S. Moskva – Lok. Moskva 2:1 (po pr.)
koniec po predl.
Spartak Moskva
2:1 (0:0)
Lokomotiv Moskva
cz Piatok 14.07.2017, 20:30 • Stadion Lokomotiv, Moskva • Ruský Superpohár
Predzápasové kurzy
     
    Z tohoto povedeného předkrmu před startem nové sezóny Premier ligy je to už úplně všechno, přeji Vám hezký zbytek pátečního večera a dobrou noc. (23:29:36)
    Kapitán Denis Glušakov a trenér Spartaku Massimo Carrera převzali trofej pro vítěze ruského Superpoháru!
     
    Následuje předávání zlatých medailí a zároveň krásné trofeje, kterou nad hlavy zvednou fotbalisté Spartaku Moskva!
    Trenér Lokomotivu Jurij Sjomin dával svou nespokojenost najevo i při předávání medailí
     
    Nyní už na hrací ploše probíhá předávání medailí. Jako první přichází prostor pro poražené hráče Lokomotivu.
     
    Je dobojováno! Pár minut po půlnoci v Moskvě propuká obrovská radost hráčů a fanoušků Spartaku, který v dramatické bitvě udolal svého městského rivala a nyní může slavit zisk cenného Superpoháru! Na všechny tři góly jsme si museli počkat až do prodloužení, které gólově otevřel Luiz Adriano. Ve 113. minutě pak náskok Spartaku zdvojnásobil Quincy Promes, jehož trefa se nakonec ukázala jako vítězná, neboť o pár chvil později z přímého kopu ještě snížil Manuel Fernandes.
     
    120+1
    Konec zápasu.
     
    120+1
    Luiz Adriano pošetřil několik cenných vteřinek a navíc si udělal i prostor ke střele, která ale znovu prolétla vedle branky Lokomotivu.
     
    120
    Zadní řada Spartaku teď výrazně pocuchala nervy svých fanoušků, když ztratila míč při poklidné rozehrávce a ve výsledku měla velké štěstí, že proti Arimu pohotově vyběhl Rebrov a nenechal ho vystřelit.
     
    119
    Promes zaútočil do rozevřené obrany, balón ale špatně podebral a z pokutového území vystřelil výrazně mimo tři tyče.
     
    118
    Jeden z hráčů Spartaku si udělal dobrý den ze tří protivníků, když se pomalých krůčcích pohyboval po kraji velkého vápna. Svůj postup ukončil přihrávkou na Melgareja, jehož střelu hráči Lokomotivu zablokovali.
     
    117
    Spartak chvíli po rozehrávce ztratil míč, ale Ari ve spolupráci s Farfánem na útočné třetině hřiště žádné větší vzrušení nevymysleli.
    116. Manuel FERNANDES - 2:1
     
    116
    Lokomotiv právě vstřelil branku!
    No vida, Lokomotiv snižuje a přece jenom dramatizuje závěr Superpoháru! Nařízený přímý kop z pětadvaceti metrů náramně zužitkoval MANUEL FERNANDES, který vystřelil z minimálního rozběhu a pěkným obloučkem překvapil Rebrova, jenž rozhodně nebyl v ideálním brankářském postavení.
     
    115
    Střídající Kolomejcev si šikovně předkopl balón a došel si pro faul Salvatore Bocchetiho, který je také zapsán do notýsku hlavního rozhodčího.
    113. Quincy PROMES - 2:0
     
    113
    Spartak právě vstřelil branku!
    Sedm minut před koncem druhého prodloužení je asi rozhodnuto! Za svou neutichající aktivitu je odměněn QUINCY PROMES, který dostal míč na levé křídlo, bez větší snahy ze strany obránců prošel do šestnáctky a střelou k bližší tyči podruhé rozvlnil síť za zády Marinata Guilhermeho, jenž si i v tomto případě na balón sáhl.
     
    112
    Rohový kop Spartakovcům pokazil odpískaný faul na bránícího hráče Lokomotivu. Ten vyrazil do protiakce, jenže rovněž musel vrátit míč kvůli nedovolenému zákroku vysunutého Kvěrkveliji.
     
    111
    Střídání v týmu FK Lokomotiv Moskva: ze hřiště odchází Igor Denisov, přichází Alexandr Kolomejcev.
     
    110
    Faulovaný Luiz Adriano umožnil Promesovi rozehrát přímý kop ze slibné pozice. Nizozemský hráč vypálil těsně pod horní tyč a Guilherme balón raději vyrazil na rohový kop.
     
    109
    Spartaku stačí držet míč co nejdál od vlastní branky. Kolotoč přihrávek teď narušil až Promes, který pozdravil Guilhermeho nikterak nebezpečnou střelou z necelých třiceti metrů.
     
    108
    Svěřenci Massima Carrery si jsou vědomi svého náskoku a není se tak co divit, že nyní šetří čas na vlastní polovině.
     
    107
    Poslední čtvrthodinu zápasu rozjeli hráči Lokomotivu, kteří se okamžitě vydali do útoku, jenže hodně unáhlenou ranou z kopačky Fernandese Rebrova jinak nevystrašili.
     
    106
    Začalo druhé prodloužení.
     
    První polovina prodloužení je minulostí. Bezbrankové skóre v ní zrušil Luiz Adriano, díky němuž Spartak vede 1:0 a je patnáct minut od zisku cenné trofeje.
     
    105
    První prodloužení skončilo.
     
    105
    Farfánův centr obrana Spartaku odvrátila na ostatní hráče Lokomotivu. Fernandesovi se další pas před branku ale vůbec nepovedl a je z toho rozehrávka brankáře Rebrova.
     
    104
    Jedna polovina stadionu se aktuálně otřásá v základech pod náporem skákajících příznivců Spartaku. Ten se dostal do vedení zásluhou muže, který má velké štěstí, že ve druhé půli nedostal červenou kartu.
     
    103
    Střídání v týmu FK Lokomotiv Moskva: ze hřiště odchází Dmitrij Tarasov, přichází Anton Mirančuk.
    101. Luiz ADRIANO - 1:0
     
    101
    Spartak právě vstřelil branku!
    Obrovská radost mezi fanoušky Spartaku, který se ve 101. minutě dostává do vedení! Lorenzo Melgarejo na ose hřiště vymyslel učebnicovou kolmici na LUIZE ADRIANA, jenž si naběhl mezi střední obránce a střelou pravou nohou překonal Guilhermeho, jenž si na míč sáhl, ale zastavit jej nedokázal.
     
    100
    Ješčenko zastavil Kombarovův přetažený centr a přihrál Malgarejovi, který se zprava vřítil do šestnáctky, ale v ní o balón jednoduše přišel.
     
    99
    Mirančuk si naběhl do Bocchettiho a získal pro svůj tým standardní situaci, po níž se právě on ocitl v signalizovaném ofsajdu.
     
    98
    Útočný faul Denise Glušakova na Farfána snahu Spartaku ale velmi rychle zazdil.
     
    97
    Lokomotiv ztratil míč ještě na vlastní polovině a nyní čelí útoku Spartaku, jenž rotuje z jedné strany na druhou.
     
    95
    Georgij Džikija ve středu hřiště zastavil mohutně se rozbíhajícího Alexeje Mirančuka a jako další hráč inkasoval žlutou kartu.
     
    94
    A znovu Promes! Ten si seběhl pro přihrávku za obranu, jenže poté, co si balón zpracoval, zleva nevystřelil přes dva vracející se hráče Lokomotivu.
     
    93
    Fantastický obranný zákrok Ignatěva! Ten po rohovém kopu jako jediný zareagoval na propadnutí Lokomotivu a ze všech sil pospíchal za unikajícím Promesem, kterému ve skluzu balón ukradl! Nizozemský fotbalista by jinak běžel úplně sám na branku.
     
    92
    Brazilec Ari se věnoval souboji s Džikijou, přesto si se štěstím zpracoval přihrávku a dostal se ke střele z dvaceti metrů, kterou obránce Spartaku tečoval do autu.
     
    91
    Střídání v týmu FK Spartak Moskva: ze hřiště odchází Zé Luís, přichází Lorenzo Melgarejo.
     
    91
    Začal první poločas prodloužení.
    Stadion Lokomotivu se těší na prodloužení

     
    Dvě pětačtyřicetiminutovky o vítězi ruského Superpoháru pro rok 2017 nerozhodly. Ve druhé půli si oba celky vypracovaly jen po jedné velké šanci, za Lokomotiv zahrozil Alexej Mirančuk a za Spartak Promes, avšak oba strážci branek jejich pokusy zastavili. Na řadu tak přichází další dva poločasy po patnácti minutách.
     
    90+3
    Druhý poločas skončil.
     
    90+3
    Zé Luís si chtěl na levém konci pokutového území zaseknout míč a se zbavit clonícího Kvěrkveliji. Sám přitom ale ztratil stabilitu i balón.
     
    90+2
    Ananidze si vyměnil přihrávky s Ješčenkem, načež svůj centr hrozivě přetáhl a hráči v šestnáctce se po letícím balónu mohli jenom smutně ohlédnout.
     
    90+1
    Druhý poločas je prodloužen o další tři minuty nastaveného času.
     
    90
    Ani Lokomotiv nevypadá, že by se chtěl pokusit vstřelit vítěznou branku ještě v základní hrací době. Několik desítek sekund totiž kombinuje ve středu hřiště.
     
    89
    Adriano na pravé straně mohl postupovat vpřed, místo toho se ale zastavil a vrátil míč zpět k půlící čáře...
     
    88
    Hra se stále odehrává v bezpečné vzdálenosti od obou gólmanů. Prodloužení se tak nezadržitelně blíží.
     
    86
    Farfán se po delší době objevil u balónu, jenž předal zataženému Arimu, ale ten už neměl u pokutového území k dispozici žádného dalšího spoluhráče, takže o něj zase přišel.
     
    85
    V posledních minutách se dění na hřišti zase trochu uklidnilo, a tak to začíná vypadat, že v základní hrací době vítěze zápasu nepoznáme.
     
    84
    "Hosté" po dlouhé kombinaci zrychlili svůj postup a připravili střelu pro Ariho, který z kroku napálil pouze stopera Sparta.
     
    82
    Obrana Lokomotivu pokračuje v bezchybném výkonu, s přehledem si poradila i s tímto rohovým kopem a nenechala Guilhermeho ve štychu.
     
    81
    Právě Ješčenko poslal do vápna dobrý centr, na který o malý kousel nedosáhl Zé Luís ani Adriano. Po zákroku obránce se bude pokračovat jen rohovým kopem.
     
    80
    Žlutou naopak vidí Ješčenko, který podrazil rozběhnutého Vladislava Ignatěva.
     
    78
    Tak všechno je nakonec jinak. Rozhodčí se nad Adrianem smilovali a neudělili mu druhou žlutou kartu, po které by musel jít do šaten!
     
    76
    Luiz Adriano si v přerušené hře všiml, že má zraněnou ruku, a znovu se svalil na trávník, kde už jsou také nosítka. Žlutá karta ho ale stejně nemine.
     
    76
    Žlutou kartu dostává Dmitrij Tarasov (FK Lokomotiv Moskva).
     
    75
    Tarasov se dostal do konfliktu s Luizem Adrianem, kterého předním ve skluzu fauloval. Hlavní sudí bude muset celou situaci řešit udělením karetních trestů.
    74. Quincy Promes (SPM)
     
    74
    Ješčenkův centr jeden z jeho spoluhráčů zpracoval příhodně pro Promese, jehož tečovaná střela letěla do protipohybu Guilhermeho, ale ten rychle zareagoval a levou rukou balón vytěsnil!
     
    73
    Ariho minul nákop o několik metrů, takže míč skončil v náruči Rebrova. Ten rychlým odhozem rozjel protiakci Spartaku.
     
    71
    Střídání v týmu FK Spartak Moskva: ze hřiště odchází Ivelin Popov, přichází Džano Ananidze.
     
    70
    Promes obstaral i rohový kop, jenže spolupráce s Fernandem k ohrožení Guilhermeho branky nevedla. Balón se naopak přesunul na obrannou půlku Spartaku.
     
    69
    Díky faulu na Luize Adriana rozehrál Promes standardní situaci, avšak Guilherme prudký centr zkušeně vyboxoval do bezpečí.
     
    68
    Necelých pětadvacet minut před koncem druhé půle se na straně Spartaku chystá první střídání. Těch mají oba týmy ještě plný počet.
     
    67
    Ari se konečně dočkal i přízemní přihrávky, po níž si odstoupil od Bocchettiho, ale před skluzujícím Džikijou vystřelil vysoko nad branku Spartaku.
     
    66
    Lokomotiv se přesunul na pravou stranu, odkud nic dalšího nevymyslel. Míč je v autu a zpět do hry jej uvede Rebrov.
     
    65
    Ignatěv si zasekl míč a znovu rychle vystartoval, přičemž ho podrazil Promes. Míč zůstává v držení vítěze národního poháru.
     
    64
    Hrotový útočník Lokomotivu Ari zatím moc platný není. V tomto případě na něj balón sice letěl, jenže mezitím loktem fauloval Bocchettiho.
     
    63
    Glušakovova dlouhá kolmice s velkou porcí štěstí prošla na Zé Luíse, ale než ten si stihl připravit střelu, tak už mu obránci srazili míč mimo velké vápno.
     
    62
    Luiz Adriano se na půlící čáře zbavil Barinova, ale poté už neprošel přes Ignatěva. V dalším souboji to přehnal s důrazem a vyfasoval žlutou kartu.
     
    60
    Popov znovu u balónu a znovu to neudělal nejlépe, když unáhlenou střelou ze sedmnácti metrů vytloukl bloky předním stojícího protivníka.
    58. Ivelin Popov (SPM)
     
    58
    Promes trochu zbrzdil protiútok Spartaku, ale i tak ještě dokázal přihrát skrz Ignatěva na Ivelina Popova. Jeho křižný pokus pravou nohou ale letěl hodně vedle vzdálenější tyče.
     
    57
    Zé Luís sklepl míč Adrianovi, který byl na hranici vápna odzbrojen. Sražený balón skončil u Denise Glušakova, nicméně ten obranný blok Lokomotivu neprostřelil.
     
    56
    Popov prošel středem hřiště, ale z pětadvaceti metrů vystřelil přesně do prostoru, který Guilherme kontroloval. Zé Luís poté vybojoval pro Spartak roh, ale z něj resultoval jen útočný faul.
    55. Alexej Mirančuk (LMO)
     
    55
    Jefferson Farfán si na pravé straně netroufl na centr, místo kterého zvolil krátkou přihrávku na Alexeje Mirančuka. Jeho pohotovou střelu Rebrov vyrazil před šestnáctku, odkud přišla nepřesná dorážka.
     
    54
    Ari obrannou linii Spartaku moc nenarušil, nákop na jeho osobu byl totiž hodně nepřesný a Rebrov tak zůstává v úplném klidu.
     
    52
    Ivelin Popov přesprintoval Barinova, jenže z levého kraje pokutového území přes něj stejně neodcentroval.
     
    51
    Denis Glušakov hlavičkoval z nepřipravené pozice pár centimetrů nad zemí a nenasměroval míč směrem mezi tři tyče. Po následném faulu Mirančuka už znovu hraje Spartak.
     
    50
    Pejčinović se vrátil až do vlastního pokutového území a vyhnal Zé Luíse až k brankové čáře, odkud útočník Spartaku už nedokázal kloudně odcentrovat.
     
    49
    Do druhé půle vstoupily oba celky poněkud opatrně, kromě bouchajících petard se toho na zaplněném stadionu moc neděje.
     
    48
    Za Spartak vyslal propagační střelu nizozemský talent Promes, jehož střele pro změnu scházela přesnost.
     
    47
    K Rebrovovi se míč po několika vteřinách zase vrátil. Fernandesově střele ale chyběla potřebná razance, aby mohla nadělat větší škody.
     
    46
    Pod hořící pyrotechnikou se Ari snažil probít k dlouhému nákopu, jenže k tomu by potřeboval vyvinout mnohem vyšší rychlost. Následuje jen odkop od branky Arťoma Rebrova.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas ruského Superpoháru je minulostí. Opticky aktivnějším týmem v něm byl bezesporu Spartak, jenž na svou první větší příležitost ale nadále čeká, neboť se přes trojici stoperů prakticky k ničemu nedostal. To Lokomotiv na útočné polovině tolik času rozhodně nestrávil, nicméně v desáté minutě se málem dostal do vedení, když Farfán po standardní situaci napálil horní tyč. Chvíli před přestávkou kromě Farfána zahrozil i Fernandes, ovšem Rebrov si s jeho prudkou střelou poradil.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Za mohutného pískotu fanoušků Spartaku se Lokomotiv vrhl do další akce. Mirančuk lobovanou přihrávkou hledal Ariho, ale ten byl stopery přehlavičkován.
     
    45+1
    Lokomotiv se bez větších komplikací ubránil a vyrazil do rychlého protiútoku. Farfán při něm kolmou přihrávkou uvolnil Ariho, ovšem jeho zakončení ze čtrnácti metrů až k Rebrovovi neprošlo.
     
    45+1
    Nastavují se dvě minuty.
     
    45
    Barinov zahrál v souboji s Fernandem vysokou nohou, kterou svého protivníka sice nezasáhl, ovšem pan Bezborodov přesto odpískal faul.
     
    44
    Ani rohový kop Spartaku k první gólovce nenapomohl. Hráči v červených dresech ale ještě pokračují vhazováním Ješčenka.
     
    43
    Zé Luís je v první půli hodně aktivní, nyní si kolenem ideálně zpracoval přihrávku vzduchem, jenže křižující Barinov ho do zakončení z levé strany nepustil.
     
    42
    Nemanja Pejčinović zaváhal ve středu pole, když se nechal Popovem obrat o míč a poté raději zatáhl za záchranou brzdu, aby zamezil přečíslení Spartaku. Je z toho první žlutá karta tohoto duelu.
     
    41
    Dmitrij Barinov další střelou z dálky asi nechtěně zasáhl nohu Farfána a od něj se balón odrazil zhruba dva metry vedle pravé tyče branky Spartaku.
    40. Fernandesovu ránu Rebrov zneškodnil
     
    40
    Zničeho nic tu byla slušná možnost Lokomotivu! Ten se sice nacházel daleko od branky, ale i tak zahrozil Manuelem Fernandesem, jehož tvrdou ránu ze střední vzdálenosti Rebrov raději jenom vyboxoval na roh.
     
    39
    Popov si všiml, že na pravé straně je mnohem volnější prostor a adresoval tak přihrávku na Ješčenka. Ten napřáhl ke střele z necelých třiceti metrů, jenomže napálil jenom kopačku soupeře v šestnáctce.
     
    38
    Kombarovova kolmice na levou stranu k šanci rovněž nevedla, centr před Guilhermeho totiž úspěšně zablokoval obránce Barinov.
     
    37
    Od první minuty se hraje v opravdu vysokém tempu. Kromě Farfánovy hlavičky do břevna jsme však žádnou další šanci bohužel neviděli.
     
    36
    Lokomotivu nepomohlo přenesení těžiště hry na levou stranu, neboť vzápětí došlo k faulu na Zé Luíse. Ani Spartak vzápětí ale nic nevymyslel, když jedna z přihrávek skončila v autu.
     
    35
    Alexej Mirančuk převzal křátkou přihrávku a zleva odcentroval do vápna. Ari si v něm ale navzájem překážel s Farfánem a proto ani jeden z nich pořádně nezakončil.
     
    34
    Fernando ustál souboj a ideálně sladil svůj nákop s náběhem Promese. Ten ale nataženou nohou nedokázal zpracovat balón, jenž poslal mimo branku vybíhajícího Guilhermeho.
     
    33
    Zé Luís sklepl míč na Popova, jenž se ale ocitl mezi čtyřmi obránci a nedokázal svému kolegovi vrátit přihrávku do běhu.
     
    32
    Denisov ani Glušakov nedokázali přejít přes půlící čáru, u které si teď oba týmy vyměňují balón jako horký brambor.
     
    31
    Spartak přenesl hru na pravou stranu, odkud Ješčenko hledal Zé Luíse, jenže ten na přihrávku neměl šanci dosáhnout.
     
    30
    Ari znovu na trávníku. Tentokrát přesně mezi střídačkami, kde upadl po urputném souboji s Fernandem. Bývalý útočník Krasnodaru to odnesl bolestivým šrámem.
     
    29
    Farfán si fantasticky zpracoval dlouhou přihrávku na pravou stranu a přes Kombarova odcentroval do malého vápna. Tam si Rebrov nepočínal úplně jistě, nicméně nakonec mu pomohl odpískaný faul v podání Ariho.
     
    28
    Utkání bylo na pár desítek sekund přerušeno kvůli ošetřování jednoho z hráčů Lokomotivu. Ten bude muset chvíli hrát v deseti.
    Pohled na chorea obou fanouškovských táborů

     
    27
    Následoval rohový kop, po němž brankář Lokomotivu už musel zasahovat, nicméně proti pomalé hlavičce Glušakova neměl žádné větší starosti.
     
    26
    Další výborná práce od Solomona Kvěrkveliji, který tentokrát hlavou nadzvedl Promesovu dělovku zpoza vápna a zaskočil tak za Guilhermeho.
     
    25
    Ještěnko ani Zé Luís nedoběhli v šestnáctce nebezpečně skákající balón, který nakonec Kvěrkvelija odkopl až na tribunu.
     
    24
    Spartak zůstává na útočné polovině i po zákroku na Promese, kterého vzali do kleští hned dva soupeři v dresu Lokomotivu.
     
    23
    Popov se parádně prokličkoval až před šestnáctku, odkud roztáhl hru doprava na Promese. Jeho pas do ohně byl tečovaný k Adrianovi, jenže tomu zakončení nesedlo a míč vůbec neletěl do blízkosti branky.
     
    22
    Tarasov po ose hřiště přihrál Arimu, kterého jeden z obránců čistě odhodil. Dopředu tak znovu může vyrazit poslední ruský ligový šampión.
     
    21
    Ani z něj k žádné větší šanci nedošlo, vysoký centr z rohu hřiště si opět ze vzduchu stáhl Marinato Guilherme.
     
    20
    Právě vysunutý Ari ale ztroskotal na obraně Spartaku, jenž rychle otočil hru. Adriano vrátil míč z levého konce pokutového území do druhé vlny na Fernanda, jehož střela z pětadvaceti metrů byla protihráčem sražena na další roh.
     
    19
    Ari inkasoval nepříjemný úder do spodní části zad, což sudí posoudili jako faul. Kopat se tedy bude proti brance Arťoma Rebrova.
     
    18
    Dmitrij Kombarov si chtěl narazit míč se spoluhráčem a zrychlit postup Spartaku do útoku. Do celé akce se ale vložil jeden z obránců a nepustil Spartak před branku.
     
    17
    Kvěrkvelija se vložil do Popovovy přízemní přihrávky do šestnáctky a poslal míč na rohový kop, ze kterého Spartak znovu nezahrozil a musel se vrátit až k Rebrovovi.
     
    16
    Spartak je v úvodu zápasu častěji u balónu. Děje se tak i nyní, nicméně zatím hodně daleko od Guilhermeho branky.
     
    15
    Rychlý brejk Spartaku po pravé straně táhl Promes, který si vyměnil míč s Ješčenkem, ale poté přihrál do vápna jen do rukavic vyběhnuvšího Guilhermeho.
     
    14
    Trojice hráčů Lokomotivu na pravé straně hřiště nic nevymyslela. Zpět do této části hrací plochy vracel míč Igor Denisov, ovšem muži v červeném si opět poradili.
     
    12
    Ze samotného rohu Spartak nezahrozil, což se dá říct i po následném centru Promese a hlavičce Zé Luíse, jenž ve složité pozici trefil jen předním stojícího obránce Lokomotivu.
     
    11
    Kombarov se odvážně pustil mezi Tarasova a Farfána. Ti jej čistě zastavili, ale zároveň srazili míč na rohový kop ve prospěch Spartaku.
    10. Jefferson Farfán trefil břevno!
     
    10
    A byla z toho zatím největší šance zápasu! Fernandesův centr ze strany šikovně prodloužil Farfán a poslal míč do horní tyče za již překonaným Rebrovem!
     
    9
    Podobná standardka bude k vidění i na opačném konci hřiště, kde Farfána poslal k zemi Kombarov. Před Rebrovem se tak schyluje k velké mele.
     
    8
    Střílený centr z levé strany nečekaně propadl až ke Guilhermemu, který balón nebezpečně vyrazil před sebe, ale tam naštěstí pro něj nebyl nikdo, kdo by přispěchal s pohotovou dorážkou.
     
    7
    Kombarov vhodil balón na Adriana. Toho na křídle okamžitě zfauloval Farfán a je z toho další standardka pro papírově domácí tým.
     
    6
    Promes v šesté minutě rozehrál první rohový kop Spartaku, pro který si ale znovu došel pozorný Guilherme.
     
    5
    Brankář Lokomotivu rychle rozehrál a rozjel tím rychlý kontr svého týmu, který ale skončil ještě před vstupem do velkého vápna.
     
    4
    Ješčenkův sražený centr z pravé strany přistál na hlavě Zé Luíse, který přeskočil Kvěrkveliju, ale zároveň zakončil jen doprostřed branky, kde stál Guilherme.
     
    3
    Začátek střetnutí nabízí opatrné oťukávání z obou stran. Spartak se už párkrát pokusil založit útok, nicméně do blízkosti šestnáctky se zatím nepodíval.
     
    2
    Na stadionu panuje od prvních vteřin opravdu bouřlivá atmosféra, diváky neodradil ani poměrně pozdní start zápasu, který byl v Moskvě stanoven na 21:30.
     
    1
    Úvodní výkop zápasu obstarali fotbalisté Spartaku, kteří budou hrát v červených, zatímco Lokomotiv v kompletně bílých dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Před začátkem zápasu ještě zazní hymna Ruské federace.
     
    Oba týmy již přichází na hrací plochu stadionu, který je zaplněný téměř do posledního místečka.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Spartak Moskva: Rebrov – Ješčenko, D. Kombarov, Bocchetti, Džikija – Glušakov, I. Popov, Promes, Fernando – Luís, L. Adriano.
    Náhradníci: Selichov – Kutěpov, Tigijev, Petković, Ananidze, Melgarejo, Ščerbakov, Samsonov, Leontiev, Bakajev, Davydov, Nimely.

    FK Lokomotiv Moskva: Guilherme – Pejčinović, S. Kvěrkvelija, Barinov – Farfán, Tarasov, Igor Denisov, Ignatěv – Manuel Fernandes, Ari, Alexej Mirančuk.
    Náhradníci: Kočenkov, Medveděv – Rotenberg, Margasov, Michalik, Kasajev, Kolomejcev, Anton Mirančuk, Galadžan, Lapšov, Korjan, Lysov.

    Rozhodčí: Bezborodov – Gavrilin, Mosjakin.
     
    Vzájemné zápasy

    18.03.2017 Lokomotiv – Spartak 1:1
    11.09.2016 Spartak – Lokomotiv 1:0
    30.04.2016 Lokomotiv – Spartak 0:2
    18.10.2015 Spartak – Lokomotiv 1:2
    30.11.2014 Lokomotiv – Spartak 1:0
     
    Kdo odstartuje novou sezónu ziskem trofeje?

    Nový ročník ruské Premier ligy startuje už zítra. Jako takový předkrm se odehraje další ročník Superpoháru, v němž se tradičně utkává ligový šampión a vítěz národního poháru. Jistojisté je, že vítězný hattrick nezíská petrohradský Zenit, jenž tento soutěž ovládl v posledních dvou ročnících.

    Jako mistr nejvyšší ruské soutěže do zápasu nastupuje moskevský Spartak, který v minulé ligové sezóně pouze pětkrát okusil hořkost porážky a s celkovým počtem 69 bodů skončil na první příčce s náskokem sedmi bodů na druhé CSKA.

    Soupeřem Spartaku bude další moskevský klub, Lokomotiv. Ten má za sebou hodně turbulentní sezónu, do které nevstoupil vůbec dobře a po podzimní části okupoval spodní patra tabulky. Jaro už bylo pro Moskvany mnohem povedenější, Lokomotiv se vyhoupl na konečné osmé místo Premier ligy a hlavně ovládl pohárovou soutěž, když ve finále porazil Ural 2:0.
     
    Všem fotbalovým příznivcům přeji hezký páteční večer při sledování textového přenosu ze zápasu ruského Superpoháru, ve kterém ligoví šampioni ze Spartaku Moskva vyzvou městského konkurenta Lokomotiv!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.

    Michal Břuchanský

    Góly: 101. L. Adriano (Melgarejo), 113. Promes – 116. Manuel Fernandes

    Karty:   62. L. Adriano (SPM), 80. Ješčenko (SPM), 95. Džikija (SPM), 115. Bocchetti (SPM) – 42. Pejčinović (LMO), 76. Tarasov (LMO)


    Spartak Moskva: Rebrov – Ješčenko, D. Kombarov, Bocchetti, Džikija – Glušakov, I. Popov (71. Ananidze), Promes, Fernando – Luís (91. Melgarejo), L. Adriano.
    Náhradníci: Selichov – Kutěpov, Tigijev, Petković, Ananidze, Melgarejo.

    Lokomotiv Moskva: Guilherme – Pejčinović, S. Kvěrkvelija, Barinov – Farfán, Tarasov (103. Anton Mirančuk), Igor Denisov (111. Kolomejcev), Ignatěv – Manuel Fernandes, Ari, Alexej Mirančuk.
    Náhradníci: Kočenkov, Medveděv – Rotenberg, Margasov, Michalik, Kasajev, Kolomejcev, Anton Mirančuk, Galadžan.

    Rozhodca: Bezborodov – Gavrilin, Mosjakin