Portugalsko – Mexiko 2:2 (kon.) | Kamerun – Čile 0:2 (kon.)
koniec
Portugalsko
2:2 (1:1)
Mexiko
Nedeľa 18.06.2017, 17:00 • Kazaň Arena, Kazaň • Pohár konfederácií • Skupina A
     
    90+2
    Hlavný rozhodca dnešného duelu ešte vyťahuje jednu žltú kartu. Za nešportové správanie ju dostáva hráč katalánskej Barcelony – André Gomes.
    90+1. Héctor Moreno (MEX) - 2:2
     
    90+1
    Mexiko dalo gól! Portugalčania neudržali svoj tesný náskok ani po druhýkrát. Po strelenom góle inkasujú a zrejme sa zápas skončí deľbou bodov. HÉCTOR MORRENO sa presadil po rohovom kope z ľavej strany, ktorý rozohral Giovani dos Santos. Mexický obranca predčil v hlavičkovom súboji Josého Fonteho a strieľa druhý gól svojho tímu.
     
    89
    Na druhej strane mohol rozhodnúť o osude zápasu Gelson Martins. Útočník Sportingu Lisabon ťažil z akcie Cristiana Ronalda, no jeho strela z otočky tesne minula mexickú bránu.
    86. Cédric Soares (POR) - 2:1
     
    86
    Portugalsko dalo gól!
    Tak napokon sa úradujúci majstri Európy dostávajú do vedenia a sú veľmi blízko k tomu, aby získali cenné tri body. Po centri Gelsona Martinsa sa so šťastím dostal k lopte CÉDRIC SOARES a s prispením brániaceho Héctora Morena prekonáva Guillerma Ochou.
     
    85
    Fantastický zákrok Guillerma Ochou! André Gomes centroval z ľavej strany, našiel portugalského kanoniera Andrého Silvu, no jeho hlavičku k vzdialenejšej žrdi vyrazil pravou rukou mexický brankár.
     
    82
    Fernando Santos posiela na trávnik posledného čerstvého hráča. Je ním nová posila milánskeho AC – André Silva, ktorý nahradil veľmi dobre hrajúceho Ricarda Quaresmu.
     
    79
    Posledným striedajúcim hráčom na mexickej strane je útočník Oribe Peralta. Ten nahradil Raúla Jiméneza, ktorý sa v druhom polčase trošku vytratil z hracej plochy.
     
    73
    Andrés Guardado je druhým potrestaným mužom v dnešnom dueli. Mexický kapitán si počínal nedovolene v súboji s Cristianom Ronaldom, a tak bude môcť centrovať do šestnástky Ricardo Quaresma.
     
    68
    Néstor Pitana prvýkrát v dnešnom zápase siaha do svojho vrecka. Jej autorom je Adrien Silva, ktorý si počínal nedovolene v súboji s prenikajúcim Giovanim dos Santosom.
     
    67
    Druhé striedanie na strane Mexika. Néstor Araujo prichádza posilniť defenzívne rady a na lavičku náhradníkov smeruje pravý krajný obranca Carlos Salcedo.
     
    58
    Po mexickom trénerovi hneď dvojnásobne strieda aj Fernando Santos. Na ihrisko prichádza Gelson Martins a na lavičku náhradníkov smeruje Nani. Okrem neho končí aj João Moutinho, ktorého nahradí Adrien Silva.
     
    57
    Ako prvý v dnešnom zápase strieda mexický tréner. Na ihrisko prichádza Giovani dos Santos, ktorý nahradí dnes pomerne aktívneho Carlosa Velu.
     
    45+1
    Mexiko malo v závere prvého polčasu obrovskú šancu na strelenie druhého gólu. Carlos Vela udržal loptu v hre, následne Raúl Jiménez prízemným pasom našiel Javiera Hernándeza, no ten loptu napálil vysoko nad portugalskú bránu.
    42. Javier Hernández (MEX) - 1:1
     
    42
    Mexiko dalo gól! A máme vyrovnávaný stav. Raphaël Guerreiro chyboval pri centri z ľavej strany. Lopta prepadla na Carlosa Velu, ten následne našiel hlavu JAVIERA HERNÁNDEZA a najlepší reprezentačný strelec Mexika vyrovnáva skóre zápasu na 1:1.
     
    40
    Portugalsko mohlo streliť druhý gól v dnešnom zápase. Cristiano Ronaldo šikovnou pätičkou našiel Ricarda Quaresmu, ten sa pretlačil ku koncovke, no jeho strela ľavačkou mierila vedľa brány Guillerma Ochou.
    34. Ricardo Quaresma (POR) - 1:0
     
    34
    Portugalsko dalo gól!
    Úradujúci majstri Európy sa dostávajú do vedenia. Cristiano Ronaldo sa síce do zakončenia nedostal, no naviazal na seba troch hráčov súpera. Následne krásne poslal loptu na osamoteného RICARDA QUARESMU, ten si položil mexického brankára a poľahky skóroval.
    21. Televízna grafika ukazuje, že Pepe stál v tesnom ofsajde.
     
    21
    Portugalsko už jasalo z prvého gólu, no ten napokon neplatí. Hlavný rozhodca Néstor Pitana sa poradil s videorozhodcami a tí odhalili tesné ofsajdové postavenie Pepeho. Vďaka modernej technike tak Mexiko nie je poškodené a stav zápasu naďalej zostáva 0:0.
    20. André Gomes (POR)
     
    20
    Cristiano Ronaldo trafil len múr, no následne sa dostal k lopte. Jeho projektil bol skutočne vydarený, no loptu nasmeroval len do brvna brány Guillerma Ochou. Mexiko malo teraz poriadne veľké šťastie.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 34. Quaresma, 86. Soares – 42. J. Hernández, 90+1. H. Moreno

    Karty:   68. Adrien Silva (POR), 90+2. A. Gomes (POR) – 73. Guardado (MEX)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 3:5. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 14:14.
    Portugalsko: Patrício – Soares, Pepe, Fonte, Guerreiro – Moutinho (58. Adrien Silva), W. Carvalho, A. Gomes – Quaresma (82. André Silva), Ronaldo (C), Nani (58. G. Martins).
    Náhradníci: Beto, Sá – Alves, Neto, Semedo, Eliseu, D. Pereira, Adrien Silva, B. Silva, G. Martins, Pizzi, André Silva.

    Mexiko: Ochoa – Salcedo (67. N. Araujo), D. Reyes, H. Moreno, Layún – J. dos Santos, H Herrera, Guardado (C) – Vela (57. G. dos Santos), J. Hernández, Jiménez (79. Peralta).
    Náhradníci: Cota, Talavera – N. Araujo, R. Márquez, L. Reyes, Alanis, Aquino, J. M. Corona, Fabián, G. dos Santos, Lozano, Peralta.

    Rozhodca: Néstor Pitana – Hernan Maidana, Juan Pablo Belatti (ARG)