Benevento – Bologna 0:1 (kon.) | CFC Janov – Juventus 2:4 (kon.) | AS Rím – Inter 1:3 (kon.)
koniec
AS Rím
1:3 (1:0)
Inter Miláno
Sobota 26.08.2017, 20:45 • Stadio Olimpico, Rím • Talianska Seria A • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.
     
    Všetkým futbalovým priaznivcom prajeme príjemný sobotný večer, ktorý vás pozývame spríjemniť si textovým prenosom z duelu druhého kola talianskej Serie A medzi AS Rím a Interom Miláno.

    AS Rím

    Rimania odohrali počas prípravného obdobia pred novou sezónou sedem prípravných stretnutí s bilanciou tri víťazstvá, dve prehry v riadnom hracom čase a dve prehry po penaltách.

    Trojnásobný taliansky šampión, ktorý sa predvčerom dozvedel, že jeho súpermi v skupinovej fáze ligy majstrov budú Chelsea, Atlético Madrid a Karabach, vstúpil do nového ligového ročníka jednogólovým triumfom na pôde Atalanty. Víťazstvo AS zabezpečil strelou z priameho kopu srbský bek Aleksandar Kolarov, letná posila z Manchestru City.

    Inter Miláno

    Inter sa počas svojej histórie tešil z víťazstva v lige osemnásťkrát. V posledných šiestich sezón však zaznamenal ústup z najvyšších pozícií, o titul naposledy bojoval v ročníku 2010/2011.

    V rámci prípravy na aktuálnu sezónu odohrali zverenci Luciana Spallettiho, pre ktorého bude dnešný súboj veľmi špecifický, keďže AS Rím viedol v rokoch 2005-2009 a takisto aj v minulom ročníku, osem prípravných duelov. Šesť vyhrali, jeden remizovali a jeden prehrali.

    Nerazzurri privítali minulú nedeľu v prvom kole novej sezóny Serie A Fiorentinu a porazili ju rozdielom triedy 3:0. V základnej zostave Interu figurovala aj jeho letná posila Milan Škriniar. Rodák zo Žiaru nad Hronom, za ktorého zinkasovala Sampdoria Janov 23 miliónov eur, odohral celý zápas a po boku stopéra Mirandu podal kvalitný výkon.

    Vzájomné zápasy v minulej sezóne

    V minulej sezóne boli v oboch vzájomných konfrontáciách úspešnejší futbalisti z večného mesta, ktorí doma triumfovali 2:1 a vonku 3:1.
     
    Úvodné zostavy:

    AS Rím: Alisson – Manolas, Fazio, Juan Jesus, Kolarov – Nainggolan, De Rossi (C), Strootman – Defrel, Džeko, Perotti.
    Náhradníci: Skorupski, Lobont – El Shaarawy, Gonalons, Florenzi, Pellegrini, Gerson, Ünder, H. Moreno, Tumminello, Ciavattini.

    Inter Miláno: Handanovič – D'Ambrosio, Škriniar, Miranda, Nagatomo – Vecino, Gagliardini – Candreva, Valero, Perišić – Icardi (C).
    Náhradníci: D. Padelli – Ansaldi, Brozović, Gabriel, Mário, Ranocchia, Dalbert, Pinamonti, Vanheusden, Jovetić, Éder, Cancelo.

    Rozhodca: Massimiliano Irrati.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Borja Valero skončil na trávniku po faule Daniele De Rossiho, ktorý sa svojmu spoluhráčovi okamžite ospravedlnil. Na lopte sú futbalisti Interu Miláno.
     
    2
    Dlho ju však vo svojej moci neudržali. Kombinovať sa tak teraz snažia ich protihráči.
     
    3
    V úvode duelu sme však svedkami viacerých nepresností. Čakáme, kto predvedie prvú súvislejšiu akciu.
     
    3
    Predviedli ju domáci a na jej konci získali výhodu rohového kopu.
     
    4
    Center od rohovej zástavky priniesol vzruch pred bránkou Interu. Lopta prepadla cez dvoch hráčov Interu k Federicovi Faziovi, ktorý sa pretlačil k lopte, aj ju dokázal zasiahnuť, ale v tiesni ju nasmeroval len vedľa ľavej žrde Handanovičovej svätyne.
     
    5
    D'Ambrosio hľadal na hrote Icardiho, ale táto prihrávka bola pre hosťujúceho útočníka pridlhá a lopty sa po nej zmocnila defenzíva AS Rím.
     
    6
    Trojica hráčov Interu predviedla na pravej strane peknú kombináciu po zemi, následne prišla z tohto priestoru dobrá lopta do pokutového územia, kde sa v sľubnej pozícii hotovil k zakončeniu Ivan Perišič, ale ten loptu napokon vôbec netrafil.
     
    7
    Inter Miláno rozohral rohový kop na krátko, predviedol nacvičený signál s uvoľnením Candrevu na pravej strane, ktorý sa však v momente prihrávky nachádzal v ofsajdovom postavení.
     
    8
    Grécky obranca Kostas Manolas teraz veľmi dobre zasiahol proti Icardimu, ktorého pripravil o loptu.
     
    9
    Akcia AS Rím sa začína od obrannej formácie.
     
    10
    Edinženo bol v pokutovom území Interu Miláno v súboji s Milanom Škriniarom, hlavičku síce vyhral, ale loptu ňou nasmeroval len k brankárovi Handanovičovi.
     
    11
    Candreva dostal pekný pas k pravej postrannej čiare, mohol ísť do súboja jedného proti jednému, ale počkal si na nábeh D'Ambrosio a posunul mu loptu. Pravý bek Interu predviedol až príliš pretiahnutý center.
     
    12
    Obrovská šanca Interu Miláno na otvorenie skóre dnešného zápasu! V tesnej blízkosti brankára Alissona sa k zakončeniu dostali dvaja hráči, prvý bol zablokovaný a druhý futbalista Interu poslal loptu len vedľa pravej žrde Alissonovej svätyne!
    12.
     
    13
    Domáci futbalisti môžu odpovedať prostredníctvom rohového kopu z pravej strany.
     
    14
    Aleksandar Kolarov odcentroval loptu do šestnástky, odkiaľ ju hlavičkou odvrátil Ivan Perišič.
     
    14
    Po veľkej šanci na strane Interu sa teraz mohol dostať do vedenia domáci tím! Handanovič už bol pri strele prekonaný, ale zasiahla zaňho pravý tyč!
     
    15
    AS Rím dal gól!
    Prvý gól zápasu padol v pätnástej minúte prvého polčasu! Belgičan Radja Nainggolan poslal do pokutového územia, medzi Milana Škriniara a Danila D'Ambrosia, jemný nákop EDINOVI DŽEKOVI, ktorý si ho spracoval hruďou a pravačkou upratal loptu do siete!
    15. Edin Džeko (ASR) - 1:0
     
    17
    Candreva našiel centrom z pravej strany hlavu Borju Valera, ktorý však poslal loptu len nad brvno domácej brány.
     
    18
    Uvidíme, aká bude odpoveď Interu Miláno.
     
    19
    Kolarov bol na ľavom krídle tvrdo faulovaný Antoniom Candrevom, ktorý videl absolútne zaslúženú žltú kartu.
     
    20
    Priamy voľný kop rozohral po pristrčení od Diega Perottiho práve Aleksandar Kolarov, ale ten poslal svoj center len do prvého hráča pred sebou.
     
    21
    Kolarov centroval znovu, tentoraz po tom, čo Perotti rozohral rohový kop nakrátko, ale lopta z jeho kopačky len preletela cez pokutové územie Interu Miláno a skončila za postrannou čiarou na opačnej strane.
     
    22
    Juan Jesus poslal na trávnik Ivana Perišiča, ktorý sa ho zbavil peknou kľučkou. Brazílčan je napomenutý žltou kartou.
     
    23
    Z priameho kopu Interu Miláno nevyplynulo pre brankára Alissona žiadne nebezpečenstvo. Pri lopte sú domáci hráči.
     
    24
    Borja Valero si po prebratí lopty pred pokutovým územím AS Rím nedal pozor a ukážkovým defenzívnym zákrokom ho o ňu pripravil Radja Nainggolan.
     
    25
    Na druhej strane musel pred Edinom Džekom zasahovať Milan Škriniar a túto prácu zvládol kvalitne.
     
    25
    Radja Nainggolan si pri spomenutom obrannom zákroku privodil nejaké zdravotné komplikácie.
     
    26
    Belgický záložník je ošetrovaný priamo na trávniku.
     
    26
    Pokračuje sa v hre, uvidíme, či bude môcť v zápase pokračovať aj Nainggolan, ktorý sa momentálne nachádza za postrannou čiarou.
     
    27
    Nainggolan je späť na trávniku. Dostal sa naň po tom, čo zaujímavo vyzerajúca akcia Interu Miláno nepriniesla žiadne priame nebezpečenstvo pre Alissona.
     
    28
    Edin Džeko predviedol technické zakončenie k vzdialenejšej žrdi, ktoré Samir Handanovič na dvakrát zlikvidoval.
     
    29
    Icardi dostal pekný pas za chrbát domácej obrany, prebral si loptu, ale nemohol pokračovať smerom k zakončeniu. V momente prihrávky sa nachádzal v postavení mimo hru.
     
    30
    Máme za sebou prvú polhodinu hry, v ktorej sa nezainteresovaní diváci rozhodne nenudili. Zápas má výborné tempo a ponúkol už viacero zaujímavých momentov.
     
    31
    Inter sa vďaka vysokému napádaniu dostal k lopte na polovici súpera, prvou prihrávkou ju však poslal len za čiaru a rozohrávať od svojej brány tak bude Alisson.
     
    32
    Alisson musel následne čeliť strele spoza pokutového územia. Poradil si bez väčších ťažkostí.
     
    33
    Handanovič zahnal svojou rozohrávkou D'Ambrosio, ten ešte stačil udržať loptu na hracej ploche, ale následne ju získal Diego Perroti, ktorý poslal do šestnástky Interu veľmi zaujímavý center. Miranda ho zrazil vedľa pravej žrde svojej brány, takže si mohol vydýchnuť, že si nedal vlastný gól.
     
    34
    Ivan Perišič poslal loptu do pokutového územia AS Rím, ale tam bolo v tej chvíli len územie nikoho.
     
    36
    Inter Miláno rozohráva svoju ďalšiu akciu zo zadných radov, Miranda vyváža loptu na útočnú polovicu.
     
    37
    Gagliardini vyprodukoval prienikovú prihrávku do šestnástky AS Rím, kde sa jej zmocnil Alisson, ktorý správne vyhodnotil situáciu a včas vyštartoval zo svojej brány.
     
    38
    Výkop Alissona skončil na kopačke D'Ambrosio. Inter sa môže pokúsiť vytvoriť akciu, ktorá by viedla k vyrovnávajúcemu zásahu.
     
    39
    Samir Handanovič si pred dnešným duelom dobre postavil bránu, už druhýkrát v prvom polčase ho totiž zachránila pravá tyč! Grégoire Defrel priťukol loptu výborne hrajúcemu Radjovi Nainggolanovi a ten prudkou strelou orazítkoval žrď hosťujúcej svätyne!
    39.
     
    41
    Inter sa v zadných radoch vymanil spod nepríjemného presingu a jeho hráči sa môžu s loptou presunúť na útočnú polovicu.
     
    42
    Inter má k dispozícii rohový kop.
     
    42
    Candrevov center od rohovej zástavky nebol začiatkom nebezpečnej akcie Interu, ale odštartoval rýchlu kontru Rimanov. Loptu vyvážal vpred Grégoire Defrel, ale Inter sa dobre vrátil na vlastnú polovicu, a tak domáci hráč zvolil spätnú prihrávku.
     
    43
    Po prihrávke Borju Valera sa k strele zvnútra pokutového územia dostal Mauro Icardi, ktorý to nasmeroval k vzdialenejšej žrdi, ale brankár AS Alisson bol v správnom čase v požadovanom priestore a loptu vyrazil!
     
    44
    Prvý polčas sa pomaly chýli ku svojmu koncu. Dočkáme sa ešte nejakej šance na jednej či druhej strane?
     
    45
    Nad rámec prvého dejstva sa nadstavuje jedna minútka.
     
    45+1
    Diego Perotti na ľavom okraji pokutového územia Interu pekne oklamal protihráčov a dokázal odcentrovať pred bránu Interu, odkiaľ ju do bezpečia upratal slovenský stopér Milan Škriniar.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Šláger druhého kola najvyššej talianskej súťaže medzi AS Rím a Interom Miláno ponúkol v prvej štyridsaťpäťminútovke atraktívne predstavenie. O jediný gólový moment doterajšieho priebehu sa postaral po Nainggolanovej prihrávke útočník Edin Džeko. V druhom polčase sa rozhodne máme na čo tešiť.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Inter Miláno: z ihriska odchádza Roberto Gagliardini, prichádza João Mário.
     
    46
    Diego Perroti centroval od rohovej zástavky do pokutového územia, loptu odvrátil mimo šestnástky svojho tímu brazílsky stredný obranca Miranda.
     
    47
    AS Rím sa cez pár prihrávok dostal na ľavé krídlo, kadiaľ viedol akciu Diego Perotti. Argentíčan poslal loptu Strootmanovi, ten ju posunul ďalej a prišla strela zo strednej vzdialenosti, ktorá nevyšla podľa predstáv.
     
    48
    Po defenzívnej práci Milana Škriniara sa bude kopať rohový kop.
     
    49
    Mladý slovenský stopér bol v akcii aj po rohovom kopu, keď odvrátil z pokutového územia Interu prienikovú prihrávku.
     
    50
    Candreva pripravil priestor na center D'Ambrosiovi, ktorý poslal pred bránu AS Rím prízemnú loptu. Tá mierila k Icardimu, pred ktorým včas zasiahol jeden z obrancov domáceho tímu.
     
    52
    Radja Nainggolan teraz zo stredu poľa nasmeroval loptu len vysoko, vysoko nad svätyňu gólmana Handanoviča.
     
    53
    Candreva poslal vpred Icardiho, akciu Interu zastavil postranný arbiter. Kapitán Interu Miláno sa nachádzal v jasnom ofsajde.
     
    54
    D'Ambrosiov center bol zrazený na rohový kop. Do pokutového územia AS Rím sa tak môžu presunúť všetci hlavičkári Interu.
     
    54
    Ani jeden z nich sa však do zakončenia nedostal. Inter ostáva v držaní lopty.
     
    54
    Portugalčan João Mário sa po príchode na trávnik prezentoval strelou spoza šestnástky. Alisson bez problémov zasiahol a skryl loptu do svojho náručia.
     
    55
    Perotti vyzval v šestnástke Interu na súboj Milana Škriniara, po ktorom sa argentínsky krídelník AS dožadoval penaltového verdiktu. Kopať sa však bude len kop rohový.
     
    56
    Striedanie v tíme Inter Miláno: z ihriska odchádza Juto Nagatomo, prichádza Dalbert.
     
    57
    Nepresnosť domácich ponúka loptu do držania Interu Miláno.
     
    58
    Futbalisti Interu Miláno pekne kombinovali pred pokutovým územím, ale až do šestnástky sa neprepracovali.
     
    59
    Milan Škriniar zvládol súboj s Edinom Džekom fantasticky, posila Interu zo Sampodrie Janov vybojovala na domácom útočníkovi aut pre Inter Miláno.
     
    60
    Candreva mal dve príležitosti na center z ľavej strany, prvú priamo z rohového kopu, druhú v pokračovaní hosťujúcej akcie po rohu, ale ani v jednom prípade z toho nebolo nič, čo by znamenalo prácu pre brankára Alissona.
     
    61
    Zatiaľ čo sa Maouro Icardi zvíjal na trávniku, sa odohrala akcia Rimanov, ktorú ťahal aktívny Diego Perotti. Ten na defenzíve Interu vybojoval rohový kop.
     
    62
    Striedanie v tíme AS Rím: z ihriska odchádza Grégoire Defrel, prichádza Stephan El Shaarawy.
     
    63
    Roh nevyšiel podľa predstáv, futbalisti AS však ostávajú v držaní lopty pred pokutovým územím Interu Miláno.
     
    64
    Perotti v ďalšom snažení na ľavom krídle nasmeroval svoj center na zadnú žrď, tam sa snažil zakončovať El Shaarawy, ale na loptu nedosiahol.
     
    65
    Neuveriteľná smola AS Rím a na druhej strane veľké šťastie pre Inter Miláno! Tretíkrát v zápase bola opečiatkovaná tyč Handanovičovej svätyne. Tým posledným smoliarom sa stal Diego Perotti, ktorý by si za svoj agilný výkon gól rozhodne zaslúžil, no proti jeho podarenej strele sa postavila ľavá tyč svätyne Interu Miláno! Bol by z toho parádny zásah...
    65.
     
    67
    Inter dal gól! To, že strela Diega Perottiho neskončila v sieti, teraz mrzí AS Rím ešte viac, pretože Interu Miláno sa podarilo vyrovnať! Antonio Candreva pekne prestrčil loptu za defenzívu domácich, uvoľnil MAURA ICARDIHO a ten poslal loptu do siete!
    67. Mauro Icardi (INM) - 1:1
     
    69
    AS Rím sa mohol prakticky okamžite vrátiť do vedenia! Handanovič už bol prekonaný, no teraz zaňho nezasiahla konštrukcia brány, ale jeden z vracajúcich sa hráčov, ktorý akrobatickým spôsobom vykopol loptu smerujúcu za bránkovú čiaru z kopačky El Shaarawyho!
     
    70
    Na druhej strane prišlo taktiež nebezpečné zakončenie, ale smerovalo len nad brvno Alissonovej brány.
     
    72
    Postup Antonio Candrevu po pravom krídle vyvrcholil center, po ktorom bude nasledovať rohový kop v prospech Interu Miláno.
     
    73
    Po rohovom kope súpera sa lopty zmocnil brankár Alisson, vyhodil ju na Diega Perottiho, ktorý sa na poliacej čiare zbavil protihráča a trielil dopredu. Pred bránu mu nabehol Nainggolan, ktorý dostal prihrávku o čosi viac dopredu, ako by potreboval, a tak nemohol nebezpečne zakončovať! Krásna kontra AS.
     
    75
    Džeko stihol zasiahnuť loptu pred Škriniarom, poslal ju k rohovej zástavke, ale touto prihrávkou vystavil svojho spoluhráča do ofsajdu.
     
    76
    Domáci kapitán De Rossi hľadal rozbehnutého El Shaarawyho, ale na toho bola táto prihrávka pridlhá.
     
    77
    Inter dal gól! Nerazzurri otáčajú duel proti AS Rím na svoju stranu! Ivan Perišič predložil zľava loptu do pokutového územia MAUROVI ICARDIMU, ktorý sa otočil okolo svojej osi a presným zakončením poslal svoj celok do vedenia!
    77. Mauro Icardi (INM) - 1:2
     
    78
    24-ročný kapitán Interu Mauro Icardi aj dnes potvrdzuje, je skvelým kanonierom. V minulom ročníku vsietil 24 presných zásahov.
     
    79
    Mauro Icardi mohol zavŕšiť hetrik a poslať svoj tím do dvojgólového náskoku, ale proti bol brankár Alisson!
     
    81
    Džeko poslal pod seba loptu Nainggolanovi, ktorého prvé zakončenie zastavil Dalbert a odrazenú loptu napálil Belgičan vysoko nad!
     
    83
    Striedanie v tíme AS Rím: z ihriska odchádza Daniele De Rossi, prichádza Cengiz Ünder.
     
    84
    Striedanie v tíme Inter Miláno: z ihriska odchádza Antonio Candreva, prichádza João Cancelo.
     
    85
    AS Rím sa bude v závere duelu snažiť zo všetkých síl o vyrovnanie. Podarí sa to domácim?
     
    86
    Skvelo hrajúci Perotti poslal loptu pred bránu Interu, v páde ju odvrátil Milan Škriniar, ktorý sa ani v dnešnom stretnutí rozhodne nestratil.
     
    87
    Inter dal gól! Milánčania strieľajú tretí gól a zrejme definitívne pochovávajú šance Rimanov na body z dnešného duelu! Inter predviedol rýchly brejk, Ivan Perišič sa na ľavom krídle vydarenou kľučkou zbavil protihráča a pred bránu AS predložil ďalšiu gólovú prihrávku. Teraz bol jej adresátom MATIAS VECINO, ktorý naservírovanú príležitosť poľahky využil a ľavačkou nasmeroval loptu do protipohybu brankára Alissona!
    87. Matías Vecino (INM) - 1:3
     
    89
    Futbalisti AS majú aj s nadstaveným časom ešte niekoľko minút na zachránenie remízy. Dva góly sa rozhodne dať dajú, ale ktovie, či domáci dokážu po troch zásahoch do ich siete ešte niečo vymyslieť.
     
    90
    K druhému polčasu boli pridané tri minúty.
     
    90+1
    Striedanie v tíme AS Rím: z ihriska odchádza Diego Perotti, prichádza Marco Tumminello.
     
    90+2
    AS Rím má k dispozícii štandardnú situáciu zo sľubnej streleckej parkety.
     
    90+2
    Rozohrávky sa ujal Aleksandar Kolarov, ktorý však trafil len múr vytvorený z hosťujúcich hráčov.
     
    90+2
    Inter vyrazil so štvoricou hráčov do rýchlej kontry, na ktorej konci bolo zakončenie striedajúceho Máriu a zákrok brankára Alissona.
     
    90+3
    V samom závere ešte bude Inter zahrávať priamy voľný kop.
     
    90+3
    João Mário ho síce zahral katastrofálne, ale to ho za aktuálneho stavu a v aktuálnej minúte nemusí hnevať.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Druhý polčas priniesol tri góly a všetky tri padli do siete brankára Alissona. Inter tak vďaka dvom presným zásahom Icardiho a jednom góle Veciniho otočil duel na svoju stranu a z Olympijského štadióna v Ríme si odváža plný bodový zisk.

    AS Rím podal v tomto stretnutí kvalitný výkon, v celkovom súčte bol možno aj lepší ako Inter, no dnes si jednoducho nepotykal so šťastenou, keď až trikrát trafili jeho hráči konštrukciu Handanovičovej svätyne. Aj taký je však futbal a ten vie byť niekedy mimoriadne krutý...
     
    Z našej strany je to na dnes všetko. Ďakujeme vám za pozornosť a prajeme dobrú noc! (22:45:20)

    Michal Bakoš

    Góly: 15. Džeko – 67. Icardi, 77. Icardi, 87. Vecino

    Karty:   22. Juan Jesus (ASR) – 19. Candreva (INM)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 3:8. Střely mimo: 6:3. Rohy: 12:6. Ofsajdy: 2:5. Fauly: 11:8.
    AS Rím: Alisson – Manolas, Fazio, Juan Jesus, Kolarov – Nainggolan, De Rossi (C) (83. Ünder), Strootman – Defrel (62. El Shaarawy), Džeko, Perotti (90+1. Tumminello).
    Náhradníci: Skorupski, Lobont – El Shaarawy, Gonalons, Florenzi, Pellegrini, Gerson, Ünder, H. Moreno, Tumminello, Ciavattini.

    Inter Miláno: Handanovič – D'Ambrosio, Škriniar, Miranda, Nagatomo (56. Dalbert) – Vecino, Gagliardini (46. Mário) – Candreva (84. Cancelo), Valero, Perišić – Icardi (C).
    Náhradníci: D. Padelli – Ansaldi, Brozović, Gabriel, Mário, Ranocchia, Dalbert, Pinamonti, Vanheusden, Jovetić, Éder, Cancelo.

    Rozhodca: Massimiliano Irrati