1. etapa: Breda - Venray sk Peter Sagan (Bora–Hansgrohe) (kon.)
koniec udalosti
1. etapa: Breda - Venray

Peter Sagan (Bora–Hansgrohe)

Pondelok 07.08.2017, 12:20BinckBank Tour
    Video záverečného špurtu

     
    Cieľ
    Dvojnásobný majster a Phil Bauhaus z tímu Sunweb finišovali plece pri pleci. O víťazovi rozhodlo hodenie predného kolesa na cieľovú čiaru.
     
    Cieľ
    Balík sa pred špurtom poriadne natiahol, André Greipel či Marcel Kittel nemali dobrú pozíciu a do súboja o víťazstvo sa ani nedostali. O etapový vavrín bojoval Peter Sagan proti Philovi Bauhausovi a z mimoriadne tesnej konfrontácie, kde bol rozdiel skutočne nepatrný, vyšiel víťazne slovenský cyklista!
     
    Cieľ
    Víťazom prvej etapy BinckBank Tour sa stal Peter Sagan!
     
    17 km
    Ako sa očakávalo, Laurens de Vreese sa do špurtu na rýchlostnej prémii nezapojil, Mark McNally už nemal dostatok síl, a tak sa súboj o desať bodov zúžil na dvojicu Piet Allegaert-Elmar Reinders. Rýchlejší bol Piet Allegaert (Sport Vlaanderen-Baloise), ktorý tak vyhral obe rýchlostné prémie súťaže aktivity a zajtra povezie čierny dres.
     
    22 km
    Na zlatom kilometri si prišiel po deväť bonifikačných sekúnd Laurens De Vreese (Astana), spolubojovníci z úniku s ním o ne nebojovali. Vo vedúcej skupinke sa zrejme dohodli, že De Vreese zas na výmenu nebude šprintovať na druhej rýchlostnej prémii súťaže aktivity.
     
    37 km
    Na prvej rýchlostnej prémii súťaže aktivity špurtovali o víťazstvo všetci štyria borci z úniku. Z dramatického súboja vyšiel víťazne Piet Allegaert (Sport Vlaanderen-Baloise).
     
    40 km
    Na méte štyridsať kilometrov pred cieľom sa zodvihla dvojica cyklistov francúzskeho tímu AG2R La Mondiale. Ich pokus o atak však veľmi rýchlo zlikvidoval Iljo Keisse.

    Michal Bakoš