Chorvátsko – Kosovo 1:0 (kon.) | Bielorusko – Švédsko 0:4 (kon.) | Holandsko – Bulharsko 3:1 (kon.)
Faerské ostrovy – Andorra 1:0 (kon.) | Estónsko – Cyprus 1:0 (kon.) | Francúzsko – Luxembursko 0:0 (kon.)
Maďarsko – Portugalsko 0:1 (kon.) | Lotyšsko – Švajčiarsko 0:3 (kon.) | Grécko – Belgicko 1:2 (kon.)
Gibraltar – Bosna 0:4 (kon.)
koniec
Grécko
1:2 (0:0)
Belgicko
Nedeľa 03.09.2017, 20:45 • Stadio Georgios Karaiskakis, Pireus • Kvalifikácia MS (Európa) • Skupina H
Predzápasové kurzy
     
    Druhý polčas tohto zápasu bol napokon oveľa zaujímavejší ako ten prvý. V priebehu piatich minút sme videli až 3 góly a hra mala vysoké tempo. Napokon sú na konci tohto zápasu šťastnejší hostia z Belgicka, pretože zápas vyhrávajú 2:1 a aj naďalej sú v tejto kvalifikácii bez prehry. S 22 bodmi sú na prvom mieste v skupine H a pred druhou Bosnou majú náskok už 8 bodov a prakticky je už na šampionáte.

    Ja Vám teda už ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok už neskorého večera! Zápasom Vás sprevádzal Miroslav Revaj. (22:41:20)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    V samom závere nadstaveného času sú aktívnejší hostia, domáci sa tak bránia a o osude tohto zápasu je tak už rozhodnuté.
     
    90+2
    Žltú kartu dostáva Kevin De Bruyne (Belgicko).
     
    90+1
    Pri lopte sú teraz hostia a tak sa už zdá, že si víťazstvo v tomto zápase postrážia. Domáci sa snažia ešte o vysoké napádanie, ale to im nič neprináša.
    90. Dries Mertens (BEL), Orestis Karnezis (GRE)
     
    90
    Hlavný rozhodca tohto zápasu Marciniak nadstavuje ešte 3 minúty!
     
    89
    Veľká šanca hostí na rozhodnutie tohto zápasu! Po rýchlom prechode do pokutového územia sa do zakončenia dostal Mertens, ale brankár Karnezis predviedol úspešný zákrok a loptu vyrazil do bezpečia!
     
    89
    Striedanie v tíme Belgicko: z ihriska odchádza Marouane Fellaini, prichádza Leander Dendoncker.
    Striedanie v tíme Grécko: z ihriska odchádza Konstantinos Fortunis, prichádza Apostolos Vellios.
     
    88
    Grécko sa na svojej polovičke dostáva k lopte a skúša rozbehnúť útočnú akciu. Domácim sa však nedarí prekonať defenzívu svojho súpera, čas sa už kráti veľmi rýchlo.
     
    87
    Nový muž na ihrisku Hazard sa dostal v pokutovom území domácich do zakončenia a vybojoval pre svoj tím rohový kop. Toto určite hrá Belgicku do karát.
     
    86
    Domáci už kombinujú pred pokutovým územím hostí, ale nedarí sa im prepracovať sa až do zakončenia. Hostia tak aj naďalej kontrolujú zvyšné minúty tohto zápasu.
     
    85
    Striedanie v tíme Grécko: z ihriska odchádza Giannis Maniatis, prichádza Tasos Bakasetas.
     
    84
    A teraz sa spoza 16-tky dostal k nebezpečnej strele Lukaku, jeho tvrdú strelu však dokázal brankár Karnazis s námahou vyraziť do bezpečia! Keby to tam padlo, bolo by už prakticky rozhodnuté.
     
    83
    Belgicko je však teraz v držaní lopty a nikam sa neponáhľa. Hostia sa snažia čo najdlhšie kombinovať na súperovej polovičke a nazbierať tak cenné sekundy.
     
    82
    Tejto situácii sa napokon hostia ubránili a snažia sa čo najdlhšie podržať loptu na svojich kopačkách. Gréci však okamžite vysoko napádajú a chcú získať loptu späť.
     
    81
    Postupne sa darí Grécku usádzať sa na útočnej polovičke, hostia teraz museli aj za cenu faulu zastaviť Zecu a domáci získavajú zaujímavý priamy kop.
     
    80
    Domácim sa už postupne začína čas krátiť, hrajú však aktívnejšie, ale ťažko sa dostávajú do nejakých zaujímavých príležitostí. Hostia sa tak momentálne len bránia.
     
    79
    Striedanie v tíme Belgicko: z ihriska odchádza Yannick Ferreira-Carrasco, prichádza Nacer Chadli.

    Miroslav Revaj

    Góly: 73. Zeca – 70. Vertonghen, 75. R. Lukaku

    Karty:   56. Samaris (GRE) – 50. Meunier (BEL), 51. M. Dembélé (BEL), 76. Ferreira-Carrasco (BEL), 90+2. De Bruyne (BEL)


    Grécko: Karnezis – Maniatis (85. Bakasetas), Manolas, Papastathopoulos (C), Tzavellas – Zeca, Tziolis, Samaris, Stafylidis (69. Lykogiannis) – Fortunis (89. Vellios) – Donis.
    Náhradníci: Kyriakidis, Anestis – Koutroubis, Siopis, Vellios, Bakasetas, Lykogiannis, Diamantakos, Tachtsidis, Gianniotas, Mantalos, Bouchalakis.

    Belgicko: Courtois – Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen (C) – Meunier, Fellaini (89. Dendoncker), M. Dembélé (74. E. Hazard), Ferreira-Carrasco (79. Chadli) – De Bruyne, R. Lukaku, D. Mertens.
    Náhradníci: Mignolet, Casteels – Mirallas, Dendoncker, E. Hazard, T. Hazard, Defour, Tielemans, Ch. Benteke, Batshuayi, Chadli, Ciman.

    Rozhodca: Szymon Marciniak – Paweł Sokolnicki, Tomasz Listkiewicz (všetci Poľsko)