S. Moskva – Lok. Moskva 2:1 (po pr.)
koniec po predl.
Spartak Moskva
2:1 (0:0)
Lokomotiv Moskva
cz Piatok 14.07.2017, 20:30 • Stadion Lokomotiv, Moskva • Ruský Superpohár
Predzápasové kurzy
     
    Z tohoto povedeného předkrmu před startem nové sezóny Premier ligy je to už úplně všechno, přeji Vám hezký zbytek pátečního večera a dobrou noc. (23:29:36)
    Kapitán Denis Glušakov a trenér Spartaku Massimo Carrera převzali trofej pro vítěze ruského Superpoháru!
     
    Následuje předávání zlatých medailí a zároveň krásné trofeje, kterou nad hlavy zvednou fotbalisté Spartaku Moskva!
    Trenér Lokomotivu Jurij Sjomin dával svou nespokojenost najevo i při předávání medailí
     
    Nyní už na hrací ploše probíhá předávání medailí. Jako první přichází prostor pro poražené hráče Lokomotivu.
     
    Je dobojováno! Pár minut po půlnoci v Moskvě propuká obrovská radost hráčů a fanoušků Spartaku, který v dramatické bitvě udolal svého městského rivala a nyní může slavit zisk cenného Superpoháru! Na všechny tři góly jsme si museli počkat až do prodloužení, které gólově otevřel Luiz Adriano. Ve 113. minutě pak náskok Spartaku zdvojnásobil Quincy Promes, jehož trefa se nakonec ukázala jako vítězná, neboť o pár chvil později z přímého kopu ještě snížil Manuel Fernandes.
     
    120+1
    Konec zápasu.
     
    120+1
    Luiz Adriano pošetřil několik cenných vteřinek a navíc si udělal i prostor ke střele, která ale znovu prolétla vedle branky Lokomotivu.
     
    120
    Zadní řada Spartaku teď výrazně pocuchala nervy svých fanoušků, když ztratila míč při poklidné rozehrávce a ve výsledku měla velké štěstí, že proti Arimu pohotově vyběhl Rebrov a nenechal ho vystřelit.
     
    119
    Promes zaútočil do rozevřené obrany, balón ale špatně podebral a z pokutového území vystřelil výrazně mimo tři tyče.
     
    118
    Jeden z hráčů Spartaku si udělal dobrý den ze tří protivníků, když se pomalých krůčcích pohyboval po kraji velkého vápna. Svůj postup ukončil přihrávkou na Melgareja, jehož střelu hráči Lokomotivu zablokovali.
     
    117
    Spartak chvíli po rozehrávce ztratil míč, ale Ari ve spolupráci s Farfánem na útočné třetině hřiště žádné větší vzrušení nevymysleli.
    116. Manuel FERNANDES - 2:1
     
    116
    Lokomotiv právě vstřelil branku!
    No vida, Lokomotiv snižuje a přece jenom dramatizuje závěr Superpoháru! Nařízený přímý kop z pětadvaceti metrů náramně zužitkoval MANUEL FERNANDES, který vystřelil z minimálního rozběhu a pěkným obloučkem překvapil Rebrova, jenž rozhodně nebyl v ideálním brankářském postavení.
     
    115
    Střídající Kolomejcev si šikovně předkopl balón a došel si pro faul Salvatore Bocchetiho, který je také zapsán do notýsku hlavního rozhodčího.
    113. Quincy PROMES - 2:0
     
    113
    Spartak právě vstřelil branku!
    Sedm minut před koncem druhého prodloužení je asi rozhodnuto! Za svou neutichající aktivitu je odměněn QUINCY PROMES, který dostal míč na levé křídlo, bez větší snahy ze strany obránců prošel do šestnáctky a střelou k bližší tyči podruhé rozvlnil síť za zády Marinata Guilhermeho, jenž si i v tomto případě na balón sáhl.
     
    112
    Rohový kop Spartakovcům pokazil odpískaný faul na bránícího hráče Lokomotivu. Ten vyrazil do protiakce, jenže rovněž musel vrátit míč kvůli nedovolenému zákroku vysunutého Kvěrkveliji.
     
    111
    Střídání v týmu FK Lokomotiv Moskva: ze hřiště odchází Igor Denisov, přichází Alexandr Kolomejcev.

    Michal Břuchanský

    Góly: 101. L. Adriano (Melgarejo), 113. Promes – 116. Manuel Fernandes

    Karty:   62. L. Adriano (SPM), 80. Ješčenko (SPM), 95. Džikija (SPM), 115. Bocchetti (SPM) – 42. Pejčinović (LMO), 76. Tarasov (LMO)


    Spartak Moskva: Rebrov – Ješčenko, D. Kombarov, Bocchetti, Džikija – Glušakov, I. Popov (71. Ananidze), Promes, Fernando – Luís (91. Melgarejo), L. Adriano.
    Náhradníci: Selichov – Kutěpov, Tigijev, Petković, Ananidze, Melgarejo.

    Lokomotiv Moskva: Guilherme – Pejčinović, S. Kvěrkvelija, Barinov – Farfán, Tarasov (103. Anton Mirančuk), Igor Denisov (111. Kolomejcev), Ignatěv – Manuel Fernandes, Ari, Alexej Mirančuk.
    Náhradníci: Kočenkov, Medveděv – Rotenberg, Margasov, Michalik, Kasajev, Kolomejcev, Anton Mirančuk, Galadžan.

    Rozhodca: Bezborodov – Gavrilin, Mosjakin