Třinec – Mannheim 3:0 (kon.) | HV71 – Esbjerg 3:0 (kon.) | Brynäs – Cracovia 8:0 (kon.)
Wolfsburg – Tappara 1:7 (kon.) | Jyväskylä – Vienna 4:1 (kon.) | Něman Grodno – Zug 2:3 (kon.)
Mníchov – IFK Helsinky 4:1 (kon.) | Salzburg – B. Bystrica sk 5:0 (kon.)
koniec
EHC Red Bull Mníchov
4:1 (1:1, 2:0, 1:0)
IFK Helsinky
cz Nedeľa 27.08.2017, 18:00Liga majstrov • Skupina G
Predzápasové kurzy
Partner:
    59:36 MATSUMOTO - 4:1
     
    59:36
    Mnichov právě vstřelil branku!
    Definitivní potvrzení vítězství Mnichova v tomto zápase. Domácí využili další početní výhodu utkání a přidávají čtvrtý zásah do sítě IFK Helsinky. JONATHAN MATSUMOTO počkal u tyčky, až mu tam někdo ze spoluhráčů pošle kotouč. To se také stalo, útočník Red Bullu jen nastavil hokejku a poslal pryž za brankáře Engrena. Spíš jen symbolická úprava skóre, ale fanoušci Mnichova z ní mají pochopitelně radost. Asistence: Brooks Macek, Keith Aucoin.
    35:15 MACEK - 3:1
     
    35:15
    Mnichov právě vstřelil branku!
    Mnichov využívá své herní převahy ve druhé třetině a zvyšuje svůj náskok na rozdíl dvou branek. Ani teď to nevypadalo na nějakou vyloženou šanci. Jenže stačila jedna chybička a BROOKS MACEK si našel volný puk před brankovištěm. Ukázkově s ním zamíchal, rozhýbal soupeřova brankáře, načež mu kotouč pověsil pod horní tyčku. Bäckström neměl šanci. Teď to budou mít Helsinky hodně těžké, protože ztrácejí už dva zásahy. Asistence: Steven Pinizzotto, Daryl Boyle.
    22:32 JOSLIN - 2:1
     
    22:32
    Mnichov právě vstřelil branku!
    Tohle už bylo na brankáře Bäckströma moc. Několik šancí domácích sice pochytal a vedl si velmi dobře, jenže tahle střela z prostoru na levém kruhu už prošla do sítě. Mnichov dlouhou dobu při přesilovce pět na tři svíral soka kolem jeho vlastní klece. Do puku se pak po pěkné nahrávce opřel DEREK JOSLIN, který ranou z první posílá Red Bull dnes poprvé do vedení. Gólman Helsinek toho nejspíš moc neviděl. Asistence: Michael Wolf.
    11:28 ABELTSHAUSER - 1:1
     
    11:28
    Mnichov právě vstřelil branku!
    I když zatím neměli domácí hokejisté moc šancí, přeci jen se dočkali ještě před koncem první periody vyrovnání. Mnichov se na chvíli dostal v útočném pásmu na kotouč, konkrétně to byl KONRAD ABELTSHAUSER, který z otočky plácl do puku a spíše jen čekal, co se stane. K překvapení brankáře Bäckströma kus černé gumy zaplachtil za záda finského gólmana. Puk už nejspíš nikdo netečoval. Red Bull vyrovnává na 1:1 a začínáme výsledkově od znovu. Bez asistence.
    01:00 HAATAJA - 0:1
     
    01:00
    Helsinky právě vstřelily branku!
    Sotva začala přesilovka hostujícího celku, už se Finové prosazují a prchají do vedení! JUHA-PEKKA HAATAJA dostal od mladého obránce Miro Heiskanena nádhernou přihrávku, kterou nepohrdl. Nádherně pověsil kotouč do horní poloviny svatyně brankáře Leggia. Domácí Mnichov tak musí od úvodních okamžiků zápasu dotahovat ztrátu. Asistence: Miro Heiskanen.

    Martin Schwarz

    Góly a asistencie: 12. Abeltshauser, 23. Joslin (Wolf), 36. Macek (Pinizzotto, Boyle), 60. Matsumoto (Macek, Aucoin) – 1. Haataja (Heiskanen)


    EHC Red Bull Mníchov: Leggio (Aus den Birken) – Joslin, Button, Boyle, Lauridsen, Abeltshauser, Kettemer – Wolf, Jaffray, Matsumoto – Aucoin, Pinizzotto, Macek – Christensen, Kahun, Hager – Mayenschein, Flaake, Eder
    IFK Helsinky: Bäckström (41. Engren) – O'Connor, Eronen, Laakso, Heiskanen, Kaski, Varakas, Salmela, Ulander – Tyrväinen, Carlsson, Rask – Haataja, Petrell, Malinen – Ahtola, Jääskä, Kulmala – Engberg, Asten, Tamminen

    Rozhodca: Lemelin, Bauer – Kohlmüller, Hofer