1. etapa: Breda - Venray sk Peter Sagan (Bora–Hansgrohe) (kon.)
koniec udalosti
1. etapa: Breda - Venray

Peter Sagan (Bora–Hansgrohe)

Pondelok 07.08.2017, 12:20BinckBank Tour
    TOP 10 dnešnej etapy

     
    Peter Sagan tak potvrdil svoju výbornú formu aj v prvej etape holandsko-belgických etapových pretekov BinckBank Tour. Vyhral ju a zajtra pôjde v zelenom drese celkového lídra pretekov, takisto je lídrom bodovacej súťaže.
    Video záverečného špurtu

     
    Cieľ
    Dvojnásobný majster a Phil Bauhaus z tímu Sunweb finišovali plece pri pleci. O víťazovi rozhodlo hodenie predného kolesa na cieľovú čiaru.
     
    Cieľ
    Balík sa pred špurtom poriadne natiahol, André Greipel či Marcel Kittel nemali dobrú pozíciu a do súboja o víťazstvo sa ani nedostali. O etapový vavrín bojoval Peter Sagan proti Philovi Bauhausovi a z mimoriadne tesnej konfrontácie, kde bol rozdiel skutočne nepatrný, vyšiel víťazne slovenský cyklista!
     
    Cieľ
    Víťazom prvej etapy BinckBank Tour sa stal Peter Sagan!
     
    2 km
    Pre Petra Sagana pracuje dvojica pretekárov, pravdepodobne to budú Michael Kolář a Rudiger Selig.
     
    6 km
    Peter Sagan si drží dobré miesto, v špurte bude chcieť bojovať veľa pretekárov, takže je veľmi podstatné, aby mal slovenský majster sveta čo najlepšiu východiskovú pozíciu.
     
    30 km
    Tridsať kilometrov pred cieľom má vedúca štvorica k dispozícii náskok, ktorý presahuje minútu a pol. Hlavné pole je teraz roztiahnuté na celej šírke cesty, Peter Sagan si stráži dobrú pozíciu.
     
    44 km
    Peter Sagan sa môže spoľahnúť na podporu slovenských priaznivcov aj v Holandsku, vedúca skupina práve prešla okolo rozprestretej slovenskej vlajky s nápisom Sagan.
     
    62 km
    Tempo pelotónu momentálne určuje pretekár tímu Quick-Step Floors, s ktorým sa na špici strieda borec LottoNL–Jumbo a Bory–Hansgrohe. Pre Petra Sagana tam pracuje skúsený Marcus Burghardt v drese nemeckého šampióna.
     
    77 km
    Jeho vyzývateľmi by mali byť André Greipel, Arnaud Démare, víťaz štvrtej etapy Tour de France 2017, Dylan Groenewegen, ktorý sa tešil zo zisku kráľovskej špurtérskej etapy na Elyzejských poliach na tohtoročnej edícii Tour, či bratia Danny a Boy Van Poppelovci, ktorí sa rovnako ako Peter Sagan zúčastnili na pretekoch Okolo Poľska. V dobrej forme je takisto Elia Viviani, taliansky pretekár včera skončil druhý na majstrovstvách Európy.
     
    130 km
    Peter Sagan je spoločne s tímovými kolegami zabudovaný v pelotóne. V cieli by mal bojovať o víťazstvo, uvidíme, ako sa mu podarí preladiť z pretekov Okolo Poľska na holandsko-belgické podujatie.

    Michal Bakoš