Irtyš Pavlodar – CZ Belehrad 1:1 (kon.) | Almaty – Skenderbeu 1:1 (kon.) | Tel Aviv – Reykjavík 3:1 (kon.)
Škendija – Helsinki 3:1 (kon.) | Ružomberok – Brann sk 0:1 (kon.) | FK Rabotnički – Minsk 1:1 (kon.)
Kalju – Fehérvár 0:3 (kon.) | Rheindorf Altach – Dinamo Brest 1:1 (kon.) | Brøndby – VPS 2:0 (kon.)
FK Liepāja – FK Sūduva 0:2 (kon.) | Vaduz – Odd 0:1 (kon.) | Östersunds FK – Galatasaray 2:0 (kon.)
Gabala – Jagiellonia 1:1 (kon.) | Haugesund – Lech Poznań 3:2 (kon.) | Limassol – Zaria Balti 3:0 (kon.)
Valletta – Utrecht 0:0 (kon.) | Giurgiu – Zirä FK 3:1 (kon.) | Niederkorn – AEL Limassol 0:1 (kon.)
Beitar Jeruzalém – Plovdiv 1:1 (kon.) | Norrköping – Riteriai 2:1 (kon.) | Slovan Bratislava – Lyngby sk 0:1 (kon.)
Trenčín – Bnei Yehuda sk 1:1 (kon.) | Sturm Graz – Podgorica 0:1 (kon.) | Hajduk Split – Levski Sofia 1:0 (kon.)
Osijek – Luzern 2:0 (kon.) | Aberdeen – Široki Brijeg 1:1 (kon.) | Cork City – Larnaca 0:1 (kon.)
Željezničar Sarajevo – Štokholm 0:0 (kon.) | Ferencvároš – Midtjylland 2:4 (kon.) | Panionios – ND Gorica 2:0 (kon.)
Shamrock – Mladá Boleslav 2:3 (kon.) | Valur – Domžale 1:2 (kon.)
koniec
NK Osijek
2:0 (0:0)
FC Luzern
cz Štvrtok 13.07.2017, 20:45 • Gradski vrt, Osijek • Európska liga (predkolá) • 2. predkolo
Predzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. U dalších on-line přenosů na shledanou! (22:45:38)
     
    Utkání je tedy u konce a z vítězství se po zásluze raduje Osijek. Domácí celek dnes hosty k ničemu nepustil a sám několikrát výrazně zahrozil už v prvním poločase. V tom sice branka nepadla, ale v 66. minutě už se prosadil Muzafer Ejupi. Ani se vstřelenou brankou ofenzíva Osijeku neuvadla a odměnou byl další zářez. V 79. minutě se se štěstím prosadil Eros Grezda, díky kterému tak chorvatský celek do odvety získal velmi nadějný náskok.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Na nějaký výrazný odpor Luzernu už to dnes opravdu nevypadá. Osijek si do Švýcarska zřejmě poveze velmi nadějný náskok.
     
    90+2
    Volný kop Osijeku sice nepřinesl ohrožení Omlinovy brány, ale domácí ještě zůstávají u kulatého předmětu.
     
    90+1
    Bleskový protiútok domácího celku se nejdříve okusil zastavit Pascal Schürpf (LUZ) a po něm ještě i Yannick Schmid (LUZ). Oba dostávají žlutou kartu.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje pět minut.
     
    89
    Střídání v týmu NK Osijek: ze hřiště odchází Petar Bočkaj, přichází Antonio Perošević.
     
    88
    Na druhé straně bude muset být připravený Omlin, který bude čelit ofenzívě hostujícího celku. Luzern se v závěru snaží aspoň o vstřelení kontaktní branky.
     
    87
    Na koni 87. minuty se ještě do střelecké pozice natlačil střídající Gabrijel Boban, nicméně nic více než zakončení doprostřed brány předvést nedokázal.
     
    86
    Domácí fotbalisté se pro klid na duši nastěhovali na útočnou polovinu, kde se snaží strávit čím jak nejvíce času. Do nějakých velkých šancí už se však zřejmě nebudou tlačit.
     
    85
    Střídání v týmu NK Osijek: ze hřiště odchází Eros Grezda, přichází Gabrijel Boban.
     
    83
    Luzern sice po dlouhé době vybojoval aspoň standardní situaci v podobě rohového kopu, avšak z toho hosté vůbec nic nevytěžili.
     
    82
    Střídání v týmu NK Osijek: ze hřiště odchází Dmitro Ljopa, přichází Andrej Lukić.
     
    81
    Ani po druhé inkasované brance se hosté nedostávají k útoku. Itten se navíc opět provinil faulem, když nedovoleně atakoval Bornu Barišiće.
    79. Eros GREZDA - 2:0
     
    79
    Osijek právě vstřelil branku!
    A je tady druhá branka v síti Luzernu. Volný kop hosty nebyl dobře bráněn, míč se dostal k EROSU GREZDOVI, jenž zkusil štěstí zakončením z pravé strany šestnáctky. Nedůrazná střela nevypadala gólově, nicméně Omlin si nejistým zákrokem srazil míč do brány.
     
    78
    Podruhé v krátkém časovém úseku je odpískán nedovolený zákrok jednoho z hostujících fotbalistů. Tentokrát byl povalen Grezda, jenž dobře pracoval u postranní čáry.
     
    77
    Nalevo míč sice prošel až k Ittenovi, nicméně hostujícímu útočníkovi se kulatý předmět zamotal pod nohami a celé akci učinil přítrž Škorić.
     
    76
    Volný kop rozehraný Rodriguezem sice dopadl na hlavu Schmida, nicméně ten v záklonu vůbec netrefil bránu.
     
    75
    Do cesty se nyní Ittenovi postavil Robert Mudražija (OSI), jenž za odměnu dostává žlutou kartu.
     
    74
    Luzern se v posledních desítkách vteřin poněkud osmělil a častěji teď kombinuje na útočné polovině hřiště. K ohrožení Malenicy má ale stále daleko.
     
    72
    Kromě Barišiće vidí žlutou kartu i Christian Schwegler (LUZ).
     
    71
    Žlutou kartu za zmíněnou strkanici dostává Borna Barišić (OSI).
     
    70
    Osijek ještě mohl zahrozit z rohového kopu, ale ten byl velmi záhy odvrácen až ke středové čáře. Tam byla k vidění menší strkanice.
     
    70
    S další možností Osijeku rychle přispěchal Eros Grezda. Domácí záložník se zprava skvěle dostal až na hranici malého vápna, ale tam mu míč odebral Schürpf.
     
    69
    Domácí jsou po vstřelené brance ve velké pohodě a bez problémů kombinují na vlastní polovině. Luzern zatím vůbec nenachází cestu k ohrožení Malenicy.
     
    68
    Střídání v týmu FC Luzern: ze hřiště odchází Filip Ugrinic, přichází Christian Schneuwly.
    66. Muzafer EJUPI - 1:0
     
    66
    Osijek právě vstřelil branku!
    Naprosto po zásluze jdou domácí do vedení. Dalekonosné autové vhazování Bočkaje přistálo přesně na hlavě MUZAFERA EJUPIHO, který prudce trkl do míč a ten zapadl k tyči marně se natahujícího Omlina.
     
    65
    Znovu se do akce zapojil Petar Bočkaj. Ten nyní jen posunul míč před spoluhráče, jenž byl zastaven Schweglerem.
     
    64
    Na půlící čáře se faulem provinil Ugrinic, který při svých útočných choutkách povalil Barišiće. Aktivní Petar Bočkaj pak rychle vybojoval rohový kop.
     
    63
    Konečně se domácí mohli dostat do větší šance. Grezda sice obdržel výbornou přihrávku do běhu, ale po pár metrech postupu narazil na pozorného obránce.
     
    61
    Chybné přihrávky soupeře mohl využít Bočkaj, nicméně tomu se do cesty postavil Knezevic a právě ten byl nakonec faulován.
     
    60
    Za hráči je více než hodina utkání a stále jsou k vidění jen dvě velké nuly. Aktivitou hýří především domácí Osijek, avšak defenzíva Luzernu je v druhé půli nepropustná.
     
    59
    Krátké ošetření Schweglera je u konce a nyní už hostující obránce odkráčel do zámezí. Zdá se, že třiatřicetiletý bek bude v pořádku.
     
    58
    Před chvílí na trávníku skončil Petar Bočkaj a nyní se za hlavu drží hostující Schwegler, který inkasoval tvrdý zásah do zátýlku.
     
    56
    Ani další pokus o proniknutí do pokutového území se švýcarskému celku nepodařil. Příliš prudká přihrávka zamířila vedle Malenicovy brány.
     
    55
    K exekuci volného kopu se postavil Francisco Rodriguez, avšak jeho centr do pokutového území se stal kořistí domácí defenzívy.
     
    54
    Dostatku prostoru se pokusil využít Schwegler, nicméně jeho postup na bránu faulem zastavil Grezda. Volný kop pro Luzern.
     
    53
    Luzern se stále ne a ne dostat k nějaké výraznější útočné aktivitě. Hosté se zřejmě primárně budou soustředit na udržení čistého konta.
     
    52
    Hodně dlouhou přihrávku ze středového kruhu vyslal Bočkaj, který se pokusil oslovit rozběhnutého Muzafera Ejupiho. Omlin však měl blíže k míči.
     
    51
    Petar Bočkaj je v dnešním utkání neunavitelný a znovu se po straně tlačil dopředu. Kryeziu ho zastavil, ale jen za cenu vhazování ve prospěch Osijeku.
     
    49
    Na druhé straně se podobně jako Bočkaj snažil prosadit i Yannick Schmid. Hráč, jenž šel na plac jako střídající již v 18. minutě, se ale nedostal k přihrávce.
     
    48
    Znovu to byl aktivní Bočkaj, kdo se snažil prodrat až do finální fáze ofenzívy. Na hranici pokutového území však ztratil kulatý předmět.
     
    47
    O první povedenější akci druhého poločasu se nyní pokusil i Luzern. Švýcarský celek ale nenašel cestu dále než na pár metrů od středové čáry.
     
    46
    Výborně to vpravo udělal Petar Bočkaj, který se dvěma kličkami zbavil soupeře a následně odcentroval do pokutového území. Míč byl ale přetažený.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 21:47.
     
    Úvodních 45 minut zápasu je minulostí. Jednoznačně více ze hry měl domácí Osijek, avšak i přes několik obrovských šancí se z branky nikdo neradoval. Velmi blízko byl Ejupi, nicméně jeho hlavičku zneškodnil Omlin, a Bočkajovo zakončení trefilo břevno.
     
    45+2
    První poločas skončil.
    45+2. Bočkaj (OSI) z přímáku trefil břevno
     
    45+2
    Opravdu krásnou střelu z přímého volného kopu obstaral sám faulovaný Petar Bočkaj. Jeho jedovaté zakončení se ale zastavilo na břevnu Omlinovy brány.
     
    45+1
    V první minutě nastavení si ještě domácí vypracovali zajímavou standardní situaci. Na trávník se po souboji s Kryeziuem poroučel Petar Bočkaj.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje dvě minuty.
     
    44
    Přeci jenom se v závěru poločasu domácí tlačí dopředu. Nejprve to byl Borna Barišić a poté i Eros Greza, kdo centroval zleva. Ani jeden ze zmíněných však nedostal míč do šestnáctky.
     
    43
    Osijek rozjel další akci. Tentokrát však centr ze strany nenašel nikoho z hráčů oděných do modro-bílých dresů. Vše si pohlídal Omlin.
     
    41
    Úplně osamocený Ljopa teď mohl otevřít skóre zápasu. Z nějakých sedmi metrů se opřel do zakončení hlavou, jenže to bylo namířeno příliš do země a příliš doprava.
     
    40
    Nakonec se sice faul na Petara Bočkaje nepískal, avšak Luzern se ani při následné akci nedostal blíže k pokutovému území.
     
    39
    Lustenberger rozjel akci Luzernu. Přihrávka podél postranní čáry se ale nesetkala s úspěchem a navíc byl zřejmě faulován Bočkaj.
     
    38
    S blížícím se koncem poločasu se aktivita Osijeku poněkud vypařila. V posledních minutách se hraje převážně ve středu hřiště.
     
    36
    Nedovoleným způsobem byl tentokrát zastaven také rozběhnutý Petar Bočka, nicméně žlutou kartu sudí tentokrát nevytáhl. Volný kop posléze zamířil vedle Omlinovy brány.
     
    35
    První žlutou kartu zápasu vidí Tomislav Šorša (OSI), který příliš důrazně atakoval Custodia.
     
    34
    Po vhazování Luzern ještě vybojoval rohový kop. Zajímavý centr mířící k malému vápnu byl zbytečný, neboť Knezevic se provinil faulem.
     
    32
    Až teď se hosté po velmi dlouhé době vydali na polovinu domácího celku. Napravo se snažili prokombinovat až k finální přihrávce, avšak nakonec se bude jen vhazovat.
     
    31
    Standardní situace domácího celku již nepřinesla další ohrožení brány Luzernu. Jonas Omlin si v poklidu může nachystat míč k odkopu.
     
    30
    I po předchozí nebezpečné akci Osijeku se hráči Luzernu nemohou dostat do útočné fáze svých akcí. Naopak se bude kopat rohový kop domácích.
    28. Omlinův (LUZ) skvělý zákrok proti Ejupiho (OSI) hlavčice
     
    28
    Tak teď byli domácí velmi blízko. Parádní centr z levé strany přistál na hlavě Ejupiho, který byl mezi dvěma hráči, ale přesto výrazně zaměstnal hostujícího brankáře. Omlin zasáhl na brankové čáře.
     
    27
    Ne a ne se teď hosté vymanit z defenzívy. Chorvatský celek stále tlačí a snaží se prodrat k přímému ohrožení Jonase Omlina.
     
    25
    Hosté na konci 25. minuty pouze odkopávají míč až ke středové čáře. Tam se kulatého předmětu znovu ujímají domácí, nicméně postup do zpevněné obrany není ideální.
     
    24
    Osijek se v posledních minutách stále častěji dostává k pokutovému území soupeře. Nějaké nebezpečnější zakončení však zatím nepřichází.
     
    23
    Rohový kop domácího celku sice vyústil v zakončení Matea Baraće, jenže jeho hlavička se nevměstnala do prostoru vymezeného třemi tyčemi.
     
    22
    Další povedená akce po straně v podání Osijeku. Tentokrát to byl Bočkaj, který se zjevil v blízkosti pokutového území, avšak ve výsledku získal jen roh.
     
    21
    Borna Barišić vymyslel pěknou přihrávku z levé strany. Ejupi v záklonu hlavičkoval jen zpátky na střed pokutového území, ale pak střílel aspoň Ljopa. Míč ale nedostal do brány.
     
    20
    Rodriguezův centr z místa předchozího přestupku sice nebyl vůbec špatný, ale menší závar v pokutovém území skončil jen zablokovanou střelou.
     
    19
    Rychlejší výpad hostujícího celku sice dokázal zastavit vracející se Bočkaj, ale ten si počínal mimo rámec pravidel. Následovat bude volný kop.
     
    18
    Střídání v týmu FC Luzern: ze hřiště odchází Remo Arnold, přichází Yannick Schmid.
     
    17
    Zdá se, že Luzern opravdu bude muset střídat. Arnold se na chvíli vrátil na trávník, avšak okamžitě se zase posadil. Na další pokračování to nebude.
     
    16
    Ani jeden z celků se teď ne a ne dostat k ohrožení soupeřovy brány. Trochu více ze hry však mají fotbalisté Luzernu.
     
    14
    Byl to Remo Arnold, kdo nezvládl předchozí akci bez úhony, avšak teď již obránce Luzernu odkulhal za postranní čáru. Uvidíme, zda bude třeba střídání.
     
    13
    Při obranném odkopu před dobíhajícím Ejupim si ublížil jeden z hostujících fotbalistů. Dokonce je nutno menší ošetření.
     
    12
    Dopředu už se nyní opět tlačí fotbalisté Luzernu. Nalevo však neměli dostatek prostoru a finální přihrávku do šestnáctky navíc zastavil Škorić.
    10. Petar Bočkaj (OSI) v obrovské šanci přestřelil
     
    10
    Na druhé straně to skvěle udělal Ejupi, který prudkou přihrávkou doprava oslovil rozběhnutého Bočkaje. Ten si míč posléze navedl do pokutového území, ale v obrovské šanci levačkou přestřelil.
     
    10
    Itten mohl zaútočit do zcela otevřené obrany Osijeku. Postupoval proti osamocenému obránci, ale akce nevyústila až v zakončení. Přitom více ve středu měl hodně prostoru Rodriguez.
     
    9
    Domácí se ze středového kruhu dostali blíže k pokutovému území soupeře, ale napravo byla jejich akce zastavena. Míč do hry vhazováním vrátí Šorša.
     
    7
    Rodriguez se s míčem příliš nepáral a z nějakých pětadvaceti metrů vyslal jedovatou přízemní střelu. Ta ale byla zablokována hned prvním bránícím protihráčem.
     
    6
    Jenže Baraćovo přenesení hry na pravou stranu bylo hodně nepovedené a míč dolétl daleko do autu. Vpřed budou postupovat hosté.
     
    5
    Luzern nyní na chvíli převzal iniciativu, avšak faulující Hekuran Kryeziu celou akci pokazil. Od půlící čáry tak akci zahájí domácí fotbalisté.
     
    4
    Ejupi se nalevo pokusil vybojovat míč, nicméně ten mu utekl až do zámezí. Začátek zápasu je poznamenán větším množstvím nepřesností.
     
    3
    Na hranici soupeřovy obrany se teď k míči prodíral Itten. Jeho akce však vyústila pouze v nedovolený zákrok na Bornu Baišiće.
     
    2
    Jako první se na útočnou polovinu vydali fotbalisté domácího Osijeku. Postup Mudražiji však zastavil faulující Schürpf.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    NK Osijek: Malenica – Šorša, Škorić, Barać, Barišić (C) – Mudražija, Mioč – Grezda, Ljopa, Bočkaj – Ejupi
    Náhradníci: Antolović – Boban, Perošević, Lesjak, Pušić, Matas, Lukić

    FC Luzern: Omlin – Schwegler, Knezevic, Arnold, Lustenberger (C) – Ugrinic, Custodio, Kryeziu, Schürpf – Itten, Rodriguez
    Náhradníci: Zibung – Schneuwly, Vargas, Schmid, Feka, De Oliveira, Voca

    Rozhodčí: Marco Guida – Matteo Passeri, Ciro Carbone (vš. ITA).
     
    FC LUZERN

    Luzern se do letošních předkol Evropské ligy kvalifikoval až jako pátý celek švýcarské ligy. Jendou už sice Luzern neměl daleko k postupu do základní části, nicméně v sezóně 2012/13 nakonec podlehl Genku. Kromě tohoto počinu u Luzernu registrujeme ještě několik účastí v předkolech EL, avšak ani jednou už švýcarský tým neprošel dál než do druhého kola.

    Na rozdíl od Osijeku však Luzern ještě nehrál soutěžní zápas a na svém kontě má v létě jen čtyři přípravné duely. Z těch má skóre 8:8, ale hlavně pouze tři remízy a jednu porážku. Přitom týmy jako Kriens, Lustenau, Sandhausen a Štrasburk rozhodně nepatří mezi kvalitní manšafty.
     
    NK OSIJEK

    Chorvatský celek se do předkola Evropské ligy dostal díky čtvrtému místu v uplynulém ročníku nejvyšší chorvatské ligy. Celkově je to pro Osijek šestý pokus o probojování se do základní části druhé nejprestižnější evropské klubové soutěže. Naposledy hrál Osjek předkolo Evropské ligy v sezóně 2012/13, kdy vypadl s Kalmarem.

    V prvním předkole měl tým z jihu Evropy poměrně jednoduchou práci, když narazil na slabý andorský tým UE Santa Coloma. Ten Osijek vyprovodil po výsledcích 2:0 a 4:0, nicméně dnes na něj čeká o poznání těžší soupeř.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    Lukáš Podleśny

    Góly: 66. Ejupi, 79. Grezda

    Karty:   35. Šorša (OSI), 71. Barišić (OSI), 75. Mudražija (OSI) – 72. Schwegler (LUZ), 90+1. Schürpf (LUZ), 90+1. Schmid (LUZ)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 6:0. Střely mimo: 6:1. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 10:22.
    NK Osijek: Malenica – Šorša, Škorić, Barać, Barišić (C) – Mudražija, Mioč – Grezda (85. Boban), Ljopa (82. Lukić), Bočkaj (89. Perošević) – Ejupi
    Náhradníci: Antolović – Boban, Perošević, Lesjak, Pušić, Matas, Lukić

    FC Luzern: Omlin – Schwegler, Knezevic, Arnold (18. Schmid), Lustenberger (C) – Ugrinic (69. Schneuwly), Custodio, Kryeziu, Schürpf – Itten, Rodriguez
    Náhradníci: Zibung – Schneuwly, Vargas, Schmid, Feka, De Oliveira, Voca

    Rozhodca: Marco Guida – Matteo Passeri, Ciro Carbone (vš. ITA)
    Štvrtok 20.07.2017
    Luzern - Osijek 2:1

    Góly: 19. Jurič, 62. Jurič – 72. Ejupi

    Karty:   2. Schwegler (LUZ), 45+2. Schneuwly (LUZ), 90+3. da Costa (LUZ) – 23. Lyopa (OSI), 44. Mioč (OSI), 47. Barač (OSI)

    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 8:1. Střely mimo: 5:5. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 17:21.