Česko – Kanada 1:3 (kon.)
koniec
Česko
1:3 (1:2, 0:0, 0:1)
Kanada
cz Sobota 05.08.2017, 18:30 • Břeclav • Reprezentácia do 18 rokov
Partner:
     
    59:35
    Poslední naděje českého týmu, za sekání je na dvě minuty vyloučen Noah Dobson.
     
    55:52
    Kanada má na své straně štěstí! Minimálně pro tento okamžik. Pekařova rána se otřela o pravé Rodrigueho rameno a zapadla za kanadského brankáře, za brankovou čáru se však nedostala.
     
    55:19
    Jiskřička naděje pro český tým. Na dvě minuty je vyloučen autor druhé branky Calen Addison a pokud Češi předvedou svou nejlepší dnešní přesilovku, mohou ještě utkání zdramatizovat.
     
    53:27
    Kanada právě vstřelila branku!
    Když už se začínalo zdát, že by se snad Češi mohli nadechnout k závěrečnému pokusu o vyrovnání, přichází třetí a dost možná rozhodující zásah Kanady. Na okraji kruhu pro vhazování se puku zmocnil AIDAN DUDAS, jenž za pomoci Kowalczykovy pravé nohy, o níž otřel svou střelu, překonal Dvořáka u jeho pravé tyče. Asistence: Luka Burzan, Benoit-Olivier Groulx.
     
    51:27
    Kvasnica v další skvělé střelecké příležitosti minul! Třetí dobrá pozice pro Kvasnicu, který si snad střeleckou formu šetří na samotný turnaj.
     
    49:57
    Český tým si dvě vteřiny zahraje dvojnásobnou přesilovku. Za krosček byl na dvě minuty vyloučen Ty Dellandrea.
     
    49:46
    Odraz kotouče pomohl Kanadě, která se vydala do přečíslení dva na jednoho, Adámek se ale skvěle položil do Fortierovi přihrávky, čímž ji nepustil na dalšího Kanaďana! Fortier pak ještě jednou vracel puk, tentokrát však holí zasáhl Dvořák.
     
    47:59
    Jack McBain při svém návratu ve středním pásmu seknul protihráče a dostal za to dvouminutový trest.
     
    46:01
    Daniela Kowalczyka, jenž si na trestnou usedl kvůli dvouminutovému trestu za sekání, nakonec František Klejna nedoplní. Ten byl, podobně jako Ryan Merkley, vyloučen na 5 minut + do konce utkání a dále již tak pokračovat nebude.
     
    45:52
    Pekař se dvakrát dostal do obrovské příležitosti, stav ale zůstává nezměněn! Nejprve trefil Rodrigueho do masky a potom z bekhendové dorážky beton natahujícího se kanadského brankáře. Velký moment kanadského brankáře.
     
    44:30
    Kvasnica pálil z mezikruží přes obránce a těsně minul kanadskou branku!
     
    43:24
    Nakonec Gajarský se Shepardem nejsou sami, kdo jsou na trestné lavici. Společně s Adamem Gajarským na ni usedl i, s Jacksonem Shepardem zase Benoit-Olivier Groulx.
     
    39:11
    Dvořák nyní opět zazářil! Na střed hřiště si sjel Thomas, který dostal libovou přihrávku, mířil mezi betony, český brankář ale při přesunu výborně zasáhl.
     
    37:53
    Mezi kruhy zůstal zcela volný MacDonald, jenž okamžitě pálil doprostřed branky, kde byl připravený Dvořák!
     
    34:43
    Následně ale podrážel Matěj Pekař a do oslabení jdou Češi.
     
    34:19
    A obrovské štěstí na druhé straně! Češi zapomněli na z trestné lavice se vracejícího McBaina, jenž jel sám na Dvořáka. Jeho střela do dolní poloviny branky ale trefila výstroj českého brankáře, jenž si připsal velice důležitý zákrok.
     
    33:50
    Nyní Kowalczyk hledal od modré Pláška, ten však puk nezasáhl a Rodrigue se musel ohlédnout za svou levou tyčí, kterou kotouč těsně minul!
     
    32:12
    Budou mít ale šanci v přesilové hře. Na dvě minuty za sekání byl vyloučen Jack McBain.
     
    31:29
    Zábranského poskakující nahození od modré se zastavilo o tyč nebo boční konstrukci kanadské branky!
     
    30:11
    Oba týmy vystřídaly brankáře. Alexise Gravela nahradil Olivier Rodrigue a Lukáše Dostála Daniel Dvořák.
     
    24:24
    Utkání se hraje s velkým nasazením a nezřídka dochází k potyčkám. Jednu z nich nyní museli rozhodčí řešit po faulu Jareda McIsaaca u mantinelu. McIsaac, jenž o rozhodčích něco ví, neboť jeho bratranec je rozhodčím v NHL, odešel na trestnou k vykonání dvouminutového trestu za faul kolenem.
     
    23:24
    Kanadská přesilovka je u konce. Ryan Merkley podrazil soupeře na útočné modré.
     
    22:27
    Kanada dostává k dispozici druhou přesilovou hru. Za podražení je vyloučen Jan Jeník.
     
    22:10
    Lauko založil s Klejnou útok v obranném pásmu, v tom útočném si pak vyměnil puk s Pláškem a těsně přestřelil kanadskou branku!
     
    21:30
    Groulxova šance o chvíli později byla mnohem nebezpečnější! Groulx se dostal k puku na kraji kruhu pro vhazování a Dostál výborně pravým ramenem vytěsnil jeho pokus do ochranné sítě.
     
    18:39
    Čeští obránci se nedomluvili a pustili mezi kruhy k puku MacDonalda, ten ale naštěstí netrefil ideálně a puk minul branku!
     
    18:08
    Kanada právě vstřelila branku!
    Z Laukova trestu zbývalo dvanáct vteřin a Češi inkasují. Dostál bohužel neudržel svůj pravý beton na ledě a CALEN ADDISON pod ním podruhé v utkání dotlačil puk do branky. Asistence: Akil Thomas, Barrett Hayton.
     
    16:21
    Jakub Lauko obdržel za podražení dvouminutový trest.
     
    15:22
    A na trestnou lavici na dvě minuty za krosček usedl Nolan Foote.
     
    10:13
    Poprvé v utkání se vylučuje. Za střet u zadního mantinelu je na dvě minuty vyloučen Benoit-Olivier Groulx.
     
    08:05
    Česko právě vstřelilo branku!
    A udělal dobře, protože Češi následně ujeli do přečíslení 3 na 2, z nějž vyrovnávají! Z druhé vlny najíždějící LIBOR ZÁBRANSKÝ si vzal puk a jako správný kapitán z vyložené pozice zavěsil. Asistence: Petr Čajka.
     
    06:53
    Nyní ale Češi byli blízko vyrovnání! Pekař přenechal puk Kvasnicovi, jenž schovanou ránou trefil pravou tyč Gravelovy branky, od níž se kotouč odrazil ven.
     
    05:42
    Kanada právě vstřelila branku!
    Nyní už ale zásah na poslední chvíli nepřišel a Kanada se dostává do vedení. Na pravém křídle převzal puk úplně osamocený AKIL THOMAS, jenž ránou na zadní tyč otevřel skóre dnešního utkání. Asistence: Barrett Hayton.
     
    01:43
    Teď ale byli Kanaďané v situaci dva na jednoho, Hayton našel Fortiera, ale tomu puk přeskočil hokejku a netrefil tak odkrytou branku!
     
    00:30
    Lauko poslal puk před branku, kde si jej mezi kruhy zpracoval Plášek a z otočky vypálil těsně vedle pravé tyče!

    Daniel Polách

    Góly a asistencie: 9. Zábranský (Čajka) – 6. Thomas (Hayton), 19. Addison (Thomas, Hayton), 54. Dudas (Burzan, Groulx)


    Česko: Dostál (31. Dvořák) – Dajčar, Zábranský (C), Kowalczyk, Klejna, Adámek, Malík, Dluhoš – Arnošt, Gajarský, Čajka (A) – Blümel, Pekař, Pavel – Kvasnica, Matiášek, Lauko (A) – Plášek, Jeník, Kropáček – Sedlák.
    Kanada: Gravel (31. Rodrigue) – Dobson, Merkley, McIsaac, Woo (A), Smith (A), Addison, Bahl – MacDonald, McBain, Noel – Fortier, Dellandrea, Dudas – Foote, Hayton, Thomas – Groulx, Veleno (C), Burzan – Shepard.

    Rozhodca: Hradil, Šír – Tošenovjan, Hanzlík

    Diváci: 850