Bayern – Leverkusen 3:1 (kon.)
koniec
Bayern Mníchov
3:1 (2:0)
Bayer Leverkusen
Piatok 18.08.2017, 20:35 • Allianz Arena, Mníchov • Nemecká Bundesliga • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:30.
     
    Vážení čitatelia, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z úvodného zápasu novej bundesligovej sezóny. Ročník 2017/2018 sa už tradične začne v mníchovskej Allianz Arene, kde domáci Bayern privíta futbalistov Leverkusenu. Úvodný výkop zápasu je naplánovaný o 20:30 hod.

    BAYERN MNÍCHOV

    Bayern Mníchov v domácej súťaži len ťažko hľadá konkurenciu. Ostatných päť ročníkov vyhral a len raz sa mu stalo, že v sezóne prehral viac ako dva zápasy. V minulej sezóne mal najlepšiu ofenzívu, najpevnejšiu obranu, a tak sa stal majstrom s komfortným 15-bodovým náskokom pred Lipskom. Nový ročník začal víťazstvom v nemeckom Superpohári, keď po pokutových kopoch zdolal Borussiu Dortmund. Bavori tak čiastočne nechali zabudnúť na nelichotivé výsledky z prípravy. Tie vyvrcholili na domácom Audi Cupe, kde podľahli Liverpoolu 0:3 a Neapolu 0:2. V generálke na dnešný zápas zverenci Carla Ancelottiho uspeli, keď v pohárovom zápase zdolali Chemnitzer jasne 0:5. Dva góly zaznamenal poľský kanonier Robert Lewandowski, no pred zápasom s Leverkusenom má problémy s kolenom. Zranený je aj Juan Bernat či kolumbijská posila James Rodríguez. Na druhej strane, k dispozícii by mal byť už Manuel Neuer, David Alaba či večne zranený Arjen Robben. Posledných päť sezón Bayern Mníchov začal víťazne a z ostatných dvoch otváracích duelov má neuveriteľné skóre 11:0.

    BAYER LEVERKUSEN

    Bayer Leverkusen bol jedným zo sklamaní minuloročnej sezóny. Skončil až na 14. mieste, pričom ho od nepríjemnej baráže delili len štyri body. Sezónu ukončil vysokým víťazstvom nad Herthou Berlín 2:6, no bolo to len jeho jedenáste víťazstvo. Farmaceuti možno doplatili na nahustený zápasový program, keďže bojovali aj v skupinovej fáze Ligy majstrov. Pred novým ročníkom sa skôr oslabili ako posilnili. Do svojich radov získali defenzívneho záložníka Svena Bendera, no prišli o Ömera Topraka, Hakana Çalhanoğlua či mexického útočníka Javiera Hernándeza. Táto trojica dokopy nastrieľala 18 gólov, teda tretinu z celkového počtu mužstva. Aby toho nebolo málo, štart spomínanej posily z Borussie Dortmund je ohrozený kvôli zraneniu kolena. Leverkusenu sa v príprave absolútne nedarilo. Ak si odmyslíme výhru 6:0 nad VfB Speldorf, ktorý pôsobí v regionálnej súťaži, tak zverenci nového trénera Heika Herrlicha nevyhrali ani jeden zo šiestich duelov. Presvedčivý výkon nepodali ani v DFB Pokale, keď odpor treťoligového Karlsruher zlomili až v predĺžení. Farmaceutom sa nedarí ani na pôde dnešného súpera. V Allianz Arene prehrali 17 z posledných 20 súťažných zápasov so skóre 13:47.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Bayern Mníchov: Ulreich – Kimmich, Süle, Hummels, Alaba – Tolisso, Rudy – T. Müller, Arturo Vidal, Ribéry – Lewandowski.
    Náhradníci: Früchtl – Coman, Rafinha, Friedl, Robben, Sanches, Pantovič.

    Bayer Leverkusen: Leno – Henrichs, Tah, S. Bender, Wendell – Kohr, Aránguiz – Bellarabi, Mehmedi, Bailey – Volland.
    Náhradníci: R. Özcan – Baumgartlinger, Brandt, Dragović, Kampl, Pohjanpalo, V. Jurčenko.

    Rozhodca: Tobias Stieler.
     
    V mníchovskej Allianz Arene ešte prebieha slávnostný ceremoniál pred začiatkom novej sezóny. Na trávniku momentálne majú zastúpenie delegácie všetkých osemnástich klubov. Pomaly nastupujú na trávnik aj protagonisti dnešného stretnutia.
     
    Nemeckú hymnu pred začiatkom celej sezóny zaspievala speváčka menom Namika. Následne si hráči oboch tímov potleskom uctili pamiatku obetí teroristického útoku z Barcelony. Zomrelo štrnásť ľudí a ďalších viac ako sto je zranených.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Máme za sebou úvodné sekundy nového ročníka Bundesligy. V defenzíve si dobre počínal stopér Niklas Süle, ktorý po úspešnej sezóne prestúpil z konkurenčného Hoffenheimu.
     
    2
    David Alaba sa hneď na začiatku ukázal na útočnom výlete. Jeho center z ľavej strany našiel Roberta Lewandowskeho, no poľský kanonier si nespracoval loptu práve najlepšie a prišiel o ňu.
     
    3
    Dominik Kohr si v strede ihriska počínal nedovolene v súboji s Franckom Ribérym. Následne to domáci skúšali po pravej strane, ale Joshua Kimmich bol už s loptou mimo hracej plochy.
     
    4
    Prvý nedovolený zákrok aj na domácej strane. Proti pravidlám sa previnil Corentin Tolisso. Leverkusen sa tak dostane k lopte a môže začať jednu zo svojich prvých útočných akcii.
     
    5
    Bernd Leno musel vytiahnuť prvý kvalitný zákrok. Po akcii cez ľavú stranu prešla lopta až na Corentina Tolissa. Ten vystrelil z hranice šestnástky, ale po zákroku brankára hostí bude nasledovať len rohový kop.
     
    6
    Od začiatku zápasu vidíme množstvo tvrdých súbojov a nedovolených zákrokov. Tobias Stieler má plné ruky práce a teraz výrazne dohovára aj krajnému obrancovi Wendellovi.
     
    7
    Bayern Mníchov mal výhodu druhého rohového kopu. Lopta smerovala na prednú žrď, no tam ju odkopol mimo nebezpečného priestoru jeden z hráčov Leverkusenu.
     
    8
    Hlavný arbiter si zjednáva rešpekt a udeľuje prvú žltú kartu stretnutia. Potrestaným hráčom je Dominik Kohr, ktorý si nedovolene počínal v súboji s Franckom Ribérym.
     
    9
    Bayern dal gól! Domáci futbalisti sa veľmi rýchlo dostávajú do vedenia, keď využívajú ponúknutú štandardnú situáciu. Na center Sebastiana Rudyho z ľavej strany si nabehol NIKLAS SÜLE a presnou hlavičkou otvára gólový účet novej sezóny. Bavorom sa tak očividne vyplatilo investovať do posíl z Hoffenheimu.
    9. Niklas Süle (BAY) - 1:0
     
    10
    Leverkusen sa snažil kontrovať, no jeho akcia nepriniesla želané ovocie. Nasledovať bude len odkop od brány Svena Ulreicha, ktorý aj dnes nahradil zraneného Manuela Neuera.
     
    12
    Farmaceuti mali veľkú možnosť na strelenie vyrovnávajúceho gólu. Karim Bellarabi sa presadil v súboji so Sebastianom Rudym, kolmou prihrávkou našiel Kevina Vollanda, no jeho zakončenie reflexívne vyrazil Sven Ulreich.
     
    13
    Domáci hrajú teraz len s desiatimi hráčmi, keďže Sebastian Rudy musí byť ošetrovaný za postrannou čiarou. Zrejme utŕžil nejakú ranu v spomínanom súboji s Karimom Bellarabim.
     
    14
    V úvode zápasu vidíme skutočne veľmi veľa nedovolených zákrokov. Teraz zostanú pri lopte domáci, ktorí sa veľmi rýchlo dostali do vedenia po premiérovom góle obrancu Niklasa Süleho.
     
    15
    Máme za sebou štvrťhodinu hry. Bayern Mníchov po strelenom góle trošku ubral zo svojej aktivity a snaží sa skôr kontrolovať hru. Teraz jeho obrancovia kombinujú na vlastnej polovici ihriska.
     
    16
    Arturo Vidal to skúsil spôsobom jeho vlastným. Loptu si prebral možno 25 metrov od súperovej brány a pravačkou vystrelil. Tentokrát mal Bernd Leno šťastie, keďže strela Čiľana mierila nad jeho svätyňu.
     
    17
    Ďalší nedovolený zákrok, tentokrát na strane domáceho tímu. Voči pravidlám sa previnil francúzsky tvorca hry Franck Ribéry, keď nezvládol hlavičkový súboj.
     
    18
    Bayern dal gól! Výborný štart domáceho tímu je korunovaný druhým gólom. Po trošku lacnom rohovom kope Joshuu Kimmicha sa odrazila lopta na kopačku Artura Vidala. Čiľan ju pohotovo vrátil do nebezpečného priestoru a následne ju umiestnil do brány francúzsky futbalista CORENTIN TOLISSO.
    18. Corentin Tolisso (BAY) - 2:0
     
    19
    Tak takto si Farmaceuti rozhodne nepredstavovali štart do novej sezóny. V úvodnej polhodine už dvakrát inkasovali a bavorský stroj na góly vyzerá byť poriadne zahriaty.
     
    20
    Bavori teraz spravili chybičku v defenzíve a takmer za to pykali. Myslím, že to bol opäť Kevin Volland, kto sa ocitol tesne pred brankárom Svenom Ulreichom, no podobne ako pred niekoľkými minútami mieril len do neho.
     
    21
    Zápas pokračuje vo vysokom tempe ďalej. Thomas Müller sa snažil prestrčiť loptu na Roberta Lewandowskeho, no jeho úmysel dokonale prečítali brániaci hráči súpera.
     
    23
    Veľká šanca na strane domáceho tímu. Tí predviedli krásnu akciu na jeden dotyk. Corentin Tolisso si vymenil loptu s Thomasom Müllerom, no jeho zakončenie aj vďaka zákroku Bernda Lena skončilo len na pravej žrdi.
    23. Corentin Tolisso (BAY)
     
    24
    Na druhej strane sa snažil skorigovať nepriaznivý stav zápasu Karim Bellarabi. Jeho strelecký pokus ľavačkou spoza šestnástky ale nebol presný a mieril vysoko nad bránu Svena Ulreicha.
     
    25
    Futbalisti Bayernu Mníchov sa teraz snažili presadiť po pravej strane, ale Joshua Kimmich sa už k lopte nedostal. Nasledovať bude len vhadzovanie zverencov Carla Ancelottiho.
     
    26
    Futbalisti domáceho tímu veľmi dobre napádali rozohrávku súpera a ten musel zakopnúť loptu len do autu. Na celý priebeh zápasu z tribúny dohliada aj zranená brankárska jednotka Manuel Neuer.
     
    27
    Hráči Bayernu Mníchov vymysleli ďalšiu peknú akciu. Franck Ribéry potiahol loptu stredom ihriska, kolmicou našiel Roberta Lewandowskeho, ale ten svoj prvý gól v novej sezóne zatiaľ nezaznamenal.
     
    29
    Teraz sme videli trošku neohrabanú akciu Bavorov. Napokon hlavný rozhodca píska v ich neprospech, keďže nedovoleným zákrokom sa previnil Robert Lewandowski. Na ihrisku sa už minútu nehrá, keďže jeden z hráčov Leverkusenu musí byť ošetrovaný.
     
    30
    Bol to napokon Sven Bender, kto sa ocitol na trávniku. Za pomoci lekárov odišiel za postrannú čiaru, ale mal by sa do zápasu vrátiť. Pôvodne nemal figurovať v základnej zostave, no zrejme problémy s kolenom ustúpili.
     
    31
    Domáci to teraz skúšali dlhou loptou za obranu, no Robert Lewandowski sa do zakončenia nedostal. Pred poľským útočníkom totiž pohotovo zasiahol brankár Bernd Leno.
     
    32
    Bayern Mníchov teraz výborne napádal a takmer donútil súpera ku chybe. Ten sa ale napokon dostal z problémov, z pravej strany centroval Karim Bellarabi, ale našiel len rukavice Svena Ulreicha.
     
    33
    Domáci futbalisti sa snažili prejsť stredom súperovej obrany. Aktívny bol najmä Arturo Vidal, ale nepodarilo sa mu dostať svojich spoluhráčov do komfortnejšej pozície na zakončenie.
     
    35
    Teraz sme videli trošku rozháraný úsek hry. Ani jeden z tímov sa nevedel dostať do zakončenia. Napokon to môžu byť hostia, ktorí ohrozia bránu súpera. Naskytá sa im dobrý priamy kop po faule Matsa Hummelsa.
     
    36
    Exekútorom priameho kopu z približne 22 metrov bol Karim Bellarabi. Jeho pokus ľavačkou ale vôbec nebol vydarený a trafil len dobre postavený múr hráčov Bayernu Mníchov.
     
    37
    Farmaceuti teraz veľmi dobre napádali rozohrávku súpera. Po zlom odkope Svena Ulreicha sa dostal do zakončenia Charles Aránguiz, ale jeho strela z hranice šestnástky minula svoj cieľ.
     
    38
    V Mníchove sa nám rozpršalo, o čom svedčia zábery z televíznej kamery. Vôbec to ale nerozhodilo Francka Ribéryho, ten sa tlačil do zakončenia, ale napokon bol jeho pokus zblokovaný.
     
    39
    Nepresnosť v kombinácii hráčov Leverkusenu. Prenesenie hry na pravú stranu nenašlo Karima Bellarabiho, a tak bude nasledovať len vhadzovanie domáceho tímu.
     
    41
    Prvý polčas sa nám prehupol do záverečnej päťminútovky. V Mníchove skutočne husto prší a niektorí fanúšikovia radšej smerujú do bufetu. Možno tak nevideli akrobatické zakončenie Artura Vidala, ktoré minulo bránu.
     
    42
    Dominik Kohr teraz zobral zodpovednosť na svoje plecia a skúsil vystreliť spoza pokutového územia. Jeho projektil bol ale privysoký, a tak brankár Sven Ulreich zasahovať nemusel.
     
    43
    Corentin Tolisso je dnes pri streleckej chuti. Po svojom premiérovom góle v rámci nemeckej Bundesligy trafil žrď a teraz vystrelil tesne nad bránu Bernda Lena.
     
    44
    Opäť sme videli niekoľko tvrdých osobných súbojov, čo sa zjavne nepáči ani Carlovi Ancelottimu. Brankár Sven Ulreich prerušuje hru, a tak budeme na trávniku vidieť ďalšie ošetrovanie.
     
    45
    Trošku nelogické rozhodnutie v podaní hlavného rozhodcu Tobiasa Stielera. Videli sme skutočne veľa prerušení, niekoľko ošetrovaní, no napriek tomu nadstavuje k prvému polčasu len jednu minútu.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Hlavný rozhodca za výdatného dažďa už nechcel prvý polčas naťahovať, a tak sme nedohrali ani nadstavenú minútu. Každopádne, po úvodnom polčase novej sezóny možno konštatovať vedenie Bayernu Mníchov 2:0. Domáci sa presadili po štandardných situáciach. Najprv po priamom kope hlavičkoval presne Niklas Süle a následne po rohu z pravej strany usmernil loptu do brány aj 23-ročný Francúz Corentin Tolisso. Bavori zápasu zatiaľ jasne dominujú a pevným krokom smerujú za trojbodovým vstupom do sezóny.
     
    Mníchovský dážď neutícha, a tak sa nám prestávka o niečo natiahne. Zápas je oficiálne prerušený pre nepriaznivé poveternostné podmienky a druhý polčas sa oneskorí podľa prvotných správ o desať minút.
    V Mníchove musí byť zápas kvôli zlému počasiu prerušený.

     
    Futbalisti sa už vracajú na hraciu plochu. Tak snáď počasie dovolí, aby sa úvodný zápas novej sezóny Bundesligy mohol dohrať. Na ihrisku vidíme dvoch nových hráčov v drese Leverkusenu.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Ako sme už naznačili, Leverkusen vstupuje do druhého polčasu s dvoma zmenami. Končí Leon Bailey a na jeho miesto prichádza Julian Brandt. Okrem toho zrejme pre zdravotné problémy putuje z ihriska Sven Bender, ktorého nahradí Aleksandar Dragović.
     
    47
    Druhé dejstvo začali aktívnejšie hostia. Sven Ulreich musel reflexívne zasahovať a následne mal šťastie, že jeden z hráčov v modrých dresoch sa nepresadil po rohovom kope.
     
    48
    Farmaceuti pokračujú vo svojej aktivite. Po centri z pravej strany zakončoval zrejme Kevin Volland, no jeho hlavička z náročnej pozície znamená len odkop od domácej brány Svena Ulreicha.
     
    49
    Hostia vynikajúco napádali rozohrávku súpera. Kevin Volland sa zmocnil lopty, postupoval smerom na bránu, no v rozhodujúcej chvíli akoby sa zľakol zakončenia. Výbornú prácu odviedol aj vracajúci sa Niklas Süle.
     
    50
    Začiatok druhého dejstva je jasne v znamení aktivity Leverkusenu. Nový muž na ihrisku Julian Brandt číhal na kolmú prihrávku za obranu, ale dobre zapracoval krajný obranca Joshua Kimmich.
     
    51
    Robert Lewandowski spadol v šestnástke po kontakte so súperovym hráčom a hlavný rozhodca po porade s videorozhodcom nariaďuje pokutový kop. Skutočne nevídaný moment, na ktorý si budeme musieť zvykať.
     
    52
    O inkriminovaný moment sa postaral Charles Aránguiz, ktorý si v súboji s poľským útočníkom pomáhal rukami. Navyše, za svoj zákrok dostáva aj kartové napomenutie.
     
    53
    Bayern dal gól! Exekútorom pokutového kopu bol ROBERT LEWANDOWSKI. Poľský reprezentant nekompromisne poslal loptu k ľavej žrdi brankára Bernda Lena a ten nemal najmenšiu šancu reagovať. Druhý najlepší kanonier minulej sezóny si tak tiež otvára svoj strelecký účet.
    53. Robert Lewandowski (BAY) - 3:0
     
    54
    Zdá sa, že domáci futbalisti spravili definitívny krok k dnešnému víťazstvu. Leverkusen začal druhý polčas sympaticky, ale hneď pri prvej šanci súpera si počínal nedovolene a pykal za to tretím inkasovaným gólom.
     
    56
    Farmaceuti nepremenili ďalšiu dobrú šancu na strelenie gólu. Dominik Kohr krásnym kolmým pasom našiel striedajúceho Juliana Branda, no ten strelou z hranice pokutového územia minul bránu súpera.
     
    57
    Obrovská šanca na strane hostí opäť zostáva nepremenená. Po centri z pravej strany efektne zakončoval Julian Brandt. Jeho pokus Sven Ulreich vyrazil pred seba a následne krajný obranca Joshua Kimmich senzačne zlikvidoval aj gólovú strelu Dominika Kohra.
    57. Joshua Kimmich (BAY)
     
    58
    Po následnom rohovom kope sa hostia nepresadili. Center z pravej strany odvrátil do bezpečia Arturo Vidal a následne po centri zluftoval v dobrej pozícii Karim Bellarabi.
     
    59
    Charles Aránguiz si počínal nedovolene v strede ihriska, a tak zostane pri lopte domáci tím, ktorý neohrozene smeruje za ziskom prvých a určite nie posledných troch bodov.
     
    60
    Máme za sebou hodinu hry a domáci budú rozohrávať priamy kop. Admir Mehmedi si počínal nedovolene v súboji s Franckom Ribérym a môže byť rád, že si nevykoledoval žltú kartu.
     
    61
    Posledné striedanie na strane hostí. Na ihrisko prichádza slovinský futbalista Kevin Kampl a na lavičku náhradníkov pomaly smeruje kartovo potrestaný Charles Aránguiz.
     
    62
    Hneď dvojnásobne strieda aj Carlo Ancelotti. V priebehu jednej minúty poslal na trávnik Arjena Robbena a následne aj obrancu Rafinhu. V dnešnom zápase tak končia Thomas Müller a zrejme trošku otrasený Mats Hummels.
     
    63
    Žltú kartu dostáva Arturo Vidal (FC Bayern Mníchov).
     
    64
    Domáci nemôžu pokračovať vo svojej útočnej aktivite. Robert Lewandowski si totiž nedal pozor na svoje postavenie a čiarový rozhodca signalizuje vôbec prvý ofsajd dnešného duelu.
     
    65
    Bayer Leverkusen dal gól! Farmaceuti si za svoju druhopolčasovú aktivitu rozhodne gól zaslúžili. Po krídelnej akcii sa lopty zmocnil Julian Brandt, následne ju posunul do priestoru pravého krídla, odkiaľ sa prudkou strelou nemýlil švajčiarsky reprezentant ADMIR MEHMEDI.
    65. Admir Mehmedi (LEV) - 3:1
     
    66
    Arjen Robben sa prvýkrát zapojil do akcie svojho tímu a hneď z toho bolo postavenie mimo hry. Každopádne, všetci fanúšikovia domáceho tímu sú určite radi za to, že je Holanďan konečne zdravý.
     
    67
    Arjen Robben svojou aktivitou vybojoval rohový kop. Po ňom sa ale domáci nepresadili, pretože hlavný rozhodca zápasu Tobias Stieler píska útočný faul zrejme Niklasa Süleho.
     
    69
    Karim Bellarabi teraz doslova vletel do súboja s Joshuom Kimmichom a podľa môjho názoru mal za svoj faul dostať žltú kartu. Domáceho obrancu jeho zákrok očividne bolel a musí byť ošetrovaný.
     
    70
    Corentin Tolisso sa po dobrom prvom polčase trošku vytratil z diania na ihrisku. Teraz to chcel zmeniť, no jeho nábeh po pravej strane stopol istým zákrokom Jonathan Tah.
     
    71
    Leverkusen opäť pridal na obrátkach a snaží sa ešte zdramatizovať priebeh zápasu. Strelec gólu Admir Mehmedi centroval z pravej strany, no jeho pas nenašiel hlavu Kevina Vollanda.
     
    72
    Hostia teraz mali výhodu priameho kopu a veľa nechýbalo k tomu, aby sme boli svedkami ich druhého gólu. Admir Mehmedi pravačkou poslal loptu na hlavu Dominika Kohra, no ten z dobrej pozície a osamotený nenamieril presne.
     
    73
    Arjen Robben bol rýchlo zdvojený, a tak nemal veľa šancí na úspech. Následne hostia trošku prepadli v strede poľa, ale Robert Lewandowski sa do zakončenia na hranici šestnástky nedostal.
     
    74
    Wendell si zobral loptu a zahral rohový kop z pravej strany. Center mu ale vôbec nevyšiel a na prednej žrdi poslal loptu do bezpečného priestoru Niklas Süle. Ten hrá dnes veľmi dobre a dokonca si otvoril aj strelecký účet.
     
    75
    Posledných pätnásť minút zostáva do konca dnešného duelu. Dokáže Leverkusen ešte zdramatizovať priebeh zápasu? Na všetko dohliada z tribúny aj reprezentačný tréner Nemecka Joachim Löw.
     
    76
    Arjen Robben sa teraz snažil presadiť po svojej typickej akcii. Z pravej strany si loptu potiahol na os ihriska, ale jeho úmysel vystreliť ľavačkou prečítali pozorní obrancovia súpera.
     
    77
    Arjen Robben je novým kapitánom domáceho tímu. Kapitánsku pásku mu dáva na rukáv Franck Ribéry, ktorý končí v dnešnom dueli. Ako posledný na ihrisko vstúpi rýchlonohý Kingsley Coman.
     
    78
    Kingsley Coman sa okamžite snažil zapojiť do hry, no v momente prihrávky bol v postavení mimo hry. O niekoľko sekúnd na to sa dostal do nádejnej koncovky Robert Lewandowski, ale trafil len bočnú sieť.
     
    79
    Hostia opäť výborne napádali rozohrávku domáceho favorita. Aktivitou hýri najmä Julian Brandt, ktorý hrá len od druhého polčasu. Každopádne, svojim výkonom si pýta miesto v základnej jedenástke.
     
    80
    Kingsley Coman si teraz počínal nedovolene v strede ihriska. Francúzsky futbalista sa počas leta definitívne stala hráčom Bayernu Mníchov, keďže v predošlej sezóne bol v Allianz Arene len na hosťovaní z Juventusu Turín.
     
    82
    Minúty pomaly ubiehajú a hosťom sa kráti čas na vyrovnanie. Skóre nezmenil ani brazílsky obranca Wendell, po ktorého strele bude nasledovať len odkop od brány Svena Ulreicha.
     
    83
    Hostia teraz trošku prepadli v strede poľa a Kingsley Coman mal veľa času. Uspel aj v súboji jedného proti jednému, ale jeho spätný pas z ľavej strany nenašiel číhajúceho Roberta Lewandowskeho.
     
    84
    Domáci si teraz nerozumeli v rozohrávke, keď sa nepresnou prihrávkou prezentoval Corentin Tolisso. Hostia z toho ale nevyťažili nič a za krátko aj oni prišli o držanie lopty.
     
    85
    Teraz sme boli svedkami situácie troch proti trom. Trošku sebecky ju vyriešil Kingsley Coman a navyše jeho strela z hranice pokutového územia bola zblokovaná.
     
    86
    Domáci futbalisti mohli definitívne spečatiť svoje dnešné víťazstvo. Arjen Robben založil rýchly brejk a potiahol loptu na polovicu ihriska. Následne presnou prihrávkou poslal do šance Roberta Lewandowskeho, ale ten pravačkou minul bránu Bernda Lena.
     
    87
    Leverkusen sa ešte aktívne snaží napádať rozohrávku súpera, no zatiaľ sa mu nedarí donútiť Bavorov k chybe. Vyzerá to tak, že okrem gólu Admira Mehmediho už nedokáže viac zdramatizovať úvodný zápas novej sezóny.
     
    88
    Poriadnu smolu mal teraz na kopačkách striedajúci Kevin Kampl. Po zblokovanej strele spoza šestnástky sa lopta odrazila práve k slovinskému futbalistovi, no ten ju nedokázal poslať do odkrytej brány Svena Ulreicha.
     
    89
    Zápas sa nám pomaly chýli k svojmu závere. Bayern Mníchov sa napriek dvojgólovému vedeniu snaží ešte útočiť a pridať ďalší gól do siete Bernda Lena. Kingsley Coman opäť potiahol akciu, no zakončiť nedokázal.
     
    90
    Riadny hrací čas práve teraz v Allianz Arene vypršal. Hlavný rozhodca k dnešnému zápasu pridá ešte dve minúty, čo je príliš málo času pre farmaceutov z Leverkusenu.
     
    90+1
    Arjen Robben si teraz šikovne narazil loptu s Robertom Lewandowskim. Holandský útočník následne vbehol do šestnástky, ale jeho pokus reflexívnym zákrokom zneškodnil Bernd Leno.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    Úvodný zápas novej bundesligovej sezóny máme za sebou. Bayern Mníchov získava prvé tri body, no Leverkusen bol minimálne v druhom polčase vyrovnaným súperom. Mrzieť ho môže situácia z 53. minúty, keď v čase jeho tlaku z penalty skóroval Robert Lewandowski. Následne ešte znížil skóre zápasu Admir Mehmedi, ale na obrat to už nestačilo. Bavori si tak poradili aj bez Manuela Neuera a nadviazali na víťazstvo z nemeckého Superpohára, v ktorom zdolali po penaltách Borussiu Dortmund. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. Týmto zápasom vás sprevádzal Miroslav Kováčik. (22:50:31)

    Miroslav Kováčik

    Góly: 9. Süle, 18. Tolisso, 53. Lewandowski (pen.) – 65. Mehmedi

    Karty:   63. Arturo Vidal (BAY) – 8. Kohr (LEV), 52. Aránguiz (LEV)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 4:10. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 11:16.
    Bayern Mníchov: Ulreich – Kimmich, Süle, Hummels (62. Rafinha), Alaba – Tolisso, Rudy – T. Müller (62. Robben), Arturo Vidal, Ribéry (77. Coman) – Lewandowski.
    Náhradníci: Früchtl – Coman, Rafinha, Friedl, Robben, Sanches, Pantovič.

    Bayer Leverkusen: Leno – Henrichs, Tah, S. Bender (46. Dragović), Wendell – Kohr, Aránguiz (61. Kampl) – Bellarabi, Mehmedi, Bailey (46. Brandt) – Volland.
    Náhradníci: R. Özcan – Baumgartlinger, Brandt, Dragović, Kampl, Pohjanpalo, V. Jurčenko.

    Rozhodca: Tobias Stieler