Panama – Nikaragua 2:1 (kon.) | USA – Martinik 3:2 (kon.)
koniec
Panama
2:1 (0:0)
Nikaragua
cz Štvrtok 13.07.2017, 00:30 • Raymond James Stadium, Tampa, Florida • CONCACAF Gold Cup • Skupina B
Predzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, mějte se fajn. (02:47:54)
    Panama potvrdila roli favorita a má nakročeno k postupu ze skupiny

     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 5:3. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 17:15.
     
    Hlavní sudí Drew Fischer naposledy foukl do píšťalky a ukončil tím utkání mezi Panamou a Nikaraguou. Ze zisku tří bodů se nakonec raduje favorizovaná Panama, která po změně stran sice inkasovala jako první, ale prakticky okamžitě po rozehrávce dokázala vyrovnat a o svém vítězství 2:1 rozhodla v sedmapadesáté minutě, o což se jmenovitě zasloužil Gabriel Torres. Panama si tak po remíze s USA připsala do tabulky další tři body a má slušně nakročeno k postupu ze skupiny. Nikaragua naopak prohrála i podruhé a do další fáze se s největší pravděpodobností nepodívá.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Bryan García mezi střídačkami neprošel přes Torrese, což je pro Nikaraguu definitivní ztráta nadějí na vyrovnání.
     
    90+3
    Nikaragua se dostala k míči až půl minuty před koncem nastavení. K jení smůle se tak stalo jen díky odpískanému faulu na Godoye.
     
    90+2
    Panama si zkušeně hlídá svůj náskok na útočné polovině, kde z vhazování poblíž šestnáctky vytěžila i rohový kop.
     
    90+1
    Nad rámec základní hrací doby jsou přidány tři minuty nastaveného času!
     
    90
    Ricardo Clarke z levého konce pokutového území neúspěšně přihrával na Torrese a poté se marně dožadoval odpískání penalty za údajnou hru rukou.
     
    89
    Nikaragua nevyužila ani dalšího rohového kopu, po němž Chavarría vletěl do Gabriela Gómeze a kopat se tak bude proti brance Justa Lorenteho.
     
    88
    José Calderón Copeteho prudkou ránu z přímého kopu jenom vyboxoval. K dorážce se dostal Cadena, ovšem Gómez na poslední chvíli přesměroval míč mimo branku.
     
    87
    Chavarría hraje ve druhém poločasu opravdu dobře. Nyní byl na hranici šestnáctky faulován Cooperem a sudí nekompromisně nařizuje přímý kop z rohu pokutového území.
     
    86
    Carlos Chavarría rozehrál roh z pravého konce hřiště, ovšem jeho spoluhráči se v pokutovém území do zakončení neprodrali.
     
    86
    Střídání v týmu Panama: ze hřiště odchází Édgar Bárcenas, přichází Armando Cooper.
     
    85
    Davis s Godoyem přispěchali na kraj hřiště a odzbrojili nově příchozího Garcíu, jenž pro svůj tým získal aspoň rohový kop.
     
    84
    Bárcenas s Torresem se zničeho nic řítili na branku Nikaraguy, avšak po chvilce je zastavil ofsajd, ve kterém jeden z nich byl.
     
    83
    Jen co se útočník Panamy dostal za autovou čáru, tak už se přihlásil o návrat na hřiště. Pokračuje se tak v jedenácti na obou stranách.
     
    82
    Gabriel Torres inkasoval nějaký úder do hlavy a proto za ním míří členové realizačního týmu Panamy.
     
    81
    Střídání v týmu Nikaragua: ze hřiště odchází Marlon López, přichází Bryan García.
     
    80
    Gabriel Torres překvapil Erringtona a sebral mu míč ještě v pokutovém území před brankou Nikaraguy. Z levé strany poté rychle vypálil, nicméně Lorente zasahovat nemusel.
     
    79
    Nákop před pokutové území směřoval do prostoru, kde byl Carlos Chavarría, ale ten kvůli nedostatečné výšce na míč o kousíček nedosáhl.
     
    78
    Hra se skutečně uklidnila, ovšem míč mají v držení reprezentanti Nikaraguy. Zatím ale pouze v místech u půlící čáry.
     
    77
    Z následného rohu už nic zajímavého nevzniklo a po faulu na Godoye mohou hráči Panamy uklidnit hru.
    76. Luis Galeano (NGA)
     
    76
    Luis Galeano vypálil pravou nohou a trefil hlavu panamského kapitána Gómeze, od kterého se balón vydal do boční sítě. Nechybělo moc!
     
    75
    Barrera převzal přihrávku od Chavarríi, načež ho pár metrů před pokutovým územím poslal k zemi Godoy. Je z toho slibný přímý kop pro Nikaraguu!
     
    73
    Édgar Bárcenas fantasticky načasoval náběh za nákopem z půlící čáry. Lorente mu ale nedal čas na zpracování a on tak musel střílet bez přípravy, přičemž asi o metr minul levou tyč!
     
    72
    Quijano nestihl prudkou přihrávku na levou stranu, a tak míč doskákal do zámezí. Po autu Murilla přišel dlouhý nákop na Clarkea, ale ten byl podle názoru pomezního arbitra v ofsajdu.
     
    71
    Torresem rozehraný roh Nikaragua bez jakýchkoliv problémů ubránila. Po několika přihrávkách na obranné polovině si Copete všiml vyběhnutého Calderóna a z pětapadesáti metrů vystřelil. Gólman Panamy se ale stihl vrátit a míč navíc prosvištěl nad jeho brankou.
     
    70
    Střídání v týmu Nikaragua: ze hřiště odchází Manuel Rosas, přichází Cyril Errington.
     
    69
    Střídání v týmu Panama: ze hřiště odchází Ismael Díaz, přichází Ricardo Clarke.
     
    68
    Gómez roztáhl hru doprava, odkud Murillo přihrál do pokutového území Bárcenasovi, ale tomu obránci nedali ani centimetr volného prostoru. Bárcenas v nelehké situaci vybojoval pro Panamu alespoň roh.
     
    67
    Chavarríův drzý průnik panamská obrana zastavila jen částečně, když mu ukopla míč na kopačku Barrery. Ten to znovu zkusil ze střední vzdálenosti, ale zacílil jen do připraveného Calderóna.
     
    66
    Cadena s Barrerou na hranici pokutového území získali několik sražených míčů za sebou. Vše skončilo střelou druhého jmenovaného, do které ale obětavě padl Roderick Miller.
     
    65
    Střídání v týmu Panama: ze hřiště odchází Miguel Camargo, přichází Josiel Núñez.
     
    64
    Aníbal Godoy popáté fauloval a za zákrok na Galeana už vidí zcela zaslouženou žlutou kartou, která by ho měla trochu uklidnit.
     
    63
    Nikaragua se snaží najít půdo pod nohama pozvolnou kombinací na vlastní polovině.
     
    61
    Juan Barrera si dobře pokryl balón proti dvěma hráčům a zpoza šestnáctky zkusil střelu, která bohužel pro Nikaraguu prolétla hodně vedle bližší tyče Calderónovy branky.
     
    60
    Torres táhl další útok Panamy, který ale ztroskotal na naivní patičce Ismaela Díaze. Chvíli po ní byl faulovaný Cadena a obrana Nikaraguy si mohla definitivně oddechnout.
    57. Gabriel TORRES - 2:1
     
    57
    Panama právě vstřelila branku!
    Panama dává druhý gól v rozmezí sedmi minut a otáčí skóre na 2:1! Po rozehrávce z osy hřiště si Miller zpracoval balón a zleva jej předložil před malé vápno, odkud GABRIEL TORRES jednoduše zakončil za bezmocného Lorenteho.
     
    56
    Bárcenas si došel pro faul v podání Rosase a Panama tak bude rozehrávat z pozice nedaleko od středového kruhu.
     
    55
    Galeano dal míč Barrerovi, který už byl v šestnáctce a na jejím pravém konci marně čekal na podporu spoluhráčů. Proto musel hrát sám, nicméně nezískal ani rohový kop.
     
    54
    Z dalšího rohu už Panama nezahrozila a naopak se musela vrátit do obrany, která zastavila individuální průnik Carlose Chavarríi.
     
    53
    Skvělý zákrok Justa Lorenteho! Gabriel Torres centrem z rohového kopu našel Millera, jehož střela hlavou se odrazila o trávník a letěla doprostřed branky, kde brankář Nikaraguy výborným reflexivním zákrokem vytěsnil balón nad horní tyč.
     
    52
    Právě střelec Díaz se elegantně prokličkoval až do vápna, kde si dal míč na pravačku, ale jeden z obránců jeho další zakončení ztečoval na rohový kop.
    50. Ismael DÍAZ - 1:1
     
    50
    Panama právě vstřelila branku!
    Tak tomu se říká blesková reakce na inkasovaný gól! Panama zaútočila po levém křídle, odkud přišla Camargova přízemní přihrávka do zahuštěného prostoru v šestnáctce. V ní se k míči dostal ISMAEL DÍAZ a střelou z prvního doteku překonal Lorenteho, který se natahoval marně.
    48. Carlos CHAVARRÍA - 0:1
     
    48
    Tým Nikaragua právě vstřelila branku!
    Nádherná trefa zničeho nic posílá Nikaraguu do vedení 1:0! Obránce Miller hodně špatně odvrátil míč z pokutového území, když ho odevzdal na kopačku CARLOSE CHAVARRÍI a ten krásnou střelou z dvaceti metrů vymetl pravou šibenici Calderónovy svatyně.
     
    47
    Camargo se na levé straně vymanil z obležení tří protihráčů a Panama tak mohla přesunout těžiště hry doprava. Odtud centroval Bárcenas, ovšem před Lorenteho brankou byli v souboji o balón úspěšnější zadáci Nikaraguy.
     
    46
    Střídání v týmu Nikaragua: ze hřiště odchází Eulises Pavón, přichází Luis Peralta.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Hlavní sudí Drew Fischer posílá oba týmy do šaten za nezměněného bezbrankového stavu. V právě skončeném prvním poločase byli něco aktivnější fotbalisté Panamy, která si vypracovala tři vážnější příležitosti a jednou dokonce dala gól. Ten byl ve 41. minutě k vidění i na druhé straně, jenže kvůli ofsajdu rovněž neplatil.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+3
    Édgar Bárcenas napřáhl z dálky a díky teči protihráče získal pro Panamu rohový kop. Ten byl rychle rozehraný, načež Copete promáchl při snaze odkopnout a vystrašil tím fanoušky Nikaraguy, která i tak celou situaci přečkala bez úhony.
     
    45+2
    Panama se snaží ještě něco vymyslet, nicméně na to má už jenom několik málo vteřin.
     
    45+1
    V první přidané minutě se prakticky vůbec nehrálo. Zavinil to Luis Copete, který po hlavičkovém souboji špatně došlápl a pomalým tempem odkulhal na ošetření.
     
    45+1
    Nastavují se 2 minuty.
     
    45
    O pár sekund později to byl zase Chavarría, který se žlutou kartou na kontě tentokrát fauloval Bárcenase. Míč pro Panamu.
     
    44
    Další faul na sebe nenechal dlouho čekat. Už asi potřetí to byl Godoy, který zezadu přišlápl nohu Marlona Lópeze. Tomu se z mokrého trávníku příliš nechce.
     
    43
    Édgar Bárcenas je zatím hodně vidět. Nyní svého kouče ale příliš nepotěšil, protože se dopustil nedovoleného zákroku na Cadenu. Naštěstí pro Panamu se tak stalo v klidné části hřiště.
    41. Copete skóroval z ofsajdu
     
    41
    Byl z toho prodloužený centr do pokutového území, ve kterém Luis Copeta hlavou překonal Calderóna, jenže kvůli metrovému ofsajdu se ze vstřelené branky radoval jen pár vteřin.
     
    40
    Camargo nedovoleně povalil na trávník Quijana a je z toho nikaragujská standardní situace z pravé strany.
     
    39
    Justo Lorente teď napravil spoluhráčovu hrubici v rozehrávce a před Torresem díky včasnému výběhu zakopl míč do autu.
     
    38
    Aníbal Godoy v urputném souboji fauloval Cadenu a Nikaragua díky tomu zůstane v držení balónu na útočné půlce.
     
    37
    Muži v bílém využili odpískané ruky Camarga k rychlé rozehrávce a střele z dálky v podání Galeana, se kterou si však gólman Calderón věděl rady.
     
    36
    Ta se poměrně snadno dostala k míči, jenže Gómezův dlouhý nákop na Camarga znamenal odmávání dalšího ofsajdu.
     
    35
    Obránci Nikaraguy uklidňují hru a kombinací v obranné linii se snaží vylákat napadající hráče Panamy.
     
    34
    Zakončení Gabriela Torrese bylo podle všeho ještě tečované, a tak se kopal roh, ze kterého centrující Godoy ale nic nemyslel.
     
    33
    Chytrá kolmá přihrávka teď na pravé straně uvolnila Bárcenase, jehož pas do vápna propadl k Torresovi, ovšem ani on nedokázal vystřelit mezi tři tyče!
     
    31
    Marlon López se ve vzduchu nepříjemně střetl s Camargem, který tento střed odnesl bolestivým šrámem a raději odchází na ošetření do zámezí.
    30. Édgar Bárcenas (PNM)
     
    30
    Velká šance Panamy! Brankář Lorente odvrátil centrovaný míč jen na kopačku Bárcenase, který z bezprostřední blízkosti příliš podebral balón a poslal ho vysoko nad branku!
     
    28
    Chavarría postupoval po levé pomezní čáře tak dlouho, až mu byl odpískán faul na Murilla. Na podobné zákroky by si ale měl dávat pozor, neboť už má na svém kontě žlutou kartu.
     
    27
    Marlon López odcentroval až po narážečce se spoluhráčem, avšak José Calderón si kluzký balón pohodlně stáhl do své náruče.
     
    26
    Roderick Miller musel nabrat stejnou rychlost jako unikající hráč Nikaraguy a vedle pokutového území odvrátil míč na rohový kop.
     
    25
    Eulises Pavón zůstal krůček za obrannou linií Panamy, a tak se jeho pohotové zakončení do dobře postaveného Calderóna mezi střely na branku rovněž počítat nebude.
    24. Gól Panamy neplatil pro ofsajd
     
    24
    Obrana Nikaraguy po vhazování naprosto propadla, trojice hráčů Panamy zničeho nic stála jen proti dvěma obráncům a docílila branky, která však nemůže platit kvůli předchozímu ofsajdu Camarga.
     
    23
    Gabriel Torres si v pokutovém území zpracoval přihrávkou z hloubi pole, nicméně z otočky slabě vystřelil přesně do míst, které brankář Lorente kontroloval.
     
    22
    Nikaragua se znovu zatáhla v plném počtu k vlastní šestnáctce a víceméně jenom přihlíží kolotoči přihrávek v podání Panamy.
     
    20
    Díaz se na úkor stoperů prodral k Bárcenasově centru z pravé strany, jenže v těžké pozici nenasměroval střelu z pádu mezi tři tyče.
     
    19
    Édgar Bárcenas neměl šanci zpracovat ve hřišti přihrávku přes celou šířku hřiště a Nikaragua tak opět zadarmo dostala možnost vhazovat.
     
    18
    Sudí přerušili hru kvůli zdravotním problémům Luise Copeteho, a tak Panama po restartu sportovně vrátila míč Lorentemu.
     
    17
    A znovu vhazování pro Nikaraguu. Panama má v posledních minutách velké problémy s přechodem na útočnou třetinu hřiště.
     
    16
    Josué Quijano už poněkolikáté vhazoval z pravé strany. Hráči Panamy si jeho kolegy ale pohlídali a nechali projít míč až do rukavic Calderóna.
     
    15
    Justo Lorente si poradil s nepříjemnou malou domů a konstruktivně rozehrál. Nikaragua se však daleko nedostala, neboť byl odpískán faul Juana Barrery na Millera.
     
    14
    Kapitán Panamy Gómez chtěl přenést hru k levé autové čáře, kde však byl jeho spoluhráč pozdě a Quijano tak může z klidu vhazovat.
     
    13
    Bárcenas z kraje šestnáctky dloubl míč do ohně, jenže tam byli stopeři Nikaraguy znovu včas a pozorní.
     
    12
    Torres pronikl do pokutového území, ale přihrávkou pod sebe našel jen kopačky soupeřů.
     
    10
    Panamě se nepovedlo přejít do útoku, když zachybovala v rozehrávce. Toho se okamžitě pokusil využít Eulises Pavón, ale jeho dalekonosná střela letěla hodně mimo branku, kterou hájí José Calderón.
     
    9
    Godoy ve středu hrací plochy dohrál Cadenu a ten se okamžitě svalil s bolestivou grimasou na trávník. Po chvilce se ale zvedl a už zase pokračuje ve hře.
     
    8
    Nikaragua se poprvé na chvíli usadila na útočné půlce, jenže po autu Quijana došla i s balónem do autu.
     
    7
    Davisovi se rozehrávka standardní situace vůbec nepovedla, když jenom vytkloukl bloky hráče stojícího na hranici velkého vápna.
     
    6
    První ostřejší zákrok a hned žlutá karta, kterou už v šesté minutě za zákrok na Murilla uviděl Carlos Chavarría.
     
    5
    Outsideři z Nikaraguy se zatáhli v jedenácti lidech a nepouští kombinující Panamu do blízkosti pokutového území.
     
    4
    Panama pokračuje v útočné aktivitě autovým vhazováním, do zámezí pro jistotu zakopl balón Erick Téllez.
     
    3
    První náznak šance měli hráči Panamy. Bárcenas postupoval po pravém křídle a svým centrem našel Ismaela Díaze, jehož hlavička ze záklonu ale prolétla nad horní tyčkou Lorenteho branky.
     
    2
    Povětrnostní podmínky nejsou pro fotbal ideální, na Floridě stále prší a možná i proto zejí tribuny prázdnotou.
     
    1
    Úvodní výkop zápasu obstarali fotbalisté Panamy, kteří nastupují v modrých, zatímco jejich protivníci v kompletně bílých dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy již jsou na hrací ploše. Od začátku utkání nás dějí už pouze státní hymny.
     
    Úvodní sestavy:

    Panama: Calderón – Murillo, R. Miller, Davis, Escobar – Bárcenas, G. Gómez (C), Camargo, Godoy – G. Torres, Díaz.
    Náhradníci: Mosquera, Á. Rodríguez – Chen, Ovalle, Patrick, J. C. Vargas, Cooper, Heráldez, Núñez, Pimentel, Abdiel Arroyo, Clarke.

    Nikaragua: Lorente – Quijano, Rosas, Copete, E. Téllez – Cadena, Galeano, M. López – Chavarría, Barrera (C), Pavón.
    Náhradníci: Maradiaga, D. Téllez – Errington, O. López, Niño, Veliz, Bryan García, M. Montiel, B. Montiel, L. Peralta, J. García, Pinel.

    Rozhodčí: Drew Fischer (CAN).
     
    Vstup do šampionátu pro země ze Střední a Severní Ameriky o něco lépe vyšel Panamě, která v prvním střetnutí narazila na domácí Spojené státy a vybojovala cenný bod za remízu 1:1, když v šedesáté minutě vyrovnával Miguel Camargo. Naopak Nikaragua na první získané body stále čeká, před čtyřmi dny sice vyslala proti Martiniku sedmnáct střel, jenže gól nedala ani jedna a proto prohrála 0:2. Ve čtyřčlenné skupině B patří Panamě dělená druhá příčka, zatímco Nikaragua vstupuje do druhého hracího kola z poslední pozice.
     
    Všem fotbalovým příznivcům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu druhého kola Gold Cupu. Od půl jedné se můžeme těšit na duel, ve kterém se proti sobě postaví Panama a Nikaragua!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 00:30.

    Michal Břuchanský

    Góly: 50. Díaz (Camargo), 57. G. Torres (R. Miller) – 48. Chavarría

    Karty:   64. Godoy (PNM) – 6. Chavarría (NGA)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 5:3. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 17:15.
    Panama: Calderón – Murillo, R. Miller, Davis, Escobar – Bárcenas (86. Cooper), G. Gómez (C), Camargo (65. Núñez), Godoy – G. Torres, Díaz (69. Clarke).
    Náhradníci: Mosquera, Á. Rodríguez – Chen, Ovalle, Patrick, J. C. Vargas, Cooper, Heráldez, Núñez, Pimentel, Abdiel Arroyo, Clarke.

    Nikaragua: Lorente – Quijano, Rosas (70. Errington), Copete, E. Téllez – Cadena, Galeano, M. López (81. Bryan García) – Chavarría, Barrera (C), Pavón (46. L. Peralta).
    Náhradníci: Maradiaga, D. Téllez – Errington, O. López, Niño, Veliz, Bryan García, M. Montiel, B. Montiel, L. Peralta, J. García, Pinel.

    Rozhodca: Drew Fischer (CAN)