1. etapa: Breda - Venray sk Peter Sagan (Bora–Hansgrohe) (kon.)
koniec udalosti
1. etapa: Breda - Venray

Peter Sagan (Bora–Hansgrohe)

Pondelok 07.08.2017, 12:20BinckBank Tour
     
    Z našej strany je to na dnes všetko, ďakujeme vám za pozornosť a prajeme ešte pekný zvyšok dňa. Zajtra pokračujeme prenosom z druhej etapy BinckBank Tour, ktorou je deväťkilometrová časovka. (16:46:35)
    TOP 10 dnešnej etapy

     
    Peter Sagan tak potvrdil svoju výbornú formu aj v prvej etape holandsko-belgických etapových pretekov BinckBank Tour. Vyhral ju a zajtra pôjde v zelenom drese celkového lídra pretekov, takisto je lídrom bodovacej súťaže.
     
    1. etapa pretekov BinckBank Tour sa skončila.
    Video záverečného špurtu

     
    Cieľ
    Dvojnásobný majster a Phil Bauhaus z tímu Sunweb finišovali plece pri pleci. O víťazovi rozhodlo hodenie predného kolesa na cieľovú čiaru.
     
    Cieľ
    Balík sa pred špurtom poriadne natiahol, André Greipel či Marcel Kittel nemali dobrú pozíciu a do súboja o víťazstvo sa ani nedostali. O etapový vavrín bojoval Peter Sagan proti Philovi Bauhausovi a z mimoriadne tesnej konfrontácie, kde bol rozdiel skutočne nepatrný, vyšiel víťazne slovenský cyklista!
     
    Cieľ
    Víťazom prvej etapy BinckBank Tour sa stal Peter Sagan!
     
    1 km
    Po kruhovom objazde sa pelotón poriadne natiahol, prejazd ním zvládli veľmi dobre cyklisti Lotto-Soudal a aj Bory.
     
    2 km
    Pre Petra Sagana pracuje dvojica pretekárov, pravdepodobne to budú Michael Kolář a Rudiger Selig.
     
    3 km
    Tri kilometre pred cieľom sa únik štvorice Piet Allegaert (Sport Vlaanderen-Baloise), Elmar Reinders (Roompot-Nederlandse Loterij), Laurens De Vreese (Astana) a Mark McNally ( Wanty–Groupe Gobert) definitívne skončil.
     
    4 km
    Vedúca štvorica má stále k dispozícii náskok, ale už len skutočne minimálny.
     
    6 km
    Peter Sagan si drží dobré miesto, v špurte bude chcieť bojovať veľa pretekárov, takže je veľmi podstatné, aby mal slovenský majster sveta čo najlepšiu východiskovú pozíciu.
     
    8 km
    Na čele balíka sú dresy tímov Orica–Scott, Sky, Trek-Segafredo či LottoNL-Jumbo. Vysúva sa už aj Lotto-Soudal.
     
    10 km
    Pretekári vstúpili na posledných desať kilometrov, únik štvorčlennej skupiny bude o pár momentov minulosťou.
     
    12 km
    Štvorica na čele etapy bojuje, pokračuje v poctivom striedaní sa pri vytváraní tempa, ale balík ich už má na dohľad a situáciu si postráži.
     
    15 km
    Zdá sa, že v popredí pelotónu sú všetci favoriti dnešného dojazdu. Vysunul sa tam aj tím Dimension Data, za ktorý by mohol špurtovať Mark Renshaw, známy ako dvorný pomocník Marka Cavendisha pri rozbiehaní špurtu.
     
    17 km
    Ako sa očakávalo, Laurens de Vreese sa do špurtu na rýchlostnej prémii nezapojil, Mark McNally už nemal dostatok síl, a tak sa súboj o desať bodov zúžil na dvojicu Piet Allegaert-Elmar Reinders. Rýchlejší bol Piet Allegaert (Sport Vlaanderen-Baloise), ktorý tak vyhral obe rýchlostné prémie súťaže aktivity a zajtra povezie čierny dres.

    Michal Bakoš