlo nepresné zakončenie Andreja Galabinova, ktorý v náročnej pozícii napálil loptu nad bránu.
    80. Davy Pröpper (NED) - 3:1
     
    80
    Holandsko dalo gól! Oranjes zase oslavujú a dúfajú, že konečne zlomili odpor súpera. Quincy Promes presne odcentroval z ľavej strany a DAVY PRÖPPER ideálnou hlavičkou prekonal Ilijeva.
     
    79
    Andrej Galabinov dobre prikryl loptu na hranici šestnástky, posunul ju rozbehnutému Ivelinovi Popovovi a ten strelou po trávniku vyskúšal Cillessena.
     
    78
    Ďalšie žlté napomínanie na bulharskej strane. Ivajlo Čočev (Bulharsko) zastavil rýchly protiútok Holandska iba za cenu faulu.

    Tomáš Lengyel

    Góly: 7. D. Pröpper, 67. Robben, 80. D. Pröpper – 69. Kostadinov

    Karty:   54. Vilhena (NED) – 33. Terziev (BUL), 58. Manolev (BUL), 73. G. Milanov (BUL), 78. Čočev (BUL), 83. I. Popov (BUL)


    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 10:5. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 19:17.
    Holandsko: Cillessen – Tete, de Vrij, Hoedt, Blind – Wijnaldum, D. Pröpper (86. van Ginkel), Vilhena – Robben (C), V. Janssen, Promes.
    Náhradníci: Stekelenburg, Zoet – Veltman, de Ligt, Rekik, Martins Indi, Depay, Sneijder, van de Beek, van Ginkel, Fosu-Mensah, Dost.

    Bulharsko: P. Ilijev – S. Popov, Božikov, Terziev, Zanev – Zehirov (46. G. Milanov), Čočev, Cvetkov (25. Slavčev), Manolev (61. Galabinov) – Kostadinov, I. Popov (C).
    Náhradníci: Mitrev, Kitanov – Slavčev, Nedělev, Dimitrov, Krajev, Nedjalkov, G. Milanov, Galabinov, Starokin, Despodov, Malinov.