Brémy – Bayern 0:2 (kon.) | Frankfurt – Wolfsburg 0:1 (kon.) | Leverkusen – Hoffenheim 2:2 (kon.)
Augsburg – Mönchengladbach 2:2 (kon.) | Stuttgart – Mainz 1:0 (kon.) | Dortmund – Hertha 2:0 (kon.)
koniec
Werder Brémy
0:2 (0:0)
Bayern Mníchov
Sobota 26.08.2017, 15:30 • Weserstadion, Bremen • Nemecká Bundesliga • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.
     
    Prajeme príjemné sobotné popoludnie všetkým futbalovým priaznivcom a vítame vás pri sledovaní textového prenosu zo zápasu druhého kola nemeckej Bundesligy, v ktorom Werder Brémy priváta na svojej pôde úradujúceho majstra Bayern Mníchov.

    Werder Brémy

    Werder je štvornásobným nemeckým majstrom, domácu súťaž naposledy ovládol v sezóne 2003/2004. Minulý ročník ukončil na ôsmom mieste, čo je jeho najlepšie umiestnenie z posledných siedmich sezón.

    Brémy sa počas aktuálneho prestupového obdobia posilnili o českého brankára Jiřího Pavlenku zo Slavie Praha, Yuninga Zhanga z anglického West Bromwichu, Jérôma Gondorfa z Darmstadtu a najdrahším letným nákupom klubu sa stal Ludwig Augustinsson z FC Kodaň, ktorého príchod dojednali zástupcovia klubov ešte počas januára. Švédsky reprezentant stál 4,5 milióna eur. Najvýraznejšou stratou Werderu je odchod útočníka Serga Gnabryho, ktorý vsietil v minulej sezóne jedenásť ligových gólov. 22-ročného útočníka odkúpil za osem miliónov eur práve Bayern Mníchov a poslal ho na rok do Hoffenheimu. Hosťovanie bolo želaním hráča, aby získal väčšiu zápasovú prax.

    Zverenci Alexandra Nouriho odohrali v novej sezóne dva ostré súťažné duely. V prvom z nich porazili Wurzburger Kicker na jeho trávniku 3:0 a zabezpečili si postup do tretieho kola nemeckého pohára, v druhom podľahli vonku Hoffenheimu 0:1 a do nového ligového ročníka tak vstúpili prehrou.

    Bayern Mníchov

    V aktuálnej sezóne už v drese Bayernu neuvidíme brankára Toma Starkeho, legendu klubu Philippa Lahma ani skúseného španielskeho stredopoliara Xabiho Alonsa, ktorí sa po minulom ročníku rozhodli ukončiť profesionálnu kariéru. Na hosťovanie odišiel spomínaný Serge Gnabry a na hosťovanie s opciou sa do Juventusu Turín presunul Brazílčan Douglas Costa. Smer Juventus Turín nabral aj stopér Medhi Benatia, ktorého taliansky majster kúpil za sedemnásť miliónov eur.

    Bavorský veľkoklub posilnili Sebastian Rudy, Niklas Süle, James Rodríguez, ktorý prišiel na dvojročné hosťovanie s opciou z Realu Madrid, a najdrahším letným nákupom klubu sa stal Corentin Tolisso, za ktorého poslalo vedenie Bayernu do Lyonu viac ako 41 miliónov eur. 21 miliónov eur zas vyplatilo za Kingsleyho Comana. 21-ročný Francúz bol v Mníchove na dvojročnom hosťovaní z Juventusu a to sa teraz zmenilo na riadny prestup.

    Tím vedený Carlom Ancelottim vykročil na cestu za šiestym ligovým primátom v rade minulý piatok domácim triumfom 3:1 nad Leverkusenom. Po góle strelili nové posily Tolisso a Niklas Süle a tretí zásah pridala tradičná útočná opora Robert Lewandowski. Bayern ešte predtým postúpil bez najmenších problémov do tretieho kola nemeckého pohára po víťazstve 5:0 nad Chemnitzer a v úplne prvom súťažnom vystúpení sezóny sa po penaltovom rozstrele v dueli s Borussiou Dortmund tešil zo zisku superpohára.

    Vzájomné zápasy

    Brémy vyhrali naposledy nad Bayernom v súťažnom stretnutí v sezóne 2008/2009. Odvtedy proti Bavorom odohrali dvadsať ostrých duelov, z ktorých sa tri skončili remízou a sedemnásť triumfom Bayernu. V minulej sezóne uspeli Mníchovčania vo vzájomných súbojov 2:1 vonku a vysoko 6:0 v domácom prostredí.
     
    Úvodné zostavy:

    Werder Brémy: Pavlenka – Gebre Selassie, Bauer, Sané, Veljković, Augustinsson – Gondorf, M. Eggestein, Delaney – Bartels, M. Kruse.
    Náhradníci: Zetterer – Bargfrede, Caldirola, J. Eggestein, U. García, Jóhannsson, Kainz.

    FC Bayern Mníchov: Neuer – Kimmich, Süle, Hummels, Alaba – Tolisso, Th. Alcântara, Arturo Vidal – Robben, Lewandowski, Ribéry.
    Náhradníci: Ulreich – Coman, Rafinha, Friedl, Javi Martínez, T. Müller, Rudy..
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Jiří Pavlenka mal prvú prácu v zápase, keď poľahky stiahol do svojich rukavíc dlhý nákop zo strany Bayernu Mníchov až do pokutového územia domáceho tímu.
     
    2
    Na Kimmichov center od rohovej zástavky si naskočil Mats Hummels, hlavičkové zakončenie hosťujúceho stopéra preletelo tesne ponad bránu Werderu.
     
    3
    Futbalisti Werderu Brémy sa v úvodných minútach duelu prezentujú vysokým presingom.
     
    4
    Po Ribéryho nepresnej prihrávke sa futbalisti Werderu dostali do útočného snaženia. To vyvrcholilo centrom do šestnástky Bayernu, kde sa však k lopte nedostal žiadny z domácich hráčov.
     
    6
    Arjen Robben vyskúšal pozornosť Pavlenku technickou strelou z pravej strany pokutového územia, český gólman si poradil a zakončenie holandského krídelníka vyrazil.
     
    7
    Lewandowski zviedol súboj so Saném, ktorý dokázal akciu Bayernu prerušiť tým, že odvrátil loptu na rohový kop.
     
    7
    Mníchovčania už mohli vyhrávať! Pavlenka vyštartoval zo svojej bránkovej čiary, dostal sa do súboja, no nie k lopte, ktorú takmer usmernil do uvoľnenej svätyne Brém Corentin Tolisso. Českého gólmana zachránilo brvno!
     
    9
    David Alaba odcentroval z ľavého krídla, Pavlenka vyboxoval loptu k Vidalovi, ktorého zakončenie minulo pravú tyč domácej brány.
     
    10
    Bayern predviedol na útočnej polovici niekoľko pekných kombinácií. Nakoniec sa k zakončeniu dostal Arturo Vidal, no svoju strelu nasmeroval len do obrannej línie Werderu.
     
    11
    Hostia mali k dispozícii ofenzívnu štandradnú situáciu, center Thiaga Alcantaru odvrátil do autu stopér Sané.
     
    12
    Pavlenka bol opäť v permanencii, vo vzduchu si tentoraz dobre poradil a ukryl loptu do svojej moci.
     
    13
    Mats Hummels chcel nájsť na pravej strane Kimmicha, pas mu však nevyšiel a loptu poslal len do autu. Bavori si v úvodnej fáze stretnutia jednoznačne lepší a aktívnejší.
     
    14
    Robben predviedol nepresnú prihrávku, lopta sa k nemu vrátila, tak to následne vyskúšal kľučkou, ale ani tá nebola úspešná. Werder sa dostal do útoku, ale k ohrozeniu brankára Neuera už nie.
     
    15
    Bayern Mníchov je veľmi silný v rýchlom získavaní lopty späť na svoje kopačky, s čím majú Brémy zatiaľ veľké problémy.
     
    16
    Kombinácia po osi Ribéry-Lewandowski nevyšla, zastavila ju domáca defenzíva.
     
    17
    Alabov center z ľavého krídla našiel len kopačky domáceho obrancu Roberta Bauera.
     
    18
    Thiago Alcantara si nabehol na kolmicu, po prebratí lopty sa snažil distribuovať ju ďalej, ale jeden z jeho protihráčov ju zblokoval do autu.
     
    19
    Werder sa dostal na útočnú polovicu, kde mal k dispozícii autové vhadzovanie. Fin Bartels po ňom nasadil k peknému prieniku, vnikol do šestnástky a vymyslel strieľannú prihrávku, ktorá však len preletela cez pokutové územie Bayernu.
     
    21
    Tolisso sa snažil v strede poľa získať loptu, no fauloval pri tom Gondorfa.
     
    22
    Po vzdušnom súboji s Davidom Alabom skončil na zemi český reprezentačný bek Theodor Gebre Selassie, ktorý sa trošku dlhšie dvíhal späť na nohy, ale už by mal byť v poriadku a pripravený pokračovať v hre.
     
    23
    Bayern útočí do hlbokého defenzívneho bloku, všetci hráči Werderu sa nachádzajú na vlastnej polovici ihriska.
     
    24
    Do šestnástky Werderu Brémy prileteli v krátkom časovom slede dva center z pravého krídla, s prvým si dokázal poradiť Pavlenka, druhý z kopačky Tolissa bol príliš vysoký.
     
    25
    David Alaba si požiadal o loptu a spoza pokutového územia napriahol k prudkej strele. Lopta smerovala k pravej žrdi, Jiří Pavlenka predviedol kvalitný zákrok!
     
    26
    Všetci hráči s výnimkou Manuela Neuera opäť na polovicu Werderu Brémy a hráči Bayernu hľadajú cestičku, ktorou by sa dostali do nejakej zaujímavej šance.
     
    27
    Arturovi Vidalovi strela nevyšla a po teči od domácej obrany sa stala ľahkou korisťou domáceho gólmana.
     
    28
    Neuerovi, ktorý sa dnes vracia do súťažného diania po aprílovej zlomenine chodidla v súboji Ligy majstrov proti Realu Madrid, nevyšla rozohrávka, dostal ňou do problémov Alabu, ktorý následne fauloval Gebre Selassieho.
     
    29
    Werder sa po priamom voľnom kope dostal v pokutovom území Bayernu k dvom zakončeniam! Delaneyho pokus zastavil v páde Hummels, ďalšia domáca strela pravdepodobne smerovala do siete, ale pred bránkovou čiarou operoval Robert Lewandowski, ktorý ju odkopol do bezpečia!
     
    30
    Domáci futbalisti sa v týchto minútach osmelili v útočnej fáze a snažia sa vytvoriť pre Bayern Mníchov ďalšiu nepríjemnú situáciu.
     
    32
    Maximilian Eggestein je prvým potrestaným hráčom v dnešnom zápase, keď aj za cenu žltého napomenutia zastavil rozbehnutého Thiaga Alcantaru.
     
    34
    Lewandowski chrbtom k bráne prehral súboj mimo šestnástky, Vidal sa následne dopustil útočného faulu, a tak sa akcia úradujúceho majstra Bundesligy skončila bez úspechu.
     
    35
    Alaba síce dokázal odcentrovať cez brániaceho Gebre Selassieho, ktorý loptu pravdepodobne aj jemne tečoval, ale brankár Pavlenka nebol nikým atakovaný a mal priestor na predvedenie istého zákroku.
     
    37
    Augustinsson, ktorý prišiel pred touto sezónou do Brémy z FC Kodaň, poslal pred bránu Neuera prízemný center, na zakončenie číhal Gondorf, pred ktorým zasiahol Robert Lewandowski.
     
    38
    Arjen Robben si zbehol z pravého krídla na hrot útoku, z ľavej strany mu adresoval mäkučký center Franck Ribéry a holandský krídelník mohol osamotený hlavičkovať zo stredu pokutového územia! Pavlenka len očami sledoval loptu, ako veľmi tesne minula jeho ľavú žrď! Bayern bol blízko k otvoreniu skóre.
    38. Arjen Robben (BAY)
     
    40
    Ďalšiu dobrú pozíciu mal Ribéry, ktorý si mohol vybrať buď zakončenie, alebo prihrávku. Rozhodol sa posúvať loptu pred bránu, odkiaľ by mohol jeho spoluhráč zakončovať do prázdnej brány, avšak tento úmysel zmaril výborným zákrokom nohou brankár Pavlenka!
     
    41
    Mats Hummels pôsobí po súboji v šestnástke Werderu otrasene, ale po chvíľke sa postrannou čiarou sa vráti do hry.
     
    43
    Max Kruse si pripravil loptu na strelu spoza pokutového územia, svoje zakončenie však nasmeroval len do jedného z defenzívnych hráčov Bayernu Mníchov.
     
    44
    Ribéry hľadal v šestnástke Roberta Lewandowskeho, avšak poslal mu nepresný pas. Poľský útočník sa počas prvého dejstva nedostával do nejakých zaujímavejších šancí.
     
    45
    Joshua Kimmich sa pokúsil o vsietenie gólu do šatne a jeho strela nebola vôbec zlá. Pavlenka aj celý tím Brém si však mohli vydýchnuť, lopta si cestu do brány nenašla.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V prvom dejstve mal podľa očakávaní prevahu Bayern Mníchov, ale nedokázal ju pretaviť do gólového efektu. Budeme zvedaví, či sa mu to podarí v druhom polčase, prípadne či ho Brémy neprekvapia z nejakého protiútoku.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Ani jeden z trénerov nesiahol počas polčasovej prestávky k zmene vo svojej základnej jedenástke.
     
    46
    Augustinsson mal byť príjemcom prihrávky pri ľavej postrannej čiare, ale dostal príliš dlhú loptu a už ju nemohol stihnúť na hracej ploche.
     
    47
    Arturo Videl sa dostal k hlavičke v zaujímavom priestore, zdalo sa, že mohol aj zakončovať, ale ešte ju posúval ďalej. Nenašiel však žiadneho spoluhráča.
     
    48
    Gebre Selassie sa síce veľmi hnevá na rozhodnutie hlavného rozhodcu, ale ten videl nedovolený zákrok českého reprezentanta proti Franckovi Ribérymu.
     
    49
    S centrom z priameho kopu si Pavlenka poradil a vyboxoval loptu mimo pokutového územia svojho tímu.
     
    50
    Mats Hummels sa vydal na ofenzívny výlet, ktorý sa skončil útočným faulom Gondorfa na hranici pokutového územia Werderu Brémy.
     
    52
    Ribéry posúval loptu Alabovi, pred ktorým však dobre zasiahol Theodor Gebre Selassie.
     
    52
    Brémy sa po jednej rýchlej prihrávke dostali do kontry, Fin Bartels mal proti sebe Matsa Hummelsa, no nedokázal nájsť účinný spôsob na jeho obohratie. Stopér Bayernu vytlačil domáceho hráča až za bránkovú čiaru a získal tak loptu pre svoj tím.
     
    54
    Rýchlostný súboj medzi Robbenom a Augustinssonom sa síce skončil víťazstvom domáceho beka, ale ten následne pod tlakom holandského krídelníka odohral loptu len do autu.
     
    55
    Arturo Vidal sa dostal k centru od rohovej zástavky, jeho hlavička smerovala presne do stredu brány, kde sa nachádzal aj brankár Pavlenka, ktorý loptu ukryl.
     
    56
    Čiľan to po hlavičkovom zakončení vyskúšal aj strelou nohou. Pavlenka so zákrokom, ktorý nepatril do kategórie najnáročnejších.
     
    57
    Ribéry sa vrátil na vlastnú polovicu, no tam predviedol len veľmi nepresnú prihrávku, po ktorej môžu hráči Werderu Brémy pôsobiť na útočnej polovici s loptou na kopačkách.
     
    58
    Ťažisko hry je však už opäť na opačnej strane. Ribéry pripravil pozíciu na center Alabovi, ktorý poslal do šestnástky Brém prudkú prízemnú loptu a s ňou si poradil domáci stopér Lamine Sané.
     
    59
    Ribéry našiel v pokutovom území Thiaga Alcantaru, ktorého dobre telom pokryl Delaney a neumožnil mu dostať sa do zakončenia.
     
    60
    Arturo Vidal prišiel do súboja s Thomasom Delaneyom neskoro a za sklz ho hlavný rozhodca potrestal žltou kartou. Pre hosťujúceho záložníka je to druhé žlté napomenutie v novej sezóne.
     
    62
    Loptu má Jiří Pavlenka, ktorý ju bude nakopávať na útočnú polovicu Brém.
     
    63
    Werder však loptu vo svojej moci udržal len krátko a tá je opäť na kopačkách Bavorov, ktorí sa stále nevedia presadiť v ofenzíve.
     
    64
    Manuel Neuer zachránil Bayern pred rohovým kopom včasným vybehnutím z brány a pohotovým sklzom, ktorým odohral loptu do autu.
     
    64
    Striedanie v tíme FC Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Arjen Robben, prichádza Kingsley Coman.
     
    65
    Fin Bartels sa dostal k lopte v pokutovom území, no tiesnený nevymyslel center ani zakončenie a lopta mu odskočila mimo hracej plochy.
     
    66
    Brémy vyrazili so štyrmi hráčmi do rýchlej kontry, tá vyzerala celkom zaujímavo, ale skončila len nepresnosťou Maximiliana Eggesteina. Mladík v domácom drese už mohol strieľať, ale ešte prihrával do šestnástky, kde si však nenabiehal žiadny jeho spoluhráč.
     
    67
    Franck Ribéry si posunul loptu na ľavačku a z ľavého krídla dokázal odcentrovať na prednú tyč. Tam sa tlačil do zakončenia Robert Lewandowski, ale loptu nezasiahol a Pavlenka ju chytil.
     
    68
    Skúsený Francúz Ribéry si to pripravil na svoju silnejšiu pravačku, ale predviedol ňou len veľmi, veľmi nepodarenú strelu.
     
    70
    Čerstvý Kingsley Coman sa cez jedného protihráča dostal, Ludwig Augustinsson mu však následne na ľavom krídle vystavil stopku a odkopol loptu do autu.
     
    71
    Bayern Mníchov má ešte viac ako dvadsať minút na zabezpečenie si troch bodov z dnešného duelu. Bavori majú územnú prevahu, ale ich útočnej aktivite chýba moment prekvapenie.
     
    72
    Bayern dal gól! A ten moment prekvapenia prišiel práve teraz! Vidal krásnym pasom našiel na pravom krídle Kingsleyho Comana, ktorý predviedol výborný nábeh, po spracovaní trošku potancoval nad loptou a predostrel ju na prednú tyč, kde si našiel svoje miesto ROBERT LEWANDOWSKI a poľský zakončovateľ ju poslal krásnou pätičkou za chrbát bezmocného Pavlenku!
    72. Robert Lewandowski (BAY) - 0:1
     
    73
    Striedanie v tíme FC Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Franck Ribéry, prichádza Thomas Müller.
     
    74
    Thomas Müller sa mohol hneď po svojom príchode na trávnik zapísať do streleckej listine, no proti bol brankár Pavlenka, ktorý vytiahol výborný zákrok!
     
    75
    Bayern dal gól! Bavori strieľajú krátko po prvom zásahu aj gól číslo dva a zrejme definitívne rozhodujú o osude tohto stretnutia! Aj v tomto prípade sa presadil ROBERT LEWANDOWSKI, ktorý si pekne naviedol loptu do šance a následne rozvlnil sieť strelou pomedzi nohy obrancu Bauera a jasličky nasadil aj brankárovi Pavlenkovi!
    75. Robert Lewandowski (BAY) - 0:2
     
    76
    Striedanie v tíme Werder Brémy: z ihriska odchádza Maximilian Eggestein, prichádza Philipp Bargfrede.
     
    76
    Striedanie v tíme Werder Brémy: z ihriska odchádza Jerôme Gondorf, prichádza Florian Kainz.
     
    77
    Domáci tréner reagoval na dva góly Bayernu Mníchov za sebou dvojnásobným striedaním. Budeme zvedaví, či sa hráči Werderu Brémy dokážu z dvojitého zásahu spamätať a vymyslia ešte niečo smerom dopredu.
     
    79
    Futbalisti Bayernu Mníchov držia loptu na svojich kopačkách. Teraz síce boli vytlačení až k prihrávke na Manuela Neuera, no vadiť im to nemusí. Za stavu 2:0 sa nemusia nikam ponáhľať.
     
    80
    Kingsley Coman fauloval v pokutovom území Werderu Roberta Bauera. 22-ročný Nemec sa po krátkom pobyte za postrannou čiarou vracia na trávnik.
     
    82
    Bavori dohrávajú stretnutie s loptou na kopačkách. Werder sa zatiaľ nespamätal z inkasovania dvoch presných zásahov počas troch minút.
     
    84
    Striedanie v tíme Werder Brémy: z ihriska odchádza Fin Bartels, prichádza Johannes Eggestein.
     
    85
    Striedanie v tíme FC Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Arturo Vidal, prichádza Sebastian Rudy.
     
    86
    Mats Hummels poľahky vyriešil situáciu vo vlastnej šestnástke, keď si prebral domáci center z ľavého krídla.
     
    87
    Zatiaľ to vyzerá tak, že futbalisti Werderu Brémy už v záverečných minútach zápasu nebudú klásť vážnejší odpor. Bayern dohráva stretnutie bez problémov.
     
    88
    Kingsley Coman sa na ľavom krídle pekne uvoľnil, následný center mu však už nevyšiel práve podľa predstáv. Joshua Kimmich mal čo robiť, aby loptu zachytil na opačnej strane pred postrannou čiarou.
     
    89
    Coman hľadal na zadnej žrdi Thomasa Müllera, na ktorého však bola táto lopta privysoká.
     
    90
    Plynie posledná minúta riadneho hracieho času. Loptu majú vo svojej moci domáci futbalisti.
     
    90+1
    Bauer na začiatku trojminútového nadstaveného času poslal loptu do pokutového územia, kde si naskakovali viacerí hráči Brém, ale lopty sa nakoniec zmocnila defenzíva Bayernu.
     
    90+1
    Striedajúci Kainz si nabiehal na prihrávku do pokutového územia, dobre ho však zakrižoval Mats Hummels, ktorý sa zmocnil lopty.
     
    90+2
    Pískal sa útočný faul strelca oboch dnešných gólov Roberta Lewandowskeho.
     
    90+3
    Predposledná útočná akcia zápasu patrila Bayern Mníchov, po priťuknutí od Kimmicha sa ešte k strele dostal Sebastian Rudy, ktorého pokus bol tečovaný na rohový kop.
     
    90+4
    Z rohu priletel do šestnástky center, ktorý takmer priniesol tretí gól Bayernu Mníchov. Pavlenka nakoniec nezasahoval, keďže lopta skončila mimo jeho pravej žrde.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    V druhom dejstve dokázal Bayern Mníchov zlomiť zápas na svoju stranu zásluhou dvoch presných zásahov poľského kanoniera Roberta Lewandowskeho. Bavori sa tak tešia z druhého triumfu v novej sezóne, z prvého na pôde súpera.
     
    Ďakujeme vám, že ste tento zápas sledovali s vami a prajeme ešte príjemný zvyšok sobotného večera. (17:26:28)

    Michal Bakoš

    Góly: 72. Lewandowski, 75. Lewandowski

    Karty:   32. M. Eggestein (BRM) – 60. Arturo Vidal (BAY)


    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 1:8. Střely mimo: 0:8. Rohy: 2:8. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 9:10.
    Werder Brémy: Pavlenka – Gebre Selassie, Bauer, Sané, Veljković, Augustinsson – Gondorf (76. Kainz), M. Eggestein (76. Bargfrede), Delaney – Bartels (84. J. Eggestein), M. Kruse.
    Náhradníci: Zetterer – Bargfrede, Caldirola, J. Eggestein, U. García, Jóhannsson, Kainz.

    Bayern Mníchov: Neuer – Kimmich, Süle, Hummels, Alaba – Tolisso, Th. Alcântara, Arturo Vidal (85. Rudy) – Robben (64. Coman), Lewandowski, Ribéry (73. T. Müller).
    Náhradníci: Ulreich – Coman, Rafinha, Friedl, Javi Martínez, T. Müller, Rudy.