Bayern – Leverkusen 3:1 (kon.)
koniec
Bayern Mníchov
3:1 (2:0)
Bayer Leverkusen
Piatok 18.08.2017, 20:35 • Allianz Arena, Mníchov • Nemecká Bundesliga • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    86
    Domáci futbalisti mohli definitívne spečatiť svoje dnešné víťazstvo. Arjen Robben založil rýchly brejk a potiahol loptu na polovicu ihriska. Následne presnou prihrávkou poslal do šance Roberta Lewandowskeho, ale ten pravačkou minul bránu Bernda Lena.
     
    77
    Arjen Robben je novým kapitánom domáceho tímu. Kapitánsku pásku mu dáva na rukáv Franck Ribéry, ktorý končí v dnešnom dueli. Ako posledný na ihrisko vstúpi rýchlonohý Kingsley Coman.
     
    72
    Hostia teraz mali výhodu priameho kopu a veľa nechýbalo k tomu, aby sme boli svedkami ich druhého gólu. Admir Mehmedi pravačkou poslal loptu na hlavu Dominika Kohra, no ten z dobrej pozície a osamotený nenamieril presne.
    65. Admir Mehmedi (LEV) - 3:1
     
    65
    Bayer Leverkusen dal gól! Farmaceuti si za svoju druhopolčasovú aktivitu rozhodne gól zaslúžili. Po krídelnej akcii sa lopty zmocnil Julian Brandt, následne ju posunul do priestoru pravého krídla, odkiaľ sa prudkou strelou nemýlil švajčiarsky reprezentant ADMIR MEHMEDI.
     
    63
    Žltú kartu dostáva Arturo Vidal (FC Bayern Mníchov).
     
    62
    Hneď dvojnásobne strieda aj Carlo Ancelotti. V priebehu jednej minúty poslal na trávnik Arjena Robbena a následne aj obrancu Rafinhu. V dnešnom zápase tak končia Thomas Müller a zrejme trošku otrasený Mats Hummels.
     
    61
    Posledné striedanie na strane hostí. Na ihrisko prichádza slovinský futbalista Kevin Kampl a na lavičku náhradníkov pomaly smeruje kartovo potrestaný Charles Aránguiz.
     
    57
    Obrovská šanca na strane hostí opäť zostáva nepremenená. Po centri z pravej strany efektne zakončoval Julian Brandt. Jeho pokus Sven Ulreich vyrazil pred seba a následne krajný obranca Joshua Kimmich senzačne zlikvidoval aj gólovú strelu Dominika Kohra.
    53. Robert Lewandowski (BAY) - 3:0
     
    53
    Bayern dal gól! Exekútorom pokutového kopu bol ROBERT LEWANDOWSKI. Poľský reprezentant nekompromisne poslal loptu k ľavej žrdi brankára Bernda Lena a ten nemal najmenšiu šancu reagovať. Druhý najlepší kanonier minulej sezóny si tak tiež otvára svoj strelecký účet.
     
    52
    O inkriminovaný moment sa postaral Charles Aránguiz, ktorý si v súboji s poľským útočníkom pomáhal rukami. Navyše, za svoj zákrok dostáva aj kartové napomenutie.
     
    51
    Robert Lewandowski spadol v šestnástke po kontakte so súperovym hráčom a hlavný rozhodca po porade s videorozhodcom nariaďuje pokutový kop. Skutočne nevídaný moment, na ktorý si budeme musieť zvykať.
     
    46
    Ako sme už naznačili, Leverkusen vstupuje do druhého polčasu s dvoma zmenami. Končí Leon Bailey a na jeho miesto prichádza Julian Brandt. Okrem toho zrejme pre zdravotné problémy putuje z ihriska Sven Bender, ktorého nahradí Aleksandar Dragović.
     
    Mníchovský dážď neutícha, a tak sa nám prestávka o niečo natiahne. Zápas je oficiálne prerušený pre nepriaznivé poveternostné podmienky a druhý polčas sa oneskorí podľa prvotných správ o desať minút.
    23. Corentin Tolisso (BAY)
     
    23
    Veľká šanca na strane domáceho tímu. Tí predviedli krásnu akciu na jeden dotyk. Corentin Tolisso si vymenil loptu s Thomasom Müllerom, no jeho zakončenie aj vďaka zákroku Bernda Lena skončilo len na pravej žrdi.
     
    20
    Bavori teraz spravili chybičku v defenzíve a takmer za to pykali. Myslím, že to bol opäť Kevin Volland, kto sa ocitol tesne pred brankárom Svenom Ulreichom, no podobne ako pred niekoľkými minútami mieril len do neho.
    18. Corentin Tolisso (BAY) - 2:0
     
    18
    Bayern dal gól! Výborný štart domáceho tímu je korunovaný druhým gólom. Po trošku lacnom rohovom kope Joshuu Kimmicha sa odrazila lopta na kopačku Artura Vidala. Čiľan ju pohotovo vrátil do nebezpečného priestoru a následne ju umiestnil do brány francúzsky futbalista CORENTIN TOLISSO.
     
    12
    Farmaceuti mali veľkú možnosť na strelenie vyrovnávajúceho gólu. Karim Bellarabi sa presadil v súboji so Sebastianom Rudym, kolmou prihrávkou našiel Kevina Vollanda, no jeho zakončenie reflexívne vyrazil Sven Ulreich.
    9. Niklas Süle (BAY) - 1:0
     
    9
    Bayern dal gól! Domáci futbalisti sa veľmi rýchlo dostávajú do vedenia, keď využívajú ponúknutú štandardnú situáciu. Na center Sebastiana Rudyho z ľavej strany si nabehol NIKLAS SÜLE a presnou hlavičkou otvára gólový účet novej sezóny. Bavorom sa tak očividne vyplatilo investovať do posíl z Hoffenheimu.
     
    8
    Hlavný arbiter si zjednáva rešpekt a udeľuje prvú žltú kartu stretnutia. Potrestaným hráčom je Dominik Kohr, ktorý si nedovolene počínal v súboji s Franckom Ribérym.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 9. Süle, 18. Tolisso, 53. Lewandowski (pen.) – 65. Mehmedi

    Karty:   63. Arturo Vidal (BAY) – 8. Kohr (LEV), 52. Aránguiz (LEV)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 4:10. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 11:16.
    Bayern Mníchov: Ulreich – Kimmich, Süle, Hummels (62. Rafinha), Alaba – Tolisso, Rudy – T. Müller (62. Robben), Arturo Vidal, Ribéry (77. Coman) – Lewandowski.
    Náhradníci: Früchtl – Coman, Rafinha, Friedl, Robben, Sanches, Pantovič.

    Bayer Leverkusen: Leno – Henrichs, Tah, S. Bender (46. Dragović), Wendell – Kohr, Aránguiz (61. Kampl) – Bellarabi, Mehmedi, Bailey (46. Brandt) – Volland.
    Náhradníci: R. Özcan – Baumgartlinger, Brandt, Dragović, Kampl, Pohjanpalo, V. Jurčenko.

    Rozhodca: Tobias Stieler